Yaz tatilinde oyuncu taraması yapılırken, tüm spor kanalları Babel ve Falcao haberleri yapıyordu. Kendime ve çevreme şöyle dedim. Bu Terim, Onyekuru gibi bir adam yerine Babel'i ve Vedat yerine de Falcao'yu tercih edecek!
Tahmin ettiğim gibi oldu. Hem yönetim hem Terim o kadar ferasetsizler ki, Onyekuru'ya 15 milyon vermezler ama gidip Diagne'ye 13 milyon, Falcao'ya 5-7 milyon verirler.
Seni geçen sezon Onyekuru denen adam 15 gol atarak şampiyon etti ancak siz şu adamı satın almak ya da kiralamak için hiçbir girişimde bulunmadınız ancak ayağına aldığı topu ezen, bekleyen, oyunu soğutan şu 33 lük Babel'e çıkıp bonservissiz 5-7 maaş ve imza parası verdiniz; Onyekuru 1-1.5 milyon alıyordu.
Tamam sen bu adamı sildin, almadın ya da almayı düşünmedin bile, peki 2 sene evvel seni şampiyon yapan Rodriguez'i neden bedavaya almadın; seni bu iki adam sırayla şampiyon yaptı çünkü oyunun akmasında, adam eksiltmede, topsuz koşuda, istatistikte, rakibi tehditte en önemli adamlarındı ancak sen gidip Babel'i aldın!
Gelelim Vedat meselesine; tamam adamlar sana vermek istemedi, gitti Fenere verdi çünkü onlarla yapılan anlaşma daha kazançlı ya da bizim yönetim adamı bedavaya getirme yüzsüzlüğü gösterdiği için önümüze Rize taş koydu.
Ya siz hiç mi bu adamları izlemiyorsunuz? Sadece 2 maçına (Başakşehir ve Galatasaray) maçına baktım ve keşke Diagne yerine bu adam bizde olsaydı dedim çünkü adam, gol atmsk için değil takım oyuncusu olmak için sahada!
Klasik İbrahimOviç tarzı; her topu kafa ya da göğsü ile indiren, ileride top tutan ve saklayan, gol atan ve attıran, hırslı, agresif, aç, baskıcı ve oyun zekası olan biri hem de genç olması hasebiyle, şampiyonlar ligi üzerinden yüksek paralara pazarlayabileceğin genç bir adam ama biz gidip Falcao'yu aldık!
Falcao iyi olsa ne olur; istatistik puan getirmiyor, sen bu adama 1 tane top atamıyorsun, hazırlayamıyorsun, o halde yıllık 7-8 milyon israfına gireceğine, yatırımlık topçular alacaktın!
TV karşısına geçtim; hemen kadroyu sordum. Belhanda yerine Rumen forvetle çift forvet dizilişi var mı çünkü adam geçen hafta en aktif ve verimli adamlardandı, aynı Elmander tarzı bir çocuk olduğu için Terim'in dikkatini çekmiştir dedim hem de Belhanda derbilerde fiyasko ve sakat olduğu için Terim bu riski almaz dedim ancak Terim'in Belhanda aşkı yine zuhur etmişti!
Dedim bari yedekten gelir çünkü Falcao 90 dakikayı kaldıramaz ama adamı kulübeye dahi almamış! Falcao'dan verim alamazsan, senin hamle forvetin yok; Babel'i forvete devşirerek yine saçmalayacak dedim.
Bari Seri inşeAllah vardır dedim çünkü tek güvendiğim ve en formda olan adam, geçen hafta da golünü atmış adam ancak o da kadroda yok!...
Emre oyuna 67 de giriyor ama ayağına 10 dakika sonra top değiyor çünkü sahada topa yön verecek adamın yok!
Belhanda ve Japon adamdan acil kurtulun; bunları gönderirken Terim de gitsin. Bıktık artık, en azından ben bıktım. Ben bu Belhanda pasifini izlemek, Ömer'i izlemek zorunda mıyım? Bu nasıl bir kadro seçimi, bu nasıl bir aciz kulübe yönetimi....