Son 3 senenin 2' sini şampiyon olarak kapadık ama bana çok iyi oynadığımız aklında kalan maçları say deseler, Başakşehir' i 2-0 ve 2-1 yendiğimiz maçlar, 2-0 lık Beşiktaş maçı ve deplasmanda 3-1 kazandığımız Fenerbahçe maçları. Bu maçlarda adam akıllı set hücumu oynamış ve rakipleri sindirerek maçları kazanmıştık. Ancak 3 senedir kazandığımız maçlarda dahil hep bireysel yetenekler sayesinde kazandık ( Gomis, Onyekuru, Garry, bazen Mariano ) Birde Muslera faktörü vardı tabiki. çoğu maçta ipten aldı bizi. Ne bir hücum setimiz var ne de bir oyun kurgumuz. Ben hatırlamıyorum ceza sahası önü pas organizasyonu, ver kaçla içeri girmeye çalışma. Bir kaç maç hariç takımın önde basıp rakibi hataya zorladığını hatırlayanınız var mı ? Defansla birlikte 20-30 pas yap, sonrasında futbolcuların çoğunu rakip sahaya yığ, top ya rakip takımın kalecisine gitsin ya da kaptırıldığında Marcao ve Lyundama boğuşsun rakip forvetle. 3 senedir izlediğimiz futbol bu. Rakibin maç öncesi bizi çalışmasına gerek yok. Oynadığımız taktik hep aynı, sahaya çıkan 11 değişmiyor. Galatasaray'ın stoperlerine pres yap, orta sahasındaki en iyi adamını kilitle bitti olay. Modern futbola ne kadar ters gelen şey varsa biz yapıyoruz. Modern futbola bırakın ayak uydurmayı, futbolun bıraktığı futbolcularla sonuca gitmeye çalışıyoruz. Geçen sene şampiyon olan Başakşehir' in aynı kadroyla 4 haftada golü yok arkadaşlar. Düşünün ne kadar leş bir ligde oynadığımızı. Şampiyon olduğumuz 18-19 sezonunda rakibimiz Başakşehir' di ve ligin en pahalı kadrosuyla ite kaka şampiyon olduk. Geçen sene yine ligin en iyi kadrosuyla Avrupa' ya gidemiyorduk hoş gittik te bir şey farketmedi zaten.
Tamam transfer konusunda yönetim ne kadar hatalı ise, böylesine bir takımı oynatamamakta Fatih Terim' in hatasıdır. Selçuk ve Belhanda inadı uğruna geçen sezon ligin ilk yarısı havlu attık, sonrasında tepkilerle biraz aklı başına geldi ama nefesimiz yetmedi. Bu sene sırf elini öptü diye futbolun bıraktığı Arda' yi kavga dövüş aldırttı, üstüne takıma kaptan yaptı ancak son anda halı sahaya çağrılan kahvedeki adam kadar katkı veremiyor sahada. Sırf Arda solda oynasın diye Emre Kılınç' tan faydalanamıyoruz. Yine yönetimle ters düşüp Fulham' dan deli paralara aldırdığı Babel' in halini görüyorsunuz, birde 3 senelik sözleşme yapılmış ki elimizde patladı. Feghouli top oynamasa da ilk onbirde sahada. Normal şartlarda bir teknik direktör oyuncu 2 maç üst üste kötü oynarsa kızağa çeker, yerine genç ve dinamik oyuncuyu dener, öyle bir kurgu hazırlar. Ancak Fatih Terim' in B planı olmadığı için, takımdaki oyuncular ne kadar kötü oynarlarsa oynasın bir sonraki hafta yine sahaya çıkıyorlar. Geçtiğimiz sene Selçuk uğruna kulubeye hapsedilen Taylan' ı görüyorsunuz. Sanmayın formasını çalışarak aldı diye. Orta sahada oynatacak adam olmadığı için mecburen kadroya girdi ve aşı tuttu. Zaten potansiyelli oyuncu olduğunu biliyorduk, oynadığı 1-2 maçta bunu göstermişti ancak Fatih Terim' e anlatamıyorduk bunu. Emin olunki kadroya giremeyen diğer genç oyuncularımızda da bu potansiyel var. Oğulcan' ın, Kerem' in, Sekidika' nın, Atalay' ın Babel, Arda ve Feghouli' den ne eksiklikleri olabilir ki ? Yahu en kötü yeteneksiz olsalar bile koşarlar rakibi rahatsız ederler. Bakın basit bir söylemle koşarlar diyorum, öylesine durağan futbol oynuyoruz çünkü. Fatih Terim' i sever sayarım, 96-2000' in hatrına. Zaten bu hatırla Galatasaray düşmanı Demirören' in sabah 8' de evine gitmesini sineye çektik çoğumuz.
Artık Fatih Terim' de, onun direttiği futbolda malesef geride kaldı. Ki bu kadroyla yapmaya çalıştığın pas oyununda Barcelona bile patladı hemde o kadrosuyla. Sen Feghouli, Arda, Babel, Belhanda gibi adamlarla bunu deniyor, yapamıyor, yapamadıkça ısrar edip devam ediyorsun. 90 dakika %70 topa sahip olup yarım pozisyonla, sıfır kaleye isabetle kaç maç bitirdik farkında mısınız ? Hadi kadro olarak çok kötü olsak diyeceğimki hoca mecburiyetten bunlar oynatıyorda, modern futbola ayak uyduracak gençlerinde var ama denemiyorsun oynatmıyorsun. Sonra elin götü boklu Rangers' ı twitter da seninle dalga geçiyor. Tabi aranızda bunları okurken hoca ne yapsın yönetim istediklerini almadı diyenlerde olabilir. Seri, Nzonzi, Lemina' yı aldırdı da oynatabildi mi ? Ya da kavga dövüş aldırdığı Babel ve Arda' nın takıma ne faydası oldu ? Koca bir hiç.
Kendisininde dediği gibi futbolcunun geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız ancak dediği şeye kendiside uymadı. Bence teknik direktöründe geleceğine yatırım yapmalıyız bu saatten sonra. Evlatçı, forma adaleti olmayan ve egosundan taviz vermeyen insanlar ne kadar efsane olursa olsun bir saatten sonra camiaya hem maddi hemde manevi olarak zarar veriyor. Fatih Terim eleştirisi yaparken düşman olarak nitelendiriliyorsunuz. Halbuki biz Galatasaray' ın menfaatleri için çabalıyoruz. Burada da taraftarlar ikiye bölünüyor zaten. Ayrıca Fatih Terim giderse biteriz ölürüz kafalarından da vazgeçilsin. Bunu eskiyi hatırlamayan bazı kardeşlerimiz çok dillendiriyor sosyal platformlarda. Onlara da 2002- Lucescu, 2006- Gerets ve 2008- Cevat Hoca' nın Uruguay, Kolombiya 2. liginden alınan yabancılar, Almanya amatör kümeden alınan gurbetçilerle kendisinden 10 kat fazla bütçeli Fenerbahçe' den nasıl şampiyonluk aldıklarını bir araştırmalarını tavsiye ediyorum. O zaman Fatih Terim giderse biteriz sevdasından vazgeçerler belki.