2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Bir şey dikkatimi çekti.
Başakşehir zor deplasman ama kazandık, Erzurum iklim yönünden zor, orada da kazandık, sonrasında Sivas ve Rize; bunlar bizim zorlandığımız deplasmanlardı.

İkinci yarı fikstür avantajı oluşuyor, TS ve BJK maçları da sanırım içeride olacak.
 
Bir şey dikkatimi çekti.
Başakşehir zor deplasman ama kazandık, Erzurum iklim yönünden zor, orada da kazandık, sonrasında Sivas ve Rize; bunlar bizim zorlandığımız deplasmanlardı.

İkinci yarı fikstür avantajı oluşuyor, TS ve BJK maçları da sanırım içeride olacak.

Zor deplasmanlar olarak sadece Alanya ve Fenerbahçe deplasmanları olacak 2.devre.
Alanya maçında son saniyede o golü yememiş olsak şu anda lider bizdik.

Şu anda her şey iyi gidiyor MaşAllah 🤲 İnşAllah bir aksilik olmazsa devre arasına kadar bu oyunu devam ettirirsek, ikinci yarıda eksik noktalara yapacağımız takviyeler ile şampiyonluğun en güçlü favorisi oluruz.
 
Arkadaşlar, maalesef şu elim hastalık yüzünden deplasmanmış ev sahibiymiş bunlar kalmadı. Fikstür avantajı diye birşey de yok. Öyle olsa Fener evinde bu kadar tokatlanmazdı. Ya da biz evimizde bu kadar puan kaybetmesek açık ara liderdik. Ha ama normal şartlarda şu deplasmanların “tribünlü” versiyonundan bu kadar puanlarla sıyrılmak kolay olur muydu, tartışılır. Yani saha sahadır. Ben bir avantaj yahut dezavantaj göremiyorum.
 
Galatasaray'da koronavirüs testi negatif çıkan Babel, Omar, Belhanda ve Okan Koçuk bu hafta Hatayspor kafilesinde yer alacak. Arda Turan ise TFF protokolleri gereği kadroda yer almayacak.
 
Acilen kurtulmak gerekiyor bundan. Kaleye 5 metre mesafeden dağa taşa yolluyor topu. Bunun keyfini bekleme lüksümüz yok. Attığı goller de normal değil zaten. Ya penaltı ya da şansa çarpıp giriyor.
 
İkinci golde o topu kafayla içeri çeviren kimse bravo. Mantıklı bir hamle yapmış oldu. Direkt kaleye etkisiz kafa vurmak yerine karambole bomba yolladı ve amacına ulaştı. Gelişme var.
 
Ne yapıldı ne edildi bilmiyorum da, sahada mücadele eden, koşan, basan, yırtınan, savaşan bir takım izledim ben. Sadece mücadele de değil, oyunun hücum yönünde de akıllı ve teknik oynayan, organize olan bir Galatasaray gördüm. Linnes ve Emre'ler, ayrıca genç oyuncularımız da çok iyiydi. Neticede cleansheet ile iki haftada 7 gol ve yenilen 0 gol çok iyi. Fakat anlamadığım bir husus var; son golde ciddi olarak ofsayt yok muydu ? Bana çok şaşırtıcı geldi gol kararı, hem de çizgi çekilmesine rağmen...
 
6 haftada 5 galibiyet 1 beraberlik. 1 beraberlikte de 20 üzeri şut çekmişin tek kale oynamışın. Kayseri bir defa gelmiş gol atmış. Kalemizde Okan ya da Muslera olsa şimdi 6/6 yapmıştık. Olsun nazarlık olsun. Takım iyi yönde gidiyor. Kerem'in gol atmasına ayrı sevindim. Diagne de çok gereksiz, kolay golleri kaçırmasına rağmen atıyor. Golcülerin alameti ne kadar pozisyona girdiklerinde gizlidir. Falcao yolcu böyle giderse. Ona ihtiyacımız da yok gibi. Oğulcan da çok iyi oynuyor. Fatih hoca yine maden buldu. Gençleri çıkardı sahneye zor zamanlarda. Emreler de biraz kıpırdansa çok iyi olacak.
 
Nazar değmesin iyi gidiyoruz. Basın tarafından transfer yaptı diye şişirilen Fenerin ve kendini 1 şampiyonlukla havaya giren Başakşehir'in hali ortada.
 
Bein izliyorum, yorumcu diye 2 tane dangalak almışlar isimlerini bilmiyorum. Israrla ikinci sarı pozisyonunda faul bile yok diyorlar. Hem de umut vadeden atak değilmiş. İkiye iki hücumda Etebo süratle kaleye doğru gidiyor ama umut vadeden değilmiş 😄Güntekin “o kadar da değil hocam faul var” demesine rağmen adam hala “hayır canım faul falan yok” diyor. Ulan Gökhan Karadeniz bile arkasına bakmadan sahadan çıkıyor itiraz bile etmeden. Şunun gibi vasıfsız maşalara kaç bin lira haram maaş veriyorlar, yazık.
 
Luyindama için çok yüksek teklif varmış. GS devre arası satıyor dedikodusu var. PL’in büyüklerindenmiş teklif!

(via@Haluk_Yurekli)

20'den aşağı değildir inşAllah 🤲
 
Kaliteli oyun devam ediyor. Bence şu an ligin en kaliteli futbolunu oynuyoruz. Bir de oynadığımız kadro da sene başında çoğumuzun beğenmediği adamlar. Aksaklıklar oluyor tabi ama şöyle bir dönemde geniş bir rotasyon kullanıp herkesten verim almak da ciddi bir iş. Takım iyi bir hava yakalamıştı bu 1 haftalık ara belki kötü gelebilir ama sakatlar ve koronadan dönenler için ise iyi bir ara olabilir.
 
Bugün günlerden Juventus maçının yıl dönümüymüş... 7 yıl önceye ait maçtan videolar, fotoğraflar Twitter’da geziyor. Çok duygulandım, çok tuhaf oldum. Zaman ne çabuk geçiyor öyle, 7 yıl dile kolay. O zamanlar hayat şartları başkaydı ve şimdiye nazaran çok daha mutluyduk sosyal hayatımızda. Tatlı sevinçlerimiz ve heveslerimiz vardı. Futboldan konuşursak; kadromuz çok güzeldi. Muslera, Sneijder, Drogba, Melo, Burak, Selçuk... Galatasaray’ın her branşta dört nala gittiği günlerdi. Kalite üst düzeydi ve sürekli üstüne koyarak gidiyorduk. Ünal Aysal başkanlığında, Terim liderliğinde Galatasaray muazzam gelişme kaydediyordu. O zamanın formasına bile bakıyorum, efsane duruyor. Her neyse daha çok yazılır ama gerek yok uzun uzadıya. Umarım o zamanlardaki seviyemize ve futbol kültürümüze tekrar ulaşırız bir gün...
 
Fener yine kepaze oldu, erkenden kendini belli etti. Aynı şeyleri buraya yine yazacağım. Ne Fener, ne BJK bizim rakibimiz. Galatasaray bu sezon şampiyon olabilir evet, her sezon da olabilir. Ancak bizim amacımız Türkiye Ligi şampiyonluğu olmamalı. Kurucumuz Ali Sami Yen'in vizyonuyla hareket edip Türk olmayan takımları yenmeyi, yani Avrupa kulüpleri ile yarışmayı ilke edinmeliyiz. Fatih Terim'in çok sevdiğim bir videosu var, geçen sene Twitter'dan paylaştığı: ''adı geçenlerin pek çoğuyla rakip bile değiliz...'' dediği. Evet anlatmak istediğim bu. Her sene şampiyon olup, şampiyonlar liginde 4-5 yiyip sonuncu olacaksak hiç olmayalım daha iyi. Fatih hoca da bu sözleri söylüyorsa Avrupa'ya gitmenin hakkını verecek.
 
İnsanlar her ne kadar 3.lig takımına karşı yedek ağırlıklı kadroyla Türkiye Kupası maçına çıkacak olsakta,evlerinde ekran başına geçmiş ve takımlarını izlemek istiyor.Ekran başındakileri 90 dakika boyunca uyuttunuz,yorgun gün geçirenlerin tüm yorgunlukları sayenizde gitmiştir.

Bizim genç ve yeterli süre bulamayan yerli oyuncularımız,gamsız,oyun karakterinden yoksun oyuncuların yanında nasıl kendini gösterecekler ? Ağır paslaşmalar,360 derece etrafında dönüp geriye dönmeler,yapılan berbat ortalar.Futboldan soğuttunuz.Arda'nında,Ömer Bayram'ında,Belhanda'nında,Şener'inde bu takımda işi yok.
 
Aytaç Kara haberleri var. İnşAllah doğru değildir.
Hasan Hüseyin Acar'a da çok sıcak bakmıyorum.
Şener ve Fatih Öztürk'ten yediğimiz kazıklar aklımızda bulunsun.

Gençlerbirliği'nden olursa Berat ve bizim Bartuğ'a şans verelim artık. Birde olursa kaliteli yabancı 8 numara transferi lazım...
 

Üst