2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Ay2o7r.jpg

Sarayın Sultanları, ikinci hazırlık maçında Botaş'ı 61-60 mağlup etti.

İstatistikler:

Işıl Alben 4 Sayı 4 Asist, Merve Uygül 8 sayı 3 asist, Olivia Epoupa 12 Sayı 6 Asist, Gizem Başaran 11 Sayı 6 Ribaunt, Jelena Dubljevic 15 Sayı 3 Ribaunt.

9DX6Lr.jpg

jQJEV9.jpg

Son düzenleme:
Botaşın ribaund üstünlüğü dikkat çekici geldi bana. Bu sene pota altına kıtadışı oyuncu alamazsak sezon bizim için hüsranla sonuçlanır gibime geliyor. Mevcut oyuncularımızın profili bizi ligde de Euroligte de şampiyonluk mücadelesine sokmaz

SM-J710FQ cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Kısa rotasyonumuz ne kadar iyiyse uzun rotasyonumuz bir o kadar zayif duruyor . Van grivsen yerine neden daha tecrübeli bir isim alınmaz düşündürücü.

Sezon içinde özellikle iç saha maclarında bu 5 ile iyi ön alan presi yapilabilir.
Eoupoa
Isıl
Quiqley
Dublijevic
Pentryone

Bu arada epoupa o nasil baskettir :)

[video=youtube;iBYjYLnh4z4]https://www.youtube.com/watch?v=iBYjYLnh4z4[/video]

Sırbistan’ın Belgrad şehrinde 7 günlük kamp yapan Galatasaray Kadın Basketbol Takımı İstanbul’a dönerken, takımımızın yardımcı antrenörlerinden Nevriye Yılmaz Galatasaray Televizyonu’nda yayınlanan “Son Topa Kadar” programında İbrahim Demir’in sorularını yanıtladı.

Takımın son durumu ve önümüzdeki kamp programı hakkında bilgiler veren Nevriye Yılmaz, “Sırbistan kampı gerçekten çok faydalı geçti. Yeni bir ekibiz. Koçumuzun kendi seçtiği oyuncularla verimli bir transfer sezonu yaşadık. Takımdaki arkadaşlık çok iyi durumda. Oyuncularımızın çalışma veriminden çok memnunuz. Hazırlık kampında iki de galibiyet aldık. Bu akşam da Kıbrıs’a geçiyoruz. Çok kısa sürede kaynaşma oldu. Ben de özenmiyor değilim arkadaşlıklarına. Şimdi daha çok maç yaparak hocamızın istediği sisteme adapte olmaya çalışacağız. Çok kaliteli takımlarla oynayacağız. Her şey çok güzel gidiyor.

‘Modern Heroes’ yarışması için 32 kişinin arasında olmak bile benim için çok büyük mutluluk ve gurur kaynağı. Buralara geleceğimi düşünmüyordum. Yıllardır Euroleague’de de emek veren oyuncular var. Biraz da şanslı olduğumu düşünüyorum. Galatasaray gibi basketbolu çok yakından takip eden seyirci grubunun desteğiyle buraya geldiğimi kabul ediyorum. Herkese çok teşekkür ediyorum destekleri için” diye konuştu.

Şu anda Avenida maçının ilk yarısını izliyorum ve gerçekten korkuya kapıldım. Yerli oyuncu seçiminde çok ama çok kötü seçimler yapmışız. Özge, Merve, Gizem bırakın Galatasaray'ı KBSL'de oynayabilecek oyuncular bile değil bana göre. Meltem umarım çok süre alır ve kendini geliştirir yoksa işimiz çok zor 3+2 kuralı olan ligde.

Edit: Merve Uygül inanılır gibi değil. Kim nasıl almış bu oyuncuyu Galatasaray'a? Kesinlikle lig başlamadan gider.

Moderatör tarafında düzenlendi:
17-0 geride başladık maça ilk 4-5 dk.Devreyi 43-31 geride kapattık.Kadronun bu oyunla işi zor gerçekten özellikle yerli oyuncularımız çok zayıf (ışıl hariç).Pota altı kara delik yine.Gintare wnba'de mi o yok sanırım kadroda?

Yerli oyuncular trajedi. Nevriye çıksın 10 dakika oynasın daha iyi.

Chatila Van Grinsven, Merve Uygül, Özge Kavurmacıoğlu, Gizem Başaran çok kötü seçimler olmuş. Allie Quigley ile bu takım bir kademe sınıf atlar ama yine hüsran bir sezon bizi bekliyor.

Not: Işıl Alben ile Merve Uygul'ü kıyaslayan arkadaşa cevap yazma gereğinde bile bulunmak istemiyorum.

Saygılar.

Kadroyu en erken kuran takımlardan biriyiz piyasa genişken mayıs ayında yaptıgımız oyuncu tercihlerinin açıklaması yok. Bütçemize göre kötü tercihler yaptık Quigley transferi bile şans eseri gelişti takımda şut yönü kuvvetli kısa yokken Jefferson sakatlandı öyle bir şans doğdu yoksa ordan da eksiktik. Uzun tercihleri konuşmaya gerek bile yok zaten bu kadar avrupalı uzun sevdası niye yani millet kıta dışı ve devşirmelerle fark yaratıyo mayıs ayında kurulan yabancı kadroya bak. İlla doğruyu bulmak için oyuncu mu sakatlanması lazım.

8NEzzn.jpg

Sarayın Sultanları üçüncü hazırlık maçında Perfumerias Avenida'ya 65-53 mağlup oldu.

Henüz takıma katılmayan Allie Quigley, sakatlığı bulunan Gintare Petronyte ve Ayşegül Günay karşılaşmada süre almadı. Perfumerias Avenida, tek eksiği Angelica Robinson'dı.

Marina Maljkovic tüm oyunculara şans verdi, geniş rotasyonla oynadık, Gintare'nin de yokluğunda pota altında sorun yaşadık, Quigley ve Gintare'nin yokluğunu hücum da hissetik. Şuan değerlendirme yapmak için erken ama Gizem Başaran'ı beğedim, Grinsven'den beklediğimi bulamadım, umarım toparlar. Olivia Epoupa'yı çok beğendim.

Maçın istatistikleri:

6y6NXv.jpg

Bilgi: Miray ve Olivia Epoupa'nın istatistikleri karışmış.

Van Granvasen hangi akla hizmet transfer edildi. Birilerinin bunu aciklamasi gerekiyor. Futbolda Tarik Çamdal transferi ne ise bu da odur. Cok güzel bir yüzü var ama burasi mankenlik ajansi degil. Basketbol disinda şansını deneyebilir. Avrupa tecrübesi 0 olan bu ikinci lig oyuncusunu almak fiyaskodur. Türk statüsünde oynayan Holingsworth'un karşısında 1 dakika duramayacak oyuncuyu yabanci diye takıma katıyorsun. Kısa rotasyonu beni memnun etti ama uzunlar facia. Yol yakinken bu sevdadan vazgeçilir umarım. Jeferson - quiqley piyangosu gibi birşey olmazsa işimiz şansa kaldı demektir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
Bugün ciddi anlamda kötüydük yerlilerin tamamına yakını döküldü yabancılarda da birkaç isim ayakta kaldı.Ama bir maç ile bazı şeyler üzerinden kesin yargıya varmamak lazım ben biraz daha bekleme kanaatindeyim Marina hoca ve takıma katılacak oyuncularımızla sistemli bir takım izleyeceğimizi düşünüyorum şuan için yeni bir takım kurulmuş durumda uyum ve oyuncuların birbirine alışma süreci olacaktır.

ilk ceyrek 25-19 gerideyiz

pentryone ve quiqley ' in bir an önce takıma katilmasi lazim. Van grinvesen ilk ceyrek süre almadi . İrem can topuz iyi katkı verdi . Meltem'den iyi işler bekliyorum.
Maçı pota altı oyuncumuz olmadan oynuyoruz . Dublijevic savaşıyor tek başına.