2017-2018 Transferler ve Kadro Yapılanması

Biliyorum boşta olmadıklarını, sonraki seneler için olur da bütçe artarsa bu geleceği parlak yıldız adaylarını takıma kazandırmak güzel olur minvalinde yazmıştım

Bunun olması için bizim bütçemizin artması yetmez, bu oyuncular kötü performans sergileyip gönderilmesi lazım, zaten kadın basketbolunun en yüksek bütçelere sahip takımlarında oynuyorlar.

Bütçeyi geçtim, Amerikalı olmadan bu oyuncularla 10 sene bütün kupalara ambargo koymak sadece bir hayal olur.
Musina ve Vadeeva dün gece tek başlarına koca Abd'yi yendiler. Uzunlardan yana sıkıntı olmaz ama kısalarda vasat bir Abdli skorer ile şampiyonluklar gelir tabi yerli oyuncularımızı (İrem, Meltem, İnci vs.) da sisteme yerleştirirsek.

Musina ve Vadeeva dün gece tek başlarına koca Abd'yi yendiler. Uzunlardan yana sıkıntı olmaz ama kısalarda vasat bir Abdli skorer ile şampiyonluklar gelir tabi yerli oyuncularımızı (İrem, Meltem, İnci vs.) da sisteme yerleştirirsek.

U19. TKBL'de oynayan oyunculardan kaç tane U19, kaç tane A takımda oynamış oyuncu var Amerikalı? Çok iyimsersiniz.

U19. TKBL'de oynayan oyunculardan kaç tane U19, kaç tane A takımda oynamış oyuncu var? Çok iyimsersiniz.
O U19 oyuncular bu yaşta takımların sistemlerinde yer alıyorlar. Vadeeva mesela Kursk'un bu seneki Elw şampiyonluğunda as oyunculardan biri olarak büyük katkı verdi. Yaş pek önemli değil eğer oyuncular genç yaşta iyi süreler alıyorsa.

Söylediğiniz oyuncular birkaç sene içinde belki iyi yerlere gelip Avrupalı kontenjanı olarak kullanıldığında yanlarında olacak Amerikalı oyunculara iyi destek verebilirler. Ama öyle 10 sene arkaya yaslanıp rahat rahat bütün kupalara ambargo koymak falan çok iddialı ve mümkün olmayan hayaller.

Söylediğiniz oyuncular birkaç sene içinde belki iyi yerlere gelip Avrupalı kontenjanı olarak kullanıldığında yanlarında olacak Amerikalı oyunculara iyi destek verebilirler. Ama öyle 10 sene arkaya yaslanıp rahat rahat bütün kupalara ambargo koymak falan çok iddialı ve mümkün olmayan hayaller.
Abdli oyuncuların Avrupalı oyunculardan tek artısı atletizm olarak iyi olmaları. Ama son senelerde Avrupalı oyuncular bu farkı kapatıyor. Yetenekli ve biraz atlet bir Avrupalıyı Abdli oyuncuya tercih ederim. Fundamental, basketbol iq'su, mental özellikler olarak Avrupalı oyuncular daha iyi çünkü. Bunların yanına Abdlilerin alanında uzman olduğu yetenekler de az biraz varsa yukardaki saydığım oyuncular gibi önemli yerlere gelecektir.

Basketbol gibi atletizmin ön planda olduğu bir sporda Amerikalı oyuncu olmadan, istedikleri kadar iyi olsunlar sadece Avrupalılardan kurulu bir kadro ile hemde öyle senelerce rahat rahat bütün kupalara ambargo falan koyulmaz.

Herhangi bir kupa alabileceğimiz bir kadro kurduğumuzu düşünmüyorum. Umarım genç oyuncularımızdan birkaçını ciddi anlamda kazanabiliriz.

Saygılar.

Yeni sezon kadromuz ne alemde ? Hicbir yerde transferler ve kadro yapisina dair bilgi bulamadim . Gelenler - Gidenler hakkinda fikri olan var mi ?

Yeni sezon kadromuz ne alemde ? Hicbir yerde transferler ve kadro yapisina dair bilgi bulamadim . Gelenler - Gidenler hakkinda fikri olan var mi ?

Bu yıl yeni gelen oyuncularla beraber yeni sezon kadromuz;

Işıl Alben-Olivia Epoupa-Merve Uygun
Moriah Jefferson-Ayşegül Günay
Özge Kavurmacıoğlu-İrem Naz Topuz
Jelena Dubljevic-Chatilla Van Grinsven-Meltem Yıldızhan
Gintare Petronyte-Gizem Başaran-İnci Güçlü

Bir kıta dışı hakkımız var, onu da sezonun ilerleyen bölümlerinde kullanacağız.

Meltem Yıldızhan'ın sakatlıktan dönmesi iyi oldu. Özellikle gençlere ciddi süreler veren Marina hoca varken. Keşke geçen sezon o sakatlığı yaşamasaydı. Gelişimi için çok iyi bir sezon olurdu.

Kadroda 2-3 oynayan şutör, atletik birisine ve 5 oynayan hücum opsiyonu geniş birisine ihtiyaç var. Quigley boşta mı bilmiyorum ama bizde olsaydı müthiş olurdu bu kadroya.

Bu yıl yeni gelen oyuncularla beraber yeni sezon kadromuz;

Işıl Alben-Olivia Epoupa-Merve Uygun
Moriah Jefferson-Ayşegül Günay
Özge Kavurmacıoğlu-İrem Naz Topuz
Jelena Dubljevic-Chatilla Van Grinsven-Meltem Yıldızhan
Gintare Petronyte-Gizem Başaran-İnci Güçlü

Bir kıta dışı hakkımız var, onu da sezonun ilerleyen bölümlerinde kullanacağız.

Moriah Jefferson sakatlanmış, 6 ay sahalardan uzak kalacak, yerine transfer yapacağız, umarım yerini doldurabiliriz :(

Son düzenleme:
İlk aklıma gelenler Skylar Diggins, Odyssey Sims ve Alie Quigley...

Alie Quigley Avrupa statüsünde oynadığı için extra fark yaratacak transfer olur.

Şuan 2 tane kıta dışı oyuncu hakkımız var, umarım iyi seçimler yaparız.

Allie Quigley boşta mıydı o zaman hemen almak lazım gerçek anlamda fark yaratır..Hem dediğin gibi Avrupa statüsünde hem de bildiğimiz oyuncu..