2020-2021 Euroleague

Şu Kokoskov'a sene başında Saras'tan daha iyi diyenler vardı bi de. Ne denir bilmiyorum ki. Fener Obra'nın yerine Saras'ı getiremediği an seviye düşmeyi kabullenmiş olmuştu bir anlamda.
 
Paranla rezil olmak dedikleri bu oluyor heralde.
EL yönetimine de yandaş dopingçi bir başkan bulurlarsa belki hakemle falan 1-2 maç kazanırlar.
 
Obra sonrası bütçenin de düşmesiyle bu tablo kaçınılmazdı. Kokoşkov hamlesi sadece psikolojik bir hamleydi. Biz daha ölmedik mesajı vermek içindi. Bunda da başarılı oldular.
 
Az önce Euroleague programını izlemek için bein sports3 ü açtım ve karşımda Ekrem hocayı gördüm. Ekrem Memnun’u yorumcu olarak karşımızda görmek güzel oldu.
 
Bu sene Euroleague finalini Efes-Real Madrid oynar ve Efes sampiyon olur. Barcelona-CSKA cidden gaza gidiyorlar. Larkin Bey yakında havasını alacak bunların..
 
Zenit hocası Pascual şikecilerin çekmece maçını az izlemiş olsaydı tempo ile rahat galip geleceğini anlardı. Ağır aksak oynatmaya devam ettirirse takımı rahat galibiyet alacak şikeciler.
 
18-2 seriden sonra maça havlu attılar. Kızılyıldız maçı gibi, ölçü olamayacak bir maçtan güç bela bir galibiyet ile Kokoskov’un ömrü uzadı, ne güzel.
Ayrıca şu Yunan takımlarının ruhsuz leş gibi basketbolunu izlemekten gına geldi. CSKA iyi ayar verdi yolladı yine. İnanılmaz kalitesiz kadro yapıları ve basketbolları var. Basketbola, özellikle de eurolige hakaret gibi.
 
Micic denen şahsın ısrarla “ben avelim” diye devam etmesi, Larkin’in çok çok geç takıma dönmesi ve form tutamaması bütün takımı kilitliyor. Ne demişler; oyun kurucun kadar konuşursun.
 
Efes çok rezil bir mağlubiyet aldı. Hiç oyuna giremediler. Ne Larkin ne Micic hiç gününde değillerdi. Son periyot o kadar kötüydüler ki; beş dakika sayı atamadılar,, en sonunda Ergin hoca dayanamadı hepsini çıkardı oyundan. Larkin'in geçen seneki oyununu görünce şimdiki durumu can sıkıyor gerçekten.
 
Larkin sanırım 11 günde 5 maça çıktı. Bu kadar formsuz olması normal, O kadar maç üst üste kim olsa dayanamaz. Yalnız Efes gerçekten çok kötüydü. Takıma katılanlar, takımın ritmini bozmuşlar. Ergin hoca dar rotasyonla daha iyi oynuyordu. Bu maçı bir kaza olarak görüyorum. Sezonun açık ara en kötü oyununu oynadılar. Umarım düzelirler.
 
Hanga’nın saçındaki beyazlar için; “herkesin açığını kapattığı için saçlarını ağartan Hanga” diyen spiker hoş bir kafa yaşıyor bu akşamki maç anlatımında.
 
Anadolu Efes henüz final four takımları ile karşılaşmadan 5 mağlubiyet aldı. Şimdi çok zor bir fikstüre giriyorlar.

Evinde Asvel ile oynadıktan sonra Valencia ve CSKA deplasmanlarına gidecek. Sonra da içerde sırasıyla Milano, Barcelona ve Madrid ile oynayacak.

Bu 6 maçta alacakları 4 galibiyet bile onları ilk 4'e sokacaktır.

Umarım Micic ve Larkin forma girer, Beaubois ve Dunston sağlam döner ve sakatlık yaşamadan bu 6 maçlık seriyi en iyi biçimde geçerler...
 

Üst