2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

2 senedir ligin kalitesi dipte ama biz ısrarla bu zayıf takımlara puan veriyoruz. 1 puanlı rize bile 25 dakikada 2 gol attı. Sanırım fatih terim futbol mantalitesini değiştirirken ligin dinamiğini unuttu.
 
Ali Palabıyık geçen sezon bir maçta Emre Kılınç'a orta sahada kırmızı vermişti ve birçok pozisyonda takdir haklarını rakibe kullanmıştı.Hatta yorumcular,hakemler Galatasaray üzerinden Mhk'ya ders veriyor demişti.
Şimdide Muslera'ya büyük ihtimalle haklı itirazında sarı çıkardı.

Ligde en sevmediğim hakemlerden.Ali Palabıyık-Fırat Aydınus-Mete Kalkavansız bir lig olsa daha iyi olacak.
 
Bu Babel'de ne var,ne buluyor hoca Allah için ya ? El freni herif.Sürekli top kaybediyor,top saklayıp geriye doğru oynayıp atakları hiç ediyor.Rizespor'un savunmasıda yerleşmiş oluyor hep.
 
Fatih Terim resmen geçmiş başarılarına ve şu anki GS ye ihanet ediyor. Yahu yıllarca fergouli ve babel top oynamıyor. adamların her ikisini de ilk 11 e koyuyor yada sonradan kurtarıcı olarak oyuna alıyor. Ha bu maçta gider ömer bayramı alır kurtarıcı diye.

Fatih hoca ya kör oldu , ya aklı melekelerini yitirdi yada inadına yapıyor.
 
Kötü Kayserispor karşısında aynı şeyi yapmışsın 3 tane golü yiyip oturmuşsun yerine.Bugün kötü Rizespor karşısındada aynı şeyi yapıyorsun.

Bu adam varken iyi olan oyuncularda geriye gider.Berkan'ın kritik yerde yaptığı top kaybı gibi.
 
Golü bulduktan sonra 77.dkda Muslera'yı aşan topta 2 oyuncunun arasında olan Rizeli oyuncu nerdeyse golü atacaktı çizgiden çıktı.Yine çok basit bir gol yemiş olacaktık.

Şimdide Berkan ceza sahası içinde lakayıt davranınca kırmızı gördü,penaltı yaptırdı.Rize atamadı o ayrı.
 
Fatih Terim'le olmaz. Avrupa takımları şu maçları izleyip bizi çok rahat delik deşik ederler ama işte onlarda da aynı garip topu ayakta tutma hastalığı var. Şu takımı doğru düzgün bir oyun planı olan her takım yener ki bu haftaya kadar hep bu oldu. Fatih Terim ise hafta içi değişiklikler yapacağım diye başlıyor ama ligde yine aslına dönüyor. Nereden tutuldu bu oyuna cidden merak ediyorum. Yine bir yerlerde bu çirkin şeyi satmaya çalışacak müritleri olacak lakin bir daha söyleyeyim Lazio ve Marsilya maçları dahil iyi oynadığımız maç yok.
Bir de tek tek futbolcularda suç aramayın oyun planı sebep oluyor her şeye. Uymayan zaten Terim'in hışmına uğruyor ve iyi oynasa da forma yüzü göremiyor.
 
Bitti be sonunda ya.Adamsın Diagne ya.Adamsın Morutan ya.

Yeminle maçın stresi üzerimde hala.İptal edecek diye çok endişe ettim.Sinirden ağlayacağım harbiden.Morutan'ı ve Diagne'yi neden dakika 90'a kadar bekletiyorsun ?
 
Şu maçı resmen Fatih Terime rağmen kazandık.
Bu arada penaltıyı resmen muslera yaptırdı, gene topu en kötü adam verdi , maçın en çok koşan adamı berkanda topu ayağına doladı.
Sonuca ,3 puana sevindim. Şu malum rize başkanına girsin bütün mesajlar.
Ama bu takımda feghuli ve babele i lyundama , eğer omar iyileşirse yedlinde gitmeli yer yok devre arasında gönderip , mutlaka yerli bir stoper mümkünse kaan ayhan , bir orta saha mümkünse gedson ve 2 tane kanat oyucusu alınmalı. Bu arada ömer bayram kötü oynamadı bu maçta.
 
10 kişi olduğumuz halde üstümüze sadece kontra atakla gelmeye çalışan bir takım vardı bunuda görmeliyiz.Şu Rizespor'dan bugün çizgiden çıkan top olmasa ve penaltıyı kaçırmasalar 4 yiyecektik.Dahada pozisyonları yoktu,çünkü kötü takımlar.Milli takım arası öncesi son derece gereksiz bir rotasyon oldu.

Ayrıca bizim hücum anlamında duran top organizasyonumuz olmadığı gibi savunma anlamında topu karşılama konusundada yok.Çok rahat kafa vuruşu yapabiliyorlar veya karambolde gol ikram edebiliyoruz.

Feghouli çıkana dek 2-1'e razı olan oyunumuz varken Feghouli çıkınca hemen 2-2'yi yakalayıp + ceza sahasında pozisyon yakaladık.Babel çıkınca uzatmada golü bulmamızda bir ayrı nokta.
 
Şimdi Fatih Terim'in Marsiya maçı sonrası konuşmalarında ciddi olup olmadığını anlayacağız. Bu maç sonrası yine bilmem kaç günlük izin verip futbolculara kendi de Bodrum'a bir kaç günlüğüne kaçarsa bu sezondan bir şeyler beklemeyin.
 

Üst