2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Son gün gidip Diagne'yi mi vereceğiz şimdi anlamadım ? Velev ki Mohamed de son anda geri dönmeseydi sezona sadece Halil Dervişoğlu ile mi girecektik ? Eğer doğru anladıysam bunları; bu salak saçma işlerin müsebbibi kim ?

Son gün gidip Diagne'yi mi vereceğiz şimdi anlamadım ? Velev ki Mohamed de son anda geri dönmeseydi sezona sadece Halil Dervişoğlu ile mi girecektik ? Eğer doğru anladıysam bunları; bu salak saçma işlerin müsebbibi kim ?

Muhammed, Diagne bu saatten sonra en az 10 milyon euro dan aşağı bende gitsin istemem ama Mustafa gitseydi Diagne'yi gönderir miydik yahu Allah aşkına?
Resmi açıklama gelsin sonra konuşsak daha iyi olur sanki yangına gerek yok, bunu Muhammed ve Halil'den gördük çünkü.
Son 48 saat az daha sabır..

Son düzenleme:
Burak Elmas, Kulüpler Birliği görevlerinden istifa etti. Burak Bey de bunu bana doğruladı. #TGRTsoruyor
Haluk yürekli

Acele etmiyoruz diye diye son saatlere geldik ama halen takım yama istiyor. Gelecek adına bir planımız var gibi gözüküyor ama yabancı kuralının değişmesiyle ilgili kesin bir tüyo almadıysak işimiz yaş. Savunma hattını ve santrafor posizyonunu yabancılara emanet etmişken hep geleceğe dönük hücuma orta sahaya yabancı aldık veya peşinden koştuk. Lig için alternatifli bir sağlam yerli kadroyu bu sene oluşturamamışken gelecek sene 4 oyuncuyu nereden bulacağız sahada.

Bilader boş yapma sana göre Marcao hain bana göre Galatasaray'ın ta kendisidir.

Helal Marcao, parası ile degilmi 150 BİN EURO VER'di birilerinin tempra durumunu düzeltti.

Suyun ısınıyor loading...

Son düzenleme:
Acelesi mi kalmış abi tonla eksiğin var ya. Ayrıca istifa etsen ne olur; bu şerefi bozuklara topluca bi hamle yapmak lazım diğer 3 büyük kulüple ve Anadolu kulüpleriyle. Yıllardır Aziz maziz herkes istifa ediyor ama bir işe yaradığı yok.

Hayırdır beni tehtitmi ediyorsun sen???

Bu postun screen shotunu aldım bu 1

Kaynasa ne olur burda ceza alırsam hayatımmı biter? Bu2

Dikkat et kaynayan odunu ateşi yakmasın seni bu 3

Winter is coming

Ben tehdit etmem gördüğümü söylüyorum. Kafası kesik tavuklar gibi kontrolden çıktın ne yapacağını şaşırmışçasına hareket ediyorsun. Galatasaraylılığa hele ki bu forumun adabına yakışmadığın için seni artık kaale almayacağım ama er ya da geç buradan silinmeni istiyorum (hayatını bitirmese de buraya biraz huzur verir). Halen mahalle kabadayısı gibi konuşuyorsun; bulunduğun hacmi kütlenle, soluduğun havayla israf eden bir lüzumsuz mahlukatsın.

Transferler 10 günde biterden en önemli mevkilerden birinde UEFA listesine oyuncu yazamamaya geldik. Belki transfer de yapamayacaklar bilmiyoruz. Sonra eleştirince eleştirdi oluyoruz linç yiyoruz ama yine bir şekilde olaylar dediğim noktaya geliyor. Galatasaray adına üzücü. Artık bundan sonra bazı kesimlerden minnoş eleştiriler gelir sanırım ama geç kalan hiçbir şey gibi çok da işe yaramaz.

Transferler 10 günde biterden en önemli mevkilerden birinde UEFA listesine oyuncu yazamamaya geldik. Belki transfer de yapamayacaklar bilmiyoruz. Sonra eleştirince eleştirdi oluyoruz linç yiyoruz ama yine bir şekilde olaylar dediğim noktaya geliyor. Galatasaray adına üzücü. Artık bundan sonra bazı kesimlerden minnoş eleştiriler gelir sanırım ama geç kalan hiçbir şey gibi çok da işe yaramaz.

Başarısızlıkta hoca istedi, almadılar olacak. Çok yaşadık bu filmi.

Ben tehdit etmem gördüğümü söylüyorum. Kafası kesik tavuklar gibi kontrolden çıktın ne yapacağını şaşırmışçasına hareket ediyorsun. Galatasaraylılığa hele ki bu forumun adabına yakışmadığın için seni artık kaale almayacağım ama er ya da geç buradan silinmeni istiyorum (hayatını bitirmese de buraya biraz huzur verir). Halen mahalle kabadayısı gibi konuşuyorsun; bulunduğun hacmi kütlenle, soluduğun havayla israf eden bir lüzumsuz mahlukatsın.

Gedson için son güne kadar bekleyeceğiz diye hem Burak Elmas, hem Fatih Terim açıklama yapmıştı. Benim daha önceki açıklamalardan anladığım Gedson'u mevcut transfer stratejisi dışında görüyoruz, bir sürpriz olursa alacağız, olmazsa orta sahaya 1 transfer daha yapacağız diye net bir karar yok.

Transferi 10 günde bitirmek mesele değil ki istesek çok rahat Psv maçına en azından transferin %70'i yapmış şekilde girerdik. Ben kendi adıma bu strateji, planlamayı kim yaptıysa teşekkür ediyorum. Başkan, yöneticiler, teknik ekip, dış akıl vs.

Artık saçma sapan şekilde belli yaşa gelmiş futbolculara para saçma dönemini bitirip doğru yola girmemiz lazım. İlk adımı bu sene attık. Bu şekilde de devam etmeli. Bu sene gerekirse sportif başarısızlık gelir ama ileriyi net görmemizi sağlayacak sistem bu.

Bir örneğini Ghezeal transferinde yaşadık. Son olarak yine Elneny transferinde de yaşandığı söyleniyor. Bu oyunculara bu maliyetlere çıkmayı kabul etmeyen yönetime teşekkürler.
Aynı sıkıntıyı hoca Babel'i istediğinde yaşadık. Gittik 3 yılı verdik. Bugün gider mi acaba diye yol gözlüyoruz. Oyuncu almak değil oyuncuyu doğru şekilde almak başarıdır. Gerekirse veto edecek kudreti göstermek gerekli.

Son olarak hoca çıkıp hiç bir şey diyemez. Kim isteniyorsa (Gedson hariç) alındı. Alınamayan oyuncu da bizim elimizde olan bir durum değil. Ki belki de alacağız o da kesin değil. Çıkacak futbolunu oynatacak. Oynatamazsa %100 kendisine yazar.

Bu arada sportif başarı gelirken ''ama top oynamıyoruz'' diyen arkadaşlar eleştirilerini oynanan futbola, gelecek için takımın verdiği ışığa göre yapmalılar. Bu da olmazsa zaten tak sepeti koluna herkes kendi yoluna.

Gedson için son güne kadar bekleyeceğiz diye hem Burak Elmas, hem Fatih Terim açıklama yapmıştı. Benim daha önceki açıklamalardan anladığım Gedson'u mevcut transfer stratejisi dışında görüyoruz, bir sürpriz olursa alacağız, olmazsa orta sahaya 1 transfer daha yapacağız diye net bir karar yok.

Aynen öyle. En başından beri Gedson olayını her şeyden bağımsız bekliyoruz. En başından beri hocanın açıklamaları o yönde en azından. Ama gidip Gedson'u beklerken orta sahayı alternatifsiz bırakmakta doğru gelmiyor.

Orta sahanın alternatifsiz olduğunu düşünmüyorum. Senenin ilk maçlarında orta sahada yaratıcılık sorunu vardı bireysel bazda. Oyun anlamında ise daha büyük bir sorun vardı nitekim deplasmandaki Randers maçından sonra ufak periyotlarla sahada oyun anlamında bir şey gördük. Yani bizim asıl sorunumuz orta sahadaki sayısal eksikliğimiz değil. Nitekim biz hep 3 oyuncu ile oynuyoruz ortada. Bir tanesi 6 numara dediğimiz savunmada alan kapatan hücumda da stoperler arasından top alıp takımın hücum yönünü belirleyen bir rol. Diğer 2 orta saha oyuncusunu ise top taşıyan ve/veya key pass kabiliyeti olan oyunculardan seçiyoruz.
Bu 3 pozisyon için
Taylan- Berkan- Cica- Aytaç- Atalay- Kılınç- Morutan - Soso- Bartuğ - hatta Ömer rotasyonu var. 10 kişi. Morutan/Soso/Kılınç kenar oyuncusu olarak da konumlandığından saha içi hem değişiklik hem de taktiksel esneklik sağlanabilir. Burada kalite anlamında bir oyuncu ilavesi gelebilir ama yerli oyuncu oynatma sınırı yüzünden çok anlamlı bulmuyorum. 6 numarayı Taylan-Berkan- Bartuğ ve hatta Aytaç ile geçirmemiz lazım. Gedson ise bence sayısal değil kalite anlamında artış sağlayacak ve son gün fırsat çıkarsa alınacak sanıyorum. Kaldı ki sadece 1 yabancı hakkımız var. Onu da Gedson için bekletiyoruz. Bu saatten sonra sadece giden olursa onun pozisyonuna muadili gelir diye düşünüyorum.
Onun dışında kanat forvetlerde 2 oyuncu oynatabiliriz.
Babel- Soso- Morutan- Barış- Kerem- Kılınç ve Arda var. Bu rotasyonda evlat kontenjanından geride kalan Babel ve Arda'nın ekonomik ömürlerini tamamladığı görüşündeyim. Bu nedenle Babel yerine genç ve gelişmesi beklenebilecek bir oyuncu tercihi yapılmalıydı bu zamana kadar.