2020-2021 Hazırlık Dönemi

İlk yarıyı 40-39 geride tamamladık. Ben begendim açıkcası

Öncelikle ilk yarı itibariyle Ayberk'i çok begendim. 12 sayı attı. Orta mesafe ve dış şut soktu. Diriydi. Darrly Macon ise daha avrupaya alışamamış gibi. Önünde fizikli oyuncuyu görünce hiç potaya gitmedi. Hunter belki çok etkili değildi ama top paylaşımında katkı verdi. Macon ve Hamiltonun oyunu yönetmesi beklenen ölçüde değildi ama Yigit bu açığı çok güzel kapattı. Alex Hamilton savunmada iyiydi. Hucumda çok sık potaya drive edemedi. Boş bir şutta üçlüğü attı. En etkisiz oyuncumuz Motum'du. Savunmada etkisizdi ama hucumda sık potaya gitmek istedi ama çok fazla hucum faul yapınca kenara geldi

Son düzenleme:
88-64 kaybettik. Efes son periyot masaya yumruğu vurdu. Acayip sert savunma yaptılar. Çok top kaybettik. 20'yi geçti. İkinci yarı hoca değişik bir beşle başladı. Hamilton Hunter maça iyi başlayan Ayberk yedek başladı. Efes bu sekansta vurdu geçti. Oyun kurma işinin Yigit'e kalması sıkıntı gibi.

Transfere falan gerek yok.Zaten corona var.Kışın daha kotu olcak her şey. Yoneticilerin istediği ortam. Genclerle mevcut kadroyu takviye edip oynayalım..Sessiz,seyircisiz kupa alsan ne olur...Bu futbol içinde geçerli..Zaten sporu artık kimsenin takip edeceğini dünyada dusunmuyorum.Kışın buyuk hadiseler insan yaşamını bekler.

Efes maçına bakıpta enseyi karartmamak lazım...Adamlar geçen sene bu kadroyla Euroleague'de vurup geçirdi ve şu anda Avrupa'da kadrosunu hiç bozmadan, ana dişlilerinden oyuncu kaybetmeden yoluna devam eden tek ekip ve bence Euroleague'in bu sene açık ara favorisi...Cska yeniden yapılanıyor, Barça Saras ile yeniden bir yapılanma içinde, Real Campazzo gidicekti kalacaktı derken yaşlı ispanyol oyuncuları ile bu sene çok zor...Fener zaten senenin en büyük balonu, play off yapamazlar Euroleague'de...Sözün özü şuan Avrupa'nın en hazır ve formda takımına 5 numaran yokken kaybetmiş olmak bence eksi değil ki bu takım daha yeni kuruldu....

43-41 ilk yarıyı önde kapattık. Uzun süre 10 sayı ve üzeri öndeydik. İçeride 5 no olmaması ve hocanın anlamsız rotasyonu ile fark eridi. Hocanın dünki Efes maçındaki ikinci yarıya sürdüğü kadro ilk beşte iyi değildi. Zaten efes oradan vurdu geçti.

Alex Hamilton katkı verecek bunu hissettiriyor. Ayberk'i de begendim hucumda katkı verebilir. 2 hucumda kolay alley up'ı kaçırdı. Brock Motum çok büyük skorer. Darrly Macon ne bileyim daha alışamamış gibi. Bana göre Macon soru işareti. Sık sık savunmada perdeye takılıyor

Dnipro'yu 91-73 yendik. Yüzdeki oynadık. Savunmayı begendim. Dnipro ise çok dağınık takım. Transferler çok iyi. Macon'ın biraz daha avrupaya alışması lazım. Hoca ona sorumluluğu vermeli. Ayberk'in özgüveni iyi ama çok saç baş yoldurur. Brock Motum cuk oturan transfer olmuş. Hamilton hem savunmada hem hucumda iyi. İyi yoldayız.

Motum ne kadar kaliteli bir oyuncu olduğunu gösterdi. Oyun bilgisi ve nerede ne yapacağını çok iyi bilmesi bizim gibi genç bir takım için önemli bir unsur. Maçın belli dönemlerinde ki skorun kafa kafaya gelmesi ise pota altındaki eksiklerimiz yüzünden. Ayberk iki maçtır iyi gidiyor ama bunu sezona yansıtabilir mi büyük soru işareti. Genç oyuncularımız Saadettin ve Enes'i de beğendim. Elbette ikisi adına çok erken ama geçtiğimiz senelerde hazırlık maçlarında bile oynaması için yeterli olmayan gençleri bol bol izlemişken şimdi bu tip oyuncuların süre bulması ve çok sırıtmamaları bizim adımıza olumlu. Berk ise kendisine ligde verilecek 5-10 dk süreyi ise şimdilik kaldırabilecek gibi duruyor.

Maçı izleyemediğimden soruyorum, uzun eksikliği hissediliyor mu? Uzun olmamasına rağmen epey iyi skorla almışız maçı. Tabi bu ölçü olamaz. Ben her zamanki gibi Türk rotasyonunda Yiğit'e çok güveniyorum bu sene.

2 yabancı üstüne Göksenin'in de olmadığı bir günde geniş bir rotasyona karşı 91 sayı üreterek 81-92 kazandık Bahçeşehir'e karşı. Macon çok acayip son çeyrek oynadı

Macon fena, Ertuğrul Hoca'nın direksiyonu teslim edeceği adam Hamilton değil Macon. Hamilton tarzı itibarıyla lokomotif olmak yerine Macon'a yardımcılık rolünü daha iyi yapabilecek biri

Tek soru işareti Hunter'in savunma zaafı, hemen her pozisyonda geçildi. Takımın skor potansiyeli üst seviye, arkaya bekçi kimyayı oturtur

Gloria Cup 3. lük maçında Bahçeşehir' i 91-82 yendik. Takımın en iyileri Macon, Motum ve Berke' ydi. Hunter ve Sadettin' de önemli katkılar sağladı. Barış ise yavaş yavaş ritmini buluyor. Yiğit biraz sönük kaldı izlediğim maçlarda.

Yalnız Macon için ayrı bir parantez açmak lazım. Oynadıkça kendine güveni geldi ve son çeyrekte sazı eline aldı. İmkanı olan maçın tamamını bulabilirse son çeyrekteki Larkin' i izlesin derim. Takım yavaş yavaş ritmini buluyor, bu sene çok can yakarız.

Not: Göksenin' i severim ancak o olmadığı zaman takım yağ gibi akıyor mübarek. mümkünse biraz kenarda unutulsun.

Maçı işim yüzünden ara ara izledim. Maçın son 4 dakikasının tamamını izledim. Takım beni açıkça heyecanlandırıyor. Macon çok iyiydi. İlk yarının sonunda kaybettiğimiz bir topa atlamıştı. Sakatlanabilecegi bir atlayıştı. Potaya gidişlerde çok çabuk hızlanabiliyor. Motum'da çok iyi. Piyango vurdu. Diğer oyuncular için tam izleyemediğim için yorum yapamam. Hunter ise ritim oyuncusu. Ritimi yakalarsa faydası olur.