2020-2021 Euroleague

Hakem yönetimi çok komik hale geldi. Futbol maçı gibi faul olduktan 10 saniye sonra çalıyorlar faulü. Madrid elenmesin diye iyice çirkinleştiler.
 
Bunu şimdi yaşamasan F4’da yaşayacaktın. İyi oldu farktan kaybetmeleri. Micic Larkin kendi kendine rahatlıyorlar bi noktadan sonra. Resmen izlediler.
 
Efes aldığı maçı verdi. Bütün maç iyi oynadılar hep on küsür sayı öndeydiler sonra bir anda seri yediler maçı kaybettiler. Gerçekten şaşırdım bu maçın böyle bitmesine, seri bitti diyordum artık.
 
Kimse kusura bakmasın ama bu maçı Ergin Ataman vermiştir. Hiçbir şey konuşmasa bile su seriyi mola alarak durdururdu. Ama mola almayı hakaret sayıyor kendine, Yüksek ego Ergin benden çok küfür yedi maç sonu. Şampiyon falan olmasın bu rezil maç sonundan sonra bu takım. Ergin Ataman kesinlikle haketmiyor şampiyonluğu. Burnunun sürtülmesi lazımmış biraz daha demek ki.
 
Ergin Ataman neden mola almadi anlayamadım.Resmen farkin erimesini bekleyip Real Madrid öne geçtikten sonra mola aldı.Sahada da uyuyan bir oyuncu grubu vardı.Olacak iş değil şu maçı kaybetmek.
 
Dört numaradan hiç katkı almadığın bir maçta dört kısalı bir sistemle Simon'u ekleyerek oynayabilirlerdi - ki önceki maçlarda gayet işe yaramıştı. Micic efsane oynamışken, hocanın da gayretiyle saçma sapan bir mağlubiyet aldı Efes.
 
Madrid bile bu maçı aldıklarına inanamadı. Şu anda hala maç nasıl bu noktaya geldi diye ekrana bakıyorum. Efes için inanılmaz kalp kırıcı bir mağlubiyet.
Larkin’in yüz ifadesinde ve sahadaki duruşunda bir negatiflik var. Bence geçen sezon mental olarak böyle değildi. Doğru kelime bu olmayabilir ama aşırı gamsız gözüküyor.
 
Bugün herkes tutuktu Efes'te maçın başından beri. İyi savunma yapsalar da hücumda etkisizlerdi. Birçok hücum zorlama bitti, önce Beaubois'nın ardından Micic'in eline kaldı takım. Micic de helali var çok büyük oynadı bugün. Moerman'dan beklenen hücum katkısı gelmeyince (çünkü Efes'in önemli özelliklerinden bir tanesi dört numaralarının da şut sokabilmesi) Efes hücumda çok tıkandı. Ergin Ataman normalde burada sert bir mola alırdı ancak o da olmadı. Takım olarak bir yorgunluk ve bir rehavet vardı. Burada da yazıldığı gibi, Efes için böyle bir yenilgi almak hayırlı bir olay. Çünkü F4 tek maçlı ve hata kabul etmeyen bir ortam. 14 sayıdan maç veremezsin. Ergin Ataman tecrübeli bir koç, durumun farkındadır. Önemli bir yenilgiydi, gerekli dersler çıkarılıp tur atlanırsa Efes'in hala şampiyonluk şansı devam ediyor.
 
Ergin Ataman'ın vardır öyle ''ayıklayın pirincin taşını'' minvalinde oyuncuları kendi haline bırakmaları. Tabi mola almaması doğru değildi. Ama şu 'süreye oynama' olayı çok iticiydi oyuncuların. Biri bile çıkıp ''hadi noluyoruz beyler'' demedi. Moerman ve Singleton da bi zahmet sayı atsın artık.
Nasıl ki sezonun sonunda Bayern'e yenildikleri maç hayırlıysa bu da hayırlı oldu bence. Çünkü yukarıda arkadaşların yazdığı gibi F4 günlük performansa dayalı. Hepiniz 2014 şampiyonluğunu hatırlıyorsunuz Maccabi nasıl bi anda farktan geri gelip kupayı aldı. Bu maç da F4 için iyi bir ders daha oldu. Gerçi F4 olayında Efes'in kimseyi yanına yaklaştıracağını düşünmüyorum, özellikle çift haneli farkla öndeyken. Burada maalesef 2-0 önde olmanın ve yine 15 sayı farkla öne geçmenin verdiği rehavet baskın geldi.
 
H.Demirel’in 3 dakika kala süre bizim dostumuz yorumu malesef ki Ergin hocanın ve takımın da yorumuydu. Süreyi eritmek için tempoyu düşürerek oynamak bilakis Efes’in düşmanı. Madrid’in maçın başından beri yapmak istediğini Efes maç sonunda kendi kendine yaptı. Efes çoğunlukla maçları farklı bitirdiği için maç sonunu oynamayı bilmiyor. Mümkünse çekişmeli bir 4. maç oynayıp son toplarda kazanmaları kendileri için daha hayırlı
 
Zenit'i izlemek için bekliyorum akşamı. Yine birbirlerine kenetlenmiş demir bir yumruk gibi olacaklar parkede kuşkusuz. Maç yine savunmaların konuştuğu düşük skorlu olacaktır. Bayern-Milano maçı zaten gözleri kanatır yine. Fener-CSKA maçı gecenin en yüksek tempolu geçecek maçı diye tahmin ediyorum. Ayrıca Vesely forma giyecek sanırım, öyle paylaşım yapmış resmi sayfaları.
 

Üst