2019-2020 Galatasaray Futbol Takımı

Bence buraya kadar sonuç olarak iyi bile geldik, göz kanatan maçlar ve mevcut olmayan oyunu hariç tutuyorum.

Çoğu kişi içinde bulunduğumuz koşullarda iyi transfer yaptığımız konusunda hemfikirdir ama kadro mühendisliği oldukça kötü. Şu oyuncu grubunun oynayacağı ya 4-1-2-1-2 olur-bunu kanat bekleri kaldıramaz- veya klasik 4-4-2 oynarlar.

Babel kanat oynayacaksa bizim için çok güzel bir kazık. Topu çok eziyor ve pas oyununda pek yok, üzerine bir de topla çıkamıyor. Feghouli de süratli bir oyuncu sayılmaz ve topla hep geride buluşuyor. Elimizde Belhanda-Lemina-Seri-Nzonzi dörtlüsü var ama Belhanda-Seri seçimi yapmak gerekiyor burada. İşler böyle olunca sürekli yana ve geriye pas yapan, kısır ve temposuz bir takım çıkıyor ortaya.

Devre arasına kadar oyuncuların form tutması hariç bir şey beklemiyorum ama mantıken ve Malatya maçından hareketle Mariano yerine Şener oynasa daha iyi olur gibi duruyor. Andone-Feghouli ve sonradan oyuna girecek Emre Mor-Jimmy Durmaz ikilisiyle kanatlar halledilebilir. Ortada dış sahada Seri-Nzonzi ve içeride Seri-Lemina oynayabilir. İleride de Falcao-Babel ikilisinden yararlanabiliriz.

PSG maçından da beraberlik filan çıkarabilirsek çok iyi olur. FB maçı gerçekten oyun olarak her iki takım adına, skor olarak bizim adımıza ikinci bir defa felaketti. En kötü olduğumuz dönemler bile kanatlardan akmaya gayret ederdik. Kimse top almak istemiyor adeta. Daha ligin başından devre arasına atalım kendimizi demeye başladık.
 
Benim takıntım Terim'e değil 2.5 yıldır oynanan kötü futbola ama ısrarla ya anlamak istemiyorsun ya da kapasiten almıyor. Birde skor taraftarlığı diye patavatsızlık yapıyorsun. Çünkü senin algıların tamamen Terim'e odaklı senin Terim sevgin Galatasaray sevginden fazla olabilir, yorum yapamam.

Furkan'da aynı seyleri daha geçen hafta bahsetti, uzun uzun yazarak.

Fatih Terim geçen sene "Galatasaray'lılar sabretsin bu takımın çevresini değiştireceğiz" demedi mi?

2 transfer dönemi geçirdik ne değişti?

Üstelik çok merak ediyorum geçen sene kendi oyunundan keyif almayan Fatih Terim bu sene memnun mu?

Ülkece olan liyakat problemi bir futbol kulübünde de var gerçekten şaka gibi hemde kendimize batıya acılan futbol penceresiyiz diyoruz.

14 tane yabancı oyuncumuz var antrenörlerimiz Hasan Şaş, Ümit Davala, Levent Şahin.

Bu üçüne Süper Lig'de kadro emanet et küme düşürürler.
 
2.5 yıldır hocanın takıma kötü futbol oynatma durumu yok. O kadar zaman olmadı çünkü. :)

Hoca dediğin gibi zaman istedi. Kendisi de memnun değildi. Bunu istemekte hakkı. O sabır gösterildi. Görece güzel de bir kadro kuruldu. İyi futbol beklemek herkesin hakkı. Gelmedikçe de eleştiriler olacak. Her yerde de eleştiriliyor zaten.

Ama istifa filan çok uçuk düşünceler.
 
Ben bu seneyi de dahil ediyorum, ilk 6 hafta sezonun bize ne olacağını gösterdi.
 
Birde şu takıma Allah aşkına kanatlı sistem yazmayın.

Feghouli eski hızı ve estetikligi yok, Babel'de keza aynı.

4-3-3 veya 4-2-3-1 bize olmaz. 2011-2012 de ki gibi veya daha güncel olarak

Muslera
Şener-Lyuindama-Marcao-Nagatomo(Mecburen)
Nzonzi
Seri-Lemina
Babel
Andonne-falcao

Gibi 4-1-2-1-2 oynayabiliriz.
 
Marcao da fena halde çöp olmaya başladı. Nazar mı değdi noldu adama. Dün bi pozisyonda top kendisine çarpıp yavaşça taca gidiyordu, topa bilerek dokunmadı faul almaya çalıştı, top taca çıktı onlar kullandı. Çok şaşırmıştım, şaka gibi. Kendinde değil adam.
 
Mariano ve Nagatomo'yu Ocak ayında bir şekilde eğer mümkünse para ile mümkün değilse bedava elden çıkarmak lazım. Linnes geri dönmelidir. Şimdiden sağ bek ve sol bek transfer çalışmalarına başlanmalıdır.
Ve bize duran topları iyi kullanan, asist ve gol katkısı verecek hücum gücü daha yüksek bir 10 numara lazım. Belhanda ile olacak iş değil.
 
Yaz tatilinde oyuncu taraması yapılırken, tüm spor kanalları Babel ve Falcao haberleri yapıyordu. Kendime ve çevreme şöyle dedim. Bu Terim, Onyekuru gibi bir adam yerine Babel'i ve Vedat yerine de Falcao'yu tercih edecek!

Tahmin ettiğim gibi oldu. Hem yönetim hem Terim o kadar ferasetsizler ki, Onyekuru'ya 15 milyon vermezler ama gidip Diagne'ye 13 milyon, Falcao'ya 5-7 milyon verirler.

Seni geçen sezon Onyekuru denen adam 15 gol atarak şampiyon etti ancak siz şu adamı satın almak ya da kiralamak için hiçbir girişimde bulunmadınız ancak ayağına aldığı topu ezen, bekleyen, oyunu soğutan şu 33 lük Babel'e çıkıp bonservissiz 5-7 maaş ve imza parası verdiniz; Onyekuru 1-1.5 milyon alıyordu.

Tamam sen bu adamı sildin, almadın ya da almayı düşünmedin bile, peki 2 sene evvel seni şampiyon yapan Rodriguez'i neden bedavaya almadın; seni bu iki adam sırayla şampiyon yaptı çünkü oyunun akmasında, adam eksiltmede, topsuz koşuda, istatistikte, rakibi tehditte en önemli adamlarındı ancak sen gidip Babel'i aldın!

Gelelim Vedat meselesine; tamam adamlar sana vermek istemedi, gitti Fenere verdi çünkü onlarla yapılan anlaşma daha kazançlı ya da bizim yönetim adamı bedavaya getirme yüzsüzlüğü gösterdiği için önümüze Rize taş koydu.

Ya siz hiç mi bu adamları izlemiyorsunuz? Sadece 2 maçına (Başakşehir ve Galatasaray) maçına baktım ve keşke Diagne yerine bu adam bizde olsaydı dedim çünkü adam, gol atmsk için değil takım oyuncusu olmak için sahada!
Klasik İbrahimOviç tarzı; her topu kafa ya da göğsü ile indiren, ileride top tutan ve saklayan, gol atan ve attıran, hırslı, agresif, aç, baskıcı ve oyun zekası olan biri hem de genç olması hasebiyle, şampiyonlar ligi üzerinden yüksek paralara pazarlayabileceğin genç bir adam ama biz gidip Falcao'yu aldık!
Falcao iyi olsa ne olur; istatistik puan getirmiyor, sen bu adama 1 tane top atamıyorsun, hazırlayamıyorsun, o halde yıllık 7-8 milyon israfına gireceğine, yatırımlık topçular alacaktın!

TV karşısına geçtim; hemen kadroyu sordum. Belhanda yerine Rumen forvetle çift forvet dizilişi var mı çünkü adam geçen hafta en aktif ve verimli adamlardandı, aynı Elmander tarzı bir çocuk olduğu için Terim'in dikkatini çekmiştir dedim hem de Belhanda derbilerde fiyasko ve sakat olduğu için Terim bu riski almaz dedim ancak Terim'in Belhanda aşkı yine zuhur etmişti!

Dedim bari yedekten gelir çünkü Falcao 90 dakikayı kaldıramaz ama adamı kulübeye dahi almamış! Falcao'dan verim alamazsan, senin hamle forvetin yok; Babel'i forvete devşirerek yine saçmalayacak dedim.

Bari Seri inşeAllah vardır dedim çünkü tek güvendiğim ve en formda olan adam, geçen hafta da golünü atmış adam ancak o da kadroda yok!...

Emre oyuna 67 de giriyor ama ayağına 10 dakika sonra top değiyor çünkü sahada topa yön verecek adamın yok!

Belhanda ve Japon adamdan acil kurtulun; bunları gönderirken Terim de gitsin. Bıktık artık, en azından ben bıktım. Ben bu Belhanda pasifini izlemek, Ömer'i izlemek zorunda mıyım? Bu nasıl bir kadro seçimi, bu nasıl bir aciz kulübe yönetimi....
 
Yok ya sinirim geçmiyor yazsam da.. Tvde rasgele maçına denk geldiğim herhangi bir takım bile futbol oynuyor sahada. Almanya İspanya köy takımlarından tut Alanyaspor’a kadar istisnasız herkesin bi oyun planı, bi futbol anlayışı ve göze hoş gelen oyunu var. O kadar utanıyorum o kadar midem bulanıyor ki şu takımdan..
Alanya falan bizi parçalar şimdiden söyleyeyim. Öyle 4-1 gibi skor falan ortaya çıkınca kimse şaşırmasın burda. Vallahi billahi vurup geçerler, ezerler. Trabzon, Alanya, Sivas, Gazişehir falan ezer bizi. Denizlispor’un ilk hafta yaptığı bunun açık habercisi zaten.
Öyle “kenetlen Galatasaraylı” romantizmine de gerek yok ağır küfredirim. Sen önce adam gibi top oyna da savunacak bi yanımız olsun.
 
Takimda press yapan 3 kisi sayabilir misiniz ?

Kavga etme pahasina da olsa Babele en ufak laf edildiginde uzuluyorum. Sebebini soyle aciklayacagim, top ona geldiginde rakibini ekarte etme olasili en yuksek oyunculardan birisi, rakip kaleye giderken defans oyuncularinin karsilamak istedigi en son oyunculardan birisi, teknigi ve ayagi cok saglam. Babele gelene kadar ruh gibi o kadar cok oyuncumuz var ki, saymakla bitmez.

Babel, Emre Mor, Feghouli ve Falcao'un bu takimi normal sartlarda ucurmasi lazim ama oncesi karanlik, top gelmiyor ki ileri uca. Omer Urundul'un komiklesen bir tespiti vardi; kanatlar arasi varyasyon muydu yoksa Beylikduzu - Cihangir arasi metrobus muydu hatirlayamadim. 😂😂😂
 
Son düzenleme:
Babel’in o bekle vereceği şey sınırlı. Geçen yıl PL’de bile sırıtmıyordu adam bu fizikle. Basit bi mantık var bekiniz çizgiye inmiyorsa rakibiniz sağ iç ve sağ bekiyle rahat rahat alanınızı kapatır. Üstüne hücumda da minimum eforla çok çok sivrilecek şekilde oynarlar.

Daha önce de söyledim. Pas oyunu diye bir şey yok. Düzelmesinin zor olmasının sebebi pas oyunu denen saçmalığa teknik ekibin de inanması. Pası veren oyuncu boş alanda size yeni istasyon olmuyorsa eveler gevelersiniz. Kaldı ki 400 pas yapıp 100ünü isabetsiz yapmak büyük bir başarı. Oynuyoruz dedikleri oyunda eldeki rakamlar bile komik.

Bu kadar şampiyon olup her sene daha geriye gitmeyi kim nasıl açıklar bilemiyorum ama maksadı Türk olmayan takımlaı yenmek olan bir kulübün parayı alalım bize müsade noktasına gelmesi üzücü.

Kadro önerim;
 

Ekli dosyalar

  • EE0C2AD2-6CC6-494D-8C03-D471D7DE1116.jpeg
    EE0C2AD2-6CC6-494D-8C03-D471D7DE1116.jpeg
    92.3 KB · Görüntüleme: 19
Oyuncular formsuz, bir tek Nzonzi iyi. Alan paylaşımı diye bir şey yok. Top çıkarırken bile herkes garip yerlerde ve izliyor sadece. Takım oyunu sıfırın altında. Ne çalıştı bu takım aylarca? Böyle iyi bir kadro neden bu kadar kötü futbol oynuyor? Hedefteki isim belli.
 
Bu kadar yaşlı bir takıma pres yaptıramazsınız. Ama en azından doğru takım oyunu oynarsak bu kadrodan yüksek verim alırız. Bunu yaptıracak kişi de Fatih Terim değil malesef.
 
Bildiğimiz, gönül verdiğimiz Galatasaray olsa Şampiyonlar Liginde çıkar, rakip kim olursa olsun, aslanlar gibi oynar, kendini affettirir derdik ama bu berbat haldeki takım sahaya çıkmayı bile haketmiyor. Hele PSG hücum hattını ve bizim rezil savunmamızı düşününce ruhum daralıyor resmen. Özledik gerçekten iyi oyunu, baskılı futbolu, pres yapan, kafa tutan, Sami Yen'i rakiplere dar eden Galatasaray'ı özledik. Şimdi ise kendi evimizde bile deplasman takımı gibi korkak ve aciz şekildeyiz. Çok yazık.
 
Rakip kim olursa Galatasaray cikar oyununu oynar, Gommek icin inanilmaz sozler sarfetmeye gerek yok. Bakarsiniz supriz yapip puan ya da puanlar aliriz Psg'den. Belki de bazi oyuncular bu tarz bir mac bekliyordur patlama yapmak icin. Farkli yenilsekte umrumda degil. sahaya cikmayi hak etmiyoruz cumlesi, sonucun veya sonuclarin nedeni olarak gosterilemez.

Sahaya cikmayi hak bile etmiyor ne hazimsiz bir cumle boyle ? Iyi haber gonderelim Psg hic gelmesin sahaya cikmayalim. Anladik takim kotu takim istenilen seviyede degil ama cidden bazi sozler kirici oluyor.

Butun bunlari Yonetim, Teknik adam ve oyunculardan bagimsiz olarak yaziyorum. 1950 yilinda da ayni tepkiyi verirdim, 2370 yilinda da.
 
Herkesin fikri farklı olabilir. Israrla burada laf yarışına girmeye çalışmayın. Takım istenilen seviyede değilmiş bak bak. Bu tarz Pollyannacılık bana göre değil. Ortada bir seviye falan yok çünkü. Galatasaray teknik heyeti de, bir kısım taraftarı da kafasını kuma gömmeye, kendini avutmaya devam etsin. Takım en son ne zaman iyi top oynamış verecek cevabı yok, hâlâ burda laf söyleme peşinde.

Yine de küçük bir ihtimal olsa da genlerimizi, bir dönemin Avrupa Fatihi olduğumuzu, Türk olmayan takımları yenmek üzere kurulduğumuzu hatırlar ve güzel bir sonuç almayı çok isterim.
 
Son düzenleme:
Romantizme gerek yok. Çıkar bi plan, bi ekol, bi şablon kurarsın zamanla olacağına inanırsın okey. Bu takım 2.5 yıldır top oynamıyor. Tudor zamanı en kötü kendi evimizde 5 atıyorduk millete. Şimdi bakıyorum 6 maç 6 gol. Güler misin ağlar mısın.. Neden Avrupa’nın en köy takımı, Avrupa’yı geçtim Türkiye’de bile çatır çatır kendi oyun felsefesiyle oynarken biz serseri mayın gibi avare takılıyoruz sahada?
 

Üst