2019-2020 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Galatasaray Doğa Sigorta, geçtiğimiz sezonu Banvit’te geçiren Alex Perez ile prensipte anlaştı. Son detaylar görüşülüyor.

@basketfaul

32 dakika
14.9 sayı,
2.8 ribaund,
5.6 asist

Umarım doğrudur bu haber.
1 adet Şehmus bir adette Ragıp Berke rica etsek 😄
 
Galatasaray Doğa Sigorta, Alex Perez ile imzaları atacak bir aksilik olmazsa. Banvit performansı sonrası bu yaz iyi bir kontrat beklentisi vardı Perez'in. İstanbul macerasına hazırlanıyor şimdilerde.

(via@NeoRock06)

Ferhat Yeşiltaş boş haber yapmaz.
O da diyorsa %95 bitti demektir.
Umarım bahsettiği o aksilik olmaz...
 
Alex Perez haberleri doğru fakat imzayı atıp atmadığını bilmiyorum. 400k istiyordu yıllık, Rusya ve İspanya'dan da ilgi varken ikna edebilmek güzel iş. Tahminim 350k ya da 400k'ya imzalayacak ama burası GS Basketbol şubesi tabi. Her an her şey olabilir.
 
teknik kadro arapovic + 6 yabancı düşünüyor. 3 kısa 4 uzun şeklinde. tai webster ile de devam etme düşüncesi hakim. hal böyle olunca kısa rotasyonu: alex - can / webster - yiğit / x - göksenin - caner şeklinde oluyor. bu biraz sakıncalı. evet webster'ın performansı alex ile artacaktır fakat alex - webster ve yabancı 2 - yabancı 3 ile tadından yenmez. fakat burada da arapovic + 4 ve 5 şeklinde oluyor uzun rotasyonu ve yerli katkısının da sınırlı olacagını düşünürsek uzun rotasyonunda yine eksik kalıyor takım.

bu döngüden kurtulabilmek için webster ile bence yollar ayrılmalı. fakat rahat olun detaylı bir çalışma yürütülüyor ve geniş liste oldukça tatmin edici.
 
Piyasada ,Alex Perez'den daha kaliteli oyun kurucular varken 26 yaşına kadar 1 Euroleague-Eurocup-NBA maçına çıkmamış Perez'le ilgilenilmesi bana tembellik gibi geliyor.
 
Alex Perez bu sene oynadığı oyunla kesinlikle daha üst seviyelerde oynayabileceğini kanıtladı. Şayet alırsak ve Harrison da kalırsa ucuza kalmasına sıcak baktığım Webster'ın ise bu ikili yanında hiç yeri yok.
 
Alex Caruso ve Kevin Pangos kesin olarak boşta olan oyun kurucular.Ayrıca NBA yaz liginin durumuna göre Cameron Payne,Tremont Waters ve Frank Mason boşa çıkabilir.Hatta oyun stilini beğenmesem de Demetrius Jackson bile bu listeye eklenebilir.

Alex Caruso mu :) Tremont Waters’i yeni çekti drafttan Celtics niye serbest bıraksın? Bu saydığın adamlar 300-400 bine oynar mı erdal ? Kevin Pangos yazmışsın ona değinmiyorum bile
 
Zaten yarın imzalansın diye yazmadım.2 Hafta sonra ya da 1 ay sonra imzalamadıkları zaman ilgilenebilmemiz için yazdım.NBA yaz liginde oynayanları bitene kadar beklememiz gerekiyor.

Alex Caruso fanteziydi, kabul ediyorum :) .Ama daha bir takımla dedikodusu bile çıkmaması ilginç.
 
Arkadaşın söylediğinin hepsine katılmamakla birlikte mantığına hak veriyorum. Galatasaray eskiden kolejlerden, D-league'den filan iyi oyuncu bulan bir takımdı. 2007-08 kadrosuna bakıyorum da Dee Brown dışında neredeyse isimsiz olan tüm Amerikalı oyuncular muazzam iş yapmıştı Murat Özyer takımında. Oktay Mahmuti'nin sezon ortası bulup getirdiği Jerry Johnson bile Fener serisinde hiç yoktan hızı ve nokta şutuyla fark yaratmıştı. Son yıllarda Patric Young hariç Galatasaray'ın böyle bir oyuncu araştırıp bulduğunu duymadım. Nerede Banvit'in, Daçka'nın, Giresun'un filan bir adamı var anca onlara geldikten sonra Galatasaray'ın radarına giriyorlar. Halbuki bu kadar düşük bütçeli takım bütün mesaisini böyle bir iki tane madem bulmaya ayırmalı. Yani gerçekten ortada öyle şube sorumluları var ki neresinden tutsan elinde kalıyor. Maaşları düzgün ödeyemiyorlar, transfer yasağını halledemiyorlar, taraftarla kavgalılar, maliyetsiz, Ncaa'de 3-4 yılını tamamlayıp NBA'de draft edilmeyen ama bu kıtada iş yapabilecek 2-3 oyuncu bulamıyorlar. Sonra gel de Mustafa Cengiz ve yönetimini sevmek için bir neden yarat kendine. Her şeyiyle bu kadar kötü yönetilip halen ligde son 4'e kaldığı için Ertuğrul Erdoğan'ı hakikaten tebrik etmek lazım. Neyse Bandırma-Daçka seneye yine 3'er 4'er tane genç Amerikalı getirir de ertesi senenin transfer piyasası da Galatasaray için açılır.
 
Aaron Harrison ve Nigel Hayes’i saymıyoruz galiba? Ben de buraları takip eden biriyim ama öyle her oyuncu alınmıyor maalesef. Burdaki oyuncuların bir kısmı gelişimde kalıyor, bir kısmı Avrupa’ya dağılıyor başaltı liglere. Sınırlı sayıda oyuncu çıkıyor iyi diyebileceğimiz.

Zamanında Russ Smith de burdan geldi. Sonuçlarını hep beraber gördük. Rakeem Christmas’ı denedik olmadı. Nolan Smith tutmadı.

Şube sorumlularının rezaletinin hepimiz farkındayız. Bahsettiğiniz Jerry Johnson Galatasaray’a geldiğinde 5-6 yıllık Avrupa kariyeri vardı. Kadronun geri kalanını görmeden sadece Perez üzerinden bu kadar peşin hüküm vermeyi doğru bulmuyorum ki Perez hepimizin gözü önünde yükselen bir oyuncu. Bugün efes’in en önemli oyuncularından moerman’ı yıllarca yazdık burda.

O dönem için konuşacaksak Gaines ve Owens zaten Avrupa’da oynuyordu. Gaines bizim sezonumuzda şampiyon olan badalona’dan geldi hatta.

Yıllar ilerledikçe nicelik/nitelik sorunları oluşuyor. Yani her oyuncu sırf nba patentli diye alınamıyor maalesef. Erdal’ın yazdığı oyuncular Avrupa’ya gelse bizden önce en az 10 takım sıraya girer.
 
Aaron Harrison Hornets zamanlarından beri bilinen oyuncuydu yahu, hatta kolejde büyük oyuncu olacak filan deniyordu sanırım, Nigel Hayes konusunda haklısın. Transferlerin kolay olmadığının farkındayım ama böyle 5 oyuncu alıp 3 tanesinin tutturursan senin adına kardır. Bu bütçelerdeki takımın amacı az paradan çok kazancı çıkarmak olmalı. Russ Smith sanırım feci kazık girmişti bize ama o da dahil olmak üzere Rakeem-Nolan Smith gibi oyuncuların tutmamasına yıkılmıyorum ben. Sonuçta hayatında ilk defa Amerika dışına çıkardığın bir oyuncuda her zaman patlama riski oluyor. Ama adamı doğru kontratla getirip mahkemelik iş almadığın sürece tutmasa bile kaybın az oluyor. Alex Perez'i Türkiye'de izledik, bana göre Galatasaray gibi tek atımlık kurşunu olan takımları taşıyacak kalibrede adam değil. Yanına 2-3 tane top yönlendirici ekleyebilirsen ne ala ama büyük ihtimal geçen seneki Tai Webster gibi taşıyıcı bir oyuncu olması bekleniyor kendisinden. Ben onu Banvit'te 2-3 tane topu yere vurabilen oyuncuyla bile yapamazken Galatasaray şartlarında hiç beceremeyeceğini düşünüyorum.

Bu takımın ne kadar bütçesi olacak bilmiyorum ama en azından bütçesinin yarısını lider bir guard ve topu yere hiç vuramasa da en azından çemberi çok iyi savunacak bir pivota ihtiyacı var. Bu tarz 2 1-5 bulduktan sonra etrafına oyuncu dizmek çok zor değil. Buraya gidip senede 2 milyon dolar olan Colom gibi bir ekleme yapamayacağımız ortada ama gidip gözümüzün önünde Perez'i lider yapmaktansa yukarıda bahsettiğim gibi piyasada daha detaylı bir araştırma yapılması kanaatindeyim. Bu sene Webster-Klobucar facialarıyla da gördüğümüz gibi takımın guard'ı olmayınca geri kalan 10 oyuncu kendini parçalasa da ancak bir seviyeye kadar yükselebiliyorsun. Şu bütçelerde-vizyonda bir Arroyo çıkarmak çok zor olsa da ihtiyacımız olan oyuncunun o yetkinlikte olduğu da su götürmez bir gerçek. Perez tarzı dağınık oyuncuların da bu direkt katkıyı verebilecek kapasitede olmadıkları görüşündeyim. Aynı şey 2 yıldır istikrarlı şekilde yazılan Jordan Thedeore için de geçerli.
 
Mesela bunu zamanında Bjk denemişti sanırsam Broekhoff dışında faydalı oyuncu çıkmadı aralarından. Webster’i buraya getirirken çok umutluyduk hatta çoğumuz beklemiyorduk. Ama beklentileri hiç karşılamadı. Yani transfer biraz böyle.

Keza Harrison’un da transfer süreci sancılı geçti 1 ay bekledik nerdeyse Harrison için. Jekiri için çok uğraştık cidden Asvel’den fazla verdik ama orayı seçti. Biraz akıllı yönetimimiz olsa Hayes ve Harrison’dan para bile kazanırdık ama sezon sonuna kadar tutabilmeleri de kapasitelerinin epey üstünde bir başarı bence.

Ahmet Gürgen dönemindeki rezalet Banvit’te ayakta kalan tek oyuncuydu, keza Hakan Demir geldikten sonra da yine göze çarptı. Biz eurocup’da kafaya oynadığımız yıl mccollum’a 1 civarında verdik. Şu an yabancı bütçemiz 2 civarında ve 6 yabancı alacağız bu parayla.
 

Üst