2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Milli aradan sonra Fenerbahçe maçını saymazsak (yine bir milli ara var) çok önemli 5 maçlık maratona giriyoruz:

Namağlup Konyaspor, sonra Beşiktaş, Gaziantep, Karagümrük deplasmanı ve yine bir milli aradan sonra Fenerbahçe.

Ligi 5'erli haftalara ayırsaydık, kesinkes en zorlu beş hafta bu hafta olurdu tartışmaya su götürmez bir şekilde.

11 puan ve üzeri bizim için çok iyi bir sonuç olacaktır. Milli aradan sonra çok zorlu haftalar bekliyor bizi.

Her maç 3 puandır ancak psikolojik getirisi ve götürüsü tabi ki daha fazla olacaktır.
 
Rize maçının özetini bile anca izleyebildim. Onların attığı ilk gol; bizim attığımız son gol öncesinde net faul varmış. Yani şunları çalsan , kimse niye çaldın demez. Çok anormal saçmalıyorlar hakemler. Ayrıca Rize'nin attığı 2.golü yemek de hakikaten büyük meziyet. Ancak Galatasaray yiyebilirdi öyle bir golü. 5 oyuncu ip gibi dizilmesine rağmen rakip futbolcu oraya şut çekiyor ama gol oluyor.
 
Terimin son dönemdeki şahaser maçlarından birini daha izliyoruz, Konyaspora karşı ezildik hem de ne ezilmek. Maçta en ufak bir hakkımız yok şuan kazanırsak konyanın beceriksizliğinden dolayı kazanacağız. Oyuncu al oyuncu al başka bir halt yok.
 
Rezillik ki ne rezillik tamam genç takımız ama yani ikinci yarı konyasporu da bayer münih gibi oynatmazsın adam akıllı rakip kaleye gidemedik bu bir. İkincisi Kerem'in artık belli bir süre kesik yemesi lazım sen Ronaldo değilsin arkadaş ilk yarıda gidip 4 tane adamın içine dalıyor solda adam boş ikinci yarı Halil solda boş dripling yapmayıp pası verse gol atacağız hala koşmaya devam ediyor. Halil pas yerine şuta gidiyor.
 
İlk yarı hadi neyse Halil'le, Mohamedle pozisyonlara girdik ama ikinci yarı hiç futbol oynamadık. Tamamen mahkum oynadık. Konyanın 2 tane 100% kaçırdığı pozisyon var. Eğer forvetleri olsa 2 tane atarlardı bize ikinci yarı. Onların çektiği şut 3/16 bizim 5/10. İkinci yarı topla oynama 29%, 71% Konya önde. Bütün kulvarlarda öndeydiler. Sen kendi sahanda böyle oynamamalısın. Herhalde daha önceden 2-0 öne geçtiğimiz ve puan kaybettiğimiz Trabzon ve Kasımpaşa maçları akıllara geldi ve skoru korumak istediler. Ama yine de oyun keyif vermiyor.
 
Skoru yakaladıktan sonra topu rakibe vermek bence zaten olması gereken. Büyük takımlar bile öne geçtikten sonra Anadolu takımlarına karşı maçı çevirmek için oldukça zorlanırken Anadolu takımının oynayarak büyük takımdan maç çevimesi çok çok zor.

Muhtemelen top oynamaya çalışsaydık Muslera, Alparslan, Assuncao üçgeninde rakibe 1-2 asist yapıp maçı verecektik. Haftalardır gol yiyen takımın topu rakibe verdiği hafta gol yememesi emin olun tesadüf değil. Burada asıl sıkıntı paldır küldür üzerine gelen bir Anadolu takımına karşı 2. yarı pozisyona girememek ve kapanmamıza rağmen 2 tane net pozisyon vermek.

Mümkünse bundan sonra da öne geçtiğimizde topu rakibe verelim. Kale alanında tuhaf paslaşmalardan uzak duralım, kontradan 2'yi bulup işi bitirelim
 
Bu takım ligin en kaliteli 4 kadrosundan birine sahip 9 maç oldu 2 tane Avrupa ligi hadi elemeleri saymayalım bir tane rahat maç kazanılmazmı. Tamam beklerimiz gerçekten rezalet, adamlar sadece koşu mesafesi kasıyor onun dışında 5 metre önüne pas atamayan adamlar. Ama karşı takımın iki forveti birden yok orta sahasında ligde 2.maçına çıkan çocuk oynuyor ya bu ne utanmazlıktır. Terim her hafta rakip takım hocasına taktik anlamda yeniliyor, yav zor geliyorsa sıkıldıysan bu ligden git ya. Demiş ki kötü oynarken de 3 puan almak önemli ne zaman iyi oynarsak 3 puan aldık ki. Gerçekten bıktım artık Terimden de grandesinden de.
 
Girenler çıkanların yanında 0 katkı veriyor.Hele Acunsao çocuk gibi yerinin adamı hiç değil, gençleştirme derken ne hale geldik,bu sene çok zor geçer. Konya oyuncu bile değiştirmedi neredeyse.
 
Ya arkadaşlar habu Galatasaray gol atmamak için mi sahaya çıkıyor...sanki gol yemek için sürekli kaleciyle paslaşmalar falan filan...
kimse Galatasaray maçı izlemesin hiçbir şey kaçırmaz çünkü.. Galatasaray maçı olupta benim gs maçını bırakıp Fenerbahçe nin basket maçını izliyeceğim hiç aklıma gelmezdi..
Fatih terim istifa...
 

Üst