2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

4 sezondur takım berbat rezil rüsva bir futbol oynuyor siz hala Terim'e laf edilmesin derdinsiniz. Terim bugün için artık yetersiz. Geçmişte yaptıkları ile gitmez bu iş. Futbol bu ve güne bakılır. Yaşattığı başarılar için teşekkür ederiz lakin artık kendisiyle olmuyor. Daha rezil durumlara düşmemek için istifa etsin. Pardon kimse 3 yıl 90 milyon tl'yi bırakmaz.
Eleman denilincede kızıyor.

Murat hocam, hakaret ile eleştiriyi aynı yere koyamam kusura bakmayın. Eleştirilecek tabiki yahu. Ama hadsizlik ve hakaret olursa da orada cevabını vermek Galatasaray lıların görevidir.

Ortada bir hakaret olmadığına göre sorun yok o zaman. Hocanın başarısızlığını istiyorlar diye kendinizce kılıf bulmaya devam edin lütfen. Gerçeklerden kaçmanın tek yolu böyle saptırmaktır çünkü.

Sırf bu sezon mu? Geldiği günden beri takım rezil futbol oynuyor. O iki şampiyonluk rakiplerin salaklıklarından kazanıldı. Sağ olsunlar önce Şenol sonra Avcı atlın tepsi de sundu şampiyonlukları.

Rakiplerin salaklıklarından kazanıldı demek kadar saçma bir mantık yok.

O zaman öyleyse sayalım benim hatırladığım yıllara göre;

2006 şampiyonluğu Fenerbahçe'nin son haftaki salaklığından kazanıldı.

2008 şampiyonluğu Volkan Demirel ve Edu Dracena'nın salaklığından dolayı kazanıldı.

2015 şampiyonluğu Fenerbahçe'nin Akhisarspor'a içerde ve dışarda yenilmesi salaklığından dolayı kazanıldı.

Sırf bu sezon mu? Geldiği günden beri takım rezil futbol oynuyor. O iki şampiyonluk rakiplerin salaklıklarından kazanıldı. Sağ olsunlar önce Şenol sonra Avcı atlın tepsi de sundu şampiyonlukları.

Şampiyon olunca hocanın emeği yok diğer td ler sundu. Olmayınca Fatih hoca yüzünden. İyiymiş..
Olmayınca Fatih hoca suçlu tabiki ama olunca da Fatih hoca yaptı isteseniz de istemeseniz de durum bu. Hemde 11 yılda 8 kez 😎

Bi başka nokta da sadece bu sene değil 5 sene de rezil futbol oynatsa hakaret mi edilecek? Kim hakaret etme hakkını buluyor. Eleştir ama gönül verdiğin takımın Galatasaray olmasına sebeb olan kişiye saygı çerçevesinde...

Rakiplerin salaklıklarından kazanıldı demek kadar saçma bir mantık yok.

O zaman öyleyse sayalım benim hatırladığım yıllara göre;

2006 şampiyonluğu Fenerbahçe'nin son haftaki salaklığından kazanıldı.

2008 şampiyonluğu Volkan Demirel ve Edu Dracena'nın salaklığından dolayı kazanıldı.

2015 şampiyonluğu Fenerbahçe'nin Akhisarspor'a içerde ve dışarda yenilmesi salaklığından dolayı kazanıldı.

Evet. 85 puanla şampiyon olduğumuz sezonu takip eden sezon 5. olduk şampiyondan 20-25 puan geri kaldık. Siz hatırlamıyorsunuz ama ben hatırlıyorum. Ve evet bir metreden Appiah yetersizi golü atsa fener şampiyon. Ama o günde durumu okuyamadık.

Evet 2008 şampiyonluğu da aynı şekilde geldi. Sadece sizin yaptılarınız değil rakiplerin de yapamadıklarını da katmazsanız bir şeyler kazanırken hep yanlış yaparsınız. Bu dönemde rezil rüsva bir futbol oynadığımızın en büyük kanıtı Avrupa karnesidir.

Evet. 85 puanla şampiyon olduğumuz sezonu takip eden sezon 5. olduk şampiyondan 20-25 puan geri kaldık. Siz hatırlamıyorsunuz ama ben hatırlıyorum. Ve evet bir metreden Appiah yetersizi golü atsa fener şampiyon. Ama o günde durumu okuyamadık.

Evet 2008 şampiyonluğu da aynı şekilde geldi. Sadece sizin yaptılarınız değil rakiplerin de yapamadıklarını da katmazsanız bir şeyler kazanırken hep yanlış yaparsınız. Bu dönemde rezil rüsva bir futbol oynadığımızın en büyük kanıtı Avrupa karnesidir.

Avrupa karnesine katılıyorum. Avrupada rezil durumdayız.

Ama yine kurduğun mantık yanlış. Şu sezon şunu olduk da bu sezon bunu olduk. Zaten örnek verdiğim sezonlarda Fatih Terim yoktu.

2011 yılında 46 puanla ve -4 averajla 8. sırada bitirip düşme potasından zar zor kurtulduğumuz sezonun arkasından 2012'de Fatih Terim'le birlikte ertesi yıl şampiyon olduk. Hem de Kadıköy'de olduk.

Sadece verdiğin tezleri çürütüyorum. Ancak bu sene Fatih Terim kötü, onu kabul etmeyen futbol izlemiyordur zaten.

Şampiyon olunca hocanın emeği yok diğer td ler sundu. Olmayınca Fatih hoca yüzünden. İyiymiş..
Olmayınca Fatih hoca suçlu tabiki ama olunca da Fatih hoca yaptı isteseniz de istemeseniz de durum bu. Hemde 11 yılda 8 kez 😎

Bi başka nokta da sadece bu sene değil 5 sene de rezil futbol oynatsa hakaret mi edilecek? Kim hakaret etme hakkını buluyor. Eleştir ama gönül verdiğin takımın Galatasaray olmasına sebeb olan kişiye saygı çerçevesinde...
Evet yok. Terim'in devri biteli çok oldu. Milli takımda kavga ettiği adamları buraya getirerek kendini tatmin ediyor. İstifa etsin gitsin ABD'de torun sevsin,Bodrum'da villasında vakit geçirsin domates yetiştirsin. Kim hakaret etmiş FT yazmış arkadaş. Yılda 30 milyon tl alıyor bu lafları taktığını mı düşünüyorsunuz?

Evet yok. Terim'in devri biteli çok oldu. Milli takımda kavga ettiği adamları buraya getirerek kendini tatmin ediyor. İstifa etsin gitsin ABD'de torun sevsin,Bodrum'da villasında vakit geçirsin domates yetiştirsin. Kim hakaret etmiş FT yazmış arkadaş. Yılda 30 milyon tl alıyor bu lafları taktığını mı düşünüyorsunuz?

Fatih Terime FT yazmak hakaretmiş onu öğrenmiş olduk kendisini eleştirirken destur alacağımız kişilerin listesini de ayrıca iletirlerse bu konu da çözülür gibi

- Bu akşamki maç tuhaftı biraz. Takım kondisyon olarak iyiydi ve dinamikti sahada. Ancak Trabzon bütün istatistiklerde neredeyse 2 ile çarpmış bizim takımı. Bu son yıllarda gördüğüm en ilginç şeylerdendi. Üstelik Trabzon bunu Gervinho ve Djanini'den yoksun olarak yaptı.
- Tabii maça bakınca 2-0'dan yine maç verdik. Ancak kaçırdıklarını atsalar 5-6 yerdik tahminen.
- Herkesin kendi fikri vardır ama bu işlerin inşallahla maşallahla olmayacağını idrak edebilecek IQ seviyesindedir herkes diye tahmin ediyorum. Zira öbür türlü futbolun beşiği Avrupa değil Arabistan olurdu. Bahsi geçen hocamız da yeni gelmedi bu takıma, 4 sene olacak. 4 senede de sil baştan 4 takım kurdu adam. Ama hala ''yok yeni kadro kurdu'' masalları dinliyoruz, bunu da hiç anlamıyorum.

- Bu akşamki maç tuhaftı biraz. Takım kondisyon olarak iyiydi ve dinamikti sahada. Ancak Trabzon bütün istatistiklerde neredeyse 2 ile çarpmış bizim takımı. Bu son yıllarda gördüğüm en ilginç şeylerdendi. Üstelik Trabzon bunu Gervinho ve Djanini'den yoksun olarak yaptı.
- Tabii maça bakınca 2-0'dan yine maç verdik. Ancak kaçırdıklarını atsalar 5-6 yerdik tahminen.
- Herkesin kendi fikri vardır ama bu işlerin inşallahla maşallahla olmayacağını idrak edebilecek IQ seviyesindedir herkes diye tahmin ediyorum. Zira öbür türlü futbolun beşiği Avrupa değil Arabistan olurdu. Bahsi geçen hocamız da yeni gelmedi bu takıma, 4 sene olacak. 4 senede de sil baştan 4 takım kurdu adam. Ama hala ''yok yeni kadro kurdu'' masalları dinliyoruz, bunu da hiç anlamıyorum.

Yani bu işin istatistik işi olmadığı şu maçla bile belli olur. Trabzonun ön alanda baskı yapabilecek bir oyuncu grubu yok topu ayaklarında tutup üretiyorlar mümkün oldukça. Pres güçleri çok düşük olduğu için orta sahayı rahat geçtik. Golü yememeliydik belki ama aynı düzenle çıksaydık sahaya en azından oyunu bu kadar vermezdik ikinci yarı. Bi takım üst üste 2 kere 2-0dan maç veriyorsa orda sorun bellidir

Genç, hareketli ama tecrübesiz bir takımız. Zaman lehimize işleyecek. Hocaya çok kızan var ama one geçerken iyi,goller yenince hocaya yazar.Hocayi ben de elestirebilirim transferler nedeniyle.2 Romen ve stoper çok düz oyuncular.Ve takım olarak koşuyoruz ama caydiriciligimiz hiç yok.Çunku çok yumuşak oyuncularımız var.Yedigimiz ikinci golden önce Babel iyi bir pozisyon harcadı yine de girdikten sonra topları iyi saklayıp bizi ileride tuttu.Kabul etmek gerek çok iyi,akıllı ve tecrübeli oyuncuları var rakibin.2 golleri de kalite ürünü. Biraz daha tutabilseydik oyunu kaliteli ayakları yorulacakdı.Olmadi sağlık olsun.Fiksturumuz zor, umarım sakatlık yaşamadan en çok puanı toplayıp yolumuza devam ederiz.Bir de Emre sakatlandığı için çıktı ve onun görevini Morutan'in yapamiyacagini düşündüğü için hoca Aytaç oyuna girdi.

Avrupa karnesine katılıyorum. Avrupada rezil durumdayız.

Ama yine kurduğun mantık yanlış. Şu sezon şunu olduk da bu sezon bunu olduk. Zaten örnek verdiğim sezonlarda Fatih Terim yoktu.

2011 yılında 46 puanla ve -4 averajla 8. sırada bitirip düşme potasından zar zor kurtulduğumuz sezonun arkasından 2012'de Fatih Terim'le birlikte ertesi yıl şampiyon olduk. Hem de Kadıköy'de olduk.

Sadece verdiğin tezleri çürütüyorum. Ancak bu sene Fatih Terim kötü, onu kabul etmeyen futbol izlemiyordur zaten.
Var mı dedim? Ben diyorum ki bize başarı gibi görünen şeyler gelecekten yiyor. Tudor sonrası Terim'le gelen 2 şampiyonluk çoğu kişiyi yanılttı tüm ortamı görmezden geldiğimiz için.
Tarihten örnek vereyim. Osmanlı'nın Ankara Savaşı yenilgisi çok ağırdır öyle böyle değil hem de. Savaş alanında Padişah'ın yanında sadece kayınbiraderi Sırp Prensi kaldı ve Musa Çelebi ile Mehmet Çelebi'yi paşalar kaçırdı. Anadolu'da hakim olunan toprakları kaybettiler. Lakin Balkanlar'da Osmanlı'ya karşı direniş gösteren bir kuvvet olmadığı için devlet kısa süre de toparlandı. Buna rağmen Çelebi Mehmet, Şahruh'a haraç ödemeye devam etti. Bize bu durum anlatılmaz toparlandı işte daha ne olsun denir. Oysa bu gibi detaylar önemlidir.
Biz de Galatasaray nezdinde o gelen iki şampiyonluğa sevindik lakin çevre faktörünü görmezden geldik.
2011-2012 sezonu kadrosuna bakın ve yine kimse kusura bakmasın rakiplerin durumuna da baksın. Şike operasyonundan darbe yememiş tek takımız ve Eboue, Elmander, Muslera ve Selçuk İnan gelmiş takıma.

Şöyle ilginç bir şey daha var eklemeyi unutmuşum. Trabzon cidden savunmada çok kötüydü ve birçok pozisyonda savunma oyuncuları topa hareketlenmedi bile. Resmen troll bir savunma hattı bugün karşımızda. Zaten golleri de onların hatalarından faydalanarak attık. Hatta Uğurcan da komediydi; Morutan'ın şutunu içeri alacaktı az daha. Ve bütün bunlara rağmen bizi ikiye katlamışlar bütün istatistiklerde.

Keşke Cornelius yerine Djanini olsaydı dediğim bir maç oldu. Fizik gücüyle çok yıprattı defansı.

Hiç bir şampiyonluk rakiplerin salaklığı ile kazanılmıyor. Öyle diyeceksek neredeyse her şampiyonluk için aynı şeyi yazarız.
Misal ilk seneki şampiyonluk sanırım Başakşehir’i geriden yakalayıp geçtiğimiz ( sonraki sezon da olabilir tam hatırlamıyorum) şampiyon çıkılan Sivas maçını saymazsak takım 2. Yarı hiç mağlup olmadı. Sadece 4 beraberlik aldı. Rakiplerinin hepsini yendi. Buna rakiplerin salaklığı demek o takıma büyük haksızlık.

Var mı dedim? Ben diyorum ki bize başarı gibi görünen şeyler gelecekten yiyor. Tudor sonrası Terim'le gelen 2 şampiyonluk çoğu kişiyi yanılttı tüm ortamı görmezden geldiğimiz için.
Tarihten örnek vereyim. Osmanlı'nın Ankara Savaşı yenilgisi çok ağırdır öyle böyle değil hem de. Savaş alanında Padişah'ın yanında sadece kayınbiraderi Sırp Prensi kaldı ve Musa Çelebi ile Mehmet Çelebi'yi paşalar kaçırdı. Anadolu'da hakim olunan toprakları kaybettiler. Lakin Balkanlar'da Osmanlı'ya karşı direniş gösteren bir kuvvet olmadığı için devlet kısa süre de toparlandı. Buna rağmen Çelebi Mehmet, Şahruh'a haraç ödemeye devam etti. Bize bu durum anlatılmaz toparlandı işte daha ne olsun denir. Oysa bu gibi detaylar önemlidir.
Biz de Galatasaray nezdinde o gelen iki şampiyonluğa sevindik lakin çevre faktörünü görmezden geldik.
2011-2012 sezonu kadrosuna bakın ve yine kimse kusura bakmasın rakiplerin durumuna da baksın. Şike operasyonundan darbe yememiş tek takımız ve Eboue, Elmander, Muslera ve Selçuk İnan gelmiş takıma.

Hocam verdiğin tarihi bilgi de tam doğru değil, verdiğin diğer örnek de doğru değil :D Tarih kısmı başlığı açıp orada mülahaza edebiliriz mevzuyu çetrefilli şekilde.

Her şampiyonluğu rakibin kötü olmasına mı bağlayacağız? O zaman 1996-2000 şampiyonlukları da Fenerbahçe'nin hiç ortalarda olmamasından dolayı kazanıldı ?

Abi nasıl mantık bu ya şaşıyorum.

İnşAllah, Allahın izniyle Allah izin verirse demektir. Benim inancımda Allahın müsade etmediği, izin vermediği şey olmaz. O izin vermezse yaprak bile kıpırdamaz. O izin vermezse bizler kolumuzu bile kaldıramaz, şu anda bu mesajları yazarken parmaklarımızı bile oynatamayız. Başkası umarım der ben İnşAllah derim. Allah müsade etmezse sen dünyanın en iyi hocası da olsan, dünyanın parası da sende olsa, en iyi taktisyende sen olsan Allah seni muvaffak etmez.
Yani bunun IQ seviyesi ile alakası yok. Umarım anlatabilmişimdir...

Edit: Murat hocam sizin mesajı yanlışlıkla alıntılamışım...

Şike sezonunda fener oyuncularını iyi paralara sattı. Çoğu da yaşını almış oyunculardi. Kadro olarak zarar görmediler, giden oyuncuları gittikleri yerde başarılı olamadılar. Üstüne üstlük bir de devre arası 10 milyon € verip Sow'u transfer ettiler.Sezok sonunda zaten bizi yenseler şampiyon olmuşlardı.Yani başarı o kadar da kolay gelmedi.

Şike sezonunda fener oyuncularını iyi paralara sattı. Çoğu da yaşını almış oyunculardi. Kadro olarak zarar görmediler, giden oyuncuları gittikleri yerde başarılı olamadılar. Üstüne üstlük bir de devre arası 10 milyon € verip Sow'u transfer ettiler.Sezok sonunda zaten bizi yenseler şampiyon olmuşlardı.Yani başarı o kadar da kolay gelmedi.
Play off olmasa 9 puan fark atmıştık. Play off turunda da Terim nedense sanki lig bitince karar alınmış gibi bir telaşa girdi. Yoksa play off'ta da neredeyse veriyordu şampiyonluğu.