2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

İyileri Terim, kötüleri yönetim. Ne güzel iş valla.

Furkan yukarıda dedim. Babel, Nzonzi, Fatih ve Şener transferlerinde Fatih hoca hatalı idi dedim. Ya anlamak istemiyorsun ya da okuduğunu anlamıyorsun.

Neyse,arkadaşlar anlaşamayacağız sanırım 😅
Hepimizin ortak paydası Galatasaray sevgisi. Şampiyon olalım da inşAllah siz haklı olun hiç sorun değil benim için.

Baştaki antrenör teknik-taktik-motivasyon anlamında fark yaratamayınca bu yönetim ve ekonomide şubelerin ne halde olduğu futbol dışındaki branşlardan belli. Feda diyen Beşiktaş'ın eline 1.5 yıldır gözlemlediği hedef oyuncuyu kaptıran bir yönetimle bu takım her şeye rağmen şampiyonluk adayıysa bu pek tabii ki Terim'in büyük başarısıdır. Bu takım 1 yıldır kalecisiz ve santraforsuz oynuyor. 6 numarası Galatasaray'a gelene kadar ön libero oynamamış, sol bek ve sağ öndeki oyuncusu her maç öncesi neredeyse kura sonucu belirleniyor. Bu şartlarda Terim'i başarısız bulmak bence mevcut duruma at gözüyle bakmaktır. Bu takımın geçen yıllardaki gibi safi Muslera'nın performansına bakmadan kalede düzgün kaleci yokken ligin en az gol yiyen takımı olması bile başlı başına doğru taktik ve planlamanın bir sonucudur.

Eli yüzü düzgün bir tane adam istese anlarım da Pato ve Tetteh istemiş biri Malatya'ya kiralandı bedavaya diğeri desen en son 10 maç üst üste oynadığı kulüp yok. 30 maç oynayıp 15 gol atmış Falcao gelirken herkes hevesli 10 kişinin 9'u beğeniyor, adam sürekli sakatlanınca tukaka oldu. Ben de bunu anlamıyorum. Hepimiz sevindik olmadı işte hala neyin yönetim istedi hoca istememişti falan muhabbeti oluyor ben anlamıyorum. İstedik olmadı yani.

2,5 yıl 38 transfer. Ama sözde 5 tanesini terim yapmış, kalanları yönetim. Vallahi çok güzel iş neyse.

Son düzenleme:
Evet Furkan benim gördüğüm öyle davulla zurnayla adam almaya gidiyoruz diyip dönüşte bizi çok iyi ağırladılar diyip teşekkür edilen tek topçu olabilir.

Ama dediğin gibi talihsizlik olmayabilir. Hoca bilerek yapıyordur. Kendine mağduriyet yaratmak için ( Bence bunu kullan güzel hikaye yazdım )

Evet Furkan benim gördüğüm öyle davulla zurnayla adam almaya gidiyoruz diyip dönüşte bizi çok iyi ağırladılar diyip teşekkür edilen tek topçu olabilir.

Ama dediğin gibi talihsizlik olmayabilir. Hoca bilerek yapıyordur. Kendine mağduriyet yaratmak için ( Bence bunu kullan güzel hikaye yazdım )

😀😅
Alan transferi hakikaten çok ilginçti.
Ondan sonra da pek ismi duyulmadı zaten.

Şimdi önümüzde çok önemli bir transfer dönemi var. Hatalardan ders alıp doğru transfer yapmak lazım. 6 numara, Belhanda giderse 8 numara, süratli bitirici bir kanat ve kaliteli bir forvet şart. İnşAllah bir hata yapmayız...

Başakşehir ile takasa gireceğimiz çok dillendiriliyor ama ben pek ihtimal vermiyorum. Elimizde masaya koyacağımız oyuncu yok tabi Marcao ve Luyindama yı saymıyorum böyle bir işe girişmiyoruzdur heralde. İrfan cuk oturur bize ama onu almaya çalışırsak Göksel bizi çok pis tokatlar bizim basiretsizler o topa girmesin mümkünse. Diagne-Crivelli fena olmaz aslında da Diagne gitmez. Bizde Belhanda-Akbaba desen hem maaşları fazla hemde isteyen bedavaya alır sezon sonu şuan bir para değerleri yok. En güzel hedef berkay özcan olur belki onu makul fiyata alabiliriz.

Transferler ekip calismasi olmali. Bizde de boyledir diye umuyorum. Tek bir olay haric, gecen kis donemi ardayi istedi diye bu yonetim terimi kovmakla tehdit etti. Arda dondu dolasti transfer edildi ve yaz doneminin en basarili transferlerinden biri oldu.
Bunu bana kimse ekip calismasi filan diye anlatamaz. Biraz omurga gerek en basta.

Yine eleştirmek için yapılmış eleştiriler... FFP icabı satmadan alamıyorken acaba kiralamak dışında nasıl transfer yapma şansımız vardı ki biz yapamadık? Bonservissiz adamlar Türkiye'ye gelmek için dünyanın imza parasını istiyorlar. Oly'nin 29 yaşındaki sağbekini bile bonservissiz transfer ederken 2 milyon dolar imza parası verdik.

Genç ve geleceği olan bir adamı korkunç paralar vermeden bonservissiz Türkiye'ye getirmen mümkün değil. Satmadığın için oyuncu da alamıyorsun. Kiralamayıp ne şekilde oyuncu alabilirdik mesela?

Adam akıllı oyuncu sattığımız tek transfer döneminde Lyundama ve Marcao gibi aldığımızdan fazlasını getirebilecek kaliteli iki oyuncu aldık. Son dakikada yokluktan Dİagne transferi geldi ki o da aylarca Alan ile ilgilenip alamamaktan kaynaklandı.

Kadro kıyasına gelince ne FB'den ne de BJK'den üstün olduğumuzu düşünmüyorum. Bjk'de Ersin varsa bizde de Okan oynuyor. Sene başı adam gibi orta saha transferi de yapılmadı da neyseki Taylan çıktı piyangodan. Forvet desen Falcao futbolu bırakmış. Eldeki forvetler 3. sınıf Diagne ve Rize'nin yedek forveti Oğulcan.

Devre arası transfer yine olmassa, kimse Fatih hocayı tutamaz bırakır gider. Ben Imparator olsam basına derim böyle aciz yönetimle çalışmama kararı aldım der,ateşe bir güzel atarım herkesi , bırakır giderim. Şu an devre arası transferleri beklemede hoca. Yapılmasın hele ki bakın görün şenliği.

Rize'nin sıradan oyuncusu Oğulcan'dan bile verim alan ama Falcao ve Diagne'yi bir türlü oynatamayan Fatih Hoca var karşımızda. Taraftarın bir bölümü cümlenin ilk kısmına, diğer bölümüyse ikinci kısmına odaklandığı için tartışmalar da asla bitmez.

Marcao'yu Emre Utkucan buldu mesela ama bazılarına göre Fatih Hoca... Benzer şekilde taraftarın bir bölümü Fatih Hoca'nın Falcao'yu da istemediğini iddia edebiliyor. Açık konuşmak gerekirse transferde adı geçen tüm oyuncular vasattı, buna Alan-Tetteh-FB'ye gelen oyuncu filan da dahil- ve arada bir yaptığımız başarılı scout transferleri dışında transferdeki tek başarımız 3 sene önce Cenk Ergün'ün kurduğu kadroydu. Şimdi o kadronun posası kaldı elimizde ama hala iş görüyor. Bundan sonrası için yeni bir iskelet lazım, bakalım onu ortaya çıkarabilecek miyiz?

Rize'nin sıradan oyuncusu Oğulcan'dan bile verim alan ama Falcao ve Diagne'yi bir türlü oynatamayan Fatih Hoca var karşımızda. Taraftarın bir bölümü cümlenin ilk kısmına, diğer bölümüyse ikinci kısmına odaklandığı için tartışmalar da asla bitmez.

Marcao'yu Emre Utkucan buldu mesela ama bazılarına göre Fatih Hoca... Benzer şekilde taraftarın bir bölümü Fatih Hoca'nın Falcao'yu da istemediğini iddia edebiliyor. Açık konuşmak gerekirse transferde adı geçen tüm oyuncular vasattı, buna Alan-Tetteh-FB'ye gelen oyuncu filan da dahil- ve arada bir yaptığımız başarılı scout transferleri dışında transferdeki tek başarımız 3 sene önce Cenk Ergün'ün kurduğu kadroydu. Şimdi o kadronun posası kaldı elimizde ama hala iş görüyor. Bundan sonrası için yeni bir iskelet lazım, bakalım onu ortaya çıkarabilecek miyiz?

Diagne yönetimin kaktırmasıydı, adam ona gelene kadar Modeste-Alan-Tetteh gibi milyon tane adam istedi ama yönetim hiçbirini ikna edemeyip son gün Ciner'e 13 milyon hibe etti. Bu oyuncular profil olarak Diagne'den çok çok üstün olmayabilirler ama izleyenler de bilecek ki oyuncu profili olarak çok farklı tipte adamlardı. Üçü de has 9 numara, takımı da oynatabilecek türde adamlar. Diagne ise Gomis'in hiçbir zaman olamayacağı seviyede bir ceza sahası golcüsüydü. Buna rağmen penaltı menaltı adama ilk geldiği zaman devrede 10 gol daha attırmayı başardı Terim ve Galatasaray ama Diagne için Kasımpaşa'yı 13 milyondan aşağıya ikna edemeyen yönetim, devrede 10 gol atıp şampiyonluğu getiren adama da yarı fiyatı kadar teklif getiremedi.

Marcao'yu kimin bulduğu önemli değil, Terim bulmamıştır muhtemelen ama geldiği seviye pek tabii ki Terim'in maharetidir. Adam Portekiz Ligi'nin en çok gol yiyen takımından gelip Galatasaray tarihinin en potansiyelli stoperlerinden birine dönüştü. Daha yakın zamanda Semih, Ozan, Luyi ve hatta Donk'u lider takım stoperine çeviren adamın Marcao'ya bir etkisinin olmadığını düşünmek fazla derine inmenin göstergesi olur. Cenk Ergün ve Tudor'un takımı o zaman düşürdüğü hal de Ergin Ataman'ın 2016 Euroleague harcamasından farksızdı. Kulübü ederinden fazla yüke sokup sonunu getiremeyecek bir herife takımı emanet etti. Ergin hocayla işin sonuna kadar gittik, 5 yılda geçtim borcu, transfer yasağını anca eritebildik. Galatasaray tarihinin en lüzumsuz başkanı da tek doğru işini yapıp takımın başına Terim'i getirmese Tudor'la da sezonu 3. bitirip bugün Canaydın dönemleri gibi tekrar 0'dan başlayacak bir futbol kulübü haline gelirdik. Cenk Ergün de nasıl bir oyuncu kitlesine yöneldiyse 3 yılda 2 şampiyonluk, 2 Şampiyonlar Ligi yapmamıza rağmen Fernando hariç hiçbirini dış transferde gönderemedik. Cenk Ergün'ün 60 milyona kurduğu takımda para edebilecek tek adamlar Terim'in toplam 10 milyona mal ettiği Marcao ve Luyindama.

Yani golü attı Diagne 'de gerçi onuda üzerine vurdu iyi kaleci yemezdi de neyse gol goldür ama böyle rezalet bir forvet olmaz olsun be. 2-3 milyon veren olursa satın gitsin lanet olsun. Belhanda ve şu adam hayat enerjimi alıyor her izleyişimde.

Benimde canımı sıkan olay bu. Anadolu takımları bu kadar rezil haldeyken bizimde onlara uyum sağlamamız. Hucüm anlamında kalitemiz biraz daha yüksek olsaydı ligi şuan rahat rahat götürüyorduk.

Geçen hafta tirip yapıp da oynatmayan Fatih beye selam olsun. Elinde sanki başka forvet varmış gibi çıkmış adama tavır alıyor ve içerdeki maça kanat adamı Oğulcan ile çıkıyor. Forvet adamı nerede duracağını, nerede öne fırlayacağını savunmanın arkasına kaçacağını, top tutacağını bilir. Adam 3 tane net pozisyona girdi ve birini attı, 1-3 bitecek ilk yarı 1-1 bitti.

Şu Sekidika neden değerlendirilmiyor, en azından hızını kullanıp, Lines ile bindirme yapılır.

Feguli olmadan bu takım üretemiyor, herkes biliyor ancak Belhanda da iş yapmıyor. İkinci yarı adamlar da saldırır ya da kapanmaz çünkü galibiyetin kokusunu aldılar, bunu hızlı hücumlarla Sekidika ya da Keremlerle fırsata çevirebiliriz.