2020-2021 Euroleague

Reynolds'ın Dunston ve Sertaç'ı yakın zamanda tek başına nasıl denize döktüğünü gördük. Tavares, Hines, Leday, Vesely, Mirotic, Davies top class zaten ? Kötü demiyorum tabiki ama şu an EL'de ana gündem Efes olduğu için, aslında herkesi ezen o takımın 5 numara rotasyonu herkesten iyi anlamına da gelmiyor anlamında söylemek istedim. Madrid konusunda haklısınız maçı Efes verdi ama o farktan bunu yapabilmek de yine meziyet gerektiriyor bir yerde. Ben de bunları haterlık olsun diye değil, basketbol izleyicisi olarak söylüyorum. Sen de varını yoğunu DeColo-Vesely üzerine yığmak yerine düzgün bir planlama yapsaydın. Micic yokları oynuyor bazen, Larkin maça gelmiyor, Moerman Singleton hiç sayı atamıyor, Sertaç erken 3'lüyor vs.. Ama bir şekilde farkı açıp kazanıyorlar.
Birinci tekil şahıs cümlelerini herkes için kuruyorlar diye ben de düşündüm doğru ama bazen o tarz cümleleri kurmak uygun olmuyor. ''Fenerbahçe Obradovic sonrası bunu yaşayacaktı belliydi zaten'' diye kurmak daha uygun olur. Maçın enkazını en aza indirmek için ağızlarına gelen her şeyi söylediler gönül yapmak için. Sıkıldım yani bahanelerden; Vesely iyi olsa, virüs olmasa, Ahmet'in saçı sağa yatsa, Melih mutlu olsa o öyle olsa bu böyle olsa yenerdik ederdik diye maç anlatmalarından.
 
CSKA Basket Twitter'da ve Instagram'da iki gündür Bekoluları şamar oğlanına çeviriyor, zevkten kıvranıyorum desem yeridir. Herkes ama herkes ağlıyor, böyle bir pişkinlik olamaz. Sezon başında "Obra'nın yardımcısı moruk, zaten Utah'ta asistan koçluk da yapmış" denilen Erdem Can'ın seride nasıl sıvadığı ortada. Euroleague almış camiasınız; bir Bayern'in gösterdiği direnci gösteremiyorsanız, iki saçma hakem düdüğüne seriyi verecek psikolojiye geliyorsanız bu sizin sorununuzdur. Adama sorarlar, sen Rusya'da top oynadın mı da İstanbul'daki hakem kararlarını sorumlu tutuyorsun? Kabız bir basketbol, bir türlü çözüm üretilemeyen rakibin dış şutları, bunları boşverin abi bak Vesely 5 faul almış kesin bir işler döndü. Saçmalık! Senin takımın Avrupa'nın en elit liginde bir adamın eline bakıp top oynuyorsa burada elenmenin sorumlusu ne hakemdir ne de CSKA Twitter admini. Sorumlusu tamamen Fenerbahçe basketbol yönetimidir.

Bu arada, medyanın (irili ufaklı bütün basketbol sayfaları/siteleri ve Euroleague yayıncı kuruluşu yorumcuları) bu tür durumlarda bahane bulmasına alıştım. Efes'i Yunan takımı gibi anlatmalarına, Ergin Ataman ve yaptığı işlere bir Vesely top sektirmesi kadar tepki vermemelerine alıştım. Bu beni de aşırı rahatsız ediyor. Bu sene deplasmandaki Alba Berlin maçı, Zalgiris deplasmanı ve şimdi de burası. Yani, bir kere de çıkıp deyin ki arkadaş Fenerbahçe Beko doğru kadro kuramadı, koca sezonu iki kişiye yığdı, o iki kişiden biri gidince de battı. Bu kadar basit. Bunu demek zul geliyor çünkü hakem suçlamak daha kolay geliyor arkadaşlara. Gelsin. Önümüzdeki sezon da play-off dışı kalırlarsa o zaman görürüz o "ekol Fenerbahçe"nin durumunu.

Sırf bu nedenlerden ötürü Ergin Ataman ve öğrencilerinin Euroleague'i ne şartta olursa olsun kaldırmasını istiyorum. Bu adamı yıllarca kariyeri boyunca hep Ergin Ataman'dan daha büyük bütçelerle çalışmış Obradovic'le kıyaslayıp değersizleştirdiler. Efes Euroleague'de herkesi tokatlarken bile "Larkin Micic" deyip küçümsediler. Artık yetti, hocaya da yetti. Öyle ya da böyle Ergin Ataman'a saygı duyacaklar.
 
İlk 1 buçuk dakika başlangıcı Efes 3 top kaybı yaptı,topu çembere bile atamadı.

Real ise 5-0 seri yaptı Carroll ile ve 3 atıs esnasında faul yapıldı Carrolla.Efes molayı erken almak zorunda kaldı.
 
Böyle salakça ve amatörce bir başlangıç görmemiştim uzun süredir EL’de. Son maçın devamı oluyor. Efes ilk periyot sayı atabilecek mi bakalım.. Carroll tokat manyağı yapıyor resmen. Real Madrid ve Laso iyi çalışmış dersine, Efes ise kitap bile açmamış.
 
Merak etmeyin CSKA, Real'i rahat eler. Sezon başındaki en önemli 2 oyuncusundan yoksun şekilde final görecekler en azından. Muazzam bir şey.
 
Yani bu işler öyle kolay değil arkadaşlar. 10-0 olunca maç bitmiyor, elenmiyorsunuz. 20-0 da olsa o maç bi şekilde kafa kafaya geliyor. En son Siena-Olympiakos eşleşmesi aklıma geliyor anormal skorla biten 88-49 falandı sanırım başladığı gibi biten. Onun da devamında zaten yenilen takım seriyi kazanmıştı.
 
Son düzenleme:
Hahaha neler oluyor İsmail! Madrid’in tecrübesiyle Efes’in dinamizmi ölümüne kapışıyor. İhsan ortalıkta yok, bir yerlerde gözyaşları içinde fb beko güzellemesi yapıyor galiba. Beaubois çıldırdı.
 
17-0 lık başlangıçtan sonra çok endişe duydum ama 17-0 lık seriden dolayı değil,takımın ruh halinin kötü olmasından ötürü.O ruh halindeki farklı bir takım şu anda ilk yarı bitmeden öne bile geçemezdi.Nasılsa evimizde kazanırız kafasında oynamaya devam ederdi.
Önce savunmada sonra hücumda toparlanıp çift hane fark yaptık.

Bir Türk olarak Efes ile gurur duymamak elde değil.Rodi Rodi Rodi ! Üçlükleri atmaya devam et Rodi !
 
Efes iyi toparladı ancak en ufak tökezlemede Madrid tekrar öne geçebilir. Pek hata kaldırmayan bir mücadele. Ne olursa olsun Madrid tehlikeli takım. Buraları oynamayı gayet iyi bilen o kadar çok oyuncusu var ki.. Ayrıca Laso tecrübesi..
 
Umarım LLULL ve Rudy Fernandez gibi emekli olmuş oyuncuları izlediğimiz son sene olur Real Madrid'de.Bu seri için demiyorum.İçleri geçmiş ikisininde.İspanya Liginde sıradan bir maç izlerkende aynı şeyi diyorum.

Ayrı bir konuda Rudy sen ne pislik bir insansın ya.0 karakterin var.
 

Üst