2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Keşke zorunlu olsaydı 😀 Terimin hocalık vasıflarını kaybettiğine inanıyorum yani bu oyuncuları sanmıyorum ki geliştirebilsin ve takıma bir sistem oturtabilsin ama üzerinde bu kadar eleştiri varken günü kurtarmaktan ziyade böyle genç bir nüve kurmaya çalışması da takdiri hakediyor. Para harcandı evet hatta biraz da satış yapsaydık iyi olurdu ama net şekilde en potansiyelli oyuncu topluluğu bizde artık. Takımın başında kalsada kalmasa da aslan payı Terimin ve yönetimin olacak bunuda inkar etmemek lazım. Gönlümden geçen en kısa zamanda çağa ayak uydurmuş ve egosu olmayan bir teknik adamın gelmesi ama bu olmuyorsa da en azından Terimin teknik heyetine takviye yapması.İkiside olmazsa bekleyip göreceğiz ama şahsen şu transfer stratejisi benim için şampiyonluktan önemli.

Tutmazsa; kaybedeceğimiz puanlar, kupalar, galibiyet primleri zarar sayılmıyor o halde. Brezilyalı olduğu için benim umudum var, iş yapacaktır kesinlikle. Umarım paraya kıyılan bu yaz transfer döneminde, adam akıllı bir oyun-taktik-teknik ne bileyim artık bir şeyler öğretilir şu takıma. Sanmıyorum ama umarım utandırır hoca bizi.

Ah keşke her transfer tutsa, hepsinden %500 katkı alsak, 20-40-50m eurolara satsak vs vs. Her kulübün dileğidir bu sanırım. Ama öyle bir dünya da yok:)
Gelen oyunculardan 2 tanesi tutsa verdiğin paranın tümünü alırsın zaten.

Bu sene Oyuncu maaş maliyetlerini düşürdük ve çok önemli bir iş yaptık. Bunu tüm Galatasaray taraftarı taktir etmeli. Yanlışım yoksa mevcut takımın maaş bütçesi 30m civarlarında. Seneye Babel ve Soso da gidince 23-25m bandına inecek. Bu seviyelerde tuttuğumuz sürece Futbol takımı kendisi döndüren ve zarar etmeyen bir yapıya ulaşır.
Aynı şekilde Fenerbahçe'de yine bu tarz transferlerle güzel bir dönem geçirdi.

Bu güne kadar sonuçlar gelirken ''top oynamıyoruz'' diye isyanlardaydık. Bugün sonuçları 2. plana atma vakti. Takımın oyunu, gelişimi izlenip ona göre yorum ve eleştiriler yapılmalı. Bu takım çok genç ve gerçekten potansiyelli oyuncular barındırıyor. Un var şeker var yağ var. Artık helva yapma işi Fatih Terim'e kalıyor.

Şunu da şimdiden yazayım; Bu sene önceki seneler gibi bir oyun oynamıyoruz. Yada oynamamaya çalışıyoruz. Bunu maçların belli bölümlerinde yaparken belli bölümlerde ise yapamıyoruz. Olumlu şeylerin üzerine gidersek bu sene çok keyifli bir futbol takımı izleyeceğimizi düşünüyorum.
Bu takım kurulalı daha 1 ay oldu. Hala da yeni gelen oyuncular var. Alıştıkça ve oyun ezberi oldukça pozitif yönde ileri adım atacağımızı düşünüyorum.

Tutmazsa; kaybedeceğimiz puanlar, kupalar, galibiyet primleri zarar sayılmıyor o halde. Brezilyalı olduğu için benim umudum var, iş yapacaktır kesinlikle. Umarım paraya kıyılan bu yaz transfer döneminde, adam akıllı bir oyun-taktik-teknik ne bileyim artık bir şeyler öğretilir şu takıma. Sanmıyorum ama umarım utandırır hoca bizi.

Muhammed bundan bahsetmediğimi sende iyi biliyorsun kardeşim ama neyse 😀
Bundan sonrası Fatih hocaya kaldı.
Ama Kaan'ın dediği gibi biraz sabır lazım. Bu takım birbirine alıştığında çok daha güzel bir takım olacağız.

Muslera

Boey Nelsson Marcao Anholt

Cica Asunçao Berkan

Moru Halil Kerem..

Yedekler👇

Berke

Yedlin Luyi Alpaslan Ömer

Taylan

Oğulcan Feg Kılınç

Diagne Muhammed

Çipe,Fatih Öztürk, Atalay,Işık Kaan, Arda ve Aytaç'ı hiç yazmadım bile..

Patrick Van Aanholt, Aytaç Kara ve Alpaslan Öztürk'ü bedelsiz kadrosuna katan Sarı-Kırmızılılar, Victor Nelsson, Alexandru Cicaldau, Berkan Kutlu, Olimpiu Morutan, Barış Yılmaz ve Sacha Boey için 23 milyon 500 bin Euro bonservis bedeli ödedi.

Transfer edilen 9 futbolcunun toplam yıllık maaşları sadece 6.7 milyon euro oldu. Bu para, gözden çıkarılan Falcao'nun 1 yıllık maliyetine denk geliyor.

Yeni transferler içinde en yüksek maaşı 1.7 milyon euro ile Patrick van Aanholt alacak.

Aslan Morutan'a 600 bin euro ödeyecek.

Galatasaray'ın transfer ettiği genç defans Nelsson oyuncusu yıllık 800 bin euro kazanacak. Bir diğer transfer Cicaldau ise 680 bin euro alacak.

Bir diğer transfer Sacha Boey'e 400 bin euro kazanacak. Aytaç Kara, Alpaslan ve Berkan Kutlu ise maaşlarını Türk Lirası üzerinden alacak.

www.milliyet.com.tr 29 Agustos haberi.

Bu haberden sonra birde , Halil Dervisoglu ve Gustavo Assunçao'yu aldık. 200 bin euro kiralık. 400 bin euro da yıllık maaş.

Toplamda 11 futbolcu aldık. Maaşlarda ciddi bir düşme var. Falcao'yu gönderdik. tamam maaşının 2.7 milyon euroluk kısmını biz veriyoruz ama hem bize faydalı olamıyordu hem de maaşının yarısından kurtulmuş olduk. Verilen 23-24 milyon euro bonservis ücreti çok gibi duruyor ama uzun vadede kendini döndürebilecek bir maaş bütçesi bu. Oyunculara da sabretmek gerekiyor bence de. Kaan'a katılıyorum. Şu anda bir tek bence iyi bir Türk yedek kaleci kaldı. Ama alamadık sanırım. Bir de sağ bek ve sol bek te birer yedek Türk oyuncu olabilirdi. Ama bu kadro da gayet iyi bence. 6 numara ve 8 numara sıkıntısı vardı. Gustavo'yu görmek lazım 6 numarada. Orada da UEFA'ya yetişmemesi bir nebze eleştirilebilir belki ama 2 Eylül'de bu şartlarda gelmeyebilirdi. Burak Elmas çok sabır gösterdi. Hatta o sabır 10 milyon euro olduğu söylenen Morutan'ı 3.5 milyon euroya getirdi.

Gelen oyuncuların hepsi çok genç oyuncular. Sabretmek lazım. Çok kolay olmayacak bence hemen iyi yerlere gelmek. Bu kadro yarışmacı bir kadro ama önümüzdeki senelerde daha da iyi olacaktır. Tabi o zamana kadar Fatih hoca kalır mı bilmiyorum. Taraftar o 3 seneyi ona verecek mi? Ben sanmıyorum. Bu sene Fatih hoca hem takımın hem de kendinin kaderini çizecektir. Ama eline fena olmayan genç ve dinamik bir kadro verildi.

Son düzenleme:
Kaan abi doğru yazmış: Bu sene önceki seneler gibi; bir oyun oynamıyoruz :D Şaka bir yana umarım her şey öyle umduğunuz gibi pozitif gider. Un yağ kısmında herkes okey zaten de helvanın pek ortaya çıkacağını düşünmüyorum. Bu da benim sahadaki oyuna ve skorlara bağlı olarak şahsi düşüncem.

Bu adamı geçen hafta alsak da uefaya yazsak yine gedsona gitsek olmuyor muydu yani. böyle saçma sapan iş bilmezlikler olunca sinir basıyor bana.

Kaan abi doğru yazmış: Bu sene önceki seneler gibi; bir oyun oynamıyoruz :D Şaka bir yana umarım her şey öyle umduğunuz gibi pozitif gider. Un yağ kısmında herkes okey zaten de helvanın pek ortaya çıkacağını düşünmüyorum. Bu da benim sahadaki oyuna ve skorlara bağlı olarak şahsi düşüncem.

Sen istiyorsun ki takım kuruldu adamlar maça çıktı daha birbirlerini bilmiyorlar ama önemli değil takım uçsun. Öyle bir dünya da yok.

Evet önceki seneden farklı bir oyun oynama isteği net şekilde var.
Misal Kasımpaşa maçının ilk yarısı buna örnek. Daha dikine daha direk ve daha çabuk oyun oynamaya çalışıyor takım.
Keza Hatay maçında değişiklikler olana kadar ki bölüm de aynı.

Fatih Terim bunu ileriye taşır taşıyamaz onu zaman gösterecek. Ama net şekilde oyun tarzında değişiklik var.

Yapma abi :) Kimsenin bir anda uçsun demediğini biliyorsunuz. 5 yaşında çocuk bile her şeyin bir anda iyi olmayacağını biliyor. Yanlış insana sabır gösterilecek diyoruz sadece. Bunun da doğru olup olmadığını zaman bize göstersin, bakalım.

Yoo kardeşim tam tersi verdiğiniz enerji tam o yönde.

Doğru insan mı değil mi evet zaman gösterecek. Zaten doğru diye de bir iddiam yok. Sağ olsun hocanın kendisi bu güveni yıktı geçti. Yine toparlamak da onun elinde. Onu da göreceğiz.

Ama hocaya olmasa bile bu takıma bu çocuklara sabır gösterilmeli. Ben uzun zamandır kurulan bir kadroya bu kadar yükselmedim. Yıllardır kendi adıma hayalini kurduğum bir yapılanma gerçekleşti.

Bir arkadaş geçmiş iletilerde demişki
Porto Benfica Aptalmı bırakmışlar dedi.

3aydır peşinden koştugumuz Gedson Benfica 11 ne giremiyor bu açıdan bakmak lazım.

İlk 11 oynamayan oyuncusuna 15m dolar bedel biçiyor alamıyorsun.

Portekiz pazarı bu haldeyken bence çok başarılı iş 1 hafta önce olsa muhteşem olurdu.

Biz şu kafadan çıkalım parası ile alınan oyuncu iyidir ucuz kötüdür.

Ribery, Sasa İliç, Perez, Rodrigez, Bruma, Elmander en basit aklıma gelenler.

Bu dakikadan sonra gelen oyunculari uefa kadrosuna yazamadigimizin herkes farkinda umarim.
Hani 100 seneden fazla hedefimiz turk olmayan takimlari yenmek diyorduk ya ondan.
Bu oyunculari is isten gecince alinca tr ligi sampiyonlugu da garanti olmuyor degil mi.
Demek ki transfer oyle 10-15 gunde bitmiyormus, eski futbol yoneticisi baskanimiz yeni idrak ediyor maalesef.