2019-2020 Euroleague

Asvel - pana maçının son dakikaları efsane oldu. O farktan hiç oyundan kopmadan sabırla geldiler. Asvel renk katıyor euroleague’ye resmen. İyi ki gelmişler. Aslında bu asvel tam bir rol model olabilir bize. Düşük bütçeli, ufak ama etkili bir salon, iyi bir organizsayon. Tam Galatasaray’ın olmasını istediğim hali.
Bu arada spikerin dediğine göre Kevin Durant Fredette için hayatımda gördüğüm en büyük skorer olabilir demiş.

Real de klasik carroll’un iki saniye kala üçlüğü ile kazandı. Adamlarda o kadar çok alternatif var ki rakip kimi tutacağını bilemiyor. Lull, campazzo varken geliyor carroll kaldırıp atıyor.

İyi başladı euroleague iyi.
 
Asvel arka arkaya iki Yunan devini eli boş gönderdi. Maçları maalesef takip edemedim ama Asvel kaybetti diye düşünmüştüm baya geridelerdi çünkü.
 
Asvel Yunanlılara basketbol dersi veriyor iki maçtır. Caroll Madrid'e hayat öpücüğü verirken Othello adeta takımın yaktı.
 
Efes-Alba Berlin maçı da ne maç oldu. İki takım da hücumda resital verdi resmen. Ne istedilerse yaptılar. Micic-Larkin ikilisi yalnız gün geçtikçe daha iyi oluyor. Alec Peters da çok iyi ısınmış takıma, Moermann’ı hiç aratmadı.
Savunma sertliğini yükseltirse Efes şu anda Barca ve Real den gelir diyebilirim. Çok iyi bir takım havası var.
 
Maçı izleyemedim ama 4 numaralar Ergin Ataman’ın sisteminde her zaman kilit rollerde olmuşlardır özellikle skor yönünde. Bu yüzden fantasy’de de Peters’dan çıkamıyorum kolay kolay.
 
Zalgiris’e helal olsun, gerçekten büyük oynadılar real karşısında. En kıskandığım takım resmen. O salon, seyirci, atmosfer. Adamlar için basketbol hayat tarzı. Nba ortamına avrupada en yakın ortam zalgiris’te. Adamlar basketbolu gerçekten biliyor, bilinçli. Lay lay lay diye boşa bağırıp, ayakta tepinip durmuyorlar. Bu gece de gerçekten büyük bir galibiyet aldılar.
 
De colo şov yapıyor fenerde resmen. Yeni bir oyuncunun bu kadar öne çıkmasından obra memnun mudur emin değilim ama takımına uyum açısından çok iyi elbette. Ama hala fenerde çarklar tam olarak çalışmıyor. Her zaman de colo bu yükü kaldıramaz. Bakalım maç sonunu getirebilecekler mi.
 
Fener De Colo eklemesiyle tam madrabazlar takımı olmuş. Vesely-Sloukas-Nando sahadayken en çok kim kendini atacak yarışı içine giriyorlar. Sert bir takım tarafından ciddi anlamda tokatlanıp kendilerini getirilmelerini dilerim.
 
Zalgiris - Real maçında çok keyif aldım. Sarunas yine yaptı sihrini ve yendi Real'i.

Şikecilerin salonda on bin üstü var ama tiyatro gibi :D
 
Lakin filmi tersine cevirecek olursak bu performansin yarisini dahi gostermis olsaydi ki her zaman boyle performans neredeyse imkansiz, Fb bu yil cok zorlanacak anlamina geldiyor benim acimdan.
Zaten yukarıda da aynısını dedim ben. Obra’nın ben bu durumdan memnun olduğunu düşünmüyorum. Obra’da hep sistem olur, şimdi bir adam gelir gelmez bütün sistemin üstüne çıkıyor. Düzeltmezlerse bu durumu işleri zor.
 
Pana - milano maçı da efsane oldu. Nazar değmesin euroleague bu sene mükemmel geçiyor bu gece de basketbola doyduk resmen. Bizim Micov mükemmel oynadı, calathes karşılık verdi ama yetmedi. Euroleague böyle devam etsin daha futbol falan izlemem ben.
 
Arkadaş pana maçını kapattım baktım maccabi-kızılyıldız maçı devam ediyor, o maç da son topa kaldı. Tribünler dolu, ambians mükemmel. Hangi maçı izleyeceğimi şaşırdım valla. Saat farkından nba’i bu kadar normal sezonda takip edemiyorum ama euroleague hiç aratmayacak gibi artık.
 
Fener baya çökmüş bu sezon. Baskonia harika oynadı ama De Colo ekstra oynayıp kariyer rekoru kırınca kazanamadı. Bi ara telefonda oyun oynuyordum maç açıktı tvde izlemiyordum. İsmail baya bağırıyordu De Colo , sayı attık süper falan diye, skora bakayım noluyor dedim fener 2 sayı öndeymiş meğer. Yani işler en iyi şekilde gittiğinde bile kafa kafaya gidiyor maçları.
Kızılyıldız da geçen hafta feneri ezip bu hafta Maccabi’ye ezilmiş. Gerçekten bu sezon bi başka zevkli Eurolig. Bana 11-12 sezonlarını hatırlatıyor. Farmar, Pargo, Spa, Diamantidis, Mccalebb vs rekabetin yoğun yaşandığı aksiyonlu sezonlar..
 

Üst