2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Böyle hassas konularda mesaj vermek yerine futboluna odaklansa çok daha iyi olur, hiç gerek yok bence. Yanlış anlaşılmasın, boş beleş konuşan Turgay Demir, Emre Bol haklıdır demiyorum. Destek vermesine hatta öyle bile olmasına diyecek birşey yok, kendi bileceği iş fakat çok göz önünde olunca böyle mesajlar farklı tepkilere sebep oluyor haliyle. Açıkçası ince bir husus olduğundan da ben Kulüp'ten bir destek mesaji beklemedim.

Arda Turan meselesine de, Fatih Terim ile ilgili yazılana da katılıyorum. Hele Arda konusunda bence ciddi hata yapıldı, bu malum imzanın sebebi de Fatih Terim. Yönetim istemediği halde Terim baskısıyla Arda Turan bu sözleşmeleri alabildi. Takıma faydası bir şekilde olacaktır fakat iyi bir sporcu figürü değil maalesef. O yaptıklarından sonra olayların sıcağıyla en azından futbolcu olarak burada olmamalıydı...
 
Yönetimin şu ana kadar Taylan'ı destekleyici mesaj atmaması eleştirilebilir. Ama ben bu yönetimin hamasi söylemler değil icraat yapmasını bekliyorum. Bugün yönetim kurulu sonrası ne yapılacağı açıklanacaktır...
 
Aynen futbol kariyeri bitmiş, adı sürekli ülke gündeminde skandallarla mahkeme dosyaları olan adama kariyerinin son vurgun sözleşmesini verip ''aslanımız kaplanımız'' diye tanıtıp getirmek armutla karpuz oluyor ama asla destek olmuyor.

Evet aynı değil. Hatta Elma armut ile benzetme yapılmayacak kadar alakasız. Biz anlık yönetim refleksinden bahsediyoruz onu eleştiriyoruz. Senin benzettiğini duruma bak.
O zaman senin mantıkla kadro dışı bırakmamak ya da ileri de yeni sözleşme vermek yeterli Taylan için. O zaman destek vermiş oluyoruz.

Eğer camia da yalnız bıraksaydı o örneğin de %100 haklı olurdun. Ama Olay destekse gerek Galatasaray taraftarı gerek genel kurul üyeleri gerek gerçekten işi haber ve yorumculuk olan kısacası herkesten o iki ismin almadığı desteği aldı Taylan.
 
Tek bir sorum var: dün yaşanan olay Fatih Terim'in ya da Arda'nın ya da bir başka Galatasaray ismiyle müsemma olan birinin başına gelse kulüp sessiz kalır mıydı ? Evet kardeşim yine sessiz kalırdı diyorsan benim söyleyecek sözüm yok, konu kapanmıştır ben elmayla armutu karıştırmışım kabul.
 
O zaman böyle söyleyeceksin haklısın diyebilirim. Geçmişte yaşanmış ve bu durumla alakası olmayan hadiselerle örneklendirince olmuyor maalesef.

Fikrimi sorarsan Özellikle Arda ya da herhangi bir oyuncu için değişik bir refleks geleceğini düşünmüyorum.
Bir örnekte Fatih Terim üzerinden vereyim; meşhur spor dünyasının evet kampanyasının zincirini bozup yine aynı kesim tarafından linç edildiğinde bir refleks görmedim Galatasaray kulübünden.
 
Yangina körükle gitmenin Manasi yok.
Taylan bu sekilde paylasim yaptiysa gelecek olan elestirelere gögüs gericek.
Galatasaray Yönetim kurulu her oyuncusunun attigi adimi savunmaya kalkarsa Klübün asil sorunlari ile ugrasamaz.
Bana göre giyindigi Tshortte bir sakinca yok.
Tshorttu yanlis bulan iktidara yakin iktidara yalakalik yapicak yada örümcek beyinli insanlar olabilir.
Keza Taylanin destekledigi insanlar Taksimde Gösteri yürüyüsu yaparken pis vucutlarinida ulu orta acip yürüdüler kimsenin pis vücütlarinida görmek zorunda degiliz zamaninda yaptiklari yanlis gösteriler yüzünden suan bu ülkede sevilmiyorlar.

Yönetime Gelicek olursak 2 kisi Emre Bol Turgay Demir bunlar olayi pis hale getirdiler.

Yönetim Tv100 hic bir sekilde Stad Tesise almicak.
Tv100 'e röportaj vermicek.
Evren Turhan orda hala bu insanlarla oturuyorsa Fatih Terim bununla oturup cay icmicek,Gstv yayina almicak.
 
"Otur oğluna damat olarak al o zaman" diyen mi dersin; eşcinselleri siyasi bir örgüt sanan mı dersin, "kulüp ceza versin kadro dışı bıraksın" diyen mi dersin hakikaten sıkıntılı bir durum. Bunları diyen insanların internet geçmişleri ortaya çıksa insan içine çıkamazlar ama herkes bir ahlak bekçisi olmuş ki sormayın. Ben de buna delleniyorum işte durduğum yerde.

Bu ithamları yapan ve Taylan'a "Bu ülkenin ahlakı.." masalları okuyan Emre Bol ve Turgay Demir gibi karşı takımların borazanları olan tiplemeler. Kendi futbolcularına yapılsa canhıraş savunurlardı, bunu yapan Galatasaraylı bir futbolcu olduğu için bu konu buralara kadar geldi. Diagne'ye "Senegal'de timsah avlıyordu, geldi burda topçu oldu" diyen adamlar da bir zahmet ahlaktan falan bahsetmesin ya.

Üstün Anadolu irfanı ve ahlakı neler yapıyor her gün haberlerde görüyoruz zaten. Daha bugün çocuklar kendilerine uygulanan tacizi resimle anlatmak durumunda kaldılar. Bugün Taylan'ı linçleyen, "İşine bak aslanım" çeken, ahlaksız diyen, hatta daha da ileri gidip ölüm tehdidinde bulunan bu zihin yoksunu yaşam formları, bu tür olaylar karşısında sessiz kalıyor. Bu mudur bu toplumun irfanı, ahlakı? Eğer buysa, alın toplumsal ahlakınızı başınıza çalın o zaman.

Taylan'ı en azından o fotoğrafı paylaştığı için tebrik ediyorum. Bu tür neandertellerin bulunduğu bir ortamda böylesine bir paylaşım yapmak hakikaten büyük cesaret ister.
 
Tek bir sorum var: dün yaşanan olay Fatih Terim'in ya da Arda'nın ya da bir başka Galatasaray ismiyle müsemma olan birinin başına gelse kulüp sessiz kalır mıydı ? Evet kardeşim yine sessiz kalırdı diyorsan benim söyleyecek sözüm yok, konu kapanmıştır ben elmayla armutu karıştırmışım kabul.
Böylesi bir hususta muhtemel sessiz kalırdı bence. Karıştırmadın aslında, söylediklerin doğru fakat bu konu dünyadaki çoğu devletin bile içinden çıkamadığı bir konu.

Yalnız bu sabah atılan tweet oldukça güzelmiş, "Bizim Evlat" der gibi muazzam olmuş.
 
Konu hassas, savunma yapma ya da karşı çıkma mümkün görünmüyor zaten pek. Ama ahlaktan söz edip; küfürle hakaretle linç edenlere karşı da ''bu çocuk sahipsiz değil'' denmeliydi. En azından bu minvalde ufak bir paragraf oluşturabilecek bir beyin vardır koca Galatasaray bünyesinde herhalde. Bu ülkede ahlaktan söz edenlerin en büyük ahlaksız olduğu gerçeği de mide bulandırıcı. Bu ülke insanı neleri neleri gördü de sindirdi... Konu ahlaka gelince mangalda kül bırakmazlar ama diğer bütün konularda herkes 3 maymunu oynar. Milyonlarca şeye aldırış etmezler ama 1 tişört gelir batar. Günah keçisi lazım sadece, yıllardır aynı teraneye devam.
 
Bugün 17.00 da yönetim kurulu toplantısı olacak. Futbol ile ilgili kararlar alınacağı için çok ihtimal vermesem de Fatih Terim'in de katılacağına dair haberler var. Bu toplantıdan sonra artık gerekli adımlar atılır diye düşünüyorum...
 
Taylan kendi bireysel bir fikrini savunmuş. Kurumsal olarak Galata Saray niye sahip çıksın.
Ayrıca LGBT bana göre sapkınlıktır. Eşcinsel ilişkiyi özendirmekte ayrı bir sapkınlıktır.
Taylan böyle bir ortamda böyle bir paylaşımı yapıyorsa , her türlü eleştiriye açık olması lazım yok işin içinde hakaret varsa gitsin dava etsin hakaret edenleri.
Kulüp yada taraftar olarak kişilerin değil kendi doğrularımızın tarafında olmalıyız. Konu toptan bir taraf olmayı gerektirecek bir konu değil.
Bana göre LGBT sapkınlık , diğerlerine göre normal bir özgürlük.
 
Terim ve Arda'nın sosyal hayatlarında yaşadıklarıyla Taylan'ın durumu nasıl kıyaslanmış anlamadım. Terim ve Arda girdikleri kavgaların görüntülerini instagram hesaplarından mı paylaştı? Ayrıca Terim de Arda da mevzu bahis olayları yaşadıklarında GS kulübünde çalışmıyorlardı ve bize karşı bir sorumlulukları yoktu

Taylan'ın düşüncesi kendisini bağlar. İsteyen saygı duyar, isteyen sapkınlık olarak görür. Ama Taylan kendi sosyal medya hesabından böyle hassas bir konuda fikrini belli etmek de bir beis görmüyorsa gelebilecek eleştirileri de göze almalı.

Bugün kulübün Taylan'a destek vermesini tartışmaktan önce Taylan'ın kulübünü zor durumda bırakacak tavırlardan kaçınmamasını da tartışmalıyız. Haa burada Taylan kendi sosyal görüşünü söylemiş, kulüple ne ilgisi var diyorsanız, o zaman GS kulübü de neden Taylan'ı destekleyecek bir mesaj paylaşmadı diye sorgulamayacaksınız.

Ayrıca GS yönetimi bu konuda Taylan'la aynı fikirde olmak zorunda mı? Açıkçası hassas konularda futbolcular fikirlerini kendilerine saklamalılar diye düşünüyorum.

Bu forumda bazı futbolcular siyasi fikirlerini açıkça belli ettiler diye yerden yere vuruldular. Aynı eleştiriler o zaman Taylan'a da yapılmalı. Belki Taylan'ın konusu siyasi değil ama yaşadığımız coğrafyada en az o kadar hassas bir konu
 
Son düzenleme:
Galatasaray kulübü oyuncusunun görüşünü savunmak durumunda değil. Ama kendisine karşı medya üzerinden aşağılık şekilde linç kampanyası yapılıyorsa sahip çıkmak zorundadır. Görüşlerine değil oyuncusuna.
Bugün de gerekli açıklama ile bunu çok güzel şekilde yapmıştır.
 
Bugünkü açıklamalar ile ilgili özet maddeleri yazabilecek var mı , ben izlemedim de yöneticimizin açıklamalarını. Neler söyledi, nelerden bahsetti, hangi açıklamalarda bulundu ?
 

Üst