2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Ne 2 senesi? Sene 2012 den beri aynı haltı yapıyoruz. Gol atıp yaslanıyoruz. Açın bakın 7 yıl önce de aynı durumdan şikayet eden yorumlarım var.
 
Nzonzi fiziği ve oyun bilgisi ile bu ligin 2-3 kat üzerinde olduğunu gösterdi. Ön libero mevkisini hiç sevmesem de bu Luyindama-Marcao ikilisinin önüne adam şarttı ve bedava Nzonzi bu yüzden müthiş oldu. Seri'ye ise haksızlık yapılıyor salakça gördüğü kart dışında. Adam ilk 2 maçını 6 numara olarak oynadı ve bir tanesinde yanında Selçuk oynadı. Bugün kart görene kadar ben gayet memnundum müthiş mi oynadı hayır ama hızlı düşünmesi ligimizde alışık olmadığımız tekte oynama özelliği bizim çok işimize yarayacak. Nzonzile de karşılaştırlmasını da doğru bulmuyorum çünkü ortasahada yaratıcılık rolü bambaşka bir durum ön alanla uyumun olması gerekiyor o yüzden Belhanda gelince görmek lazım. Diagne'ye gelirsek son yılların en amatör transfer politikası yürütüldü üzerinde. Önde olduğumuz maçta oyundan çıkarken yuhalandı oda ayrı bir rezillikti ama adamda en ufak bir forvet belirtisi yok bir insan kendini hiç mi boşa çıkaramaz adam da sezgi diye birşey yok, bitircilik desen yok zaten topa vururken genellikle düşerek vuruyor ilk kontrol desen yok, kendinden 10 cm kısa 35 yaşındaki Ali Turan 'dan kafa topu alamıyorsun bunların dışında istekliydi birkaç kere duvar olup al ver falan yaptı o kadar malesef çok fena elimizde patlayacak. Sonuç olarak da CL başlamadan yaptığımız bu saçma 5 puan kaybına rağmen yine şampiyon olacağız sadece rahat değil heyecan yaşayacağız. Cl içinse bu beklerle hayal kurmaya gerek yok umarım Liverpool gelmez düşününce bile ürperiyorum.
 
Fatih Terim "Galatasaray'lılardan ricam var. Biz birleşmeliyiz. Zaman birleşme zamanıdır. Galatasaray'lılar olarak birlik olmalıyız."

Ağam senin ağzın ne diyir.
 
Maç dolayısı ile aklımızdan cıktı ama Diagne'yi satamazsak eğer FFP'de eksi bakiyede olacağız, hem Luyindama'yi kadroya alamayacağız hem de FFP cezası yiyeceğiz.

Tik-tok
 
O konu hakkında bilgi kirliliği var. Kimse net bir şey yazmıyor.

FFp'den para ceza yemeyeceğimiz kesin. Ceza yememiz için tüm sezonun sonunda eksi bakiye de olmamız lazım. Ocak ayında da oyuncu satışı yaparak açığı kapatabiliriz.

Oyuncuyu yazdırma konusunda is dediğim gibi net bir şey söyleyen yok.
 
Dün hocanın açıklamalarında çok doğru değindiği noktalardan bir tanesi orta saha ve stoper takviyesiydi. 14 yabancının 12'sini maç kadrosuna yazabildiğimizi düşününce bu 2 bölgeye yerli transferi olması elzem.
 
Dün hocanın açıklamalarında çok doğru değindiği noktalardan bir tanesi orta saha ve stoper takviyesiydi. 14 yabancının 12'sini maç kadrosuna yazabildiğimizi düşününce bu 2 bölgeye yerli transferi olması elzem.

İşte bu yüzden Mehmet Topal transferi olabilir diye düşünmüştüm ama Başakşehir'e gittiği haberleri var.
Yine bir Arap takımının Donk'a teklif yaptığı haberleri var.
Dünkü golü tekrar izlediğinizde ortada boş yer yokken ortaya doğru gelip adamını kaçıran Mariano'yu göreceksiniz.
Evet hücum da hala bir şeyler yapabilir ama savunma zaafiyeti fazlasıyla arttı. Bu yüzden keşke 2-3 e bakmadan satabilsek. Hazır orda Linnes ve Şener de varken çok güzel olurdu ama zor tabi bu saatten sonra.
Tekrar dünkü maça gelecek olursam,
2 sene önce Gençlerbirliği, geçen sene de Erzurumspor maçından sonra da eyvah şampiyonluk gitti tarzında yaşananlardan ders almamış, bugün yine aynı şeyleri yapıyoruz

2 senedir bir an vazgeçmedim hocaya inanmaktan..
Seninle ölümüne, ölümüne Fatih Hocam 😊
 
Bu Atalay konusu gerçekten can sıkmaya başladı. Selçuk İnan'a bende tahammül edemiyorum ama Atalay belli ki bu seviyeler için hazır değil. Ozan bir yaz geliştirdi kendini tak diye ilk 11 oynadı hem ligde hem şampiyonlar liginde. 2017-2018 içerideki Malatya maçında oyuna girmişti Ozan. Bir oradaki Ozan ile ertesi sezondaki Ozan'ın fiziki farkına bir bakın, ne demek istediğimi çok rahat anlarsınız. Futbolcuya forma verilmez, futbolcu alır. Teknik direktörler salak değil, kendi takımını daha ileriye götürecek bir futbolcuya niye forma vermesin? Yunus Akgün için de aynı şeyleri diyorduk ama gördük. Beğenmediğimiz Sinan Gümüş'ün bile gerisinde.

N'zonzi'ye bayıldım, cuk diye oturdu resmen takıma. Seri hala alışabilmiş değil ama yanında Belhanda ve arkasında N'zonzi ile birlikte görmek lazım. Bu maç vasattı ama oyun düşüncesi ve hareketleri olumlu. Ama takımla uyumu sıkıntı. Diagne bu maçta bence iyi oynadı. Yapması gereken her şeyi yaptı, pozisyona da girdi, rakip savunmayı bozdu, duvar oldu. Emre Mor için ilk 11 erken. Daha öğrenmesi gereken çok şey var. Toplu oyunda takımı bozuyor. Büyük takım topçusu olarak karşısında hep kapanan rakipler olacak. Buna da alışması lazım.

Bu maçtan sonra da Belhanda gitsin oraya Feghouli geçsin muhabbetleri de biter umarım. Merkezden bir kere bile delemedik rakibi. Konya merkezi kapattı ama iç sahada bu kadar kapanan takımlar karşısında az çok girerdik oralara. Beğenin, beğenmeyin bu takımda Belhanda elzem. Beklerimiz ağır sıkıntı. Tempo olarak düşükler ve hücumdaki katkıları fazla değil. Sağ Şener sol Linnes'i bile düşünmeye başlamadım değil.

Bir de şu golü attıktan sonra oyunu rölantiye almayı bırakalım artık ya Allah aşkına. İki senedir gol attıktan sonra aha şimdi baskı yiyeceğiz diyoruz ve yiyoruz. Konya'nın gerçekten üstümüze gelecek mecali yoktu. Adamlara 1 puan hediye ettik.

Eğer Atalay, Selçuk kadar hazır değilse sözleşmesini feshedip yollayalım.
 
Topal uygun bir maaşla ( 4 milyon TL gibi) zaruri görünüyor.

Yaş ortalamamız çok yükseldi. Bu sene 50-60 arası maç yapacağız ve bu beni korkutuyor.
 
Eğer Atalay, Selçuk kadar hazır değilse sözleşmesini feshedip yollayalım.

Ne alakası var? Bu çocuk daha 2000li. Çıksa iki maç hata yapsa ne özgüveni kalır ne bir şeyi. Şimdiden hazır değilse fesih edelim denilen bir ortamda pat diye sahaya atıp çocuğun olacağı varsa bile olmamasını kesinleştirelim mi? Galatasaray gibi hedefi zirve olan takımda kolay mı oynatmak bir futbolcuyu? Yunus Akgün de Sinan Gümüş kadar bile değildi onun da feshedelim o zaman sözleşmesini. Böyle bir şey yok.
 
Yunus Akgün önünde Feghouli, Jimmy ve Emre Mor varken kolay kolay şans bulamaz. Keşke 3-4 e bakmadan satabilsek.
Bu arada Altınordu altyapısından transfer ettiğimiz Mutlu Doğan Aksu'yu serbest bırakmışız sanırım. Kocaelispor ile anlaşmış. Büyük bir gelecek vaad ediyordu. Üzüldüm ayrılmasına. Umarım ileride Fb'nin pişman olduğu Recep Niyaz gibi olmaz.
Bu arada Falcao'nun yerine kimi önerirsiniz?
 
Yunus Akgün önünde Feghouli, Jimmy ve Emre Mor varken kolay kolay şans bulamaz. Keşke 3-4 e bakmadan satabilsek.
Bu arada Altınordu altyapısından transfer ettiğimiz Mutlu Doğan Aksu'yu serbest bırakmışız sanırım. Kocaelispor ile anlaşmış. Büyük bir gelecek vaad ediyordu. Üzüldüm ayrılmasına. Umarım ileride Fb'nin pişman olduğu Recep Niyaz gibi olmaz.
Bu arada Falcao'nun yerine kimi önerirsiniz?
Recep Niyaz mı :)
Merak ettim Nihat hocam, kimmiş o pişman olan Fenerbahçeli :)
 
1-Takım gittikçe yaşlanıyor, hem oyuncuların yaş alması hem de belirli yaş üzeri yapılan hamleler yüzünden,
2-FFP zaten belli olan birşey yeni mi akla gelindi kabul edilebilir mazeret değil,
3-İki senedir şampiyon olan takım oyuncu satamıyorsa ortada büyük plansızlık var,
4-Falcao transferi nasıl N'Zonzi ve Seri süreci ne kadar doğru yönetildiyse o kadar yanlış yönetilmiştir,
5-Takımda topu ileri götürecek hızlı adam eksikliği çok bariz,
6-Konsantrasyon sorunu var,
7-Elimizdeki oyuncuları kötülemek yerine parlatsaydık, övseydik herşey daha farklı olurdu; burada en büyük suçlu yönetim ve biziz,
8-Geçen sezon ki gibi alınacak 69 puan bizi ancak 3. yapar,
9-Kulubün maddi olarak iyi gitmesi herşeyin düzeldiği anlamına gelmez daha çok ilerlemeliyiz,
10-HAGİ :)
 
Recep Niyaz mı :)
Merak ettim Nihat hocam, kimmiş o pişman olan Fenerbahçeli :)

Çevremde ki Fb'liler.
Keşke bizde olsaydı Modric'imiz olurdu diyorlar.

Monaco 2. Başkanı Oleg Petrov: "Falcao'yu çok istiyorlarsa 5 milyon Euro verecekler. Bedavaya göndermeyeceğiz."

Bizimkileri de forvet alacaklar diye kandırdılar ve bu zamana kadar geldik. Birde kardeş kulüp demişlerdi.
Bakalım bu saatten sonra neler olacak?
 
Bugün 27 Ağustos.. Transfer kapanışına son 3-4 gün. Konya maçından önce yazdığım “bu maçı da olur da forvet olmadan 3 puansız kapatırsak..” yorumum da maalesef gerçekleşti.
Maalesef yeni bir 2018 eylül olayı bizi bekliyor gibi. Diagne’ye güveniyoruz diyip yola çıkacaklar. Hadi ben yanıldım, alacakları forvet 10 golü geçemeyecek düzeyde olacak çok büyük ihtimalle. Düne kadar her yere posterlerini asanlar da bugün durumu idrak edip istifa demeye başladı sosyal medyada.
Oyuncuyu övme-yerme-parlatma konusuna gelirsek; Elif Elmas’a malum taraftar grubunun en az yarısı sövdü ama o çöp adam o çöp yönetime rağmen ne hikmetse 16M ile pazarlandı. Josef’e hep sövüldü o Fernandao kötülendi ama onlar da fena olmayan rakamlara satıldı. Biz Diagne’yi gömsek ne olur, adamlar açıp bakacaklar 47 maçta 42 gol atmış forvet. Bizi mi takacaklar.
Her neyse, maalesef kapıda yine geçen senenin benzer senaryosu yatıyor. Şurda kaldı bir kaç gün, oturun ve olacakları izleyin.
Dua edin de, Liverpool’u geçtim, Napoli bile gelmesin rahat 4 lük yapar içeride dışarıda bizi.
 
Bu saatten sonra yapılacak transfer için PSG'nin Mbappe için izlediği sonraki sezon zorunlu satın alma opsiyonu kullanmalıyız.
 
Şampiyonlar ligine kadrolar ne zaman bildiriliyor.
Cuma günü son diyorlar.
O zamana kadar bu yönetim becerebilecek mi acaba forvet ve diğer eksik bölge transferlerini?

Yarın Mustafa Cengiz ve Abdurrahim Albayrak çıkıp transferi bitirdik Fatih Hoca'ya güveniyoruz diye bir açıklama yaparsa şaşırmam. Bir kere de gereken hamleleri yapın da öyle Fatih hocaya güvenelim bakalım.

Allahım sen Galatasaray taraftarına sabır ver 🙏
 
Son düzenleme:

Üst