2019-2020 Euroleague

Spor eğlencem yazları yağlı güreşler kışları euroleague şeklinde.Güreş sezonu bitti sayılır şimdi kış eğlencem euroleague başlıyor.Bu eğlenceyi fantasy challange oyunu elbette daha güzel bir hale getiriyor,bunu da belirtmek isterim.

Takım kadrolarını incelediğimde Cska,Fener,Efes,Real,Barca'nın çok ama çok güçlü olduklarını görüyorum.

Sonra Khimki ve Milano çok güçlüler.

Yunan takımları artık umutsuz vaka

Zalgiris Saras'tan dolayı yine saygıdeğer ve iyi şeyler yapabilecek bir takım.

Baskonia,Münih,Maccabi denk takımlar gibi

Ve diğerleri ligin zayıf takımları

Kadro gücüne göre Barca şampiyon olmalı ama bu işler farklı gelişiyor.Şampiyonluk adayı göstermek için henüz çok erken.

Sanki bu sezon geçen sezondan daha zevkli olacak gibi.Keşke takım sayısı artmasaydı az ama öz takımlar olsaydı.Malesef bazı takımlar dibe vuracaklar,yarıştan çok erken kopacaklar.Ama zirve takımlarının daha da güçlenmeleri heyecan verici.
 
Boşa geçen onca yılımızı Euroleague'de mücadele ederek geçirdiğimizi hayal ettim de bir an. Ne güzel olurdu mecburen elalemin takımlarını takip etmek yerine kendi takımımızın peşinden gitmek. Her sezon bir sürü maç, her maçın ayrı bir hikayesi, heyecan, hırs, gurur, sevinç, gözyaşı... Yaşayamadığımız, yaşamaktan alıkonulduğumuz o kadar çok duygu var ki. Bizi bunlara reva görenleri, Galatasaray basketboluna düşmanlık edenleri hiçbir zaman affetmeyeceğim.
 
Yaman bey içimdeki bütün duyguları virgülüne kadar yazıya dökmüş.
Ek olarak; transfer döneminde eurolig gözdelerini konuştuğumuz günleri özledim ben. Sallıyorum bu yaz Jeff Brooks nasıl olur acaba, uzun rotasyonuna Mickey biz düşünemezmiydik, CSKA Hunter’la uzatmamış çökelim vs.. gibi yorumlar yaptığımız günleri özledim. Maalesef 2 yıldır inanılmaz geriye gittik. 2 yıl az zaman değil, hele ki ismi Galatasaray olan bir kulüp için inanılmaz bir kayıp. En kötü Mahmudi sezonunda bile üzerine koya koya gidip bi anda doğru hamleyle Ataman’a yükselip ligde kupalar alıp Avrupa seviyesine çıkmıştık F8 le taçlandırıp.
Her neyse daha fazla duygulanmayalım. Benim geçen sene gibi bu sene de tuttuğum takım Milano. Özellikle Rodriguez ve son anda yapılan Scola hamlesiyle çok çok merak ediyorum.
 
Euroligi çok uzun yıllardır takip ediyorum. Hatta sadece takip etmekle kalmayıp oyununu da oynuyoruz hep beraber(fantasy challenge). Galatasarayımız gerçekten Eurocup'a yakışmıyor. Euroligdeki takımlara bakıyorum. Alba Berlin, valencia, Kızılyıldız, Asvel bu takımlardan normalde aşağı kalır tarafımız yok. Bu seneki kadromuz açısından söylemiyorum. Normalde bizim de euroligde olmamız gerektiğini söylüyorum. Ama malesef yönetim ve taraftar tarafından basket takımına olan ilgi çok çok az. basketbol gelir getiren bir kalem olarak gözükmüyor tam tersi bir külfet olarak görülüyor. Ama bu böyle olmamalı. Bizde Fenerbahçe gibi hersene f4 yapabileceğimiz kadrolar kurmalıydık. Ona göre çok çok iyi antrenörler getirmeliydik. Şu an mesela Partizanın başında olan Trinchieri biz de de çok iyi işler yapabilirdi. Ergin hoca bizde son döneminde pek başarılı olamasa da kalsa çok daha iyi işler yapabilirdi. Mesela efes'teki kadro ile birlikte bizim taraftarımız salonda olsa çok daha iyi yerlere gelebilirdi, belki de euroligde şampiyon olabilirdik. Bu nacizane benim görüşüm. Olur ya da olmaz ancak şu an da olduğumuz durum pek hoş bir nokta değil. 2 senedir koskoca takım, adam gibi bir guard bulamadı. Hocanın bunda büyük hataları var. Bazı oyuncularımız yetersiz. takımın da belirli bir oyun planı yok gibi. Ama ben inanıyorum biz bir gün euroligde oynayacağız ve iddialı hale geleceğiz. Bu konuda bazı kişilerin (yönetimden ya da teknik kadrodan) değişmesi gerekiyorsa da değişsin. Bizim takımımız başarıya (eurolige) odaklanmalı. Eurocup'ta ilk grupta elenmek hedef olmamalı.
 
Kupa bu yil Ispanyaya gitmezse cok buyuk supriz olur. Isim olarak en iyi kadro Barcada, ama bana gore en tehlikeli takim Real Madrid gorunuyor. Hem takim 2-3 yildir neredeyse ayni ve yapilan takviyeler ile daha da guclendi.

Kupa Hangi ulkeye giderin Ispanya Orani 1.25 felan olurdu herhalde. Sonra Fener - Cska - Efes - Milano - Khimki-
 
Ben de çok severdim ikisini ama şu son sene özellikle fener hayranlığı, daha doğrusu Obra hayranlığı inanılmaz itici gelmeye başladı. Ataman’lı Efes her kulvarda kafalarına vura vura eze eze elemelerine rağmen “Fenerbahçe Beko yıllardır buralarda :) “ demelerinden gına geldi.
Herkesin atladığı bir nokta var. Fenerbahçe değil iyi olan, iyi olan Obradovic. İnsanlar Fenerbahçe’ye değil Obradovic’e saygı duyuyorlar. Kimsenin ağzından Fenerbahçe’yi yenmek cümlesi çıkmıyor, Obradovic’i yenmeyi duyuyoruz hep. Fenerbahçe asla bir basketbol ekolü olmadı, olmayacak. Obradovic gittiğinde ait oldukları statüye geçecekler o meşhur Pianigiani dönemi gibi. Yıllardır başarılı olamasalar da Maccabi, Pana, Efes gibi takımlardır basketbolun ekolleri.
Umarım bu sezon da tv karşısına oturduğumda bolca Obra güzellemeleri duymak zorunda kalmam. Çünkü ne kadar sevsem de İsmail Şenol da itici gelmeye başladı bu konuda.
 
Şu Sloukas kadar iğrendiğim bir basketbolcu daha yok sanırım. Kılına bile dokunsan bire bin katarak sağa sola fırlatıyor kendini. Dokunmayı geçtim dokunmasan da inatla kendini fırlatıyor. Eskiden Preldzic bu konuda çok gözüme batıyordu. Atam boşuna sporcunun ahlaklısına vurgu yapmamış.
 
Fredette tam bir hayal kirikligi - D. Thomas ve Calathes cok iyi oynadi - Milano da maca tutunuyorsa 40 yasindaki Luis Scola ile biraz da Rodriguez katkilariyla.

Esasen 3 maci ayni anda takip etmekten basim dondu. Real 19-4 yakalayinca ne oluyor demeyen yoktur sanirim. Ama Nando De Coloyu Cska'dan sonra ari gibi mucadele ettigini gormekte varmis. Obradovic etkisi demek gerekiyor sanirim. Nando De Colo inanilmaz mucadele ediyor sasirdim dogrusu. 5 dakikada olusan 15 sayilik farki 1 sayiya dusurerek ilk yariyi bitirdi Fener. Rakibin Traves - Mickey ve Randolp gibi ucu bir aradasi var. Fener bu maci kaybederse kesin 3 siyahi kuleden kaynaklanir.

Kizilyildizda Billy Baronu begendim. Soyadina yakisir sekilde oynadi. Forumda cok fazla ovulen bazi isimler belki de ilk mac ozelinde istenileni veremediler. Fredette ve Greg Monroe v.s
 
Laprovittola, Real bu adami cok aramis mi acaba :) Demek ki gununde bir Vesely olsa maci kazanacak neredeyse Fb. Facundo Campazzo agirligini koydu son 2 period ve bana gore maci getiren adam oldu.
 

Üst