2018-2019 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Semih Erden aynı mantıkla beşiktaş tarafından transfer edilmişti. Orada da hiç katkı vermedi. Adam kafada bitirmiş olayı. Ne kadar kaliteli olursa olsun -ki kalitesi ortada- fayda gelmez. En son milli takımda biraz oynarken gördüm onu daha sonra yine yatışa geçti. Onun geleceğine Bora Hun Paçun'u tercih ederim. Hiç değilse mücadele eder, kendini oyuna adar. Kısaca Semih'ten bize fayda gelmez.

Aynı fikirdeyim. Semih gibi basketbolu kafada bitiren biri yerine bırakalım Ayberk, Ege gibi gençler oynasın. Genç oyuncuların ne zaman patlama yapacağı belli olmaz...
 
Basketfaul Arapovic için anlaşma imzalandı demiş. Maliyeti epey düşükken çok büyük bir risk değil bizim için. Sabırlı olursak bence katkı verecek duruma gelir. Şuan takımın en büyük problemi net skorer eksiği ve Auguste'un arkası gibi görünüyor.
 
Caneri saymazsak gelecek vadeden ve milli takimlarda oynamış-oynayan genç oyuncular alındı. Birde geçen sene Sakaryanın başarısında önemli pay sahibi olan ve seviye atlayan Can Korkmaz. Göksenin zaten milli takım oyuncusu.
Yerli havuzu zaten çok dar. Kim alınabilirdi mesela? Datckanın devasa kontrat verdiği overrated isimler mi ? 10 milyon Eur bütçe olsa yine o bütçenin Furkan, Okben, Oğuz ile o şişkin kontratlarıylaı doldurulmasını istemem... Buğrahan olabilirdi onu da bütçesini artıran Efes aldı. O da kaçtı diye kafalar yerlere vurulacak bir isim değil.
Zach vasat altı ise Pana onda ne gördü de aldı acaba ? Yıllardır forumda yazılan tüm özelliklere sahip. Atletik,güçlü, blokçu, ikili oyunu çok iyi olan... Ortalama bir savunmacı. O da iyi olsa Eurolegue de kalıcı olurdu zaten...Şutu da iyi olsa NBA de ilk 5 başlardı...

Bu özelliklere gerçekten sahip olsa isterse savunması ortalama olsun emin olun euroligde kalıcı olurdu. Hatta bu özelliklerle avrupanın en iyi uzunlarından birisi olursun. Pek çok eurolig uzunu bu özelliklerin yarısına ancak sahip. Auguste bu saydığın özelliklerin hiç birisinde belirttiğin seviyede değil. Abarttıkça abartmışsın. Pao bir önceki sezon Birch ile başarılı iş yapmış olan Oly'i taklit etmeye kalktı Uşakta biraz parlamış olan uzunu aldı, fena patladı. Pao'ya da maliyeti zaten 250 bin falandı ya tutarsa diye denediler, tutmadığını anlayıp yol verdiler. Uşak'ta oynarken bile öyle aman aman bir performansı yoktu. Oly her sene böyle değişik şeyler deniyor. Denmon'ı falan da aldılar bu adamların eurolig seviyesiyle uzaktan yakından alakası yok.
 
Arapovic transferi uzun süreli bir kontrat olursa mantıklı olur. 3-4 sene gibi bir süre mesela , oyuncu kendisine toparlarsa sana düşük maliyetle katkı sağlar. Kontrat süresi 1 yıl veya daha azsa bence hiç bir anlamı yok. Ciddi bir potansiyeli vardı ama son iki sezondur kayıplarda. Önce kötü bir yıl geçirdi ardından çok ağır bir sakatlık. Bu sene katkı vermesi epey zor. Maliyeti 80-100 bin bile olsa o parayı başka transfere kullanırdım.
 
Auguste iyi atlettir, yaz liginde de şut konusunda gelişim gösterdi. yüzü dönük de oynar ama savunmada hiç ilerleyemedi. Savunma yapmaya istekli bir oyuncu olmadı yani. Blok ortalaması yüksek olan her oyuncu iyi savunma yapamıyor maalesef. Pozisyon bilgisi ve çember koruyuculuğu çok zayıf. Savunmada eşleşmesini bırakıp blok kovalar. Yunan liginde daha çok dakika aldı epey ağır bastı orda hücum özellikleri olarak. Arkası doldurulsa anlam kazanacak bir hamleydi ama şu durumda bence riskli hamle oldu.

Hücum meziyetleri Eurocup sınıfı için gerçekten iyidir Auguste'un. Sahayı koşması, P&R'de bitirebilmesi ama savunması maalesef kötü durumda.

Arapovic transferi uzun süreli bir kontrat olursa mantıklı olur. 3-4 sene gibi bir süre mesela , oyuncu kendisine toparlarsa sana düşük maliyetle katkı sağlar. Kontrat süresi 1 yıl veya daha azsa bence hiç bir anlamı yok. Ciddi bir potansiyeli vardı ama son iki sezondur kayıplarda. Önce kötü bir yıl geçirdi ardından çok ağır bir sakatlık. Bu sene katkı vermesi epey zor. Maliyeti 80-100 bin bile olsa o parayı başka transfere kullanırdım.

Uzun süreli olabilir şeklinde duydum ama ilk etapta deneme kontratı verilmiş abi kısa süreli. Kulübün opsiyonu varmış.
 
nihat abi 14 eylül de türk telekomla hazırlık macı oynayacağımızı nerde gördün abi ya da duydun.

Yabancıların katılımı ile tam kadro çalışmaya başlayan Türk Telekom'un hazırlık programı belli oldu.



26 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde Antalya'da kamp yapacak olan Türk Telekom, İzmir'de 5-7 Eylül tarihlerinde İzmir'de iki hazırlık maçı oynadıktan sonra 10 Eylül'de Ankara'da A Milli Takım ile karşılaşacak.


11 Eylül tarihindeki medya gününün ardından İstanbul'da 13 Eylül'de Lokomotiv Kuban, 14 Eylül'de Galatasaray ile oynayacak olan Başkent ekibi 19-22 Eylül'de (19 Eylül TOFAŞ, 21 Eylül Promitheas) Cevat Soydaş Turnhuvası'na katılacak.

(via@basketfaul)
 
Simdi transfer yasagimiz surekli artiyorya, Mustafa Cengiz de basketteki borcu 36 m tl den 22 dusurduk diyorya. Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar demisler. 8 aydir 1 kurus para odememisler basketle ilgili.

Galatasaray Baskanlarinin bircogunu sevmedigim olmustur ama ilkkez bir Baskandan tiksindim. Yalani bile yatsiya kadar yanmiyor bu beyzadenin.

Transfer yasagimiz dolar kuruyla yarisiyor arkadaslar. transfer yasagi 6, dolar kurus 6. Helal olsun Mustafa Cengiz.
 
Geçmiş yönetimlerin işbilmezliğine Mustafa Cengiz yönetiminin beceriksizliği eklenince transfer yasakları da kaldırılamıyor.

Her şeyden ötesi, bu yönetim hiçbir konuda çözüm üretemiyor. Lisans konusunda sıkıntı yaşamasak bari.
 
Marko Arapovic, geçtiğimiz sezon dizinden geçirdiği ciddi sakatlık nedeniyle Galatasaray ile deneme sözleşmesi imzalandı. Teknik ekip Arapovic’den memnun kalırsa sezonunun tamamını kapsayacak olan opsiyon kullanılacak ve sözleşme uzatılacak. (Sonperiyot)

Sözleşme tamamen resmi olarak imzalanmış herhalde.
 
Takim gunde cift idman yapiyormus caglar torun dan bilgi. Ama neden disarda kimsenin haberi yok su lanet sosyal medyayi diger takimlar gibi kullanamiyoruz hala anlamadim idman yapiyor takim zahmet edip en azindan 2 3 fotograf paylasin.
 
tam rakam bilmiyorum ama genç oyuncuların da dahil olduğu bir ekiple çalışmalar başladı.(çağlartorun) takım idman yapıyor hicbir yerde haber dahi yok.
 
Okben şu anda Galatasaray-Göztepe maçında statta.
Biz gidip böyle Galatasarayli bir oyuncu yerine Caner i tercih ettık.
Buğra da Galatasarayliydi.
Ahh ahh...
 

Üst