2020-2021 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Galatasaray Kadın Basketbol Takımımız 2020-2021 sezonu kadrosunu tamamladı

Takımımız yeni sezon transfer çalışmaları kapsamında dokuz yeni sözleşme imzaladı.

Yabancı oyuncu rotasyonu için çalışmalarını tamamlayan takımımız öncelik olarak geçtiğimiz sezon da formamızı giyen ve ligimizin tartışmasız en iyi skorerlerinden olan Bria Hartley ile sözleşme yeniledi. Uzun rotasyonuna ekleme olarak Birleşik Amerikalı Mercedes Russell ve 2020 WNBA Draft'larında ilk tur beşinci sıradan seçilen Bella Alarie ile sözleşme imzalanırken Letonyalı tecrübeli milli forvet Anete Steinberga da gelecek sezon sarı kırmızı formayı giyecek.

Takımımız yerli rotasyonuna ise üç yeni isim eklerken iki oyuncumuzla da sözleşme tazeledi. Sarayın Sultanları'nda daha önce de sarı kırmızılı formayı giyen 26 yaşındaki kısa forvet Cansu Köksal ile anlaşmaya varıldı. Oyun kurucu rotasyonuna ise ligimizin en değerli kısa oyuncularından, milli formaya da hizmet eden Pelin Derya Bilgiç ve Asena Yalçın eklendi.

Takımımız, altyapımızdan yetişen ve son üç sezondur A takım kadrosunda süre şansı da bulan Meltem Yıldızhan ve Eda Şahin ile de sözleşme yeniledi. Altyapımızın yetiştirdiği dört değerli ve gelecek vaat eden oyuncumuz olan Mısra Albayrak, Miray Balotu, Sude Yılmaz ve Melisa Eroğlu da bu sezon A takım kadromuzda yer alacaklar.

Kadromuza yeni katılan oyuncularımıza hoş geldin dileklerimizi iletirken yeni sezonda Türkiye Kadınlar Basketbol Ligi ve EuroLeague Women'da mücadele edecek olan Sarayın Sultanları'na başarılar dileriz.
 
Yabancilar iyi. Bria Hartley ile sozlesme yenilenmesine de sevindim. Pelin Derya Bilgic, Asena ve Cansu Köksal iyi. Diger yerlilerimiz nasil sizce.
 
Kısa rotasyonuda Hartley'nin yanına bir tane de skorer olsa iyi olurdu ama yerli ya da devşirme uzun alamayınca mecburen böyle oldu. Asena'ya ve Pelin'e çok iş düşecek. Pelin'den, Tilbe'nin geçen sezon yaşadığı gibi önceki sezonlara göre çok daha dominant bir performans bekliyorum.
 
Son düzenleme:
Işıl-Hartley-Tilbe-Vickie çok sağlam bir dörtlüydü. Kabul ettikleri indirimlerle bir arada tutabilirdik. 6-7 transfer yerine 2 ya da 3 takviyeyle daha üst seviye bir kadro oluşturabilirdik. Olmadı...

Saha içinde bu dörtlüden özellikle Tilbe'nin muadili yok, üstelik çok da iyi bir sezon geçirmişken kaybettik...

Şimdi tamamen yeni bir ilk 5, yeni bir rotasyon, yeni oyun planları, yeni görev dağılımları kurulması lazım. Euroleague de var bu sene ve bu durum gerçekten zorlayacak. Gelecek gruba göre çok kötü sonuçlara hazır olmak gerek.

Maljkovic'den beri oynadığımız bir hızlı basketbol var. Sıradan basketbola göre farklı dinamikleri ve özellikle yüksek temposu var. Bu yeni kadroyla o oyun devam mı edecek yoksa daha "normal" basketbola mı döneceğiz. Gerçi uzun oyuncuların "size"larına bakınca pek olası görünmüyor ama... Bu kadro bu oyuncular ne kadar uyum sağlayabilecek...

Hep bunlar soru işareti...

Efe hoca 2 sezondur bu tarz sorulara hep çözüm bulmayı başardı. Bu sene de başaracaktır diye umuyorum...

Yerli transferde alınabilecek tüm oyuncuları aldık aslında. O bakımdan iyi bir iş oldu. Yani Botaş'ın Işıl-Tilbe-Bahar'ı hariç en güçlü ikinci yerli rotasyon oldu diyebilirim.

Yabancıları açıkçası pek bilmiyorum. İzleyerek fikir edinmeye çalışıyoruz tabi ama görmek lazım. Mercedes ve Bella'nın ilk Avrupa tecrübesi olacak. Anete de 2018'de Dünya Kupası'nda Amerika'ya attığı 30 sayıyla adını duyurmuştu. Biraz baktığım kadarıyla çok atış kullanan bir oyuncu. O maçta bile 11/29 isabetle 30 atmış ki takımın kullandığı şut toplamı 79.

Geçen sene düzenli forma giyen Hartley ve özellikle ikinci yarıda belli dakika alıp dinamizmiyle katkı koyan Sude haricinde herşey tamamen yeni olacak.

Çok fazla bilinmezle dolu bir sezon başlıyoruz. Takım olmak, bir ahengi tutturmak, dengeyi sağlayabilmek falan çok önemli olaylar. 13 kişilik rotasyonda 6 yeni oyuncu var. 4 yabancının 3 tanesi takıma bu sezon katılıyor. Geçen seneden kalan 7 oyuncunun 6'sı altypıdan beri beraber oynayan isimler. Yeni bir kaptan, yeni bir düzen, belki yeni ritüeller... Bunlar bile çözülmesi gereken şeyler...

Yalçınkaya gitti, sorumlu yöneticiler gitti. Şu an için en azından umutluyuz. Ama şubenin bir dolu kronik arızası var. Onlar tekrar yaşanır mı, yaşandığı zaman takım bir arada kalabilir mi...

Göreceğiz...

Yeneriz, yeniliriz, kötü gideriz, iyi gideriz farketmez...

Huzurumuz olsun, sıfatını bile görünce söveceğimiz hainler olmasın. Galatasaray olsun...


Gerisi bi şekil halloluyor işte...
 
Geçen sezondan oldukça geride bir kadromuz olduğunu düşünüyorum. Bunun da en büyük sebepleri Işıl Alben ve Tilbe Şenyürek'i kaybetmek. Özellikle takıma kriz anlarında sahip çıkabilecek Işıl Alben gibi bir lider olmaması ciddi sıkıntı yaratacaktır. Efe Güven'in işi bu sene çok daha zor.

Saygılar.
 

Üst