2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

SON DAKİKA…

Spartak Moskova maçında da yedek kalan Gedson Fernandes, teknik direktör Jorge Jesus’a takımdan ayrılmak istediğini söyledi. Galatasaray’a gitmek isteyen Gedson Fernandes’in bonservisinin yarısı için Beşiktaş’ın yaptığı teklif gerçekçi bulunmayarak reddedilmişti.
 
Fatih Öztürk'ün UEFA listesinde adı yok. İyi ki de yok zaten de neden hala kadromuzda? Terim'in bir başka kazığı.
 
Basında çıkan haberlere göre; stoper olarak 22 yaşındaki Kopenhag'da forma giyen Danimarkalı Victor Nelsson ile anlaşmışız. Menajeri bu akşam İstanbul'a geliyormuş. Scout transferine benziyor. 7 milyon Euro bonservis bedeli konuşuluyor. Açıkçası transfer politikamızı beğeniyorum. Geleceğin takımı kurma yolunda kritik transferler bunlar. 3-4 yıl sonra ilk defa bu kadar bonservisli oyuncular alıyoruz. Umarım Fatih hoca da iyi futbol oynatarak hepimizin yüzünü güldürür. Hayırlısı olsun.
 
Son düzenleme:
Nelsson u hiç izlemedim ayağı iyi diyorlar. Bir yapı kurman için para harcaman gerekiyor kabul ama euro uçmuşken bizim gibi bir kulübün böyle paralar harcaması ürkütücü çünkü elimizde Marcao hariç para edecek oyuncumuz yok. Şuan için 20 harcamış durumdayız. Diagne ve Luyindama dan taş çatlasın 6-7 çıkartırız ki zaten satma konusunda da pek parlak bir geçmişimiz yok. İkinci olarakta Terim'in para verdirerek aldığı adamlarda genellikle patlıyoruz özellikle genç isimlerde o yüzden tedirgin etmiyor değil bu durum şuan öyle bir hale geldik ki ya Terim ile çok fena batacağız ya da çıkacağız bakalım hangisi olacak, ben ilkine daha yakınım.
 
Nelson’u tanımamakla beraber genç yaşta 140 civarı resmi maça çıkması olumlu bir done. Yine Danimarka basınında da bir dönem İngiliz kulüplerinin transfer listesinde bulunduğu ancak yüksek bonservis bedeli sebebiyle transferinin gerçekleşmediği yazıyor.

Bu tarz oyuncuların kadroya katılması fazlasıyla heyecan verici. Ancak Yabancı sınırından ötürü Kaan Ayhan’ı daha uygun bir ücretle transfer etmek bana göre daha mantıklı olurdu.

Belki yaşı ve kalitesi itibarıyla Nelson daha iyi bir transfer ama sınır bizim için Kaan Ayhan’ı daha elzem kılıyordu
 
Muslera
Boey Nellson Marcao Aanlolt
Gedson Berkan
Cicaldau
Transfer Kerem
Halil

Doğru bir kanat transferi ve gedson-halil ikilisini de halledersek heyecan verici bir takım olabilir.
 
Şu ana kadar 8 transfer yapıldı. 2'si Mustafa Cengiz 6'sı Burak elmas döneminde. Söylem ve eylemlerden de anlaşılacağı üzere benimde çok uzun zamandır istediğim beklediğim şey yapılıyor. Takım gençleşiyor ve yeniden yapılanmaya gidiyor.

Bu yola giriliyorsa ''normal şartlarda'' taraftarın sabır göstermesi gerekiyor. Hem yönetime hem teknik kadroya. Ama maalesef teknik kadronun böyle bir lüksü yok. Bunu sezon içinde kendileri oluşturması gerekiyor. Yönetim üzerine düşeni yapıyor yapmaya da devam edecek gibi görünüyor. Artık tok Fatih Terim de. Bir bahanesi de özrü de yok.
Bundan önceki senelerde şampiyonluk beklentim ya da sonuç olarak başarı beklentim yüksekti. Bu sene hepsinden bağımsız bu takımın ne oynadığı, oynayacağı ve ne vaad ettiği önemli. Teknik kadrodan beklentim de bu. Şampiyon olamazsınz ama sahada geleceğe ümitle bakmamı sağlayacak bir takım görmek istiyorum.

Bu arada bu dönem için de ''parası yok bu yönetimin ondan alınmıyor'' vs gibi söylemler de ''önceki sezonlarda konuşulan ama olmayan genç isim transferleri de yalanmış'' söylemler de taca çıktı. Bu da olumlu bir durum.
 
FFP vardı? O zaman yönetim oyuncu satamıyor muhabbeti de yalan. Çünkü görünürde henüz satılmış bir oyuncu yok.
Benim yazdığım ile alakası?

Bir ara herkes transfer yapılamama durumu üzerinden haklı olarak korku yaşıyordu. Bunun taca çıkartmış olmaları olumlu bir durum ondan bahsediyorum. Bunu da belli yaşa gelmiş yıllık maaşı yüksek oyunculardansa genç ve uygum yıllık maliyetle yapabilmeleri de olumlu bir durum. Değil mi yani?
 
Arda Arda Arda.. Ya arkadaş nedir bizim çilemiz. Ottan çöpten su çıkarıp faydalanmayı bilen Başakşehir bile şutladı şu adamı, hala 11'e koyuyor hoca inanılmaz.
 
Sports Digitale'deki programı izledim. Erinç Bilican dedi ki '' Ghezzal Burak Elmas'ın 5 gün içerisinde açıklayabiliriz dediği oyunculardan biriydi. 7.5 milyon euro bonservis yıllık da 2.7 milyon euro'ya anlaşılmıştı ama hoca hayır dedi''

Bu cümle şimdi tam yıkama yağlama cümlesi. Bu cümle ile hem Burak Elmas yönetimini yıkama yağlama yapıyor hem de hocayı. Güzel iş hakikaten tebrikler:)

Kendi yorumuma gelince de bana hiç inandırıcı gelmedi. Benim bildiğim FT buna hayır demezdi. Diğer taraftan Arda Turan'a 8 milyon tl vereceğime Ghezzal'a 2.7 milyon euro veririm kimse kusura bakmasın. Tamam yaşı gereği soğuk bakanlar olabilir ama adam geçen sene ligi aldı. Belli yaştan sonraki futbolcuların transferine karşı olsam da Ghezzal istisna olabilecek bir oyuncu.

Ayrıca FFP belasından kurtulmuşken 7-8 milyon euro'ları vermekten korkmamalıyız. maaş daha düşük olmalı ama bonservis ödenerek belli yaşın altındaki iyi oyuncuları alarak geleceğe yatırım yapmalıyız. Ayrıca Ghezzal'a beşiktaş da o parayı veremez. Dolayısıyla o iş 5-6'ya biter bence. Yani dolayısıyla geçsinler bu ayakları:)
7 Temmuzda Ghezzal ile ilgili bunları söylemişim. Beşiktaş Ghezzal'a 3 milyon euro bonservis ödedi. Yani 7.5 milyon euro konusunun yalan olduğu ortaya çıktı. Hoca istemedi konusunun da yalan olduğunu bizzat hoca söyledi. Bu da demek oluyor ki yönetim ya da yönetime yakın birileri bazı piyonları kullanarak dezenformasyon yapıyor.

Ghezzal konusuna gelince daha önce de söylediğim gibi Ghezzal işine girdiysen bir şekilde alacaksın. Diğer türlüsü kof kabadayılık oluyor. O yüzden hep söylediğim gibi geçsinler bu ayakları:)
 
Şaka gibi ya.Yaptığımız pas hataları şaka gibi.4-5 tane oyuncu var,ya bilerek bu takımı sabote ediyorlar yaptıkları hatalarla,ya da yeteneksizin önde gideniler.O pas hataları nedir öyle ya.

Yediğimiz golde saçma sapan bir gol.İsmail Çipe uzaklaştır topu,ondan sonra hakem faul çalarsa çalar.Uzaklaştıracağın topu uzaklaştırmıyorsun golü yiyoruz.Ve gol atabilecek kapasitede olmayan takımdan yiyoruz.Bizim yedek kalecilerimiz hep mi sorunlu olur ya.Biri köşe bayragının orada topu bırakır kaçar,diğeri sadece kalede durur.

Fatih hoca gol atsan kavga ediyorsun,gol yesen kavga ediyorsun.Bırak artık teknik direktörlüğü.
 

Üst