Takim zorlanmadikki bir cok poziyon bulduk nokta paslari vericek adam yok sadeceMaç boyunca dökülen Hatayspor karşısında bu kadar zorlanmamız,zayıf oyun ile kazanıyor olmamız hiç iç açıcı bir durum değil.
Son 2 maça bakıyorsun,kurtarıcı olarak giren oyuncular takımda istenmeyen oyuncular.Bugün bence bir tek sonradan girip Ömer Bayram kendini belli etti.Emre Akbaba'da futbolcu özelliği göremiyorum artık.
Maç 0-1 iken tempo yapmaya çalışan,istekli,gol arayan bir takım varken,maç 1-1 olduktan sonra kalan 60 dklık bölümde maksimum 2 dk tempo yapan,sonrasında 10 dk ağır tempoda oyun oynayan,2dk bir daha tempo yapıp 10 dk bir daha ağır tempoda oynayan,sürekli orta deneyen,hücumda çoğalamayan,ağır pas alışverişi yapan takım gördük.Bir ara keşke 0-1 geride devam edip 90.dkda 1-1 yapsaydık dedim golden önce.
Ortaları geçtim,17 korner kullanan bir takım sadece 1 kez isabetli vuruş yapıyorsa konuşacak şey yok.
Saçma bir tepki değil her maçta oluyor bu tip şeyler. Şampiyonluğu derbi haftası içerde rizeden 4 yerken, oyuncusu kalmamış beşiktaşa 4.atmaya çalışmayarak ve ya ligden düşmüş 10 kişi denizliye karşı vura vur oynamadığımız için kaybettik.
Çok haklı bir tepki.
Fark yaratan bek oyuncusu dünyada 7-8 tanedir. Genel olarak bek çıkmıyor artık. Hal böyleyken ucuza bek alıp denemek ve kazanç kapısı sağlamak bizim gibi kalitesiz liglerde yapılabilecek en mantıklı hareketlerden biri.Fatih Hoca'da biraz oyun okuma kalsaydı Luyindama'yı sol stoper olarak denerdi. Sağına top atıldığında çok zor dönüyor, bilemiyorum belki daha önceki sakatlığındandır. Nelsson hem durdurma hem de kesme konularında pek iyi gözükmedi ama zaman içinde çok iyi uyum sağlayacağını ve üst düzey bir oyuncu olacağını düşünüyorum. Patrick van Aanholt tempolu bir oyuncu ama ilk dokunuşu ve top kontrolü çok kötü. Boey atlet ve devamlılığı iyi ama Yedlin'den iki, Omar'dan üç gömlek daha kalitesiz. Karagümrük'te on sene oynasa kim bu çocuk demeyiz. Cicaldau iyi gözüktü, topu ayağından çok çabuk çıkarıyor ama biraz daha iyi takımlara karşı deplasmanda oynarken ne yapacağı belirsiz. Feghouli geçen sezon oynatılmaması ve gönderilme durumu filan derken göbek yaptı ve futbol onu bırakmadığı halde kafasında futbolu bitirmiş gibi. Aslında hep yazdığım gibi, oynasa şu ligdeki en kaliteli oyuncu ama Fatih Hoca onu kanada hapsederek zaten epey kısıtlıyor.
Seneler önce Seri ve Belhanda'yı hiçbir aklı başında TD aynı anda sahaya sürmez demiştim. Şimdi de Taylan-Berkan-Cicaldau üçlüsü için aynısını söyleyemem ama birbirini tamamlayan bir üçlü olmadığı açıkça görülüyor. Ligimizde takımların kalitesini merkeze koyduğu oyuncular ve golcüleri belirliyor. Şu saçma yabancı kuralı varken sağ ve sol bek pozisyonlarına hiçbir fark yaratamayan yabancı oyuncular getirmek yerine merkeze iki iyi oyuncu almak daha mantıklı olabilirdi. Neyse, sanki her şey çok iyi de sadece oyunculara kalmışız gibi yazıp duruyorum. Umarım Randers'i geçeriz.
Şampiyonluğu 1 golle kaybetmediğimizi idrak edebildiğimiz zaman bir şeyler değişecek. Twitter sayfamız da “ligin en çok net gol pozisyonuna giren takımıyız” yazmış. A Haber bildiğin. Bizde körlük var sanırım. Trabzon 45 dakikada bizim 2 maçta girmediğimiz pozisyon sayısını geçti, şaka mıdır nedir ahıra döndü kulüp.
Fark yaratan bek oyuncusu dünyada 7-8 tanedir. Genel olarak bek çıkmıyor artık. Hal böyleyken ucuza bek alıp denemek ve kazanç kapısı sağlamak bizim gibi kalitesiz liglerde yapılabilecek en mantıklı hareketlerden biri.
PVA evet ama boey şu an için fiyat performans olarak bence beklentinin çok üstünde hatta dün maçın en iyisidi. Alt yapıdan oynatmayacaksan boeyden daha az maliyetli oyuncu oynatamazsın. Muslera ise 10 yıldır bu ligin en iyi kalecisi belki bu sezon bu artık tartışılır hale gelebilir. Şöyle de bir durum var ki bizim iyi kalecilerimiz yabancı oluyor gelenek gibi oldu artık bu fb ise bu yerli kaleci konusunda başarılı sanki bir süre daha değişmeyecek gibi bu durum.Ben de fark yaratmadıkları için yabancı kontenjanını doldurmaları ve para harcatmaları gereksiz diyorum zaten. Hatta daha da ileri gideyim, kaleci olarak yabancı kontenjanı kullanmak ve Türk vatandaşı bir kalecinin dört katı masraf yapmak da çok gereksiz.