2018-2019 Galatasaray Futbol Takımı

Medel 2 sarıdan atması lazımdı bjk oyuncular bile Medel olaydan kaçırmak için hemen yollamaya çalıstılar kolunu savurdu. Eren pozisyonu penaltıysa Vida pozisyonu daha net kolu alakasız şekilde yukarda o pozisyonda izleyip vermiyo bide artık rakipleri değil hakemleri geçmeye çalışıyoruz.
 
Bu cüneyt çakır denen puştu kimse sevmiyor. Herkese kasıtlı hakem hatası tabiri caizse eyyam yapıyor. Manu'lu taraftarlar bugün görse tekme tokat dalar. Bu hakem nasıl hala maçlarda görev alıyor? Eyyamın vücut bulmuş hali cücü.
 
Yazılanlara katılmakla beraber;
Hakem olmasa dahi bu takım sabaha kadar gol atamaz. Bi kere forvet yok hepsinden önce.
Maç öncesi kadrolar açıklandığında Beşiktaşlılar Şenol’a küfürler etti bu nasıl kadro diye.
Rakibinin stoperinde Necip gibi bir zayıf halka, kalesinde Karius gibi bir bomba var ama sen 2 şut bile çekemiyorsun.
Bu takım 1 aydır neredeyse gol atamıyor, atacak gibi de durmuyor.
 
Neyse hukumetin takimi Bassaksehirin bugun 1-0 yenilmesinden dolayi, bu kadar eksik ve yanli yonetimle bu maglubiyeti sindirebiliriz gibi.

Heyacan yarin Fb'nin kume dusme yolculundaki en kritik maciyla devam ediyor :) ahahahaha :)
 
Necip çelmeyi takıp adamı düşürdü sonrasında elle oynasa ne yazar sen zaten çelme takmasına penaltı vermedin mi ulan sonra elle oynasa ne yazar. Muğdat oynatmıyoruz Eren diye biri var her maç 10 kişi oynuyoruz hava topu atarsın ceza sahasından stad dışına gönderir. Porto maçının pozisyon bulamadığımız hali ama kaybetmeyi haketmedik hemde daha net penaltıları vermemişken.
 
Golden sonra iyi oynadık bence. Başka takım olsa bu kargaları dalga geçe geçe yenerdi. Çünkü beşiktaş cidden kötü oynadı. Adamların son dakikalardaki kontraları dışında pozsiyonu yok. Ama bizim kadro o kadar eksik ki yedek forvetimiz yok. Giren oyuncular Muğdat, Linnes, Ömer. Ee o zaman kim gol atacak?

Bugün hakem hakkaniyetli bir şekilde yönetseydi kazanamasak bile yenilmezdik. İlk yarıda aleyhimize verilen ucuz penaltı, sonra bize verilmeyen penaltı, Medel'in bir türlü atılmaması. Cücü ilk yarı o kadar hata yaptı ki bizim aleyhimize resmen kombo çekti.

Bu sezon Fatih Hoca'ya yazar. Yönetim elbette ki başarısız ancak bu yönetime çanak tutan, masaya yumruğunu koymayan hoca suçsuz mu?
 
Yazılanlara katılmakla beraber;
Hakem olmasa dahi bu takım sabaha kadar gol atamaz. Bi kere forvet yok hepsinden önce.
Maç öncesi kadrolar açıklandığında Beşiktaşlılar Şenol’a küfürler etti bu nasıl kadro diye.
Rakibinin stoperinde Necip gibi bir zayıf halka, kalesinde Karius gibi bir bomba var ama sen 2 şut bile çekemiyorsun.
Bu takım 1 aydır neredeyse gol atamıyor, atacak gibi de durmuyor.

Birincisi forvetsiz bu kadar ikincisi hem hocanın hemde Hasan Şaş saha kenarında oyunculara enerjisi başka Davala kollarını bağlamaktan başka birşey yaptığı yok.Yunus varken neden Ömer girer oyuna zıplayıp ayakla vuracağına eğil kafayla vursa belki maçı alacağız güzel oynadık ama olmadı.Ve tabi hakemi de unutmamak lazım.
 
Fatih Terim'in en büyük hatası beceriksiz yönetimi zor durumda bırakmamak için konuşmamasıdır. Misal, Ergin Ataman gibi bir hoca futbol takımının başında olsa yazın 1 değil, 2 golcü aldırırdı. Her gün çıkar konuşur, yönetimi sıkıştırır, o transferleri yaptırırdı. Fatih hoca efendilik yaptı ve kaybetti. Tıpkı Mahmuti gibi...
 
Fatih Terim'in en büyük hatası beceriksiz yönetimi zor durumda bırakmamak için konuşmamasıdır. Misal, Ergin Ataman gibi bir hoca futbol takımının başında olsa yazın 1 değil, 2 golcü aldırırdı. Her gün çıkar konuşur, yönetimi sıkıştırır, o transferleri yaptırırdı. Fatih hoca efendilik yaptı ve kaybetti. Tıpkı Mahmuti gibi...

Abi doğru diyorsun ancak hoca istese ne olacak Albayrak gibi adam varken transfer zor yani başkana bile engel oluyordur.Adam hala hatır gönül işiyle transfer yapmaya çalışıyor.Kulüp artık profesyonel kişilerle çalışmalı örneğin Aysal döneminde Lütfü Arıboğan ve Bülent Tulun gidiyordu.Çıkıp transferde tek yetkili benim derse alınmayan forvette gönderilen ve hala utanmadan arkasından laf söyleyende kendisidir.
 
Bu milyonluk eşekleri değil idman, TT Arena'dan Vodafone stadına omuzlarda götürseniz yine bir şey olmaz.

Taraftarın Terim fetişi de sıktı iyice. Kazansa yere göre sığmıyor, kaybedince vay efendim yönetim. Yok öyle bir dünya! Bu rezillikte hepsinin payı var. Hele ki bu rezalet oyunda aslan payı teknik ekibin.

Zaten sahada adam gibi Galatasaray olsa hakem, tff, rakip hepsini üst üste koymasını bilirdi. Şimdi yönetiminden oyuncusuna, teknik heyetine bir sürü işe yaramaz herif mevcut. Hiçbirini Galatasaray'a yakıştıramıyorum.
 
Alehimize verilen penaltı öncesi çift vuruş uydurdu hakem, orada beşiktaş'lı oyuncu kafayı aşağı indirdi iyice. O pozisyon devam olmalıydı, gerisi normal kararlar. Ben kendi takımıma kızıyorum yine. Hocaya kızıyorum. Üç tane kazma, ağır stoperle ne işimiz var bizim. İyi ki beşiktaş'ta iş yoktu yoksa bu defansla her maç fark yeriz. Ben bir tanesine bile tahammül edemiyorum hoca üçünü birden sahaya sürüyor. 3-5-2 garabetinden acilen kurtulmamız lazım. Mesela Ahmet çalık yerine Linnes ile maça başlasaydık önde Mariano arkada Linnes çok daha etkili olurduk. Bizim iptal edilen penaltı da ortada verse de olur vermese de tam karar veremedim. Zaten hakem son dakikalarda yine eyyam yaptı iyice emin değildi çünkü verdiği karardan.
Acilen bişeyler yapmak gerek yoksa havasını kaybediyor takım. Şu kenetlenme işine çok erken girdik gibi. Biz hep ligin son dönemlerinde yapardık bunu ve şampiyon olurduk o gazla. Şimdi daha ligin başındayız ve o şampiyonluk havası oluşmadı doğal olarak. Hocanın cezasının bitimine kadar en az kayıpla idare etmeliyiz, tek düşüncemiz bu olmalı şu an.
 
Sezon başında tam kadroyken çok mu iyi oynuyorduk? Kondisyon yerlerde geziyor. Biz 19 Mayıs'ta şampiyon olurken tam 3,5 ayımız vardı transfer için. Çoktan bir yol planı, B planı yapılması lazımdı. Takımın gol kralını transferin kapanmasına 1 hafta kala göndermeyi Kasımpaşa bile yapmaz o kadar amatör davrandı ki bu süreçte hem yönetim hem de teknik ekip. 1 haftada panikle fellik fellik forvet aradık. Taraftar tepki göstermese 35 yaşındaki Vagner Love'yi bonservis vererek alacaktı yönetim o kadar çaresizlerdi.

Sen şampiyon olduğunda Şampiyonlar Ligi'nde oynayacağını biliyorsun. Buna göre geniş bir kadro kurmanın gerektiğini de biliyorsun. Ama takımın yedek forvetini geçtik, as forveti bile yok! Emre'yi ezeli rakibine kaptırmamak için forvet almamayı göze aldık! Bu belki de bu sezona mâl olacak.

Hoca fanboyluğu yapanların Galatasaraylı değil Terimsporlu olduklarını düşünüyorum. Çünkü mevzu bahis Galatasaray kişilerden ve her şeyden üstündür. Yeri gelir efsanelerini bile eleştirir. Biz bu yüzden sürekli mükemmeli arar ve kendimizi geliştiririz. Bu durumda Terim'in suçu yok demek objektif yerine subjektif olmak demektir.

Tek hocanın suçu yok teknik ekipteki diğer sorumlular bu takıma ne katkı sağlıyor? Bir tane yabancı antrenör lazımdı bu takıma Elmander gibi. Bir tane de adam akıllı bir kondisyoner. Bir tane de tecrübeli Alman sportif direktör. Bütün işler Fatih Hoca'ya kalınca "404 not found" hatası verdi o da haliyle insan olarak.

Bu takımın başkanı Terim, bu takımın hocası Terim, bu takımın menajeri Terim, bu takımın basın sözcüsü Terim, bu takımın transferden sorumlu yöneticisi Terim. Diğerleri ne halta yarıyor?
 
3 ay önce 3-0 biten Moskova maçında dahi her şey ortadaydı. Şansa atılmış 2 gol, rakibin 45-50 dakika yarı sahada oynaması...
Balon bi yerde patlayacaktı. Her zaman dedim bizim durumumuzun Fener’den çok farkı yok. Onlarda yine iyi niyetli, para yatıran, sorunları halletmeye gayret eden bir başkan var. Bizim yönetim kadrosu bildiğin ÇÖP . Tarihin en kolay grubunda 4 maçta 0 gol. Stoperi Necip olan takıma gol atacak forvetin yok. Perşembe’nin gelişi Çarşamba’dan belliydi. Yok kenetlenmeymiş yok bilmem neymiş boş işler peşinde koşmaya gerek yok. Asıl haini bulup yargılamadıkça 1 milyon kişi de birleşse feriştahı da kenetlense böyle çıkar şut çekemeden paşa paşa dönersin geriye.. 3 kuruş vermemek için Eren’le çıkar debelenir durursun böyle her maç. Sürekli ağlamaya da gerek yok adamlar Avrupa’da da mı doğruyorlar diye dalga geçerler böyle dile düşersin.
 
Fatih Hoca protokolde 1905 lira olup gerçekte 3 milyon Euro'nun üzerinde olan sözleşmesiyle bu ligde açık ara en fazla kazanan teknik direktör. Yönetim sürekli aman şunu satmazsak batarız, bunu alırsak çok fena ceza yiyebiliriz, Mahmuti filan çok para alıyor indirim yapsın havasındayken taraftar da Mahmuti indirim yapsın ama bize Terim yeter diyordu, sonuç ortada.

Kimse bu takım ne oynuyor demedikçe bizden bir halt olmaz bence. Hala yok Gomis'i sattık yok hakem bıdı bıdı gidiyor. Arkadaş Denayer, Gomis ve Latovlevici haricinde aynı takım bu, üstelik bir de Nagatomo var ki şu takımda izlemeyi sevdiğim yegane futbolcu. Gomis olmadan oynayamıyorsa takım başına hoca dikmeye gerek yok demektir. Cenk Ergün'ü yine getirelim Bursa'dan takımı kursun oynatsın. Bu takım ne oynuyor sorusuna en son Mancini varken cevap alabiliyordum ben mesela. O gün bugündür ite kaka gidiyor işte. Futboldan artık pek keyif alamadığımdan dolayı çok da umurumda değil.
 
Sene başından beri neredeyse hiçbir zaman aynı ilk 11 ile maça çıkamamış bir takım var elimizde. Ya sakatlıklar ya da cezalardan dolayı. Açıkçası şimdi ile sezon başını kıyaslamak tuhaf geliyor bana. Sezon başı çok mu iyi oynuyorduk, hayır. Ama bir şeyler oturma yoluna gidiyordu. Geçen sezonun en büyük eksiklerinden oyun kuramıyorduk ve topa sahip olamıyorduk. Emre Akbaba transferi ile bunu büyük bir ölçüde çözmüştük. Her şey Emre sakatlandıktan sonra başladı. O sakatlandı, bu sakatlandı, şu ceza aldı derken bir oyun sistemi oturtamadık. Zaten forvetimiz de yok. Hal böyle de olunca ben burada hocaya bu konuda çok suç atamam. Başkan gibi açıklamalar ve hareketler yapmasını eleştirebilirim. Çünkü böyle saha içinden uzaklaşıyor. Ne kadar uzaklaşırsa o kadar hata yapabiliyor ki öyle bir durumdayız ki hocanın hata yapmaması lazım. Başımızdaki yöneticilerin en iyi yaptığı iş taraftar selamlayıp, fotoğraf çekmek çünkü. Galatasaray'ın ne haklarını savunabiliyorlar ne de ikinci şampiyonluğu çok rahat alabilecekken ve şu Şampiyonlar Ligi grubundan çok rahat çıkabilecekken önüne kadro koyabiliyorlar.

Yukarıda dünkü oyunları eleştirenler gördüm, pes doğrusu ya. İnönü açıldığından beri gelen maçlardaki en iyi oyunumuzu oynadık dün. Maç en az berabere ile bitmeliydi. En az iki penaltımız çalınmadı, attıkları golden önceki hareket fal değil, es geçtikleri sarı kartlar ve Medel'e gösterilmeyen kırmızı kart var. Bu ortamda 80 dk maçı domine etmişiz. Ve verilmeyen bir sürü karar var. Şu durumda bile dünkü oyuna kötü diyen ve mağlubiyetin sorumlusunu ilk hoca olarak açıklayanlar, kusura bakmayın ama ya hocaya her fırsatta vurmanın yolunu arıyorsunuz ya da futboldan anlamıyorsunuz.

Ben Terimsporlu da değilim. Terim yokken de o stada gidiyordum, deplasmana gidiyordum, pankartımı boyuyordum, koreografimi yapıyordum. Fatih Terim sonsuza kadar bu takımın başında olmayacak bunun da farkındayım. Ama bu takımın Terim yokken de hiçbir planlama ve programı olmadan yalpalamasını da gördüm, Terim varken ortaya ne olursa olsun bir hedef ve vizyon koymasını da gördüm.

He bir de Avrupa'da ki her hoca sportif direktörle mi çalışıyor? Mourinho'nun başında yok. Wenger ve Ferguson'ın da yoktu. Bu işin ağa babalarından Dortmund da da yok şu an. Yabancı antrenör? Fm mi oynuyoruz ya bu hoca 4 yıldızla çalıştırıyor hadi 5 yıldızla çalışan mı bulalım diyeceksin. Bu sene ilk defa Guti geldi bir tek yabancı olarak. Yabancı teknik direktörler bile Türk hoca getirtiyor yanında. Mancini, Tugay'ı getirdi mesela. Riekerink, Ayhan'ı getirdi. Futbolun bizim ülkemiz gibi çok evrenselleşmediği yerde o ülkeyi tanıyan hoca getirilir. Bunlara rağmen Sarri gitti Napoli'de ki yardımcısı yerine Zola'yı yardımcısı yaptı. Acaba neden? Kondisyoner kısmı eyvallah. Emre, Serdar ve Eren dışındaki sakatlıklar göze batıyor.
 

Üst