2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Çok temiz bir galibiyet aldık. Sakat oyuncuların dönmesiyle ve yeni takviyelerle daha iyi olacağız. Umarım hızlı lider bir stoper ve Modeste de gelecek. O zaman kusursuz oluruz.

Hedef 22, Kaldı 31.

Ikıncı yarıya yetiştim. Tek kale maç oynadık. Belhanda rezital yaptı resmen. Ben Belhandanın bu oyununu Gomise değil Emrenin gelişine bağlıyorum. Son söz bu takım ve bu kanatlarla forvette Eren kalsa bile en az 15 gol atar (dileğim bu değil yanlış anlaşılmasın)

Abdurrahim Albayrak: "Modeste transferi olmayacak. Galatasaray'ın riske girecek durumu yok. Transferden vazgeçtik."

Abdurrahim Albayrak: ''Fatih Hoca'nın sürprizleri bitmez. Forvet alacağız. Belki 2 forvet bile alabiliriz.''

1 tane alın yeter.
Bakalım kimi alacaklar?

Modeste gelmiyormuş Albayrak açıklamış. Bugün sabah olumlu gelişmeler varken akşamki gelişmelerin transferi olumsuz yönde etkiledi demek. Umarım adam akıllı bir oyuncu alınır yoksa tek Eren ile geçmez koca sezon. Falcao kiralansın bari.

Abdürrahim Albayrak: "Modeste transferi olmayacak."
bdürrahim Albayrak: "Forvet kesin alacağız. 1, hatta 2 tane alacağız. Fatih Terim hocamızın sürprizleri bitmez. Modeste transferi olmayacak. Galatasaray'ın riske girecek durumu yok. Transferden vazgeçtik. Forvet kesinlikle yerli olmayacak.

Fatih Terim: "Transferde 4 günde çok şey değişir. Hep birlikte verdiğimiz reçete doğrultusunda çalışıyoruz. Modeste, hukuki bir süreç nedeniyle şu an için olmadı. Yabancı statüsü olarak 2 eksiğimiz var, bunları alacağız."

Fatih Terim: "Stoperde ısrarcı olmayabilirim. Ocak ayına kadar Donk'u da oraya adapte edebilirim. Bir yandan da kazasız belasız gitmeye çalışıyoruz. Rakiplerimizin puan kaybettiği haftada böyle kazanmak keyifli tabii."

İnternetten ufak bir araştırma yaptım. Drogba için geçici lisans başvurumuzun onayı 15 gün sürmüş. Transfer edilirse Modeste'de de muhtemelen benzer bir süreç izlenecek gibi. İlginç olan, Modeste'nin bonservisine 3 ay önce 29 milyon Euro ödeyen bir kulüp böyle bir hatayı nasıl yapar? Birde adama düzenli ödeme yapmak lazım. Yeni bir Ribery vakası olmasın.

Engin abi Modeste'nin olmamasının neden geçici lisans mevzu olabilir.Sürenin uzayacağından dolayı vazgeçildi.Fatih Hoca şimdilik vazgeçtik dedi ama bakıp göreceğiz artık.

Dedigim gibi. Fatih Terim az önce acikladi Stoperde israrci degilim diyor Ocaka kadar almayabiliriz.
2 Forvet alinir, Stoper zor alinir, bide yerli solbek olursa alinir transfer kapanir

2 forvet alınacağına 1 forvet 1 stoper alınsa daha iyi olmaz mıydı? Zaten takımda yedek forvet olarak Eren var (ki sezona çok iyi başladı), Onyekuru yeri gelirse forvet de oynar. Ama stoperler ciddi sıkıntı. Serdar sürekli sakatlanıyor cam gibi, Maicon desek ŞL'de hallaç pamuğu gibi atarlar onu, Ahmet zaten Alanya gibi takımlara bile zorlanıyor. Donk kariyerinde kısa bir dönem dışında hiç stoper oynamadı. Yani oraya lider, tecrübeli bir defans oyuncusuna ihtiyaç vardı.

Bana kalırsa 2 forvet lüks olabilir şimdi düşündüm de. Ligde 4-4-2 oynatacak büyük ihtimalle hoca. Ama ligde 2 forvetle oynayan takım yok. Bugün mesela tek forvetle çıktık 6 attık, geçen sezon tek forvetle şampiyon olduk. Hocanın ne düşündüğünü cidden merak ediyorum, benim beklentim baya yükseldi açıkçası. Umarım fiyasko yaşamayız.

Terim: "Ndiaye'ye 'Hoş geldin' diyorum. Bize bir dinamizm katacaktır. Forvet transferi konusunda bizim bir B planımız vardı. Cuma akşamına kadar hepimizin umut ettiği, 1 ya da 2 yabancı futbolcuyu forvet bölgesine transfer edeceğiz."

Emrah Kayalıoğlu - Lig Radyo: 12 yabancınız var, forvete gelecek 2 kişi yabancı mı olacak?

Fatih Terim: "Şu an hiçbir Türk oyuncuyla görüşmüyoruz forvet için. Gelenlerin ikisi de yabancı olabilir. Belki 1'i yerli de olabilir ama hiçbir Türk oyuncuyla görüşmedik."

Emrah Kayalıoğlu - Lig Radyo: Onyekuru ile 75. dakika gibi bir konuşmanız oldu, sonra gol attı. Ne konuştunuz?

Fatih Terim: "Sen kendin gol atmalısın dedim. Her gidişinde birilerini arıyorsun, kendin at dedim. Sonrasında gol geldi. Ben dedim diye olmamıştır tabii."

Metin Karabaş - Fanatik: Maicon'un takımdan ayrılma ihtimali devam ediyor mi?

Fatih Terim: "Profesyonel hayatta, her şey olabilir. 5 yıllık anlaşma imzalayıp, 1 sene sonra ayrılan oluyor. Maicon çok güzel oynuyor. Aramızdaki ilişki de iyi. Şu an için ayrılma ihtimali yok."

Modestenin lisansında problem var. Kendisinde değil. Hukukçulara göre haksız fesih olma olasılığı yüksek. Keşke yönetime sallamadan önce biraz araştırsan...

Sen yönetimin avukatı mısın..? :) Senin kadar okuyorum elbette bu tarz haberleri ama durumu hukuki açıdan araştırmak benim görevim değil, işlerini düzgün yapmak onların görevi:) günlerdir ilgileniyorsun bu adamla haksız fesih olduğunu bugün mü anladın..?:) eğer haksız fesihse zaten yaklaşmazsın, sana bunları anlatabilecek hukukçuların vardır diye tahmin ediyorum. Transfer bitti bitecek haberleri çıkarken, hatta belki de transferde gerçekten sona gelmişken aaa haksız fesih olabilir belki biz bu riske girmeyelim demek tam anlamıyla plansızlık ve iş bilmezliktir:) Bu da bizim yönetimin en iyi olduğu alan.

Drogba'nın durumuna benzer bir durum olduğu söyleniyor. Yani haksız fesih olmayabilir, öyle bir durumda Fifa da muhtemelen oyuncunun tarafında yer alır, oyuncunun hakkını gözetir. Drogba alınırken başkan Ünal Aysaldı:) Bugünkü yönetim olsa muhtemelen bu çetrefilli iş biz buna bulaşmayalım der Drogba topuna da girmezlerdi:)

2 forvet alınacağına 1 forvet 1 stoper alınsa daha iyi olmaz mıydı? Zaten takımda yedek forvet olarak Eren var (ki sezona çok iyi başladı), Onyekuru yeri gelirse forvet de oynar. Ama stoperler ciddi sıkıntı. Serdar sürekli sakatlanıyor cam gibi, Maicon desek ŞL'de hallaç pamuğu gibi atarlar onu, Ahmet zaten Alanya gibi takımlara bile zorlanıyor. Donk kariyerinde kısa bir dönem dışında hiç stoper oynamadı. Yani oraya lider, tecrübeli bir defans oyuncusuna ihtiyaç vardı.

Bana kalırsa 2 forvet lüks olabilir şimdi düşündüm de. Ligde 4-4-2 oynatacak büyük ihtimalle hoca. Ama ligde 2 forvetle oynayan takım yok. Bugün mesela tek forvetle çıktık 6 attık, geçen sezon tek forvetle şampiyon olduk. Hocanın ne düşündüğünü cidden merak ediyorum, benim beklentim baya yükseldi açıkçası. Umarım fiyasko yaşamayız.

Fatih Hoca, Sampiyonlar ligini düsünerek 2 Forvet istiyor. Bi demecinde Sampiyonlar liginde ikitane hizli Forvetle sahaya cikabiliriz demisti. Benim kafamda 4-4-2 sablonu var. Ona göre bir ilk 11 yaparsak bence Fatih Hocanin düsündügü ilk 11 söyle olur. Deplasman maclarinda özellikle bu 11le sahaya cikabilir

---------------Muslera------
-Mariano -- Maicon -- Serdar -- Nagatomo-
-Emre Akbaba - Ndiaye- Fernando---Belhanda--
----Forvet(Tranfser) --- Forvet (Transfer)---

Fatih Terim:Bugün Yunus ve Ozan oyuna girdi.Bunlar Galatasaray'ın çocukları. Türkiye liglerinde oynayan 150-200 oyuncumuz vardır.Yakında yeni bir isimle açıklayacağımız altyapımız, böyle isimler vermeyi sürdürecek.Galatasaray'ın istikbali oradadır. Orayı dünya çapında yapmalıyız.

Fatih Terim: "Futbol akademisiyle ilgili planlarımızı yarın öbür gün açıklayacağız. Veya hafta sonuna kadar. Transferden kafamızı kaldıramayız ama... Yunus'un 2 ay sonraki haline dikkat etmenizi rica edeceğim, 1 ay öncesinden daha iyi konumda şu an."

Fatih Terim: "Bugün Yunus Akgün ve Ozan Kabak oyuna girdi. Bunlar Galatasaray'ın çocukları. Galatasaray'ın istikbali, alt yapıdadır. Alt yapıyı çok enteresan bir şekile getirmeliyiz. Dünya çapında yapmalıyız. Bütün çalışmam o yönde."

Alt yapı ile ilgili şu açıklamalar beni çok daha fazla heyecanlandırdı :)

Fatih Hoca, Sampiyonlar ligini düsünerek 2 Forvet istiyor. Bi demecinde Sampiyonlar liginde ikitane hizli Forvetle sahaya cikabiliriz demisti. Benim kafamda 4-4-2 sablonu var. Ona göre bir ilk 11 yaparsak bence Fatih Hocanin düsündügü ilk 11 söyle olur. Deplasman maclarinda özellikle bu 11le sahaya cikabilir

---------------Muslera------
-Mariano -- Maicon -- Serdar -- Nagatomo-
-Emre Akbaba - Ndiaye- Fernando---Belhanda--
----Forvet(Tranfser) --- Forvet (Transfer)---

Sağ kanada Feghouli, sol kanada Rodrigues, forvete de Onyekuru'yu çekeriz illa ileri hatta hızlı oyuncu istiyorsak. Gerek yok o zaman Niasse'ye Doumbia'ya falan. Zaten ligdeki takımların forvetlerine bakarsak 2-3 takım hariç hep pırpır forvetler var.

Fernando Muslera
Mariano ----- Maicon ----- Transfer ----- Yuto Nagatomo
------------ Fernando Reges -----------
Sofiane Feghouli (Emre) ------------- Badou Ndiaye ----------------- Garry Rodrigues
--------- Transfer ------ Henry Onyekuru ---------​

Böyle daha iyi olurdu bence.

Sağ kanada Feghouli, sol kanada Rodrigues, forvete de Onyekuru'yu çekeriz illa ileri hatta hızlı oyuncu istiyorsak. Gerek yok o zaman Niasse'ye Doumbia'ya falan. Zaten ligdeki takımların forvetlerine bakarsak 2-3 takım hariç hep pırpır forvetler var.

Fernando Muslera
Mariano ----- Maicon ----- Transfer ----- Yuto Nagatomo
------------ Fernando Reges -----------
Sofiane Feghouli (Emre) ------------- Badou Ndiaye ----------------- Garry Rodrigues
--------- Transfer ------ Henry Onyekuru ---------​

Böyle daha iyi olurdu bence.

Bu kadroyu hatirliyosundur. Hoca böyle ic Orta saha oyuncularini sever. O yüzden Kanatlara Emre Akbaba ve Belhandayi yazdim. Öyle bir 11le cikarsa sasirma yani :)

Engin Baytar - Felipe Melo - Selcuk Inan - Emre Colak (Riera)

--Elmander ------- Baros--