2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Şuan oyuncu bütçesi 3 milyon dolar dedi yöneticimiz ama bir yandanda bu bütçe yukarı çekilmeye çalışılıyor sponsor bulunacak Oktay hoca transfer çalışmalarını başlamış. Oktay hoca varsa sıkıntı olmaz kadro mühendisliğinde
 
Son düzenleme:
Efes'in prensip anlaşmasına vardığı Buğrahan Tuncer'e kanca atmışız. Belki onlar alıp biz kiralarız. Gerçekleşirse bizim için süper haber. Öte yandan odaklanılan konu sponsorluk an itibariyle.

Efes yerli rotasyonu zaten sıkıntılı Doğuş-Birkan hariç süre verdiği oyuncu yok neden anlaşıp bize kiralasınlar ellerinde zaten yerli rotasyonu sıkıntılı.
 
Efes yerli rotasyonu zaten sıkıntılı Doğuş-Birkan hariç süre verdiği oyuncu yok neden anlaşıp bize kiralasınlar ellerinde zaten yerli rotasyonu sıkıntılı.

Yöneticilerimiz o kadar da kötü değiller diyelim. Kiralama benim fikrim belki direk biz alabiliriz ama dediğim gibi net bir şey yok şu an. Bağlantılar var. Hele Ergin Ataman devam ederse Efes'te bizim için iyi olabilir. Koç Mahmuti uygun görürse Onuralp'i de istiyorum şahsen ben.
 
Yöneticilerimiz o kadar da kötü değiller diyelim. Kiralama benim fikrim belki direk biz alabiliriz ama dediğim gibi net bir şey yok şu an. Bağlantılar var. Hele Ergin Ataman devam ederse Efes'te bizim için iyi olabilir. Koç Mahmuti uygun görürse Onuralp'i de istiyorum şahsen ben.

Ben Buğrahan özelinde söyledim Efesin yerli rotasyonu bu kadar sıkıntılıyken kadro yapısında net süre verebiliceği oyuncuyu bize kiralamaları çok anlamsız olur ama umarım gerçekleşir öyle bişe varsa tabi.
 
Bütçeyi artırabileceklerini de sanmıyorum. O konuda bir beklentiniz olmasın, o kalibrede değiller ayrıca istekleri olduğunu da sanmıyorum. Sponsor konusunda da aramıyoruz demezler tabi ki, aradık ama bulamadık diyeceklerdir bir süre sonra..

3 milyon dolar bütçe konusuna gelince de çok az ama bunlar seçilince böyle olacağını söylemiştim ben. O yüzden de şaşırmıyorum. Geçen sezon 4 milyon dolar oyuncu bütçesi ile yaşadığımız hezimet ortadayken, bütçenin tekrar düşürülmesi küme düşmesek yeter, başarılı olamasak da olur demektir benim için. Zaten zihniyetleri de bu.

Diğer taraftan 3 milyon dolar bütçe ile başarılı olunmaz mı diyen arkadaşlar oluyor. Bu başarıdan ne anladığımız ile ilgili.. Elbette iyi bir yapılanmanız varsa, basketbol kültürünüz varsa gurur verici bir takım oluşturabilirsiniz ama diğer taraftan da basketbol bütçelerin konuştuğu bir spor, o açıdan futbola göre sürprizi daha az da diyebiliriz. Genelde iyi yatırım yapanlar karşılığını alırlar, oyuncu havuzu da futboldaki gibi öyle çok fazla geniş olmadığı için iyi oyuncular alabilmen için belli bir bütçeyi koyman gerekiyor. Bence Galatasaray erkek basketbol takımının oyuncu bütçesi en kötü ama en kötü durumda minimum 5-5,5 milyon dolar olmalıdır. O bütçe ile rekabetçi bir takım oluşturulabilir ama bence 3 bizim gibi bir kulüp için gerçekten az. Tofaş, Banvit, Karşıyaka bu bütçeleri bizden daha verimli kullanmak noktasında daha meziyetli ve daha alışkınlar, onlar bu bütçelerle başarılı olabilir ama bizim gibi düzgün bir yapılanması olmayan bir kulüp için bence oldukça zor.

Benim için tek teselli noktası Oktay Mahmuti'ye güvenmem, bir kimya oturtup sahaya mücadeleci bir takım çıkartacaktır ama bütçeyi verimli kullanmak noktasında soru işaretlerim var çünkü o da bu bütçelere pek alışık bir koç değil. O yüzden oyuncu bütçesi 5 milyon dolar civarında olsaydı daha umutlu olabilirdim ama yine de Mahmuti'ye güveniyorum.

Bu arada son olarak şubenin başında Cansever gibi bir arkadaş varken o 3 milyon dolar, toplam bütçe de olabilir. Bunun da altını çizmiş olalım.
 
3 milyon dolar bütçe çok az. Çok çok az hatta. Bizi küme düşürebilir bu bütçe. Biz her zaman en yükseğe çıkmak isteyen bir kulübüz bu bütçelerle doğal olarak hedef küçültmüş oluyoruz o yüzden bizim yapımıza, kimliğimize uymuyor bu durum. Banvit gibi tofaş gibi sabır gösteremiyoruz çabuk dağılıyoruz. Fenerin neredeyse bir oyuncusuna verdiği ücretle takım kurmak ağırıma gidiyor şahsen.
 
3 şube sorumlusu var bütçe 3 milyon $. Bu mantıkla 5 kişi olsalar bütçe 5 milyon $ olacak. Demekki EL için en az 15-20 kişi lazım. Bütçe sorununun nedenini bulduk!!
 
Son düzenleme:
Emire boşa verilen 600 bini çık hemen hemen geçen seneki bütçe.

Bütçeye çok takılmıyorum. transfer yasağının kaldırılması lazım bunun için de bütçeyi bu miktarlar da tutmuş olabilirler ki zaten kısa vadede Galatasaray basketbolda 10 milyon dolar zaten imkansız 5 'in üstünü ise çok zor görür.

Ama şu 3 milyon luk bütçede de ödeme sıkıntısı yaşanırsa artık eyvah ki ne eyvah
 
Sponsor bulmakta kolay değil. Yıllarca bir inişli bir çıkışlı performans sergilemişsin. Bütçen de bu sene şampiyonluğa direkt oynayacak bir bütçe değil. Adın Galatasaray ama onun dışında bir vizyon koymak zor. 1 milyon da olsa bir sponsor bulsak taraftarlar olarak daha bir umutla bakarız geleceğe.
 
3 şube sorumlusu var bütçe 3 milyon $. Bu mantıkla 5 kişi olsalar bütçe 5 milyon $ olacak. Demekki EL için en az 15-20 kişi lazım. Bütçe sorununun nedenini bulduk!!
Şöyle palyatif bir çözüm bulabiliriz bu sezon özelinde. Madem bu şubeye bakan arkadaşlar oldukça kalabalıklar, bu kalabalıkları bir işe yarasın. Hali hazırda erkek basketbol takımımızın 3 milyon dolar oyuncu bütçesi olduğu söyleniyor. Madem sponsor bulamıyorlar, yeterince çabalamıyorlar da, ellerini taşın altına koysunlar, bu üç arkadaşımız da 1'er milyon dolar atsınlar, bu sezonki oyuncu bütçemiz 6 milyon dolar olsun. Eminim o zaman sponsor bulmak için daha iyi çalışacaklardır.
 
Yöneticiler değil de taraftar olarak bütçe yaratamaz mıyız herkes gönlünden ne koparsa bir havuza atsa misal.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bunu daha önce de yazdım. Taraftardan alınan 3-5 kuruşla şube döndüreceklerse hepsi görevi bıraksın burdan 5 kuruş para almadan çalışacak 5 kişi çıkartırız. Maaş sıkıntısı çektik mi bi kampanya yapar çözeriz işi. Bu iş bu kadar lakayıt yapılacak iş değil kusura bakmasın kimse. YellowFriday, RedSaturday bilmem ne grey diye insanların cebindeki son kuruşa kadar harcamalarını istiyorlarsa önce ortaya harcanabilir bir şey koyacaklar. 3-5 tane t-shirt almakla kimse şube döndüremez. 2011 final serisinde 12 bin kişilik salonun 10 bini yenilmez armada t-shirt'i ile maça gelmişti. Pazarlama budur.
 
Galatasaray, FB gibi kulüplere başkan olan yönetimler ceplerinden en az 100 milyon $ ortaya koymalıdır. Çünkü Galatasaray'a başkan oluyorsun müthiş reklamın oluyor, 100 milyon $ harcasan ancak bu kadar reklamın olur, bu yüzden bu reklamın karşılığını vermeliler. Biz cebimizden 3 - 5 kuruş toplayarak yardım yapacaksak bu adamlar niye başkanız diye havalı havalı ortada geziniyorlar?
 

Üst