2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Kaan Ayhan gerçekten süper bir oyuncu değil. Gelirse iyi gelmezse sorun olmaz. Aslında defans hattını Danimarkalılardan kurmak lazım Kjaer diyorum ben. Veya Danimarka milli takımının yedek defanslarından biri...Gerçekten Danimarka ekolu milli takımları özellikle hep 1-0 2-0 1-1 0-0 sonuclar alarak ilerliyor.. Kaleci ve defans hatları çok sert ve kuvvetli... Buna Polonya milli takımınıda ekleyebilirim. Fizikli,dazlak sert oyunculara yogunlasmamız lazım.. Ahmet Çalık gibi arabesk ruhlu,Afrikadan ne oldugu belli olmayan veya Portekiz liginin kume dusme hattı takımlarından olan Tondela'dan alınan topcudan hayır gelmez..... Marcao ya nasıl 13-14 lerden bahsediliyor hayret bir şey valla. 10'a bile satılmalı. Danimarka-Polonya defans oyuncularından defans hattı kurulmalı... Kamil Glik - Pazdan ve Kjaer....Bu 3'lüden 2'si gelse gol mol kolay kolay yemeyiz.
 
Bu ülkeyi yönetenler başta olmak üzere,kurumlar resmen sıcaklarında etkisi ile kafayı yedi. Zaten yemişlerdi ama Akp anonim şirketi, Tff , Adalet Bakanlığı , tum kurumlar...Tek kelime ile şunu diyorum... Bu ulkede yaşayanlara Tanrı(Allah) sabır versin.Akp ye oy verenlerede ...... .... ... !
 
Kaleye Atletico Bilbao'nun yedek kalecisi geçen sene 4 maçta forma giyen ve 5 gol yiyen 32 yaşında ( buraya dikkat ! ) kaleci ile anlaşma sağlanmış.... Benim yorumum yok. Menejerlerin oyuncağı olmuş klüp..Biri yoneticinin akrabasını oynatır basket takımında,diğeri tanıdık menejerden futbolcu alır...Herrerin geleceğine Göztepe'den Beto gelsin isterim. Corona virüsü ülkede insanların aklını almış..Beyinsiz yöneticiler,siyasiler türemişte türemiş.
 
Olmuyor işte abicim, Türkiye’de hayaller böyle sistematik ve doğru yürümüyor. Keşke olsa ama olmuyor. Ya antrenör alınmıyor ya kaleci istekli olmuyor, ya elinde patlıyor vs sonunda olan senin sezonuna oluyor 2 kuruştan kaçıcam diye.
 
Olmuyor işte abicim, Türkiye’de hayaller böyle sistematik ve doğru yürümüyor. Keşke olsa ama olmuyor. Ya antrenör alınmıyor ya kaleci istekli olmuyor, ya elinde patlıyor vs sonunda olan senin sezonuna oluyor 2 kuruştan kaçıcam diye.
Aynen olmuyor.Örneğin Taffarel o varken kalecilere bakalım bir de o gittikten sonra,Bartalli pandemi nedeniyle İtalya'dan gelemedi takımın hali ortada.
 
Yazıklar olsun. Ego'dan kibirden burnunun ucunu göremeyene. Hayatında her daim güçlüden yana saf tutup, 5 dakika bile duruş koyamayanlara yazıklar olsun.
 
Ne karakter olarak ne de oyuncu kalitesi olarak bize yakışmayan adını anmak istemediğim şahıs ile sonunda sözleşme imzalanmış. Dört yıldır adamın ayağına top değmemiş, Başakşehir şampiyonluğa giderken bu gelince tepetaklak olup şampiyonluğu kaybetmiş, sonra orada da kadroya giremeyen bir adam. Barcelona'da yarım sezon oynamama durumu varken teklif gönderdiğimizde dalga geçerek kabul etmemişti. Yani Galatasaraylılığı falan da yalan. Adam tek kelimeyle bitik. Hiç abartmıyorum düzgün halı saha maçlarında bile oynayamaz, o kadar kötü halde. Fatih hoca nasıl böyle bir hata yapar aklım almıyor. Kendi ayağına sıktı resmen. Oldu olacak şu survivordan Sercan Yıldırım'ı da alalım, hiç fark yok çünkü aralarında. Ayrıca şu bitiği Emre ile falan kıyaslamayın. Emre saha içi saha dışı her türlü çirkefliği yapmasına rağmen 40 yaşına kadar futbolundan zerre taviz vermedi. Kendine hep baktı. Bu yaşında bununla top diye oynar.

Futbol başlıklarına yazmıyordum ama her maça gidip takip ediyordum. 30 küsür yıllık Galatasaraylı, 17 senedir kombine sahibi biri olarak benden "şimdilik" bu kadar.
 
Neticede Mustafa Cengiz ya hocayı değiştirecekti ya da lafını yutacaktı. Başkan lafını yutmayı tercih etmiş. Bence yönetim açısından mantıklı bir hamle çünkü adamlar uzun zamandır Fatih Hoca'nın sözünden çıkmadıkları halde tüm kötü sonuçların faturası onlara çıkıyordu. Yok Gomis'i yönetim gönderdi yok Diagne'yi zorla aldılar gibi şeyler söyleniyordu. Şimdi bomba Fatih Hoca'nın eline geldi. Umarım bizim kulübede patlamaz da rakiplere patlar ama korkarım tam tersi olacak gibi.

Ne diyeyim, takım için hayırlı olsun.
 
Boş mukaveleye imza atması bedava oynamak değil ki. Çıkar performans verir sözleşmesi uzar. Ki o performansi verirse hiç bir şey değil bu para.

Asıl soru o performansı verecek mi? İnşallah verir diyelim.
 
Abi ne olsa savunacaksınız boşver o yüzden ben yazmamışım gibi yap :) Profesyonel futbolcusun bu işten maaşlı para kazanıyorsun.Avrupa'da gidecek yerin kalmayınca kendini bir yere yamaman lazım. Boş sözleşmeye imza atarım o bu. Adam gibi çık sahaya topunu oyna(hoş sen ve hocan olacak zat bu kulübün kapısından çıkıp gidene kadar zaten bu kulüp için bir lira harcamam artık) kaç para hak ettiysen al git. Yok boş sözleşme imzalarım GS beni çağırsın gelirim. Gitmek için neler yaptığını da kaptanken takımın huzurunu nasıl bozduğunu da gittiğinde televizyona çıkıp neler dediğini bilmiyormuşuz gibi kuru edebiyat yapmaları sıktı artık.
 
Furkan iyi misin? Savunma bunun neresinde? Güldürüyorsun beni. Sadece seni düzelttim. Boş mukavele demek bedava oynamak değil. Para pazarlığı yapmamak diye.
Ama seni gözünü kan bürümüş okuduğunu da anlamıyorsun:))

Arda'yi istemediğimi yazdım. Ama ne sempati duyduğu siyasi görüş ne arkadaşları ne de başka bir şey yüzünden. Performansı ile hak etmiyordu. Bu saatten sonra inşallah bizi yanıltır ve performans verir. Kendisi ile ilgili fikrim bu. Gözündeki perdeyi indirip okursan anlarsın.

Son olarak yine tekrar edeyim; Boş mukavele imzalamak bedavaya oynamak demek değil ;) Aldığı parayı yine eleştir o ayrı bir şey.
 
Arda Turan gelmesi çok iyi oldu. Belhanda ruhsuzundan sonra Arda çok rahat kabulum. Ama siyasi durusu yuzunden asla ve asla kabul etmiyorum. Doların 7.5 oldugu,ulkenin satılmaktan beter edildiği, kiliselerin gundem değiştirme ugruna saray yapılıp, Tüpçü,Nihat gibilerin ihaleler ugruna en yakınlarını malum için satabileceği ortamda Arda'nın bunları yapmasında hiç gerek yoktu....Zaten başımıza gelen bela,virüsün kaynagı bunlara oy verenlerden ziyade, paralarına para katabilme ugruna bu oluşuma köle olanlardır.....Ama şunu kimse unutmasın ki, bu ülke sahipsiz değil! Tepemiz attı mı ,Ataturk'e laf eden soytarı imamlar topuklasın şimdiden.!
 
Yani bi arpa boyu yol katedemiyoruz yıllardır. Bi ara Tudor dönemi kabuk değiştirdik gibiydi kadro seçimi olarak ama yine 10 yıl önceye dönmeye başladık. Neyse bazı oyuncular bazı kulüplerde hayat bulur, faydalı olur. Neticede Engin Baytar, Necati vs bu takımda şampiyonluğa direkt katkıda bulundu. Umarım Arda da bu gönül bağıyla oynayıp herkes için doğru olanı yapar, yapmaya gayret gösterir. Diyecek bir şey yok şu saatten sonra, olan olmuş artık..
 
2 sene 9m tl demek senelin 550bin euro oynicak demek.

Ben anlamadim bos diye ustune birde parami vericekdi
 
Yazıklar olsun. Ego'dan kibirden burnunun ucunu göremeyene. Hayatında her daim güçlüden yana saf tutup, 5 dakika bile duruş koyamayanlara yazıklar olsun.

Furkan Dillice, gerçekten hayranlıkla takip ediyorum seni. Bu futboldaki ve basketboldaki engin bilgin, ve yine bu engin bilgini insanların kafasına, gözüne zorla soka soka yazdığın yorumlar hayatımıza ışık tutuyor. Bu son yazıklar olsun, yaziklar olsun feryatlarin bizi yine silkeledi ve kendimize getirdi. Yine bizlere bir hayat muhasebesi yaptırıp doğru yolu buldurdun. Teşekkür ederiz...

Bir de dönüp bir kendine baksan mi acaba, ne kadar eleştirilmeye açıksın?! Biri sana katılmadığını ifade eder birsey yazdığında yazılanları boğazına sokma çıkışların seni elestirdiklerinden farklı yapmıyor hatta daha kötü bir yere koyuyor. Ama farkında değilsin!!! Lütfen biraz saygı göster insanların yazdıklarına, düşüncelerine! Sana yapılan ya da yapılmayan ve senin düşüncenden farklı her eleştiriye yorum yapmak zorunda değilsin!! Velev ki oyle hissediyorsun; bunu ince bir dille giydire giydire yazman hoş olmuyor.

Bu forumun 10 yila yakındır sessiz takipçisiyim, ara ara yazdığım da oluyor. Bu sana yazdıklarım son yorumun uzerine değil, seninle ilgili eski beri bende oluşan izlenimin. "Ben bilirim, iste budur, nokta" düşüncesiyle yazdigin giydirmeli ara ara hakaretvari yorumların hakikaten beni çok rahatsız ediyor, benim gibi düşünen başkaları var midir bilmiyorum. Lütfen bunu yapma! Düşüncelerini elestirilemez bilimsel mutlak doğru gibi yazmayı, eleştiren olursa da ağzının payını veririm formundan çık artık lütfen, bu çok rahatsız edici!!! Katılmadığın bir başkasının düşüncesine kaç defa "Hakli olabilirsin fakat ben şöyle düşünüyorum" diye bir cümleyle baslayarak yorum yaptın??! Şöyle bir gecmise bak lütfen! Kendi düşüncelerini dikte eder gibi yazman, hararetle savunman, bunu yaparken de başkalarının düşüncelerine saygı göstermemen seni "Yaziklar olsun" dediklerinden farklı yapmıyor!!
 

Üst