2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Soruyorum şimdi, geçen sene sana her istediğini almadılar mı? Ulan sadece Nzonzi açıklandığında bile tüm Fenerliler havlu attı küfür etti nasıl Nzonzi gibi adam bedavaya geliyor , bittik geçmiş olsun diye. Sen bütün iyi transferlere rağmen iyi kadroya rağmen ortaya bir futbol koyabildin mi? Nzonzi’yi bile çöp ettin yollattın. Transfer yapılmaması mı daha vahim, transfer yapılsa da hocanın başarılı olacağını düşünmek mi daha vahim arada kaldım...
Dün bi yorum gördüm Twitter’da maç skorunun altına; “işler iyi giderken sebebi sensin, işler kötü gittiğinde başkası, biraz da kendine bakmalı insan”.
 
Vallahi tüm yorumlar mükemmel olmuş.

Bu Terim denilen adam ve yönetim gitmeden göze hoş gelen modern oyunu ve profesyonel bir kulüp göremeyiz.

Nasıl bir beceriksizlik ki e tane orta sahaya adam alamadın. Koşmayı unutmuş artık Arda ve Babel ile olmadığını milyonlar görüyor, bir tane kanat alamadın. 2 yıldır Belhada denilen adamı pazarlayamadın, Araplar dahi almadı.

Galatasaray'da transfer bitmez denilen o amatör amigo, ne zaman çıkıp sonsuz teşekkürler ediyoruz diyecek, ne zaman bu iki kalitesiz adamı kovacağız.

Bıktık sizden.
 
Son 3 senenin 2' sini şampiyon olarak kapadık ama bana çok iyi oynadığımız aklında kalan maçları say deseler, Başakşehir' i 2-0 ve 2-1 yendiğimiz maçlar, 2-0 lık Beşiktaş maçı ve deplasmanda 3-1 kazandığımız Fenerbahçe maçları. Bu maçlarda adam akıllı set hücumu oynamış ve rakipleri sindirerek maçları kazanmıştık. Ancak 3 senedir kazandığımız maçlarda dahil hep bireysel yetenekler sayesinde kazandık ( Gomis, Onyekuru, Garry, bazen Mariano ) Birde Muslera faktörü vardı tabiki. çoğu maçta ipten aldı bizi. Ne bir hücum setimiz var ne de bir oyun kurgumuz. Ben hatırlamıyorum ceza sahası önü pas organizasyonu, ver kaçla içeri girmeye çalışma. Bir kaç maç hariç takımın önde basıp rakibi hataya zorladığını hatırlayanınız var mı ? Defansla birlikte 20-30 pas yap, sonrasında futbolcuların çoğunu rakip sahaya yığ, top ya rakip takımın kalecisine gitsin ya da kaptırıldığında Marcao ve Lyundama boğuşsun rakip forvetle. 3 senedir izlediğimiz futbol bu. Rakibin maç öncesi bizi çalışmasına gerek yok. Oynadığımız taktik hep aynı, sahaya çıkan 11 değişmiyor. Galatasaray'ın stoperlerine pres yap, orta sahasındaki en iyi adamını kilitle bitti olay. Modern futbola ne kadar ters gelen şey varsa biz yapıyoruz. Modern futbola bırakın ayak uydurmayı, futbolun bıraktığı futbolcularla sonuca gitmeye çalışıyoruz. Geçen sene şampiyon olan Başakşehir' in aynı kadroyla 4 haftada golü yok arkadaşlar. Düşünün ne kadar leş bir ligde oynadığımızı. Şampiyon olduğumuz 18-19 sezonunda rakibimiz Başakşehir' di ve ligin en pahalı kadrosuyla ite kaka şampiyon olduk. Geçen sene yine ligin en iyi kadrosuyla Avrupa' ya gidemiyorduk hoş gittik te bir şey farketmedi zaten.

Tamam transfer konusunda yönetim ne kadar hatalı ise, böylesine bir takımı oynatamamakta Fatih Terim' in hatasıdır. Selçuk ve Belhanda inadı uğruna geçen sezon ligin ilk yarısı havlu attık, sonrasında tepkilerle biraz aklı başına geldi ama nefesimiz yetmedi. Bu sene sırf elini öptü diye futbolun bıraktığı Arda' yi kavga dövüş aldırttı, üstüne takıma kaptan yaptı ancak son anda halı sahaya çağrılan kahvedeki adam kadar katkı veremiyor sahada. Sırf Arda solda oynasın diye Emre Kılınç' tan faydalanamıyoruz. Yine yönetimle ters düşüp Fulham' dan deli paralara aldırdığı Babel' in halini görüyorsunuz, birde 3 senelik sözleşme yapılmış ki elimizde patladı. Feghouli top oynamasa da ilk onbirde sahada. Normal şartlarda bir teknik direktör oyuncu 2 maç üst üste kötü oynarsa kızağa çeker, yerine genç ve dinamik oyuncuyu dener, öyle bir kurgu hazırlar. Ancak Fatih Terim' in B planı olmadığı için, takımdaki oyuncular ne kadar kötü oynarlarsa oynasın bir sonraki hafta yine sahaya çıkıyorlar. Geçtiğimiz sene Selçuk uğruna kulubeye hapsedilen Taylan' ı görüyorsunuz. Sanmayın formasını çalışarak aldı diye. Orta sahada oynatacak adam olmadığı için mecburen kadroya girdi ve aşı tuttu. Zaten potansiyelli oyuncu olduğunu biliyorduk, oynadığı 1-2 maçta bunu göstermişti ancak Fatih Terim' e anlatamıyorduk bunu. Emin olunki kadroya giremeyen diğer genç oyuncularımızda da bu potansiyel var. Oğulcan' ın, Kerem' in, Sekidika' nın, Atalay' ın Babel, Arda ve Feghouli' den ne eksiklikleri olabilir ki ? Yahu en kötü yeteneksiz olsalar bile koşarlar rakibi rahatsız ederler. Bakın basit bir söylemle koşarlar diyorum, öylesine durağan futbol oynuyoruz çünkü. Fatih Terim' i sever sayarım, 96-2000' in hatrına. Zaten bu hatırla Galatasaray düşmanı Demirören' in sabah 8' de evine gitmesini sineye çektik çoğumuz.

Artık Fatih Terim' de, onun direttiği futbolda malesef geride kaldı. Ki bu kadroyla yapmaya çalıştığın pas oyununda Barcelona bile patladı hemde o kadrosuyla. Sen Feghouli, Arda, Babel, Belhanda gibi adamlarla bunu deniyor, yapamıyor, yapamadıkça ısrar edip devam ediyorsun. 90 dakika %70 topa sahip olup yarım pozisyonla, sıfır kaleye isabetle kaç maç bitirdik farkında mısınız ? Hadi kadro olarak çok kötü olsak diyeceğimki hoca mecburiyetten bunlar oynatıyorda, modern futbola ayak uyduracak gençlerinde var ama denemiyorsun oynatmıyorsun. Sonra elin götü boklu Rangers' ı twitter da seninle dalga geçiyor. Tabi aranızda bunları okurken hoca ne yapsın yönetim istediklerini almadı diyenlerde olabilir. Seri, Nzonzi, Lemina' yı aldırdı da oynatabildi mi ? Ya da kavga dövüş aldırdığı Babel ve Arda' nın takıma ne faydası oldu ? Koca bir hiç.

Kendisininde dediği gibi futbolcunun geçmişine değil, geleceğine yatırım yapmalıyız ancak dediği şeye kendiside uymadı. Bence teknik direktöründe geleceğine yatırım yapmalıyız bu saatten sonra. Evlatçı, forma adaleti olmayan ve egosundan taviz vermeyen insanlar ne kadar efsane olursa olsun bir saatten sonra camiaya hem maddi hemde manevi olarak zarar veriyor. Fatih Terim eleştirisi yaparken düşman olarak nitelendiriliyorsunuz. Halbuki biz Galatasaray' ın menfaatleri için çabalıyoruz. Burada da taraftarlar ikiye bölünüyor zaten. Ayrıca Fatih Terim giderse biteriz ölürüz kafalarından da vazgeçilsin. Bunu eskiyi hatırlamayan bazı kardeşlerimiz çok dillendiriyor sosyal platformlarda. Onlara da 2002- Lucescu, 2006- Gerets ve 2008- Cevat Hoca' nın Uruguay, Kolombiya 2. liginden alınan yabancılar, Almanya amatör kümeden alınan gurbetçilerle kendisinden 10 kat fazla bütçeli Fenerbahçe' den nasıl şampiyonluk aldıklarını bir araştırmalarını tavsiye ediyorum. O zaman Fatih Terim giderse biteriz sevdasından vazgeçerler belki.
 
Son düzenleme:
Aklıma takılan başka bir şey daha var. Niye biz Jimmy'nin maaşının çoğunu ödeyerek Karagümrük'e gönderiyoruz? Niye Ahmet Çalık'ı neredeyse bedavaya Konyaspor'a veriyoruz? Niye neredeyse her sene bu tip kulüplere yardımcı olacak işler yapıyoruz?
 
Berkan bey harika yazmış; olmuyor, ne yönetim ne de Terim ile çünkü bu oyun yapısını ve anlayışı ısrarla güncellemem diyen yaklaşım iş yapamıyor!

Gerard denilen adamın oynattığı oyuna bak, bir de senin oyununa; ilk yarı bakıyorum, tamam iyi oynuyoruz, yeneriz diyorum ama adamlar çok rahat iki gol attı çünkü sistematik bir oyun var, herkes doğruları yapma derdinde.

İslâm dininde dokunulmaz denilen fıkıh dahi bugün fukaha tarafından revize edilme derdinde, sen ısrarla aynı kafayı oyuna dikta etme ve sürdürme derdindesin.

Başarısız olsalarda şu insanlar gitse diyorum ancak gitmiyorlar, aksine oralara daha da bileniyorlar, çıkıp romantik mesajlar ve garabetli sadakat sloganları atıyorlar.

Geçen sene altyapıdan bir tane iri ve uzun bir çocuk çıktı, savunmacı; sat Marcao'yu ve oynat bu çocuğu, baktın iş yapmadı başka genci ya da Donk'u kullan, yok Brezilya milli takıma çağrılır, 25 milyona satarız kafasındalar ama sen elindeki keşfetme ya da vitrine çıkarabilme becerisine haiz değilsin ki, Eskişehir'den alınan genç ile Onyekuru kanatları otoban yapar dedik ama hangi maçta bu çocuk şans buldu ya da Belhanda'nın, Fegulinin ya da Babel, Arda'nın ısrarla kötü oynadığı ard arda maç kadar fırsat buldu?!...

Sen ve senin başındakiler giderse bir umut belki doğru oyun görürüz diyorum, gerçi o dinazor üyeler ne kadar bu beklentiye izin orası da malum...
 
Aklıma takılan başka bir şey daha var. Niye biz Jimmy'nin maaşının çoğunu ödeyerek Karagümrük'e gönderiyoruz? Niye Ahmet Çalık'ı neredeyse bedavaya Konyaspor'a veriyoruz? Niye neredeyse her sene bu tip kulüplere yardımcı olacak işler yapıyoruz?

Basına Galatasaray satış yaptı gibi haberler düşüyor, komik işler bunlar çünkü dediğiniz gibi ya gidenin maaşını infak, hibe kurumu gibi vermeye idame ediyoruz ya da alacaklarından vazgeçiyoruz!

Bu mu yöneticilik, elin Kasımpaşayı 15 milyona adam pazarlıyor ama sen bedava hatta maaşının yarısını karşılama taahhüdü ile topçu gönderiyorsun.
 
Başkasının 1'e aldığı oyuncuları 3'e veriyorlar alıyoruz. Bizim oyuncularımıza 3 istiyoruz 1 veriyorlar veriyoruz. Kalan 2 de bizden çıkıyor. Nedense o kulüplerin başkanları da belli görüşlere sahip kişiler. Altaylı'nın dediği gibi 3 tane benzin istasyonu açacak diye kulübü uçuruma götürüyorlar. Sonra bu insanların ayakçıları da, ayda 3 kuruş biriktirip maça gitmek isteyen insanlara başkalarının savunuculuğunu yapıyorlar. Paçalarımıza kadar çamura (!) battık derler ya. O çamur boğazımızı da geçmiş. Hocası, taraftarı da titanik batarken keman çalan kemancı misali..
 
Bir veya iki sene önce 10 milyonlara almayı düşündüğümüz Benjamin Tetteh bugün Yeni Malatyaspor'da oynuyor. Sanırım 1 milyon gibi bir rakam karşılığı geldi. Abdürrahim Albayrak kulüp tarihinin en vasıfsız ve beceriksiz yöneticisi olabilir. Fatih Terim ile beraber evlat toplama ve yeni evlatlar edinme projeleri dışında çok olumlu bir aksiyon alamadılar ne yazık ki! Abdürrahim Albayrak ülke içinde bağlantıları olan, büyük ihalelere girebilen biri olabilir ama dışarıda bir türlü bitmeyen Falcao transferi misali saçma işler yapıyor. Ayrıca geçmişte Türk futbolcuların sayısı fazlayken kendisi de eğlenceli ve motive edici bir tip olduğundan dolayı Adnan Saygun gibi depresif tiplere nazaran futbol şubesini daha iyi idare ediyordu ama üç sene olacak ve hala Cenk Ergün'ün Tudor için kurduğu kadronun ekmeğini yiyoruz. (Evet o kadro Tudor'un değil Cenk Ergün'ün ama o da Bursaspor'da batırdı orası ayrı)

Belhanda, Feghouli, Samatta ve daha bir çok futbolcunun bazen aynı yıl, bazen de bir yıl sonra belli takımların transfer listesinde olması da kulüplerin menajer transfer yaptığının en geçerli kanıtı. Terim döneminde de 35 kadar transfer yapıldı ve bazı pozisyonlarda hala kiralık oyuncular oynuyor. Fatih Hoca yatsın kalksın yönetime dua etsin bence çünkü o da biliyor ki yönetim tamamen futbol şube odaklı ve Terim'i göndermeyi geçtim eleştirecek kadar bile ağırlıkları yok. Yönetimi biz eleştirelim, hatta arkasına teneke bağlayıp gönderelim ama Fatih Hoca'm sen eleştirme bir zahmet. Hani başkan olacak adam kendi lafını yedi ve Selçuk'tan boşalan evlat kontenjanı için Arda'yı getirdi.

Fatih Hoca bir de borcu ben mi yaptım gibisinden konuşmuş. Elbette sen yapmadın hocam ama Rijkaard ve biraz da Mancini dönemlerini saymazsak son 24 yılda en fazla para harcanan dönemler senin takımın başında olduğun periyotlar. Bu sezon bir şekilde şampiyon olacağımızı düşünüyorum, o da rakip yokluğundan. Gelecek sezon Avrupa'da rezil olacağımızdansa gayet eminim. Umarım güçlü bir yönetim gelir ve Fatih Hoca'yı en azından dizginler.
 
Taylan ve Etebo sakatlanmış. Milli maç dönüşü de lig lideri Alanyaspor ile oynayacağız. Bakalım nasıl bir orta saha kurgusu izleyeceğiz? Orta saha almayan yönetim bakalım nasıl izleyecek maçı?
 
Yusuf Günay:"Oyuncu satamadık çünkü talep yok. Dünyanın hiçbir yerinden talep gelmedi."

İyi de daha 10-15 gün önce Abdurrahim Albayrak bir çok oyuncumuza teklif var diye açıklama yapmıştı.

Ya bizimle dalga geçiyorlar ya da birbirlerinden haberleri yok!

Yusuf Günay: "Bizim şu anda 30 M ₺ artımız var. Hatta Telles'in geliri daha dahil değil."

Telles ile birlikte yaklaşık 35-36 milyon TL gelir, yani yaklaşık 5 milyon euro para var demek oluyor bu. E hani transfer için para yoktu?

Bu yönetim neyin kafasını yaşıyor yahu🤦‍♂️
 
Yaklaşık 5M Euro mu? Bunların kurdan da haberi yok herhalde. Euro 9.2’ye merdiven dayadı. En fazla 3.5-4M eder o para.
Bu arada başıma bir şey gelmeyecekse, linç yemeyeceksem Taylan’ı beğenmedim. Ligin ilk 2 maçı hariç bütün GS maçlarını izlemişimdir. Ne fiziksel gücü var ne pas yeteneği var ne savunması var ne ikili mücadele var... Hatta biraz da oyun aklı yetersiz olarak gördüm. Neye dayanarak bu çocuğu bi anda Pogba ilan ettiler diye düşünüyorum, sanırım ilk 2 maçta olağanüstü performanslar gösterdi ki böyle yere göğe sığdırılamadı.
 
Mustafa Cengiz: "Ekime kadar olan bütün maaşları ödedik. 2 kişiye eksik ödedik. Onların ne halt yediklerini anlatacağım. Bunlar yüzde 15'i kabul etmedi, hepsi kabul etti, bunlar etmedi."

Oyuncuyu taraftarın önüne atmak nedir yahu?
Senden transfer şampiyonu ol diyen olmadı ki mübarek? Sadece orta saha ve hızlı kanat oyuncusu al, ve 2 3 oyuncu sat dedik. Beceremediniz.
Kabul edin ve susun artık, her uzatılan mikrofona açıklama yapmak zorunda değilsiniz...
 
Başkan sportif açıdan vizyoner biri değildi ama zaten uzmanlık alanı da mali konular olduğundan parasal olarak kulübü iyi toparladı. Basketbolda şanslı değildi çünkü iyi rakipler vardı, işin başında Mahmuti olayında ortaya atılan yalan yanlış ifadeler yüzünden şube hep verilmeyen sözler ve yalan dolanla gitti.

Futbolda biraz rakip yokluğu ve biraz da Cenk Ergün'ün kurduğu kadro sayesinde TSL'de görece başarılı sayılacak bir dönem geçirdi. Ancak Avrupa'da rezil olduk ne yazık ki! Dediğim gibi sportif açıdan vizyoner olmadığı gibi şubenin başına koyduğu Abdürrahim Albayrak hep ölü yatırım yapınca belki mali açıdan en rahat kulüp olduğumuz halde transferde kilitlendik. Futbolcu satamamamız da gayet normal. Hem yaşlı bir kadromuz var hem de ŞL arenasında olduğumuz halde hiçbir futbolcumuzu parlatamadık. Geçen sezon Fatih Hoca'nın sattırmadığı 30 yaşındaki ruhsuz Belhanda'yı nereye satacak bu adam?

Bana göre en büyük yanlışları transferi tamamen Fatih Hoca'ya bırakmak ve yerine oyuncu bulmadan Gomis'i satmaktı. O pozisyon için büyük paralar harcadık ama hala kulüpte güvenebileceğimiz bir santrfor yok. Hayırlısı olsun diyelim. Yeni gelecek yönetimin de işi zor, zira döviz bu haldeyken rekabetçi olmak artık sadece düzgün bir altyapı kurmayla mümkün olabilir gibi gözüküyor.
 
Transferi Fatih Hoca'ya bıraktı demek çok doğru gelmedi bana. Fatih hoca orta saha istiyordu, hızlı kanat oyuncusu istiyordu, Belhanda Babel satılsın istiyordu hani nerde?
Fatih Hoca'yı transfer konusunda Babel ve Arda hariç suçsuz görüyorum.
FFP sınırlaması da varken elinden gelen en iyisini yaptı.
İnşAllah seneye kalırsa FFP sıkıntısı yokken, Feghouli, Belhanda ve Babel gittiğinde görünce daha doğru yorumlar yaparız...
 
Transferi Fatih Hoca'ya bıraktı demek çok doğru gelmedi bana. Fatih hoca orta saha istiyordu, hızlı kanat oyuncusu istiyordu, Belhanda Babel satılsın istiyordu hani nerde?
Fatih Hoca'yı transfer konusunda Babel ve Arda hariç suçsuz görüyorum.
FFP sınırlaması da varken elinden gelen en iyisini yaptı.
İnşAllah seneye kalırsa FFP sıkıntısı yokken, Feghouli, Belhanda ve Babel gittiğinde görünce daha doğru yorumlar yaparız...

Fatih Hoca orta saha istedi N'zonzi-Seri-Lemina üçlüsü getirildi. Fatih Hoca kanat tercihini Babel'den yana kullandı. Daha sezonun yarısı gelmeden Babel'in işe yaramadığını görünce kiralık gönderdik ve onun yerine kiralık olarak Onyekuru geldi. Babel'in sözleşmesinden kurtulamadığımız için bu sezon yine kaldı adam. Satılsın istiyordu, neden satamıyorlar demek yönetime haksızlık olur. Babel'i satış yönetimi ve satışı kapama teknikleri üzerine doktora yapmış biri de satamaz. Bizim evde çöp var mesela, organik olanları gömüyoruz köyde yaşadığımız için, kalanını çöpe atıyoruz. Satabilsem satarım ama almıyor kimse. Babel de öyle. Belhanda'yı da geçen sezon sattırmadı hoca, oynatmayı da beceremedi. Parlatamadığın, cilalayamadığın, piyasaya çıkaramadığın adamı satamazsın. Diagne'yi de belki piyasa yapar diye ŞL arenasında Brugge'ye gönderdik aynen geri geldi.
 
Mustafa Cengiz: "Ekime kadar olan bütün maaşları ödedik. 2 kişiye eksik ödedik. Onların ne halt yediklerini anlatacağım. Bunlar yüzde 15'i kabul etmedi, hepsi kabul etti, bunlar etmedi."

Oyuncuyu taraftarın önüne atmak nedir yahu?
Senden transfer şampiyonu ol diyen olmadı ki mübarek? Sadece orta saha ve hızlı kanat oyuncusu al, ve 2 3 oyuncu sat dedik. Beceremediniz.
Kabul edin ve susun artık, her uzatılan mikrofona açıklama yapmak zorunda değilsiniz...
Insan yataga dustugunde ben ne yapıyorum,ne yaptım der gecmiste.Sanırım bu baskan ameliyatlardan saldırgan hali ile donmus..Neyse bakalım.
 
Yarınki Alanya maçında artık 3'te 3 kısa donemde galibiyet serisi yakalamalıyız. Bu şart.3'te 3 ile liderliğe otururuz. Ama şu var.Belhanda ve Feghouli yarında ilk 11 de başlamalı. Eger yine sabote ederlerse Kasımpasa macı gibi, degil ilk 18, tribune bile sokulmamalı.Kadro dısı kalmalılar. Yarın son şans. Adam olsun 3.sınıf araplar. Libya,Iran,Irak,Suriye,Mısır,Cezayir......Alayından nefret ediyorum.
 

Üst