2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Transfer işi tek taraflı bir olay değildir bunu unutmamak lazım. Mostafa konusunda bence yüzde 80 florya hatalıdır ama gedson ve Halil konusunda ben gazeteci olmadığım için yazılana göre yorumlarım ve şuan yönetimin başarısızlığı olur bu iki transfer özelinde. Gedson benfica vermeyeceğiz dedi de bizde Morutan o defteri kapattık dedik ve aldık. Gedson şuan düşünülmüyor Benfica illa ki bir yere kiralayacak veya satacak.Alternatifleri hazır mı acaba açıkcası son yıllarda bana en tuhaf gelen şey ise bu tip durumlarda alternatifinden ziyade farklı bir tipte isime gidiliyor yani hangisi olursa gibi bakalım neler olacak.

Mohammed'i en beğenmeyen insanlardanım herhalde. Oyun bilgisini inanılmaz zayıf buluyorum, özellikle pres yapmaya çalışırken yaptığı pozisyon hatalarında resmen çıldırıyordum. Biraz da olsa kar edip satabilmişsek ben kişisel olarak mutlu olacağım. Ancak Diagne'nin sezon başı performansına rağmen ona tamamen güvenmek de büyük risk olur. Bunun yanında Halil'in oyun bilgisini beğenmekle beraber fizik olarak ciddi defoları olduğunu düşünüyorum, genel olarak taraftarın Mohammed'i abarttığı gibi Halil'i de olduğundan çok yukarıda görüyoruz. Yerli olmasa Halil gelmesin bile derdim ama yabancı sınırı nedeniyle net bir şey diyemiyorum. İnşallah Halil beni yanıltır ve insanların onu gördüğü seviyenin bile üstüne çıkar.

"Çok basit eğer bir yarışa gidip almayı beceremiyorsan başarılı olamamışsındır. Bu da eleştirilir. Doğanın kanunu. Bunun altında başka bir şey aramak filan çok zorlama. Senin de dediğin gibi çok ama çok enteresan."

Bir yarışa girip kazanamıyorsan bu takımı yönetene yazar mı? Ben Terim'in sürekli gelecek satmasından bıktım. 3.5 yıl oldu ve kadrodan bağımsız ortaya bir oyun koymadı. 2 şampiyonluk demesin kimse birinde Avcı elleriyle hediye etti, diğerinde de sağ olsun feylozof hem yönetimiyle girdiği sidik yarışı ve fb-bjk arasında kavga çıkarmasıyla yolumuzu açtı. Biz çevre faktörünü hiç dikkate almadan ilgili dönemi başarılı bulduk lakin Avrupa maçlarında gerçekler yüzümüze vuruldu.

Benim transfer zerre umurumda değil. Terim'in devri geçti ve bunun farkında olunmaması zoruma gidiyor. Terim ne yazık ki eline oyuncu seçimi bırakılacak biri değil. Israrla bir yalana sığınılıyor 90'lar da oyuncuları buldu diye. Külliyen yalan. O futbolcuları kazandıran Sepp Piontek'tir. Galatasaray'ın 80'ler ve 90'larına nasıl Jupp Derwall ve Alman ekolü damga vurduysa, Türkiye'nin o yıllardaki alt yapısına da Sepp Piontek damga vurdu.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/foncu-akpliler-1861598 bu da fonlu AKP'li dernek.
Alman vakfından fon alan kurum bunu sitesinde yazıyor. Peki organize suç örgütü liderinden ay da 10 bin dolar alan AKP'li siyasetçi ortaya çıktı mı? Bu iddia benim değil Türkiye Cumhuriyeti İçişleri bakanının iddiası. Pardon bu iddia olamaz elinde belge olmalı.
Uyuşturucu baronlarından rüşvet alan, pezevenklerle iş tutan, para karşılığı duruşma sonuçlarını etkileyen cumhurbaşkanlığı başdanışmanı mı yoksa ab'den fon alan gazeteci mi daha kötü?
Çalıştığı bakımevindeki kızları kocası ve oğlu eliyle pavyonlara sattığı ortaya çıkınca öldürülen ama arkalarında siyasi bağlantılar olduğu için dokunulmayan aileyle bağın olması mı yoksa ab fonu almak mı daha kötü?
Kurduğu kripto para borsasındaki paraları iç edip kaçan kişiyle yeğeninin ilişkisi ortaya çıkınca çamura yatan bakan ya da aynı kişiyle başka ortaklıkları olan oğlunun suçlarını örten vekil olmak mı daha kötü yoksa ab'den fon almak mı?
Akp, pkk'dan tehlikeldir diye bağırıp ardından akp'nin kuyruğu olmak mı daha kötü yoksa, ab'den fon almak mı?

Mohammed'in gidişi zaten halil transferinin habercisiydi. çünkü halil için kaynak lazımdı ve bu mohammed satışında yaratıldı. halil oynadığımız oyuna daha yatkın ve türk olması da büyük avantaj. şimdi sıra orta sahada

Mohammed'i en beğenmeyen insanlardanım herhalde. Oyun bilgisini inanılmaz zayıf buluyorum, özellikle pres yapmaya çalışırken yaptığı pozisyon hatalarında resmen çıldırıyordum. Biraz da olsa kar edip satabilmişsek ben kişisel olarak mutlu olacağım. Ancak Diagne'nin sezon başı performansına rağmen ona tamamen güvenmek de büyük risk olur. Bunun yanında Halil'in oyun bilgisini beğenmekle beraber fizik olarak ciddi defoları olduğunu düşünüyorum, genel olarak taraftarın Mohammed'i abarttığı gibi Halil'i de olduğundan çok yukarıda görüyoruz. Yerli olmasa Halil gelmesin bile derdim ama yabancı sınırı nedeniyle net bir şey diyemiyorum. İnşallah Halil beni yanıltır ve insanların onu gördüğü seviyenin bile üstüne çıkar.
Muhammed ya yanlış tahlil edildi, ya Terim ben bunu dönüştürürüm dedi ya da bir akıl tutulması ile transfer edildi. Gece hayatı falan diyorlar sanki Kahire'de yokmuş gibi.

Muhammed ya yanlış tahlil edildi, ya Terim ben bunu dönüştürürüm dedi ya da bir akıl tutulması ile transfer edildi. Gece hayatı falan diyorlar sanki Kahire'de yokmuş gibi.

Bi futbolcu ne zaman kötü oynarsa gece hayatı muhabbeti çıkıyor da gece hayatı olmayan futbolcu var mı acaba? Cami'ye imam mı alıyoruz bu adamlar futbolcu tabi ki gece hayatları olacak yani.

"Çok basit eğer bir yarışa gidip almayı beceremiyorsan başarılı olamamışsındır. Bu da eleştirilir. Doğanın kanunu. Bunun altında başka bir şey aramak filan çok zorlama. Senin de dediğin gibi çok ama çok enteresan."

Bir yarışa girip kazanamıyorsan bu takımı yönetene yazar mı? Ben Terim'in sürekli gelecek satmasından bıktım. 3.5 yıl oldu ve kadrodan bağımsız ortaya bir oyun koymadı. 2 şampiyonluk demesin kimse birinde Avcı elleriyle hediye etti, diğerinde de sağ olsun feylozof hem yönetimiyle girdiği sidik yarışı ve fb-bjk arasında kavga çıkarmasıyla yolumuzu açtı. Biz çevre faktörünü hiç dikkate almadan ilgili dönemi başarılı bulduk lakin Avrupa maçlarında gerçekler yüzümüze vuruldu.

Benim transfer zerre umurumda değil. Terim'in devri geçti ve bunun farkında olunmaması zoruma gidiyor. Terim ne yazık ki eline oyuncu seçimi bırakılacak biri değil. Israrla bir yalana sığınılıyor 90'lar da oyuncuları buldu diye. Külliyen yalan. O futbolcuları kazandıran Sepp Piontek'tir. Galatasaray'ın 80'ler ve 90'larına nasıl Jupp Derwall ve Alman ekolü damga vurduysa, Türkiye'nin o yıllardaki alt yapısına da Sepp Piontek damga vurdu.

https://www.cumhuriyet.com.tr/yazarlar/baris-pehlivan/foncu-akpliler-1861598 bu da fonlu AKP'li dernek.
Alman vakfından fon alan kurum bunu sitesinde yazıyor. Peki organize suç örgütü liderinden ay da 10 bin dolar alan AKP'li siyasetçi ortaya çıktı mı? Bu iddia benim değil Türkiye Cumhuriyeti İçişleri bakanının iddiası. Pardon bu iddia olamaz elinde belge olmalı.
Uyuşturucu baronlarından rüşvet alan, pezevenklerle iş tutan, para karşılığı duruşma sonuçlarını etkileyen cumhurbaşkanlığı başdanışmanı mı yoksa ab'den fon alan gazeteci mi daha kötü?
Çalıştığı bakımevindeki kızları kocası ve oğlu eliyle pavyonlara sattığı ortaya çıkınca öldürülen ama arkalarında siyasi bağlantılar olduğu için dokunulmayan aileyle bağın olması mı yoksa ab fonu almak mı daha kötü?
Kurduğu kripto para borsasındaki paraları iç edip kaçan kişiyle yeğeninin ilişkisi ortaya çıkınca çamura yatan bakan ya da aynı kişiyle başka ortaklıkları olan oğlunun suçlarını örten vekil olmak mı daha kötü yoksa ab'den fon almak mı?
Akp, pkk'dan tehlikeldir diye bağırıp ardından akp'nin kuyruğu olmak mı daha kötü yoksa, ab'den fon almak mı?

Son yazdığın paragrafa cevap vereyim önce; kötü kötüdür. İkisinin de birbirinden farkı yok.
Şahsen ben ikisine de kötü dediğim ve uzak durdu

İlk yazdığın paragrafa gelince; bir itirazım yok zaten. BenTerim ile olur demiyorum ki. Tam tersi bu kafayla gidecekse olmaz diyorum.

Eğer hoca Terim olacaksa da bu inadından vazgeçip başarılı olduğu sisteme dönmeli diyorum.

Hatta şunu da yazayım keşke gitse de rahat rahat futbol konuşsak diyorum. Her yazılan sonrası “Terim’i koruyor” düşüncesi ile yaklaşımından rahatsız oluyorum. Misal Kasımpaşa maçı; ilk yarı çok umut vaad ediciydi bence. İkinci yarında ise tam tersi. Şimdi bunu yazınca “hocanız” diye cevap gelecek diye yazmıyorsun :) (Genel olarak yazdım bulunsana özel değil)

Haili ve Gedson sadece oyuncu transferleri özelimde bir yorum. Şimdi biz Ghezal’a girdik alamadık. Hoca çok istedim dedi. Hiç yönetime yazar dediğimi gördünüz mü? Tam tersi iyiki almadılar dedim.
Yani sadece durum tespiti. Olayı genişletip başka yerlere çekmek, altında bir şeyler aramak yanlış.

Benim kimseyi itham ettiğim yok :D İnsanlar çok çabuk dönüyor buna kızıyorum. Geçen hafta Marcao haindi, 2 gün sonra Kerem çöp oldu, sonra Kerem goller attı kral oldu, Mohamed muhteşem forvetti ama tefe kondu, Diagne'ye sövüldü sonra kral oldu, ertesi gün yine çöp ilan edildi, Burak Elmas'a ''A'' diyene ''sus lan hain'' deniyordu ama 2 günde Burak Elmas da tefe kondu. Yani bugün konmadı denir yarın konur, hadi o da olmadı 2 aya mutlaka hedef olur başkan. Bunu yıllardır görüyoruz, yaşıyoruz zaten. Yani sürekli birileri tefe konuyor ama tefe konmayan 1 kişi var. Ben bu bakış açısını eleştiriyorum, yoksa bana ne kim ne yaptıysa yapmış. Bunu da sen sen diyorsun diye hedef de göstermiyorum, yalnızca sosyal medyada yahut burada gördüğüm yorumlardan hatırımda kalıyor.
Yani şimdi bu Mohamed'i kim gönderiyor arkadaş bana bunu açıklayın ? Yönetim mi gönderdi yoksa hoca mı ? Şayet hoca gönderdiyse planı ne ? Yönetim gönderdiyse alternatif var mıydı da gönderildi bir anda ? Ya da ne kadar zamandır bu adamın gönderilmesi planlanıyor ? Sezon başlamış kalecin formsuz , ne yedek kalecin var ne forvetin var ne bir taktiğin var. Yüzüne tükürmeyeceğin takımlar sahada patates ediyor seni. Aynı saçma durumu Fener de yaşıyor ama başlarında bir hoca olduğundan 5/5 ile başladılar bir şekilde sezona.

Şimdiye kadar bence transferde doğru strateji ile doğru işler yaptık. Kalan 3 günde Avrupa için, sonrasında da kalan 8 günde de lig için neler yapılacak bekleyelim.
Ama şu anda çıkan haberler gerçekten moral bozucu.
Hele ki Halil'i Fb'ye ve Gedson'u Bjk'ya kaptırırsak yönetim çok büyük eksi yer, bence bunun farkındadırlar. İnşAllah böyle bir rezillik yaşatmazlar.
Bu takıma yerli kaleci lazım ama şimdi bonservis verip İrfancan'ı alacaksın seneye birde Okan gelecek gereksiz hamle olmuş olacak. Başka da iyi kaleci yok.
Anholt Allah korusun sakatlansa iyi kötü Ömer var ama Boey sakatlansa sağ bek yok. Yerli bir sağ bek de lazım.
Gedson haricinde net 6 numara lazım. Seri ve Dieng ismi çıktı ama bakalım.
Halil bizim oynadığımız oyunun oyuncusu mutlaka lazım, inşAllah kaçırmayız.
Marcao gidecekse sol ayaklı bir stoper lazım birde.
O kadar çok eksik var ki.
Hoca Ocak ayını diyebilir yine 😀
Falcao, Babel, Akbaba ve Fatih Öztürk'ten bir şekilde çıkmak lazım.
Yönetim ve hoca en iyisini bilir demiyorum. Ama hayırlısı olsun inşAllah...

En başta da dediğim gibi son güne kadar bekleyelim. Bakın şimdi Halil bize döndü. Muhammed in transferi yatmadı haberleri var. Hele şu transfer sezonu bitsin ondan sonra gerekeni herkes söyler. Şimdi öyle bir yangının içindeyiz ki bi sönüyor bi alevleniyor. Son günü beklemek lazım. Her şeye rağmen şu ana kadar transfer sürecini iyi götüren yönetim ve teknik ekibe güveniyorum. Doğru strateji ile devam edeceğimizden şüphem yok. Şu ana kadar iyi geldik bundan sonrası da inşAllah iyi bitecektir. Az daha sabır...

Son düzenleme:
Beyler mesele transfer değil Fatih Terim'in sürekli olarak gelecek satması. Her fırsatta ya Bodrum'a ya da ABD'ye kaçıyor artık futbolla özellikle günümüzün ve geleceğin futboluyla bağı kalmamş. Bu normaldir çünkü devir değişiyor. Fabio Capello'nun da, Marcello Lippi'nin de, Giovanni Trapattoni'nin de, Jose Mourinho'nun da devri bitti ve Fatih Terim'in de devri. Ben hatta arttırıyorum kulüp içinde görev falan da almasın gelecekte.

Mohamed'in gönderilmesi skandal bir karardır. 6 ay önce Mohamed'i istiyorum de basın toplantılarında ismini söyle. Oyuncu gelir gelmez oldukça iyi oynasın 6 ayda oyuncuyu küstür perte çıkar gönder. Üzücü FT bir oyuncuya daha kafayı takıp bir şekilde göndermiş oldu. Mohamed gibi bir şeyler beklenen oyuncular bu kadar kolay elden çıkarılmamalı. Yönetimin bu konuda bir hatası var mıdır bilmiyorum ama FT kesinlikle hatalı görünüyor. Yönetim de belki oyuncuyu kaybetmemek adına bir şeyler yapabilirdi.

Muhammed transferi patlamis olmuyor haberleri cıktı.

Allah büyük geri dönüp ilk yari 10 12 gol atarsa
Gönderenlerin suratini gõrmek isterim

Halil yerli olması sebebiyle iyi bir ekleme olabilir. Onun dışında eti budu belli bir oyuncu, öyle aman aman şeyler beklememek gerekir ama uygun şartlar oluşur da gelirse fena olmaz. Mustafa ayağında top tutabilen, kanat forvetlerle oynasak kendini daha fazla gösterebilecek bir oyuncuydu ama oynadığımız oyun içinde kayboluyor. Kafasında bizi bitirmişse gitse her iki taraf için de iyi olur, umarım başarılı olur. Daha çıktığı ilk maçta gerçek cimbomlu olmuştu, sonrasında onu verimli kullanamadık.

İki yıldır elimizde Falcao-Diagne-Babel-Mustafa hücum hattı var. Çift forvet ya da kanat forvetleri kullanabilecek bir düzen kurmamız Fatih Hoca ile pek mümkün gözükmüyor. Şu forvetlerin hepsi de ciddi maliyet ve Babel hariç ligimizde her takımda gözü kapalı oynar. Ne yazık ki biz bunlardan bir türlü yararlanamadık. Hiç beğenmediğimiz Falcao bile 3-4 tane jeneriklik gol attı ve maç eksiği olduğu halde hiç fena olmayan istatistiğe sahip. BJK geçtiğimiz sezon Cenk'in sakatlığı ve Aboubakar'ın oynamamasıyla son 7-8 haftayı santrforsuz geçirerek şampiyon oldu. Evet, orta sahamız eksik ve zayıftı ve eklemeleri genelde oraya yaptık ama şu hücumcular arasında birini bile istikrarlı şekilde oynatamamak büyük başarı olsa gerek. Birini kiralıyorsun ne yapacağı belli olmuyor, başka birini maliyetinden dolayı kiralık bile gönderemiyorsun. Falcao desen hem istemiyor hem gönderemiyorsun.

Halil'in gelmesi beni sevindirir. Ayrıca Halil, Mohamed, Diagne de gayet yeterli, bahanesi olmayan bir forvet rotasyonu. Zaten daha fazla parayı murdar etmeye gerek yok. Taktik maktik olmadığı için sokağa para atmanın lüzumu da yok. Önümüzdeki ay zaten ''Avrupa hedefimiz değildi.'' tarzı da açıklamalar geleceği için Halil'le kapatsak bile transfer sezonunu bi beis görmüyorum. Lig için fazla bile bu forvet hattı.

Hadi bakalım ayıklayın şimdi bu durumdan bizi. Halil geldi büyük ihtimal as forvet olacak arkasında Diagne en son Mohammed.Eğer satılabiliyorsa şuan Diagne 'nin satılması taraftarıyım tek forvet oynayan takıma 3 tane forvet çok lüks. Daha barış alper, Babel hatta işi çözülürse oynayabilecek Oğulcan var.
Yönetimler değişti ama satış konusunda hala çok başarısız tamam bazı oyuncuların kontratları eli kolu bağlıyor ama fenerbahçe istediği isimle yollarını ayırıyor genellikle. Samatta, zanka gibi isimler de bunlara dahil. Elimizde olan değerleride üstünde değersizleştiryoruz satmaya çalışırken.