2020-2021 Galatasaray Futbol Takımı

Hakemlerle ilgili yıllardır aynı şeyi söyledim, söylüyorum da. Onu bunu koruma veya doğrama yok. Genel olarak tuhaf şekilde vasatın altındalar yıllardır. Sıradan bir takımın lig maçını açın izleyin hak vereceksiniz. Ama özellikle geçen gün BJK ile derbimizde olmayan penaltıyı veren Cüneyt'e, 3-4 sene önceki FB derbimizde inatla maçı berabere bitirmeye çalışıp bariz hakkımızı gasp ettiğinden beri ayrı bir gıcığım. Geçen gün belki de adam gibi maç yönetse şu an averaj falan konuşmuyorduk.
 
Son düzenleme:
Saat 00.00'ı geçince geceden bile bir koku gelmeye başladı hafiften. Galatasaray'ın her şampiyonluğunda her Galatasaray'lı almıştır, tanır bu kokuyu. Mayıs ayının bahar-yaz tadında o hafif tınısındaki Galatasaray kokusu. Devamının nasıl olacağı konusunda ne kadar ümitvari olamasam da, bugün Fenerlilerin ruh haline arkadaş olarak Beşiktaşlıların da gelmesini temenni ediyorum. Özetle; umarım şampiyon yine biz oluruz. Olamasak da üzülmem.
 
Bazı çevreler hemen “şampiyon olursak Terim sayesinde” demeye başlamış. Yahu Allah aşkına bu nasıl bir mantık? Yukarıda bir arkadaşın dediği gibi; bu sene mart-nisanda farkı açıp şampiyon olamamamız Terim’in suçudur sadece, yoksa 2-3 güne kadar kendisinin de ümidi falan yoktu. Yoksa Galatasaray yeri geldi, hocasız da şampiyon oldu. Galatasaray’ın genlerinde vardır winnerlık. Galatasaray’ı yok sayıp kişileri ilahlaştırma huyundan vazgeçmemiz gerekiyor.

İşin buraya gelmesinin nedeni; sonuç farketmeksizin sezonun teknik direktörüSergen’in, acemi başkanı ve görmemiş camiasıyla erken havaya girip süreci yönetememesidir. Fb zaten loser, kendileri hariç kimse ümitli değildi onlardan.

Sonuç olarak şampiyonluğu hak etmemiş olsak da, madem rakipler fırsatı tepti, iş buraya kadar gelmişken oluruz umarım. Ama olamasak da çok üzülmeyiz. Çok şükür Galatasaraylıyız..

Avrupada eski başarılı günlerimize dönmedikçe de bu şampiyonluklar umrumda falan değil.
 
Hem rakip takımlara, uzun yıllar boyunca ne kadar önde olurlarsa olsunlar yakalanabilecekleri tedirginliğini vereceğiz hem de seçim ve ffp sunumu öncesi maddi anlamda çok büyük kazanım olur. Umarım bugün de işler istediğimiz gibi gider. Avrupa'da değişen bir şey olur mu olmaz mı bilemem ama bu maddi güce ihtiyacın olduğu noktada şampiyon olmak lazım. Olamazsak da şuraya getirmek bile yeterli.
 
Geçen hafta ki kadro çıkmış eleştiri yapmayacağım ama Mohammed takımın bitiriciliği en yüksek oyuncusu keşke oynasaydı. Akbaba maçın kilit oyuncusu Babel - Arda kanatlarıyla oynarken onun ceza sahası koşuları çok önemli umarım hayatının maçını oynar.
 
Lig bu işte. Öyle başarılı falan değiliz işte. 3 takımın şampiyonluk şansı var, kazanan şampiyon olacak, ama 3'ü de Anadolu takımlarına diş geçiremiyor.
 

Üst