2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Cidden Aziz Yildirim cokmu vizyonlu. Yada söyle soruyum Ünal Aysal cokmu vizyonsusdu veya Hakan Üstünberk cokmu vizyonsudu? Ahmet Nazif Zorlu ozamanlar neden Sponsor olmadi, simdiye kadar her yönetici kötümüydü....Sponsor olmak isteyen olurdu Galatasarayli oldugu icin bile olurdu. Fenerbahcede insanlar sen Fenerbahcelisin gel Sponsor ol diyorlar oluyolar bizde Mustafa Baskan acik cagri yapti medya aracigiyla bütün zenginler kulaklarini tikadi :)

Bakın bu işler basit işler değil sizde tahmin edersiniz. Bu sezon Oktay hoca sonrası Hakan Üstünberk, Mahmut beyle yan yana içerideki tüm maçları takip etti. Hem ultrAslan hem bizler kendisinden dönmesini istedik. Ama yok yok... Kendince çekinceleri var. Yönetime, Başkana güvenmiyor belki de. Siz bir insana gidip para istiyoruz sen GS'lı değil misin derseniz vermez. Bizim projemiz bizim hedefimiz bizim ekibimiz bu, siz de bu yapıya bir GS'lı olarak hem ortak hem destek olun derseniz güven vermiş olursunuz.

Fener'de ki yapı farklı. Üye yapısı bizimkiyle aynı değil. Bizim başlı başına bir Ada konumuz var mesela aşırı belirleyici. Biz de sportif konular harici bir sürü etken var. Bu da zengin tiplerin ileride Başkan olma yolunu kesiyor tabi. Böyle bir sürü örnek vs var.
 
Galatasaraylı zenginler var. Hemde çok var. Ama elini cebine atacak zengin iş adamları yönetimde yok. Bir Mustafa Cengiz, Bir Dursun Özbek yada diğerleri en az bir sezon için GS basketbol takımına 15-20 m$ verip sponsor olavak kadar paralatı yok mu? yada o kadar zengin değiller mi? Bence paralarını sevdilkleri kadar GS yi sevmiyorlar. Abdurrahim Albayrak bile belkide bu isimler arasında mütevazi zengin sayılır. Ama GS sevgisi ile yaptığı fedakarlıklar ortada. Haluk Ulusoyun zengin zamanında ve Cem Uzan zamanında başkan seçilirsem 100 m$ ile geliyorum beyanatları var. Ama kulüp liselilerin çiftliği ve arpalığı olduğu için çıkarlarına ters düşecek kimseyi getirmiyorlar. Gelmesini engellemk için elerinden geleni yapıyorlar. Bizim Ünal Aysal tek başına Fenerli zenginlerde kafa tutacak kadar zengin. Adam yönetime geldi. Vizyonuna göre takımlar kurdu. Şimdi diyecekler ki takımı batırdı. Adamın icraatlarını gösterebileceği ortamı engellemek için fosil liseliler ellerinden gelen engellemeyi yapmadılar mı. Ünal Aysal il Dusun Özbekin vizyon farkı ortada iken Ünal aysala Florya değil bakın, riva için yetki vermediler. neden? belki bu parayı kulüp yararına kullanır diye. Belki kulüp menfaatlerini korur diye. Dursun Özbeke verilen yetki ile alınan en az 250 m$ ne oldu?
ondan sonrada birileri geldin bize sponsor olsun diye bekleriz. Zenginler genelde aptal olmuyor. Kendilerinden alınacak paraların akıbetini bilmeden para yatırmaya pek yanaşmazlar. Nitekim bizin Odeabanktan aldığımız paraların bir kısmıda tek futnolcunun parası ile basketbol takımı kurulabilecek futbola gitmedimi. Sen adamdam hem para iste. Hemde sen taraftarsın ama yönetici olamazsın de. Belkide kulübe üye bile yapma. Sonra da sponsor olmasını bekle. Daha çok bekleriz.
 
Cidden Aziz Yildirim cokmu vizyonlu. Yada söyle soruyum Ünal Aysal cokmu vizyonsusdu veya Hakan Üstünberk cokmu vizyonsudu? Ahmet Nazif Zorlu ozamanlar neden Sponsor olmadi, simdiye kadar her yönetici kötümüydü....Sponsor olmak isteyen olurdu Galatasarayli oldugu icin bile olurdu. Fenerbahcede insanlar sen Fenerbahcelisin gel Sponsor ol diyorlar oluyolar bizde Mustafa Baskan acik cagri yapti medya aracigiyla bütün zenginler kulaklarini tikadi :)


Aziz Yıldırım basketbolun tüm yönetimini Ülker'e ve profesyonellere bıraktı. Basketbola bulaşmıyor çünkü oradan gelecek büyük bir reyting yok. Misal 2017 Euroleauge kazandıklarında bizim basın Şampiyonlar Ligi finalinden bile çok izlendiğini iddia edecek hale geldi bu yıl kaybettiler hiç şu kadar ülke de şu kadar kişi seyretti muhabbeti kesildi.

Neyse Şarık Tara'ya gidip destek isteyen oldu mu? Gelin şubenin yönetimi de hesapları da sizin elinizde olsun diyen oldu mu?
 
Arkadaslar herkes Aziz Yildirimin diktatör gibi külübü yönettigini biliyoruz. Burda denilmek istenen olay Fenerbahceli Is adamlarinin gercekten, kalpten Fenerbahce sevdalilari ve fanatagi olmalilaridir. Cok fazla uzatmicam cok basit bir örnek vericem: SOW Fenerbahce Moussa Sowu 10 Milyon Euroya transfer etti ve külübün kasasindan sadece 2 milyon euro cikti. Diger 8 Milyon Eurosu Ali Koc, Ferit Sahenk ve Nihat Özdemir tarafindan ödendi. Bizim bilmedigmiz daha kimbilir hangi transferlere para yardimi yapmislardir.
Siz hic Galatasarayda böyle bi haber duydunuzmu?
Yada Dogus Grubunun,Ülker Grubunun, Koc Holdingin - Fenerbahce üzerinden Reklam yapmaya ihtiyaci varmi?
Yukarida biri demis Obradovic ve Gerardini var ondan Sponsor oluyolar. Ülker Grubuyla Sponsorluk anlasmasi varken Obradovic varmiydi?
Ömer Cansever ve Mahmut Recevik Fenerbahce Külübünde olsunlar o Sponsorlar yeniden Sponsor olur Fenerbahceye.
Sonuc: Sponsor olmamalari Külüpten veya Külübün yapisiyla alakali olan birsey degi. Elestirceksek Is adamlarini elestirmemiz lazim

Hepsinden rica edildi ve hiç biri sonradan Ali Koç hariç kulübü yönetenler tarafından rencide edilmedi. Siz hiç onların divan kurullarında Murat Ülker'in aleyhine konuşan duydunuz mu? Biz de olsa var ya Murat Ülker'i her divanda neyse devamını yazmayayım.
 
Biz para gelsin kafamıza göre harcayalım diye bekliyoruz. Oysa verilen paraların büyüklüğüne bakınca o parayı veren o paranın harcanmasında da söz sahibi olmak ister. Sponsor değil ortak olarak bakmak lazım.
 
Mevcut durumun değişmesi için şubeden birilerinin çıkıp kamuoyu önunde bu gidisata isyan etmesi, topu yonetime atmasi gerek. Bu kişinin yonetici olmayacağı çok açık. İsyan edecek olsa yönetime alinmazdı.

Bu durumda bu gorev Mahmuti'ye düşüyor. Çıkıp mevcut çaresizliği anlatmalı, gidişatın son derece kötu oldugunu belirterek, taraftarı da işin içine sokup yönetimin dikkatini çekmeli.

Gerekirse bunu Galatasaray'daki gelecegini düşünmeden, yönetimle papaz olmayı göze alarak yapmali. Zaten gidişata bakilırsa Galatadaray'da yüklü kontratı dışinda kendisiyle ilgili parlak bir gelecek de görünmuyor. Eğer Galatasaray basketboluna ve kendi kariyerine kontratindan çok onem veriyorsa bu hamleyi yapmali.

Ataman'ı sevmemin en önemli sebebi buydu. Özellikle taraftarın gücünu arkasinda hissettiğinde "Galatasaray gibi bir kulüp basketbolda küçulemez, yönetim, sponsor gerekeni yapmalıdır." vs. gibi açıklamalarla topu yonetime atardı. Ne zaman küçülme söz konusu olsa bir şekilde tırmalar, bütçeyi kabül edilebilir sınırlara çekerdi. Taraftarin gücü arkasindan gittiğindeyse yönetim ilk fırsatta Gs basketbolu için direnen son kişi olan Ataman'ın da ipini çekti zaten.

Kimse hikaye anlatmasin. Koskoca Galatasaray basketbola 8-9 milyon dolar aktaramayacak değildir. Bu paranın bir kısmıyla borç kapatırsın. Geri kalanıyla taş gibi takım kurarsın.

Aziz Yıldırım, her sene 10-15 milyon dolar açığı cebimizden karşılıyoruz diyorsa bizimkilerde 1 senelik böyle bir fedakarlık yapacaklar. Euroleague'yi alacak bir takım kurun demiyoruz nihayetinde.

Bu sene Eurocup'a anlaşmalı olduğumuz için alindık. Seneye Eurochallenge'yi zor görürüz.
 
Son düzenleme:
Mustafa denilen adamdan iş olmayacağını ilk başkan seçildiğinin 3. haftasını belirtmiştim. Bu işlere biraz vakıf olanlar, bu tespit ve tahlili yapabilmesi için 1000 gün beklemesine lüzum yoktur. Adam o kadar pasif ki, şampiyonluk olan futbol takımı ya da ilk 8 haricinde kalmış basketbol takımı için adım dahi atmıyor, sanılır ki ihtiyaç yok; hangisinin ihtiyacı yok, şampiyonan mu yoksa 10. olmuş takımın mı?!

Buralarda bu ekibi savunan hatta avukatlığını yapan birkaç arkadaş da var, neyin müdafalığını yaptıklarını da bilmiyorum; Özbek ile mukayese edilmesini hezeyanı görenler devam; bayım bu adamın o adamdan ne farkı var?! İkisi de aynı; ben taraftarım ve muhasebesel işlere değil, neticeye bakarım. Rakip takımlar oyuncu alırken ya da gündem olurken, bizde yaprak kıpırdayamıyorsa bu savunulmaz...

Çok fazla yazılacak şey var ama gereksiz.
 
Para yok eğer yönetimde para bulmak için bir çaba harcamıyorsa sorun büyük lakin çaba harcamasına rağmen engeller çıkarılıyorsa o zaman başka. Dursun'un yeniden başkan adayı olmasının arkasında Erdoğan'ın desteği de var. https://skor.sozcu.com.tr/2018/01/2...recep-tayyip-erdogan-aday-ol-dedi-ama-689993/
Galatasaray gibi yapılar küçülerek kısarak bir yere varamaz ancak atılım yaparsa kurtulur. Beşiktaş FEDA dedi ne oldu? Borcu hala kapatılamaz seviyelerde.
 
Evet adam çıkıp 100-150 milyon dolarla gelmek zorunda. Çünkü fenerin zenginleri öyle geliyor. Yoksa siz başkan olun veya ben başkan olayım farkı olmaz. Tam dediğimi yapmışsınız açın ekonomi dergilerini oradaki gslileri bulalım sonra bunlardan yararlanamıyoruz diyelim. Şarık tara hele ahmet zorlu bunların galatasaray ile ne ilgisi var. Kaç tane maça gitmiş ne yapmışlar gs için. Benim demek istediğim çok basit bizler gibi fanatik kulübe her türlü zamanını parasını ayıracak adam var mı bizde fenerdekiler gibi? Yok işte. Camia ile alaksız adamları sırf gsli diye belirtmenin bi anlamı yok. Ayrıca memnun olduğumu kim söyledi benim önceki yazılarıma bakarsanız bunların kadro bile kuramayacağından endişem var dedim o yüzden böyle ucuz laf sokmalara gerek yok. Ben sizin de galatasarayın iyiliğini düşündüğünüzü farzederek tartışıyorum sizinle.

Beni bilen bilir ucuz laf sokmalarla filan işim olmaz ama bilgisiz bir şekilde gelişi güzel konuşuyorsunuz. Bu da komik oluyor haliyle. Son kez açık seçik anlatıyorum. Kimse cebinden para vermek hibe etmek zorunda değil. Sponsorluk vasıtasıyla belli girişler sağlanabilir. O da hibe demek değil. Genel Kurul yapısı bozuk işleyiş sakat böyle sakat bir düzene de kimse büyük para bağlayarak sponsor olmak istemez. Haksız da sayılmazlar. Sen adamların bağlayacağı paraları tek vasfı liseli olmak olan bir adama harcatırsan sen para ver gerisine karışma biz yönetelim paranı çar çur edelim dersen kimse para vermez sponsor olmaz. Bu adamlar zengin olabilir ama enayi değil. Sen adamlara sağılacak inek gözüyle bakarsan sponsorlara tek gecelik ilişki muamelesi gösterirsen kimse sponsor olmaz. Çekleri alıp zamanından önce kırdırırsan başka yere harcarsan bu adamlar sana sponsor olmak istemez.

Bu zengin iş adamları sen kabul etsen de Galatasaraylı etmesen de ve sırf taraftarlar diye bozuk bir yapıya sponsor olmazlar kolay kolay. Rasyonel düşündükleri için zengin oluyorlar zaten :) Ünal Aysal'a düzgün bir proje ile gidersen sizin belirlediğiniz bağımsız isimler şubeyi yönetsin yani şubeyi siz yönetin dersen belki sponsor olabilir ama adama Ünal abi at bir 10 milyon dolar biz harcayalım dersen olmaz:) Ayrıca Galatasarayla alakalı olmayan adamlar kısmına da baya güldüm. Size alakalarını göstermek için amigo gibi mi davranmaları lazım maalesef sığ bir bakış açısı. Galatasarayla ne ilgisi var dediğin Ahmet Nazif Zorlu divan kurulu üyesi ama alakasının olması için divan kurulu üyesi olması ya da amigo olmasına da gerek yok. Beğenmediğiniz fb'de Aziz yıldırım bile Basketbolu sponsora bırakıyor ve hiçbir şeye karışmıyordu sonraki dönemde Gherardini filan yönetiyordu. Kaldı ki onlardaki yapı bu kadar bozuk da değil adamlar halka açık ve stadyumda genel kurul yapıyorlar. 15-16 bin kişi oy kullanıyor :)

Yani özetle kimsenin size Galatasaraylılığını kanıtlamaya ihtiyacı yok. Düzgün bir yapı olursa bu iş adamları da destek verir büyük sponsorlar da gelir. Ama amigo arıyorsanız zat
en Abdürrahim Albayrak var ama onun da basketbol şubesine ne faydası olur bilemiyorum:)
 
Aziz Yıldırım basketbolun tüm yönetimini Ülker'e ve profesyonellere bıraktı. Basketbola bulaşmıyor çünkü oradan gelecek büyük bir reyting yok. Misal 2017 Euroleauge kazandıklarında bizim basın Şampiyonlar Ligi finalinden bile çok izlendiğini iddia edecek hale geldi bu yıl kaybettiler hiç şu kadar ülke de şu kadar kişi seyretti muhabbeti kesildi.

Neyse Şarık Tara'ya gidip destek isteyen oldu mu? Gelin şubenin yönetimi de hesapları da sizin elinizde olsun diyen oldu mu?

Sen Sadece Basketbolu örnek vermissin ama Futbola sponosr olmuyolar sanki? Halley Markasi Ülkerin, forma sirt sponsoru oluyor. Acibadem gelip Forma gögüs sponsoru oluyo Aziz Yildirimin agiza alinmayacak sözler söyledigini biliyoruz Mehmet Ali Aydinlar hakkinda
Aziz Yildiriminda Futbola karismadigini söyleyemessin herhalde....o:)
 
Beni bilen bilir ucuz laf sokmalarla filan işim olmaz ama bilgisiz bir şekilde gelişi güzel konuşuyorsunuz. Bu da komik oluyor haliyle. Son kez açık seçik anlatıyorum. Kimse cebinden para vermek hibe etmek zorunda değil. Sponsorluk vasıtasıyla belli girişler sağlanabilir. O da hibe demek değil. Genel Kurul yapısı bozuk işleyiş sakat böyle sakat bir düzene de kimse büyük para bağlayarak sponsor olmak istemez. Haksız da sayılmazlar. Sen adamların bağlayacağı paraları tek vasfı liseli olmak olan bir adama harcatırsan sen para ver gerisine karışma biz yönetelim paranı çar çur edelim dersen kimse para vermez sponsor olmaz. Bu adamlar zengin olabilir ama enayi değil. Sen adamlara sağılacak inek gözüyle bakarsan sponsorlara tek gecelik ilişki muamelesi gösterirsen kimse sponsor olmaz. Çekleri alıp zamanından önce kırdırırsan başka yere harcarsan bu adamlar sana sponsor olmak istemez.

Bu zengin iş adamları sen kabul etsen de Galatasaraylı etmesen de ve sırf taraftarlar diye bozuk bir yapıya sponsor olmazlar kolay kolay. Rasyonel düşündükleri için zengin oluyorlar zaten :) Ünal Aysal'a düzgün bir proje ile gidersen sizin belirlediğiniz bağımsız isimler şubeyi yönetsin yani şubeyi siz yönetin dersen belki sponsor olabilir ama adama Ünal abi at bir 10 milyon dolar biz harcayalım dersen olmaz:) Ayrıca Galatasarayla alakalı olmayan adamlar kısmına da baya güldüm. Size alakalarını göstermek için amigo gibi mi davranmaları lazım maalesef sığ bir bakış açısı. Galatasarayla ne ilgisi var dediğin Ahmet Nazif Zorlu divan kurulu üyesi ama alakasının olması için divan kurulu üyesi olması ya da amigo olmasına da gerek yok. Beğenmediğiniz fb'de Aziz yıldırım bile Basketbolu sponsora bırakıyor ve hiçbir şeye karışmıyordu sonraki dönemde Gherardini filan yönetiyordu. Kaldı ki onlardaki yapı bu kadar bozuk da değil adamlar halka açık ve stadyumda genel kurul yapıyorlar. 15-16 bin kişi oy kullanıyor :)

Yani özetle kimsenin size Galatasaraylılığını kanıtlamaya ihtiyacı yok. Düzgün bir yapı olursa bu iş adamları da destek verir büyük sponsorlar da gelir. Ama amigo arıyorsanız zat
en Abdürrahim Albayrak var ama onun da basketbol şubesine ne faydası olur bilemiyorum:)

Bütün Yazina cevap vermicem sadece Fenerbahcenin Kongresine "halka acik diyorsun bozuk degil diyorsun"...
Yillarca herkes tarafindan bilinir Aziz Yildirimin kendini destekleyen üyeleri Kongre üyesi yaptigi :) ve onlari destekleyemenleri hemen disipline verdigi bu sayede zaten 20 yil Baskan kaldi Adam:). Sen diyorsunki orda Ortam bozuk degil.:)
Sonra 15-20bin genel Kurula gelince bu Aziz Yildiriminin kendisinin baslattigi Hedef 1 Milyon Üye Kampanyasindan kaynaklaniyo:) zaten cogu otorilerde secimden sonra Aziz Yildirimin bu kampanyayla kendi kendini yok ettigini söyledi. Eger böyle bi Proje baslatmasaydi su an yeniden Aziz Yildirim Baskan secilmisti.
:)

Dipnot: Ali Kocun Abisinin Mustafa Koc Galatasarayli olmadigi halde sadece Tesislerini kullanmak amaciyla Galatasaray külübüne üye oldugunu aciklamisti. Yani bu Insanlarin hangi amacla Galatasaraya üye oldugunu bilemessin. :)
 
Biz para gelsin kafamıza göre harcayalım diye bekliyoruz. Oysa verilen paraların büyüklüğüne bakınca o parayı veren o paranın harcanmasında da söz sahibi olmak ister. Sponsor değil ortak olarak bakmak lazım.

Aynen katılıyorum. Ayrıca bu yönetimin böyle bir arayışı da yok maalesef. Tabiri caizse dışarıdan Fatih Hoca'nın muhasebecisi gibi görünüyorlar. Tek icraat THY ile sponsorluk onda da zaten THY ŞL'deki tüm takımlarımıza sponsor oluyor, hazretlerin bir katkısı yok. Bu gidişatları iyi değil, bu gidişle önce Fatih Hoca'dan sonra taraftardan zılgıtı yerler. Bu kadar zayıf olacakları belliydi dışarıdan ama kongre üyeleri seçti bunları hem de O.Korkut'un gayet iyi bir ekibi varken.
 
Beni bilen bilir ucuz laf sokmalarla filan işim olmaz ama bilgisiz bir şekilde gelişi güzel konuşuyorsunuz. Bu da komik oluyor haliyle. Son kez açık seçik anlatıyorum. Kimse cebinden para vermek hibe etmek zorunda değil. Sponsorluk vasıtasıyla belli girişler sağlanabilir. O da hibe demek değil. Genel Kurul yapısı bozuk işleyiş sakat böyle sakat bir düzene de kimse büyük para bağlayarak sponsor olmak istemez. Haksız da sayılmazlar. Sen adamların bağlayacağı paraları tek vasfı liseli olmak olan bir adama harcatırsan sen para ver gerisine karışma biz yönetelim paranı çar çur edelim dersen kimse para vermez sponsor olmaz. Bu adamlar zengin olabilir ama enayi değil. Sen adamlara sağılacak inek gözüyle bakarsan sponsorlara tek gecelik ilişki muamelesi gösterirsen kimse sponsor olmaz. Çekleri alıp zamanından önce kırdırırsan başka yere harcarsan bu adamlar sana sponsor olmak istemez.

Bu zengin iş adamları sen kabul etsen de Galatasaraylı etmesen de ve sırf taraftarlar diye bozuk bir yapıya sponsor olmazlar kolay kolay. Rasyonel düşündükleri için zengin oluyorlar zaten :) Ünal Aysal'a düzgün bir proje ile gidersen sizin belirlediğiniz bağımsız isimler şubeyi yönetsin yani şubeyi siz yönetin dersen belki sponsor olabilir ama adama Ünal abi at bir 10 milyon dolar biz harcayalım dersen olmaz:) Ayrıca Galatasarayla alakalı olmayan adamlar kısmına da baya güldüm. Size alakalarını göstermek için amigo gibi mi davranmaları lazım maalesef sığ bir bakış açısı. Galatasarayla ne ilgisi var dediğin Ahmet Nazif Zorlu divan kurulu üyesi ama alakasının olması için divan kurulu üyesi olması ya da amigo olmasına da gerek yok. Beğenmediğiniz fb'de Aziz yıldırım bile Basketbolu sponsora bırakıyor ve hiçbir şeye karışmıyordu sonraki dönemde Gherardini filan yönetiyordu. Kaldı ki onlardaki yapı bu kadar bozuk da değil adamlar halka açık ve stadyumda genel kurul yapıyorlar. 15-16 bin kişi oy kullanıyor :)

Yani özetle kimsenin size Galatasaraylılığını kanıtlamaya ihtiyacı yok. Düzgün bir yapı olursa bu iş adamları da destek verir büyük sponsorlar da gelir. Ama amigo arıyorsanız zat
en Abdürrahim Albayrak var ama onun da basketbol şubesine ne faydası olur bilemiyorum:)

Tam olarak bunu söylüyorum zaten amigo arıyorum ve bulabildiğim en büyük, en kallavi amigo abdurrahim albayrak. O da zaten elinden geleni yapıyor. Benim karşı tarafımdaki fenerlinin bulduğu amigo da ali koç, ferit şahenk, murat ülker, nihat özdemir vs.
Ben diyorum ki ünal abi at bi 10 milyon dolar harcayalım kulübe veya zorlu'ya, adamlar vermiyor. Ama benim fenerdeki karşılığım diyor ki hadi toplanın fişekleyin bakalım her biriniz ordan 2-3 milyon euro sow'u transfer edeceğiz adamlar hiç rasyonel falan düşünmeden anında çıkartıp veriyorlar parayı. Bütün anlatmak istediğim bu zaten. fenerin zenginleri verdiği parayı düşünmüyorlar, projesine rasyonelliğine bakmadan fener için ellerini taşın altına koyuyorlar. Gerekiyorsa bir liralık sponsorluğa on lira ödüyorlar. Bunun da tek açıklaması adamların fenere olan bağılıkları.
Yoksa ben proje götüreceğim zorlu'ya veya başkasına o da sponsor olacak o adam sponsor olurken galatasaray'ı düşünmüyor ki kendi karını, kazanacağı parayı düşünüyor bunu iş gibi görüyor. Bana karını düşünmeden gs'ye yardımcı olacak, elini taşın altına koyacak adam lazım. Fenerde bu adamlar var bizde yok diyorum, siz var diyorsunuz ve gs ile alakasız adamların ekonomi dergilerinden isimlerini veriyorsunuz.
Bizim fenerdeki gibi gs tutkunu zenginlerimiz olmadığı için feneri rol model almamalıyız kendimize. Yıllardır böyle bişey bekliyoruz ama olmuyor işte. Çünkü yok. Bizim büyük kurumları turkcell, vodafone, telekom, thy, bankalar vs. kendimize çekmemiz lazım.
 
Türkiye gibi sporun ve siyasetin taşlı sopalı olduğu ve siyam ikizi olmaya doğru gittiği bir ülkede taraftar kitlesi ne kadar büyük olursa olsun bir kulübe sponsor olmak riskli bir iş. Beko'nun durumu malumun ilamı oldu. Koç ailesi bu zamana kadar bu tip işlere fazla bulaşmazdı. Ali Koç'u profil olarak beğeniyorum ama bende bıraktığı intiba "kafası çalışan büyük ağabeyi işlerin başına geçirip kardeşine de al şu parayı sen de oyalan" diyen ailenin küçük oğlu gibi. Ne olacağını göreceğiz.

Dünya veya Avrupa pazarında reklam yapmak isteyip ŞL ve EL gibi organizasyonlarda boy göstermek isteyen şirketlerimiz olabilir elbette ama kaç tane sayabiliriz? Evet Vestel, Pegasus, Beymen, Vakko.... Belki 3-4 tane daha çıkar. Bunları saymazsak elimizde bankalar, araç kiralama şirketleri ve Samsung vs kalıyor, ki onlar da yabancı sermayeli zaten. İleride de durumun değişeceğini pek sanmıyorum, belki yerli ve milli otomobil markası olabilir, o da olursa işte. Kaldı ki onun da iç piyasanın dışına çıkması pek olası değil.

Sponsordan ziyade bir ortak bulmak daha mantıklı olacak. İleride şube kendi yağıyla kavrulana kadar hem karşı tarafın maddi ve enformasyonel kabiliyetinden yararlanırız hem de bir yandan borçları kapayarak kendimize bir hedef çizeriz. Şu an basketboldan sorumlu yöneticilerimiz idarecilikten ne kadar anlıyor şüpheli ama hepimizin emin olduğu gibi basketbolla alakaları yok. Umarım önümüzdeki hafta içinde her şey netleşir.
 
Türkiye gibi sporun ve siyasetin taşlı sopalı olduğu ve siyam ikizi olmaya doğru gittiği bir ülkede taraftar kitlesi ne kadar büyük olursa olsun bir kulübe sponsor olmak riskli bir iş. Beko'nun durumu malumun ilamı oldu. Koç ailesi bu zamana kadar bu tip işlere fazla bulaşmazdı. Ali Koç'u profil olarak beğeniyorum ama bende bıraktığı intiba "kafası çalışan büyük ağabeyi işlerin başına geçirip kardeşine de al şu parayı sen de oyalan" diyen ailenin küçük oğlu gibi. Ne olacağını göreceğiz.

Dünya veya Avrupa pazarında reklam yapmak isteyip ŞL ve EL gibi organizasyonlarda boy göstermek isteyen şirketlerimiz olabilir elbette ama kaç tane sayabiliriz? Evet Vestel, Pegasus, Beymen, Vakko.... Belki 3-4 tane daha çıkar. Bunları saymazsak elimizde bankalar, araç kiralama şirketleri ve Samsung vs kalıyor, ki onlar da yabancı sermayeli zaten. İleride de durumun değişeceğini pek sanmıyorum, belki yerli ve milli otomobil markası olabilir, o da olursa işte. Kaldı ki onun da iç piyasanın dışına çıkması pek olası değil.

Sponsordan ziyade bir ortak bulmak daha mantıklı olacak. İleride şube kendi yağıyla kavrulana kadar hem karşı tarafın maddi ve enformasyonel kabiliyetinden yararlanırız hem de bir yandan borçları kapayarak kendimize bir hedef çizeriz. Şu an basketboldan sorumlu yöneticilerimiz idarecilikten ne kadar anlıyor şüpheli ama hepimizin emin olduğu gibi basketbolla alakaları yok. Umarım önümüzdeki hafta içinde her şey netleşir.

Cok haklisiniz...Bize Odeabank sponsor oldugunda neden oldu? Odeabank Türkiyeye yeni giris yapiyordu ismini ve reklamini yapmak icin Sponsor oldu. Hatirladigim kadariyla diger Külüplerede sponsor oldular.
Eger Türkiyeye giris yapmak isteyen ismini duyurmak isteyen yabanci Firmalar olursa Sponsor olur, yoksa zaten bir Marka olmus herkes tarafindan bilinen yabanci firmalar Samsung vs gibi Sponsor yapmak cok cok zor
 
Sen Sadece Basketbolu örnek vermissin ama Futbola sponosr olmuyolar sanki? Halley Markasi Ülkerin, forma sirt sponsoru oluyor. Acibadem gelip Forma gögüs sponsoru oluyo Aziz Yildirimin agiza alinmayacak sözler söyledigini biliyoruz Mehmet Ali Aydinlar hakkinda
Aziz Yildiriminda Futbola karismadigini söyleyemessin herhalde....o:)


Futbolda hiç bir zaman Basketbol ya da voleybol'daki desteği vermiyorlar. Zaten Voleybol desteğini tamamen kaybettiler çünkü Aziz o şubeye destek verenlere çok kötü muamele etti. Mehmet Ali Aydınlar'ın desteği Tayyip'in Aziz'e destek vermesiyle ilgili. Aziz'in son yönetim kurulunda AKP'ye yakın isimler vardı zaten Aziz kaybedince Mehmet Ali Aydınlar'da desteğini çekti.
Ülker bize bile sırt reklamı verdi o paranın ciddi bir değeri bile yok.
 
Futbolda hiç bir zaman Basketbol ya da voleybol'daki desteği vermiyorlar. Zaten Voleybol desteğini tamamen kaybettiler çünkü Aziz o şubeye destek verenlere çok kötü muamele etti. Mehmet Ali Aydınlar'ın desteği Tayyip'in Aziz'e destek vermesiyle ilgili. Aziz'in son yönetim kurulunda AKP'ye yakın isimler vardı zaten Aziz kaybedince Mehmet Ali Aydınlar'da desteğini çekti.
Ülker bize bile sırt reklamı verdi o paranın ciddi bir değeri bile yok.

"Fenerbahçe Kulübü, Yıldız Holding'le 10 yıl süreyle stat ismi, reklam ve tanıtım haklarını içeren 90 milyon dolar tutarlı sözleşme imzalandığını duyurdu. Yeni anlaşma ile Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadyumu'nun adı 'Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Ülker Stadyumu' olarak değiştirilecek."

Bu futbola destek vermedikleri olsa gerek, bide destek verseler nolucak acaba... :) :)

Adamlarin her alanda destegi devam ediyor ama baska isimlerle Fenerbahce Voleybolda Grundig Sponsor oluyo. Grundig kime ait Arcelik. Arcelik kime Koc Holdinge.
 
Son düzenleme:
En azından birileri şube yöneticilerini ve Mustafa Cengiz'i uyarsın. Basketbol oynamak için sadece Erol Can Çinko yeterli değil. Parkeye çıkmak için 4 oyuncuya daha ihtiyacımız var. Bir de bench mevcut. Zahmet olacak kendilerine ama.
 
Cok haklisiniz...Bize Odeabank sponsor oldugunda neden oldu? Odeabank Türkiyeye yeni giris yapiyordu ismini ve reklamini yapmak icin Sponsor oldu. Hatirladigim kadariyla diger Külüplerede sponsor oldular.
Eger Türkiyeye giris yapmak isteyen ismini duyurmak isteyen yabanci Firmalar olursa Sponsor olur, yoksa zaten bir Marka olmus herkes tarafindan bilinen yabanci firmalar Samsung vs gibi Sponsor yapmak cok cok zor

Arkadaşlar bu yönetimin projesi yok mu. Hani galatasaray kongre üyeleri demiyorlar mi bizim en büyük zenginliğimiz kongre üyelerin çoğu galatasar liseli olması. Hiç birinin aklına gelmiyor mu. Mesela başkanımızın bir projesinde anadolu yakasında büyük bir arsa da olimpiyat branşlarının olacağı bir tesis var diye. Çok güzel bir proje. Mesela sen atıyorum;şimdi aklıma geldi. Alman firması ikea bir proje hazırlarsın. Adamlar arsa parası yok, proje hazır, belediye işlemleri hazır, sen hem yapını yap; hem de bizim branşları yap, bir de amatör branşlardan örnek bayan tanımıza sponsor ol; belli bir tutarı düşersin. Atıyorum o bölgenin ismini de ikea spor yaparsın. Bu gibi düşünceler bile yok. Ben kit kafamla dusunebiliyorsam; galatasaray yöneticilerin müthiş düşünceleri olması gerekmez mi. Yönetici dediğin bizlerin aklına gelmeyeceği bir hayelleri olması gerekmez mi. Yukardaki firma ismi şimdi aklıma geldiği için yazdım.
 

Üst