2020-2021 Euroleague

Yalnız Barca takım halinde Feneri dümdüz ediyor. Yedekler bile inanılmaz oynadı. Bu takım şampiyonluğun şu anda en büyük adayı bence.
 
Fenerbahçe kadrosuna göre iyi galibiyetler aldı.Bu da Avrupa basketbolunun ne durumda olduğunu gösteriyor.Nerde o eski Euroleague.Ligimiz için hiçbir şey diyemiyorum.Fb ile Anadolu Efes birbirleriyle hariç diğer tüm maçları kazanabilirler.3.bir takım yok.Bence fb bu sezonu böyle geçirecektir.Beklenmedik galibiyetler,mağlubiyetlerle 7-8 e tutunurlar diye düşünüyorum.Merak ettiğim Efesin ne yapacağı.Transfere ihtiyaçları var.Sertaç virüsten sonra geçen seneki katkıyı verip Dunstonın yerini tutabilir mi soru işareti.Yazın Udoh söylentileri çıkmıştı.Ergin Hocanın beğendiği bir oyuncu olduğunu biliyorum.Çinden sonra iyi dönebilir mi belli değil.Bütçeyi ne kadar sarsar o da soru işareti.Ama ben faydalı bir transfer olabilir diyorum.
 
Anadolu Efes'te Shane Larkin bugün Panathinaikos karşısında oynamayacak. Hafta içi takımla birlikte antrenmanlara başlamıştı ancak bu akşam 12 kişilik kadroda yer almayacak. (@oykumkanbir)
 
Anadolu Efes, Panathinaikos'u deplasmanda 77-80 mağlup ederek 14 yıllık kazanamama serisine son verdi.

#Panathinaikos: Mack 18, Papagiannis 16, Papapetrou 12, White 11

#AnadoluEfes: Micic 33, Simon 12, Doğuş 9, Pleiss 8

Son saniyeleri çok heyecanlı geçti.
Larkin ve Dunston yokken birde maçın başında Beabouis'i de kaybetmesine rağmen güzel galibiyet oldu.
Yürüyedur Ergin Hoca 👏👏👏
 
Ergin hocam çok büyüksün.. Onlarca eksiğe rağmen Larkinsiz, fb yi ezen takıma basketbol dersi verdiğin için. Sana zamanında istifa diyenlerin yüzü her sene aşağılarda.
 
Micic, kariyer gecesi yaşadı hücumda. Yoksa görürdüm Ergin hocanı.
Vasat coachluk yapanların Macon'ı da 35 sayı atan oyuncu konumuna getirdiğini görmek isterdik. El insaf diyorum. Larkin, Dunston, Sertac yok, Pleiss yok, mac başı Beabouis sakatlanıyor ve show yapan 3 sene önceye kadar Tofaş oyuncusu olan Micic oluyor. Pivotsuz deplasmanda Panayı yenen Efes'i yetersiz coachlar dün iyi izleyip biraz olsun utanmışlardır(Pivotsuz nasıl B, C planı olabiliyor bir takımın goruyoruz ) Ergin hocanın Efesi(hazırlık maçı dahil) ile Bugune kadar sayısız mac yapan, genelde fark yiyen ve tam tamına Ergin hocaya karşı 0 galibiyet alanların haklı çıkma hakkı yok. Larkinpilsen diyenler,MicicPilsen desin bugun...Micic olmassa Efes Erten Gaziler,Doguslarla macı kazanır Ergin hoca ile. Son olarak dunku kadronun basında bir onceki Galatasaray coachu olsa Pana en az 15 fark atmıstı net!
 
Son düzenleme:
Maalesef saatler süren elektrik kesintisi yüzünden izleyemedim hiç bir maçı. Yine de Pao deplasmanından, hele de bu sezon eksikler ve formsuzluk durumu varken galibiyet çıkarabilmek güzel olmuş.
 
Micic, kariyer gecesi yaşadı hücumda. Yoksa görürdüm Ergin hocanı.


Aynen kardeşim, Larkin, Beaubois, Dunston, Sertaç yokken Micic de oynamasaydı değil mi? Ergin hoca iyi antrenörse bence kendisi oynayıp kazanmalı maçı

Bu arada Euroleague sonuncusu Efes'i aldıktan sonra 2 senedir neler yaptığını da görüyor musun Ergin Hocamın?

Geçen sene zaman zaman Larkin zaman zaman Micic sakatken Avrupa'nın en zorlu deplasmanlarında ne sonuçlar aldığını da gördün mü bu arada?

Son 2 yıldır Avrupa'nın en iyi 2-3 takımından birisinin antrenörü olmuş adam ama sen hala Ergin hocayı görürüdüm diyorsun. Kusura bakma da hala göremiyorsan bu senin körlüğünle ilgili olmalı.

Ha bu arada yere göre konulamayan Micic'in Efes'e gelmeden Zalgiris'te Pangosu'un yedeği olduğunu ve Larkin'in de Obra tarafından tercih edilmeyip yerine Ennis'İn alındığını da biliyor musun?
 
Efes kritik eksiklerine rağmen önemli bir galibiyet aldı OAKAdan.Micic sonunda kalitesini gösterdi.Umarım bu onun için başlangıç olur.Cska deplasmanında 23,Madrid deplasmanında 15 ve son olarak OAKAda 14 yıl sonra kazandı Efes.Bunların hepsini 1 yıl içinde yaptı Ergin Ataman.Kendisini tebrik ediyorum.
 
Barcelona karşısında iyi bir rakip de olmayınca antrenman yaptı resmen. Yalnız Saras takıma o kadar hâkim ki, bir an olsun kopmuyor oyundan. Her mola dönüşü istediğini alıyor mutlaka. Heurtel gibi başına buyruk adamı bile dizginlemeyi başarmış. Benchten gelenler muazzam katkı veriyor. Kısa zamanda böylesine takım ruhu oluşturmak kolay iş değil.
Sonlara doğru U-17 oyuncularıyla falan takılmasalar, rahat 120-130 sayı bulabilirlerdi. Kuric muazzam bir şutör, otomatiğe bağladı bi ara.

Fb bekolular “bütçe düştü, yeni takım” vs diyerek kendilerini teselli etmeye çalışıyorlar lâkin düşük bütçe dedikleri de en az 15 milyon. O parayı Ertuğrul Erdoğan’a verseler, bundan 10 kat daha iyi takım kurardı, net. Böyle birbirleriyle alâkaları olmayan, özellikleri kısıtlı, genelde oyunun tek yönünü oynayabilen oyuncuları alarak nasıl bir kimya oluşturmayı düşündükleri merak konusu. Zamanla da pek alâkası yok gibi. Tavanı yüksek bir kadro değil. Final 8 yapmaları büyük başarı olur.

Efes’in ise özellikle Larkin’siz takımla Oaka’dan galip dönmesi sezonun geri kalanı için ümit verici. Doğuş’un katkısı da kritik. Micic, sonunda Larkin’in dublörlüğünü yapabildi ve 33 sayı atıp maçı kazandırdı. Artık gerçek rolüne dönme zamanı geldi. Simon, Singleton, Moerman, Anderson, Pleiss, Sertaç, Doğuş... her oyunu oynayabilecek çok geniş ve kaliteli kadroya sahipler. Larkin ve Dunston döndüğünde geçen seneki formlarını yakalamaları olası. En büyük rakipleri ise Barça olacak gibi gözüküyor tabii daha erken kesin konuşmak için.
 
Obradovic Fenerbahçe dönemi sadece proje oldu, kültür değil. O gidince böyle olacağını en salak insan bile biliyordu. Kültür demek bambaşka bir şey demek, mesela Zalgiris, Pana... Yanlış anlaşılmasın Obra bir kültür tabi, ama Fener bir kültür olamadı. Kaldı ki geçen sezon covid gibi 100 yılda 1 gelen bi salgın olmasa Obra-Fener rezil, Ataman-Efes vezirdi. Bu da kadermiş, yapacak bir şey yok.
Bu sezona bakacak olursak Kokoskov’un kurduğu kadro ciddi anlamda Eurocup takımı. Eddie, Pierre, Hamilton, Brown, Barthel, Ulanovas... Yukarıda arkadaşın da dediği gibi F8 yapmaları bile başarı. Düşünün as pivotları Ahmet... Yani paraydı bütçeydi bunlar komik laflar. Bahsi geçen bütçe en kötü 15M vardır.
Ama şu da bir gerçek, malum olaylar yaşanmasa Efes, önünde kimsenin duramadığı, son yılların en rahat ezip geçen bir takımıydı.
 
Efes'in o eksik denen kadrosu zaten El takımlarının çoğundan kat kat üstün. Pivotsuz oynadı denmiş. Tibor Pleis, Singleton, Moerman bostan korkuluğu muydu?

Ataman = lider oyun kurucu. Başarısının tek anahtarı.

Eleştiriye ne kapalısınız be gençler. Aynen kendisi çıkıp oynasın.
 
Efes'in o eksik denen kadrosu zaten El takımlarının çoğundan kat kat üstün. Pivotsuz oynadı denmiş. Tibor Pleis, Singleton, Moerman bostan korkuluğu muydu?

Ataman = lider oyun kurucu. Başarısının tek anahtarı.

Eleştiriye ne kapalısınız be gençler. Aynen kendisi çıkıp oynasın.

Lider oyun kurucular gökten zembille inmiyor. Mesela o liderlerden Micic, Zalgiris de rol oyuncusuydu. Larkin, Avrupa'nın basketbol efendisi Obra tarafından Ennis kadar değerli görülmedi. Bu adamlar Ataman'la lider oldular. Ha keza Simon kariyer yıllarını 33-34 yaşında Ataman'la yaşadı. Moermann, Singleton Barca'da sürünürken Ataman'la altın çağlarındalar

Eleştiri var eleştiri var. Şahsen Ataman'ı eleştirmek için fırsat kollayıp oynattığı basketbol çağın gerisinde kalmış iş bulamayan Mahmuti'ye karşı övgüler beslersen derdinin eleştiri olmadığı ortaya çıkar
 

Üst