2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Bu ligin bayern münihi olmak için her şey müsait olmasına rağmen, biz rezil oyun ve transferlerdeki başarısızlar yüzünden bu haldeyiz. büyük takımlar arasında ne yaptığını bilen bir takım olsa, şuan 7-10 puan farkla lider rahat rahat gidiyordu.

Mesela bunun gibi. Ortada rezil oyun yok. Özellikle son 4 haftada güzel kurgulanmış bir oyun var. Ama kayseri maçında ki gibi bir şansızlık yaşadık. Bu oyuna devam edersek güzel günler bizi bekliyor inşAllah. İnanıyorum...
 
Galatasaray iyi mi oynuyor ? :D yaptığımız rakipler 2 pas yapamayan ne oynadığı belli olmayan takımlar. bitik beşiktaş ve sergen bile oynadıkları oyunu sürdürürse yani lige yayarsa bu sene şampiyon bile olabilir. hemde o rezil defans ve kaleci hattıyla.

fatih terim 2 senedir ciddi anlamda sınıfta kalıyor, fatih hocanın yerine hamza bile olsa belki daha iyi durumdaydık. şu lige iyi giriş yapsaydık şuan çok rahat gidiyorduk. herkesin gömdüğü erol ile aynı puanda olmak bile her şeyi anlatıyor zaten.
 
Ligin 2.yarısında pandemiye kadar olan süreçte oynadığımız oyun domine ediciydi. Pandeminin araya girmesi, sonra Muslera, Andone, Saracchi, Lemina ve Falcao'nun sakatlıkları, Gaziantep maçında son saniyede yaşadığımız komik serbest vuruş ve sonrasında ki penaltı, Trabzon maçında Feghouli'nin gereksiz kırmızı kartı vs.gibi nedenlerle pandemi sonrası çok kötü Galatasaray vardı doğru.

Bu senede Fenerbahçe maçına kadar olan oyun ile Kayseri maçı ile birlikte son 4 maçta ki oyun gayet tatmin edici. Bunu skora dayalı olarak söylemiyorum. Son Kasımpaşa maçında genel olarak kötü bir oyun olmakla birlikte hücum hattında kalite sorunu yaşadığımızdan dolayı bitiricilikte sıkıntı çekince güzel kurgularla oynanmış oyunumuz pek görülmedi.

Tabi bunlar benim düşüncelerim. Sizlerin de görüşlerinize saygı duyuyorum. İyi akşamlar dilerim 🙋‍♂️
 
Evet sahada kötü görünen bir oyun vardı ama bunun sistem ile alakalı değil bireysel oyuncu performansı kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Yoksa işin baskı, hücum aksiyonu işini çoğu kez çok iyi yaptık. Ama işte bazı oyuncular (Emre Akbaba gibi) o kadar kötüydü ki bu bize zarar verdi. Bu da oyunun kötü görünmesinin sebebi oldu.
arada böyle maçlar olacak. Önemli olan bu oyunu istikrarlı hale getirmek. Oyun istikrarı olduğu sürece uzun vadede kazanan biz oluruz.
 
Galatasaray, Süper Lig'in 13. haftasında (Fatih Karagümrük) en fazla:

🔸Başarılı dribling yapan -24
🔸Başarılı atak aksiyonu yapan -51
🔸Rakip sahada top kazanan -31
🔸Başarılı akıllı pas atan -11
🔸Başarılı orta yapan -15 takım oldu. (@ComparisonatorT)

Galatasaray, tam 113 atak aksiyonu yapmış maçta. Ben kötü oynadığımız yorumlarına katılmıyorum. Sadece son vuruş ve tercihlerde odak ve kalite problemi yaşadık. Her şey yolunda. Umarım yine bu kurgu ile devam ederiz. Her şeyi yaptık, olmadı ne yapalım.Devam hocam...
 
Maçın özetini izleyebildim sadece. Arda'ya güldüm biraz :D Kaleci 10 metre açılmışken aşırtma vurma kabiliyetine güvenmeyip, topa yerde vurmayı tercih edip birazcık oyalanmış.
Feghouli'nin golünde Taylan'ın yaptığı asisti çok beğendim. Beckham vari bir pasla resmen koordinat girmişçesine doğru ve dozajında bir yukardan pas atmış.
 
Maçta dönem dönem uyusak da genel anlamda iyi oynadık. Bunda Göztepe savunmasının genel anlamda kötü bir performans sergilemesi de bir etken oldu. Alpaslan Göztepe de orayı toparlayan isimdi. Ki onun da sözleşmesi sene sonu bitiyor. Yabancı sayısı da azalacakken değerlendirilebilir.

Takımdan 90 dk boyunca bu performansı görmemiz böylesi uzun ve ön görülemeyen bir sezonda zor. Bir de fiziken Arda gibi Feghouli gibi yüksek tempoyu her zaman kaldıramayan oyuncularla oynuyoruz. Yine de Rangers mağlubiyeti sonrasındaki bir kaç maç dışında bir oyun planımızın ve oyuncuların buna uyum sağlamış olması bizi öne çıkarıyor.
 
Zorlu Trabzon deplasmanımız var şimdi.
Özelikle duran toplarda dikkatli olmalıyız. Hugo bu aralar çok formda duran toplarda.
Savunmada da dikkatli olmalıyız. İleri 3'lüsü Djaniny, Nweakame ve Ekuban çok süratli, çalım atabilen kaliteli oyuncular.

Fatih hoca ve Marcao yokken işimiz biraz zor ama İnşAllah kazanıp döneriz...
 
İlk 10-15 dakika oyunun açık ara hakimiydik. Sonra sebepsiz şekilde boşluğa düştük ve Trabzon baya net pozisyonlar harcadı. Attığımız golde atak müthiş gelişti, tek paslarla Barcelona gibi geldik ve hak ederek attık. ANCAK şu Belhanda denen iğrenç vurdumduymaz şahıstan kurtulmamız lazım. Yahu adam mahalle maçında gibi afedersiniz g*tünün keyfine yayarak oynuyor. Yahu bu adam yıllardır sürekli böyle, satıyor büyük maçları. Resmen 10 kişiyiz sahada.
 
Dakika 50 : Dünya futbol tarihinin en NET OĞLU NET penaltısı verilmedi. Trabzonlu oyuncunun apaçık eline çarpan top kornere çıktı. Eline çarpmasa sahaya girecek top, eline çarptığı için kornere döndü.
 
Arkadaş bunun yorumu falan yok, şaka gibi ya. Aziz Yıldırım bile penaltı der buna. Anlamıyorum nasıl verilmez ya nasıl ! Yoruma bile kapalı net penaltı.
 
Belhanda'nın çok basit bir pas hatasından dolayı Afobe karşı karşıya kalıp kaçırdı. Pozisyon ofsayt falan da değildi. Şu bedevi bizi kepaze ediyor, fuzuli zarar.
 
Bravo takım. 👏👏 Fatih hoca yokken, Trabzon deplasmanında ancak bu kadar iyi oynananabilirdi. Ufak tefek sıkıntılar var tabi takımda. Özellikle Belhanda'nın pas hataları çok sırıttı. Ama Özellikle Oğulcan, Emre ve Arda harika oynadılar.
 
Yalnız 2-0 kazandık ama Muhammed'in de dediği gibi net penaltı verilmedi. Ayrıca Flavio da Ömer'e sert faul yaptı,2.sarı kart kırmızı kart olmalıydı ama hakem skordan dolayı vermedi. Çok kritik hakem hataları idi bunlar...
 
Olumlu kadar olumsuz yönler de çok fazla maçta. Kendimizi 5-0 önde sanıp saçma sapan rezil bir futbola geçtik. Trabzon'un bir sürü net pozisyonu var, skor aldatmasın. Biraz becerikli olsalar son vuruşlarda, bambaşka şeyler konuşuyor olurduk şu an. Fenerin alenen 3 puanla uğurlandığı zamanlarda, net penaltımız verilmemesine rağmen cleansheet ile deplasmandan ayrılmak iyidir neticede.
 

Üst