2020-2021 Euroleague

O kadar para veriyoruz spiker yerine 2 Fenerli oturup maç yorumluyor gibi. Rezalet maç anlatımı diyeceğim, anlatım da yok. Oturup sohbet ediyorlar bağırıyorlar , hadi be oğlum diyorlar. Murathanoğlu rezaletinden sonra daha görmeyiz diyordum ama gördük...

O konuda bizim yönetimin de suçu var Muhammed maalesef. Takımımız şimdi euroleague de olsaydı, bize de öyle bağıracaklardı. Adam gibi maç seyredecektik. Ama şimdi böyle diğer maçlarla avunuyoruz maalesef. Türk takımı diye Fenerin maçlarında bağırıp duruyorlar. Keşke bizim takımımız da euroleague de olsaydı ama nerede bizde öyle yönetim.
 
Madrid’in Bayern’e patlayacağı tuttu. Fener maçı da tamamı olmasa da büyük kısmı şans faktörü ile belirlenmiş bir maç oldu. Bi tarafta bomboş üçlükleri bir türlü girmeyen Maccabi, diğer tarafta çemberi görmediği şutlarda bile sayıyı bulan Fener. Haliyle üçlüğü giren kazandı.
 
Larkin nihayet sahada. O eski ritmi yok elbette ama yine de kalitesini gösterdi zaman zaman. Ama gelişi bile Efes'i olumlu etkilemiş.
 
Nihayet be ya.Nihayet Efes ya.Larkin'in ilk yarıda attığı üçlükten sonra belkide 3.çeyrekte geri düşene dek,ritmimizi ciddi derecede kaybettik.Larkin çünkü maçın içerisine girebilmek için çok fazla zorluyordu.Doğru zamanda girip attığı 2 üçlük ile savunmadaki gayreti ile son bölümde kritik anlarda maç toplarını kullanmasıyla iyi bir geri dönüş yapmış oldu.

Micic bugün maçı çok sahiplendi fakat öyle basit top kayıpları yapıyor ki direkt potamızda sayıyı görmüş oluyoruz.
 
Larkin'in ölüsü yeter. İki üçlükle maçı çevirdi. O kadar aradan sonra ilk maçında 15 sayı attı. Micic'in de performansı arttı Larkin'i yanında görünce.
 
Efes iyi oynamadı ancak potansiyeliyle kazandı.Bu ligin en iyi 2-3 takımından biri olduğunu tekrar gösterdi.Larkin sanırım 8 ay sonra maça çıktı.Hem de sakatlıktan döndü.Bunların etkileri görüldü ama yine de 20 dakikada 15 sayı attı.Kendisi artık bir süperstar.Efesi yine 1 seviye yukarı çıkaracaktır.Micic de onun dönüşüyle rahatladı ve etkili oldu.Umarım bu Efes için bir başlangıç olur ve geçtiğimiz 2 senede izlediğimiz o muhteşem takımı izlemeye başlarız.
 
Larkin yokken Micic ve Simon dışında kimse yoktu o bölgede. Micic zaten avel gibi dolaştığından tüm yük Simon’a biniyordu. E o da bi yere kadar yetiyordu. Şimdi Larkin’in parkede durması bile rakip savunmanın odak noktasını karıştırıyor. Önümüzdeki haftadan itibaren form tutmaya başlarsa tadından yenmez.
Tabi gönül isterdi ki diğer maçları da yorumlayalım ama oynanmayan maçlar ve takımlarla anca bu kadar konuşabiliyoruz...
 
Efes'in 1 yabancı daha alma durumu var. Henuz karar aşamasında olduklarını dusunuyorum. 3-4 oynayabilen biri veya Larkin'e yedek guard olabilir. Bence Imparator Ergin hocamız henuz karar veremedi buna. Ilerleyen haftalar belli olur.
 
Pleiss’ı oturtmama düşüncesi çok saçma. 16 sayı attıysa en az 10 sayı da yedirtti. Adamın adım atacak hali yok boş kaleye gol atıyor sürekli Maccabi uzunları. Elini bile kaldıramıyor Pleiss. Moerman Singleton seve seve oynayacak.
 
Yalnız Efes'e helal olsun o kadar eksiğe rağmen maçın içinde kaldılar. Pleiss uzun süre oynadı sakat sakat. Hiç geri adım atmadı. Micic her zamanki gibi bu yıl berbat oynuyor. Moerman, Beaubois ve Simon ayakta tutuyor takımı.
 
Dunston 1 aydan önce dönmeyecekmiş, Ergin hoca söyledi. Maccabi gibi düzeni zayıf takımı bile son anda yenebildiler. 5 numara şart. Micic zaten hala avel avel oyunu gasp ediyor başka bir şeyi yok. Larkin de düzenli olarak oynamazsa işleri zor. Takım başsız kaldığı gibi pivotsuz da kaldı. Ergin Ataman şansı kadar Ergin Ataman şanssızlığı diye bir şey de var. Eurolig kupasını alacakken 100 yılda bir olacak bir olay meydana geldi dünyada.
 
Dunston 1 aydan önce dönmeyecekmiş, Ergin hoca söyledi. Maccabi gibi düzeni zayıf takımı bile son anda yenebildiler. 5 numara şart. Micic zaten hala avel avel oyunu gasp ediyor başka bir şeyi yok. Larkin de düzenli olarak oynamazsa işleri zor. Takım başsız kaldığı gibi pivotsuz da kaldı. Ergin Ataman şansı kadar Ergin Ataman şanssızlığı diye bir şey de var. Eurolig kupasını alacakken 100 yılda bir olacak bir olay meydana geldi dünyada.

Göz retinası yırtılmış bu yüzden 1 ay yok. Geçen sene de ayağı yandığı için uzak kalmıştı. Hoca Pleiss ve Sertaç'a güveniyoruz da dedi. Sertaç'ın karantinası bitmek üzere. Transfer yapmayacağız dedi. Pleiss da sakat ama nasıl olacak bakalım. Hatta gerekirse yönetim üzerine düşeni yapar diyerek transfer olma ihtimalinden de bahsetti ama şu anlık böyle bir şey görünmüyor.

Larkin dönerse sıkıntı yaşamazlar. Ama Larkin de olmazsa işleri zorlaşacak.

Micic ve Singleton form tutması çok mühim artık Efes için. Çünkü henüz daha başlangıç yapamadılar. Onlar iyi oynarsa Efes her türlü final four adayı olur. Bence şu ana kadar tek sıkıntı Zenit mağlubiyeti oldu. Onun dışında bir sıkıntı yok gibi.

Ergin Hoca bu sene inşAllah istediğini alacaktır...
 
Son yıllarda gördüğüm en saçma Khimki basketbolu. Oyuncular gece votka partisinde sabahlamış gibi. Top kayıplarını pas kayıplarını geçtim ellerinde top bile tutamıyorlar, çok acayip. Fenerin çok rahat kazanacağını düşünüyorum.
 
Şu Kurtinaitis Euroleague'de nasıl iş bulabiliyor anlamıyorum. 17 tane top kaybı yaptılar. 3 çeyrekte. Maç kazanmayı mı umuyorlar? Shved de etkisiz kaldı. Sürekli ikili sıkıştırmalar var. Yardım savunmasında boş adam kalıyor, cezalandıramıyorlar. Kovamaladılar gitti bir türlü adamı. #KurtinaitisOut

Şu maçı alsalar bile kovmalılar Kurtinaitisi.
 
Son düzenleme:
Yani beynim hiç bir zaman almayacak. 20 milyon Euro’lara şu kadroları mı kuruyorsunuz? Birinin oyun kurucusu milyon eurolar alan Shved diye bir BALON, diğerinin umudu Ahmet Düverioğlu. İzlerken gözlerim kanadı maçın kalitesizliğinden, düşük temposundan.
 
Saras çok iyi çalışmış dersine. Sadece şut seçimi olarak değil savunmada da enerjileri çok yüksek ve istekliler. Tabi fenerin eurocup kadrosunun da etkisi var bu skorda.
 

Üst