Ne 2 senesi? Sene 2012 den beri aynı haltı yapıyoruz. Gol atıp yaslanıyoruz. Açın bakın 7 yıl önce de aynı durumdan şikayet eden yorumlarım var.
Dün hocanın açıklamalarında çok doğru değindiği noktalardan bir tanesi orta saha ve stoper takviyesiydi. 14 yabancının 12'sini maç kadrosuna yazabildiğimizi düşününce bu 2 bölgeye yerli transferi olması elzem.
Bu Atalay konusu gerçekten can sıkmaya başladı. Selçuk İnan'a bende tahammül edemiyorum ama Atalay belli ki bu seviyeler için hazır değil. Ozan bir yaz geliştirdi kendini tak diye ilk 11 oynadı hem ligde hem şampiyonlar liginde. 2017-2018 içerideki Malatya maçında oyuna girmişti Ozan. Bir oradaki Ozan ile ertesi sezondaki Ozan'ın fiziki farkına bir bakın, ne demek istediğimi çok rahat anlarsınız. Futbolcuya forma verilmez, futbolcu alır. Teknik direktörler salak değil, kendi takımını daha ileriye götürecek bir futbolcuya niye forma vermesin? Yunus Akgün için de aynı şeyleri diyorduk ama gördük. Beğenmediğimiz Sinan Gümüş'ün bile gerisinde.
N'zonzi'ye bayıldım, cuk diye oturdu resmen takıma. Seri hala alışabilmiş değil ama yanında Belhanda ve arkasında N'zonzi ile birlikte görmek lazım. Bu maç vasattı ama oyun düşüncesi ve hareketleri olumlu. Ama takımla uyumu sıkıntı. Diagne bu maçta bence iyi oynadı. Yapması gereken her şeyi yaptı, pozisyona da girdi, rakip savunmayı bozdu, duvar oldu. Emre Mor için ilk 11 erken. Daha öğrenmesi gereken çok şey var. Toplu oyunda takımı bozuyor. Büyük takım topçusu olarak karşısında hep kapanan rakipler olacak. Buna da alışması lazım.
Bu maçtan sonra da Belhanda gitsin oraya Feghouli geçsin muhabbetleri de biter umarım. Merkezden bir kere bile delemedik rakibi. Konya merkezi kapattı ama iç sahada bu kadar kapanan takımlar karşısında az çok girerdik oralara. Beğenin, beğenmeyin bu takımda Belhanda elzem. Beklerimiz ağır sıkıntı. Tempo olarak düşükler ve hücumdaki katkıları fazla değil. Sağ Şener sol Linnes'i bile düşünmeye başlamadım değil.
Bir de şu golü attıktan sonra oyunu rölantiye almayı bırakalım artık ya Allah aşkına. İki senedir gol attıktan sonra aha şimdi baskı yiyeceğiz diyoruz ve yiyoruz. Konya'nın gerçekten üstümüze gelecek mecali yoktu. Adamlara 1 puan hediye ettik.
Topal uygun bir maaşla ( 4 milyon TL gibi) zaruri görünüyor.
Yaş ortalamamız çok yükseldi. Bu sene 50-60 arası maç yapacağız ve bu beni korkutuyor.
Eğer Atalay, Selçuk kadar hazır değilse sözleşmesini feshedip yollayalım.
Recep Niyaz mıYunus Akgün önünde Feghouli, Jimmy ve Emre Mor varken kolay kolay şans bulamaz. Keşke 3-4 e bakmadan satabilsek.
Bu arada Altınordu altyapısından transfer ettiğimiz Mutlu Doğan Aksu'yu serbest bırakmışız sanırım. Kocaelispor ile anlaşmış. Büyük bir gelecek vaad ediyordu. Üzüldüm ayrılmasına. Umarım ileride Fb'nin pişman olduğu Recep Niyaz gibi olmaz.
Bu arada Falcao'nun yerine kimi önerirsiniz?
Recep Niyaz mı
Merak ettim Nihat hocam, kimmiş o pişman olan Fenerbahçeli