2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Stoperlerimiz iyi olduğunu düşünsemde Luyibdama'nın bugün yaptığı hata sakarlıktan farklı bir durum çevre kontrolü çok kötü olmayan bir oyuncu böyle bir hatayı kariyeri boyunca yapmaz,acilen bu sorunu çözmeli .Daha öncede yazmıştım bu beklerle işimiz çok zor ikisinin de temposu çok düşük zaten akıcı bir oyunumuz yok sol tarafı Nagatomo iyice kitliyor topu ezip geriye dönmekten başka bir hareketi yok. Mariano desen ortalarının çoğu adama çarpıyor. Ömer-Linnes ikilisi denenmeli artık. Ve Diagne... Ben böyle birşey görmedim resmen kayserinin 3.stoperi gibi oynadı bir pozisyonda Babelin açısını kapayıp kötü şut çekmesine sebep oldu. Ya forvetsin sen biraz topsuz koşu yap stoperi koşturmuş ol en azından oda yok, havadan atsan her kontrol ettiği top 1 metre önüne sekiyor zaten, hücum presi diye birşey duymamış zaten daha önce belli bu adam nasıl 30 gol attı inanamıyorum. Emre Mor ise ilk çıktığından beri zekageriliği olduğunu düşünüyorum yeteneği ile de bu kadar oldu işte. 2-3 yıl sonra herhangi bir yerde futbol oynayabileceğini sanmıyorum yada 2.lige falan düşer. Takımın eksikleri belli hocada ısrarla söylüyor yine bu takım eksik bir şekilde CL arenasına çıkartırılırsa yazıklar olsun.
 
Savunmamız SOS veriyor.
Bir sol bek lazım. Naga ile gitmez tüm sezon.
Muslera'nın yerine Okan'ı da kullanmak lazım arada ki paslanmasın çocuk kenarda.
Emre Mor'un kırmızısı haksız idi. Erol Bedir bile dedi Emre neden kırmızı gördü kimse anlamadı diye. Olmayan faul ve kırmızı karttan sonra 2.golü yedik.
Babel’in 2 nizami golü iptal oldu. Yediği 2. gol öncesi Mensah Marcao’ya dirsek atıyor. Hem gol iptal olmalıydı hem de Mensah 2. sarıdan atılmalıydı.
Haksızlığa uğradık. Başkanımız çıkıp konuşsun yoksa algılara başladılar. Fenerbahçe'yi şampiyon yapacaklar. Dik durmak lazım...

Eğer transfer gelmezse ki kaldı 2 günden az bir süre. Fener şampiyon oldu sayılır zaten. Bu takım hem CL yi hem ligi hayatta götüremez. PSG ve Real deplasmanları sonrası olası kötü senaryo lig maçlarını da etkiler. Transfer gelmezse konuşmaya gerek yok bence. İmkanı yok dünkü izlediğim takımın iki kulvarda savaşmasının.
 
Şu saçma oyunu savunmak, skora sevinmek nasıl bir biatçılıktır anlamak zor..

Sahada futbol görmek istiyoruz artık. Bu durum Galatasaray'a hiç yakışmıyor.
Bunlar Galatasaray'li değil. Şampiyonlar Liginde rezil olalım bunlar için sorun olmaz. Bunlar egitelemez. Direk reyis diye bagrinan partici tayfadan bir farkları da yok.
 
Takımda konsantrasyon namına bir şey kalmamış. Bunun sorumlusu da yönetim. Bir an önce sorunları çözmeleri gerekli.

Düne gelince; Oyun olarak iyi durumda değiliz. Şu durumda olma şansımız da yok. Dediğim gibi takımın dengesi bozulmuş. Dünkü skora da deli gibi sevindim. Bir nevi köprüden önce ki son çıkıştı çünkü. Milli takım arasına galibiyetle girmek çok çok önemliydi.

Bu oyun CL için yetmez. Bunu görmek için alim olmaya gerek yok. İvedi şekilde takım kendini toparlamalı. Seri'nin kırmızısı bu yönden kötü oldu mesela. Orta saha uyumunun bir an önce sağlanması lazım. Oyunun kalbi de beyni de orası şimdi.
Falcao mu olur başkası mı olur bilmiyorum. Forvette acil gelmeli. Diagne çıkıp Babel girdikten sonra takımın hüum aksiyonları gözle görülür şekilde olumlu yönde değişti.

Son olarak burada ki arkadaşlar bazen çok saçma sapan yazılar yazıyor. Fatih hocayı sevmeyebilirsin. Hakaret etmeden eleştirbilirsin. Bu sene Galatasaray düşmanı yapmaz.
Aynı şekilde seven, destekleyen ya da skora sevineni Galatasaray'lılıktan çıkartmaz.
 
Çok kötümser olmayalım bence. Ben eminim nzonzi-seri-belhanda üçlüsü oynadıkça ve birbirlerine alıştıkça takımın seviyesi yükselecek. Şu andaki en büyük sorun bunların önündeki adam. Diagne ile olmuyor bu. Falcao gelirse o sorun çözülür. En büyük eksikliğimiz bu transferleri hazırlık kampına yetiştiremedik ligler başladıktan sonra gelince böyle mini krizler yaşıyoruz. Atlatırız neler atlattık biz.
Fener büyük oranda transferlerini erken yaptı ve kampta çalıştılar şimdi onun ekmeğini yiyorlar ama onların da bir emrelik canları var. 40 yaşındaki adam takımı sırtlıyor ona bişey olursa ki bütün seneyi bu şekilde sırtlaması imkansız o zaman feneri görürüz. Zaten altıncı haftada göreceğiz erkenden havalandılar ben eminin gerekli dersi vereceğiz onlara.
Kısaca eleştirilerimizi her zaman yapalım ama enseyi karartıp ortalığı cenaze evine çevirmeyelim çünkü önümüzde alacağımız çok yol var. Öldük bittik diyenlere de itibar etmeyin onların kuyruk acısı geçen seneden geliyor. Beş hafta kazanalım susarlar sonra bir kere kaybedelim hemen çıkarlar piyasaya. Tıynetleri bu, dertleri Galatasaray değil.
 
Ciddi manada en son Prandelli döneminde böyle ne yaptığını bilmeyen, oynadığı şey futbola benzemeyen bir futbolcu yığını vardı sahada. Bu dönemde ona yaklaştık hatta kadro kalitesini düşününce geçmiş bile olabiliriz diyorum.

Hocanın, takımın, tribünün konsantre olmadığı açık. Milli takım arası, transfer döneminin kapanışı derken bizi ligde şampiyon yapacak düzeye geleceğimize inanıyorum ama burda asıl soru şu. Biz neden her sene aynı şeyi yaşıyoruz? 10 milyona aldığımız Diagne'yi 6 ay sonra muhtemelen maaşının bir kısmını ödeyerek kiralayacağız. Bunun sorumlusu kim? Teknik ekip mi yönetim mi?

Sürekli olarak kenetlenme, mücadele etme fikrinin yanındayım ama bunun aynı taraflar tarafından sürekli dile getirilmesi bizim takım üstünde yapıcı eleştiri yapmamızı engelliyor. Benim Fatih Terim nezdindeki en büyük eleştirim budur. Tabi ki kenetleneceğiz ama önce siz de ekibinizle dönüp kendi özeleştirinizi yapacaksınız.

Umarım her anlamda en kısa sürede toparlanırız. Zaten sözde Türk olmayan takımları yenmek için yola çıkan takım, "Biz şampiyonlar ligi'nden gelen parayı alalım yeter" seviyesine indirgenmiş. En azından ligi elimizde tutalım.
 
Resmi açıklama da geldi.
Hayırlı olsun 🙏
 

Ekli dosyalar

  • Screenshot_20190831_220426_com.twitter.android.jpg
    Screenshot_20190831_220426_com.twitter.android.jpg
    516.6 KB · Görüntüleme: 10
🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥
FALCAO

AFFAN HOLDING bunyesinde ACM Air’e ait TC-GVB Ucagi ile yarın Türkiye saati ile 14:30’da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminaline iniş yapacak
🔥🔥/🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥🔥

(via@AlperUnuvar)
 
Falcao'nun gelmesi güzel ama ileride sadece Falcao ile mi sezon geçecek? Diagne de gidecek deniliyor?
 
Nagatomo'yu satabilirsek çok iyi olur lâkin 1-2 gün kaldı ve bu yönetimin satıp yerine kimseyi alamama ihtimali de var. O zaman rezil oluruz.

Mariano'yu da Brezilya'ya satıp yerine genç-dinamik bir sağ bek almalıydık.

Hâlâ Falcao'yu yedekleyecek bir santrafor, üst düzey takımlarda oynamış uluslarası tecrübeye sahip bir stoper kesin gerekiyor. Kjaer haberleri çıktı ama kaynak yok. Kiralama şeklinde belki olabilir. Orta saha ve bek transferleri bu saatten sonra zor.

Eğer yazılanlar doğruysa yapılacak en mantıklı iş Belhanda'yı 10 milyon civarına satıp 3-4'e Sevilla'dan Banega'yı almak olurdu. Başka transferlere kaynak da yaratırdık böylece. Hem de sık sık kaleyi/golü düşünen bir 10 numaramız olurdu.
 
Son düzenleme:
Cenk haberlerinin doğru olduğunu düşünmüyorum.
Mariano ve Naga varken Linnes satılırsa çok üzülürüm.
Coentrao da yaşlı ve eski dinamizmi yok.
Daha genç birisini bulmalıyız bence.
Kjaer'in de sakatlığı olduğu söyleniyor. Ona da çok yaklaşmamak lazım.
Son 2 gün bakalım ne olacak.
 
Başından beridir dediğim gibi Diagne'yi 7-8 gibi rakamlara satmamız çok enayi bir Arap çıkmadıkça zordu. Şimdi piyasası iyice düşecek, elimizde patlaması muhtemel. E diğer transferler de bu yüzden yattı maalesef. Adam 13 milyonluk bir kazık. Bedavaya Selezynov'u alıp daha iyi katkı alarak şampiyon olabilir veya Jahovic'i 3-4 milyona alıp yedek forvet sahibi olabilirdik. Zaten Alan-Modeste-Diagne diye liste mi olur arkadaş, şaka mı bu?

Bence beklerimizdeki sorun yaşlı olmaları. Şu oyunumuza hiçbir kanat beki dayanamaz zaten. 70 dakikada pestilleri çıkar. Nagatomo 3 maçta sadece bir defa Seri tarafından kaçırıldı. Belhanda oynadığında hep sağ kanada yakın oynuyor. Adam ileri gelse de yalnız başına kalıyor, topu sağ ayağına alıp içeri pas atıyor. Zaten yapacağı bir şey yok çünkü Babel bir kanat oyuncusu olarak varla yok arası bir şey. Mariano'nun bulunduğu kanat fazla işliyor ama o da henüz forma giremedi sanırım. Çizgiden ineceğine hep içeri doğru giriyor. Nagatomo'nun aksine Mariano defansif anlamda pek iyi de değil açıkçası. Geçen hafta son dakika yediğimiz golde Donk ve Mariano uyurken Nagatomo en soldan gelip kademeye girmeye çalışıyordu. Linnes'in stoperlerle uyumu daha iyi, o yüzden bence oynaması gereken de o.
 
Şükrü Hanedar da şu anda Falcao'nun uçağındaymış.
Malesef Falcao ilgimiz yüzünden başka transfer yapamayacağız, transferi kapattık demek ki.
Halbuki bu takıma yedek forvet, yedek orta saha ve yedek stoper hatta birde sol bek lazımdı.
İlk 11 çok iyi ama yedeklerimiz özellikle de savunma ve orta saha da çok yetersiz.
Yine 14-15 kişi ile tüm sezonu geçireceğiz gibi.
Allah Fatih Terim'in yardımcısı olsun...
 
SON DAKİKA | La Gazzetta dello Sport muhabiri Nicolo Schira: “Mbaye Diagne, Anderlecht’de! Anderlecht, Diagne için Galatasaray’a kiralama bedeli olarak 1M€ ödeyecek. Satın alma opsiyonu 11M€ olarak belirlendi. Diagne yarın 2023 yılına kadar olan sözleşmeyi imzalayacak.”

2023 yılına kadar sözleşme imzalayacaksa bu zorunlu satın almak demek oluyor sanırım.
Yalnız 1 milyon euro nedir yahu?
FFP'de eksi 2.5 milyon euro iken 1 milyon neyin nesidir?
Bu başka oyuncuların da satılacağı anlamına mı geliyor yoksa?
 

Üst