2019-2020 Euroleague

Yalnız fenerin derrick williams’ın beş numara oynadığı kısa beşine bayıldım, bayıldım. Tam istediğim basketbol tarzı o. Son derece hareketli, mobil, her pozisyonda değişebilen modern basketbolun tanımı bir beş. Fener çok can yakar o beşle. Kalinic çıkmasa belki alabilirlerdi maçı bi de elbette sloukas yokları oynadı.
Bu arada bu campazzo resmen real’in oyun lideri olmuş. Adam tırnaklarıyla kazıya kazıya bu noktaya geldi, helal olsun çok saygı duyuyorum ona.
Nando ve williams nokta transferler, hele williams 40 dakika oynadı. Sakatlar da gelince fener yine favori olur.
Bakalım bu sene euroleague çok zevkli olacak gibi.
Ama sırf euroleague için digiturk spor paketi aldım en merak ettiğim takım olan pana’nın maçını yayınlamadılar. Fredette’yi izlemek istiyordum. Arkadaş bi ton kanalın var ver bi tanesinde işte niye yayınlamıyorsun. Spor kanalları doluysa 91. kanalda falan yayınla. İlla netten izletecekler boşa para veriyoruz sanki.
 
Real Madrid önemli bir transfere daha imza atabilir!

Tavares, Mickey, Randolph gibi uzunlara sahip Real Madrid'in eski oyuncusu Salah Mejri ile sözleşme imzalamak üzere olduğu iddia edildi!

Bence kısa rotasyonuna takviye yapmalıydılar...
 
Anadolu Efes Larkin ve Bobua'sız çok kötü başladı Barcelona maçına.
Bu arada Ergin Hoca ve Larkin çok fena tartıştı.
 
Barca bu sene farklı olacak belli. Gerçekten korkutucu olmuşlar. Daha yeni kuruldu alışma evresinde bu takım. Form tutarsa nasıl olur, tavanları sınırsız gibi bişey avrupa için. Mirotic zaten tek başına bir takım resmen, bugün de neler yapabileceğinin fragmanını gösterdi biraz. Barca - Real kapışması bu sene harika olacak. Fener de onların seviyesine gelebilir, mükemmel sezon olacak gibi.
 
Barcelona’nın formasını beğendim. Nihayet sonunda mide bulandırıcı oyunlarından arınmış gibi gözüktüler. Yer yer 2 li presle top kapmaya çalıştılar, hücum setleri de göz yormadı çok. Ben de merak ediyorum alışınca tavanları ne olacak.
Tam Larkin’in olması gereken maçtı, yazık oldu. İspanyollar Türklere karşı kazandı ilk hafta.
 
Euroleague maç skor grafiğini değiştirmiş,takım logoları eklenmiş bu güzel olmuş,geçen sezon takımların forma renklerine göre küçük bir şerit vardı logo daha güzel bence.Ama bu sefer grafiği ekranın sol alt köşesine koymuşlar,takımların skoru yan yana değilde ust üste,bence yatay daha iyiydi şimdi göz sürekli ekranın sol alt kısmına kayıyor eskiden tam ortada olduğu için gözü yormuyordu.

Barça gerçekten ürkütücü olmuş,Pangos bu takımı çok iyi yönetir.

Baskonia takımının 2.21 lik pivotu Y.Fall 17 dakikada 5 blok yapmıs,5 faulle oyun dışı kalmış aynı zamanda.
 
İlk hafta maçlarına baktığımız zaman belki ilk haftadan F4 provası yapıldı. Real - Fener, Efes - Barca en olası tahmindir diye düşünüyorum. Khimky en merak ettiğim takımlardan biriydi, maçını da izledim ama değişen hiçbir şey yok. Shved yine her aldığını kaldırıp atıyor. Girerse, günündeyse kazanırsın yoksa kaybedersin. Bu kadar basit.
Diğer merak ettiğim Pana'nın maçını izleyemedim ama Pana'dan bu sene daha iyi performans bekliyorum.
Onun dışında Barca iyi. Hatta çok iyi. Mirotic korkutucu. Kadro derinliği olarak zaten barca ve real diğer takımları eziyor. Fener bunlarla ancak tam kadro ve formda oldukları zaman mücadele edebilir. Eğer geçen seneki gibi F4 zamanı sakatlıklarla uğraşırlarsa yine şansları olmaz. Barca ve Real'de ise sakatlıklar fener'i etkilediği kadar etkilemez. Alternatifleri çok.
Onun dışında Cska da kaldığı yerden devam ediyor gibi ama daha dişli maçlarda izlemek lazım onları. Bayern, Baskonia, Asvel de diğer dişli olacak takımlar gibi duruyor.
 
Son düzenleme:

Burada yazdığım gibi FB sezona kötü başladı,Euroleague'de şok yenilgiler almaya başladılar.Geçen sezon erken tutan bir FB vardı sezonun sonlarına doğru sakatlıklarında etkisiyle takımın havası bozuldu ve sezonu çok kötü bir şekilde kapadılar.

Şimdi sadece 2 ihtimal var.FB sakatların dönmesiyla yavaş yavaş form tutacak ve belli bir noktadan sonra rakiplerini ezip geçecek.Ya da sakatlıklar devam edecek ve bir türlü ritim tutturamayacaklar,bu durumda belki top 8 görecekler ve top 8 'de elenecekler.Şayet bu 2. seçenek gerçek olursa Obradovic gidecek,bütçe düşecek ve FB artık sıradan bir takım olacak.
 
Cok enterasan maclara sahne oldu Euroleauge bu gece. Oncelikle Maccabiye yazik oldu son 1 saniye kala yedigi uclukle yenildi. Pana'ya ne demeli :) Hic one gecemeyen Asvele son saniye basketiyle yenildi. Ev ilk kez one gectiginde mac bitmisti :)

Fenere sasirmadim cunku daha tam oturmamis bir takimlari var sakatliktan donenler yeni yeni adapte olanlar v.s vs ama oyle devam edebileceklerine pek ihtimal vermiyorum.
 

Üst