2020-2021 Euroleague

Ergin Ataman: "Son dört beş dakikaya girilirken bazı utanç verici top kayıpları yaptık ve sekiz sayılık avantajımızı git gide yitirdik. Son dakikaya dört sayı önde girdiğiniz maçı kaybediyorsanız bu koçun hatasıdır. Bu konuda sorumluluğu üstleniyorum."
 
Bu fener kazandigi 4 maci sansa bala kazanmis herhalde ! puan durumuna bakayim dedim son siradadir herhalde diye beklerken bi de ne goreyim 4 galbiyet almis.
 
Biz ezeli rekabetin gereklerini yerine getiremeyerek fb bekonun seviyesine çıkamadık fakat bu gidişle gerek kalmayacak gibi. Bizden olmayacağını anlayınca ebedi dostumuz bir çuval parayla eurocup kadrosu kurdu ve EL’de gelene geçene tokatlanıp bizim kulvara doğru inişe geçti.
 
Anadolu Efes kazanacağı 2 maçı kaybetti. Zenit ve Bayern mağlubiyetlerini çok arar.
Dün çok kötü şut attı Efes ve mağlubiyet kaçınılmaz oldu...
 
İkidir elektrik kesintisi yüzünden Efes maçını izleyemiyorum şansa. Ama Efes için o sene bu sene değil, çok bariz. Zaten psikolojik ve çevresel şartlar anlamında kimse için o sene bu sene gibi durmuyor. Barcelona tabi rotasyonun ve Saras’ın hırsıyla bir tık daha ön plana çıkıyor diğerlerine nazaran. Ha tabi play-off’lara yaklaşırken ikinci yarı Efes vites atar daha konsantre olur bilemem.
 
Daha çok erken. Dünya kadar maç var. Geçen sene nasıl ilk 8 e kalırsa Fenerbahçe için herşey yapabilir dendiyse bu sene de Efes için geçerli bu. Geçen seneki formunun %60 ına çıksalar nisan-mayısta çok rahat şampiyon olurlar. 1-2 sakatlık bile etkilemez.
Ama bu senenin akıbeti ile ilgili ciddi soru işaretleri var bende. Daha Kasım ortasına yeni geldik..
 
Moustapha Fall harika maçlar çıkarıyor gerçekten. Milutinov ve Tavares ile birlikte euroleague in en iyi pivotlarından biri olmaya aday. Önümüzdeki senelerde Asvel'den daha iyi bir takımda izleyebiliriz onu. Bizde Telekom'dan Asvel e gelmesi de bizim ne kadar iyi pivotlar bulduğumuzun göstergesi. Gaziantep te bu işte çok iyi Jekiri ve şimdi de Jaiteh.
 
Efes'in canlanması için Kurtinaitis takımı ile oynaması yetti. Güle oynaya zafere gidiyorlar. Larkin ve Simon harika. Kurtinaitis bir an önce gönderilmeli yoksa Khimki daha çok fark yer.
 
Khimki kadrosu Ergin Hoca da olsa yine final four yapar.
Ergin hoc bugün çok konsantre idi. 3.periyot 86-63 bittikten sonra 4.periyot 2 dk sayı olmadı 86-66 fark 20 iken molayı aldı.
Simon ve Larkin çok iyi oynadılar. Moermann, Singleton ve Doğuş da savunmada çok iyi idiler.
Micic maçta çok oynamadı. Sakatlığı ciddi değildir umarım.
Tam kadro olduğunda Anadolu Efes, Barcelona ile birlikte en büyük favoridir.
Yürüyedur Ergin Hoca 👏
 
Ben yine de Khimki maçının tam ölçü olduğunu düşünmüyorum. Ha tabi deplasmanda şöyle bi hezimet tabiki müthiş. Larkin biraz daha raya girince alıp götürüyor takımı. Tabi beraberinde Moerman, Doğuş, Singleton gibi yan parçalar da işleyince Efes durdurulamaz takım oluyor Barça ile birlikte.
Khimki ve Fener de büyük paralara rağmen rezil kadro ve kadro kimyasına devam ediyor. Yazık gerçekten o paralara, çok yazık...
 
İspanyadaki maçlar aynı güne saate denk gelince... Tabi saatleri geri ileri alıp almamak da büyük problem hala sene 2021 olacak... Ayhan bey siz nerede yaşıyorsunuz bu arada?
 
2.Çeyrek Real madridin neden 7.sırada olduğunun kanıtı.İstikrar hiç yok.Hele ki takımın en iyi oyun kurucusu Facundo Campazzo gittikten sonra napacaklar acaba.
 

Üst