2021-2022 Galatasaray Futbol Takımı

Terim gitmeyecek bunu hepimiz biliyoruz😀Takım şuan gelişme gösteriyor üretimde sıkıntı yaşıyoruz ama bir noktada onunda düzeleceğine inanmaya başladım. Boey eksikliği malesef çok etkiliyor hücumda artık oyuncularda pas atmıyor üstelik oyun kurucu özellikli kanatlarımızda o tarafta olunca iyice sıkışıyoruz. Her iki kanattada oynayabilecek bir skorer kanat oyuncusuna ihtiyacımız var bana kalırsa öyle bir oyuncu gelirse hem orta saha hem kanat rotasyonu rahatlamış olacak. Forvette ise artık 1.ismi belirlemek gerekiyor ligin ortasına geldik neredeyse.
 
Abi hani bu Diagne İngiltere’den süper gelmişti. Hani burada övgüler kuyruk olmuştu ? Halil mutlaka olmalıydı hani takımda ? Mohamed desen hani onu hoca harcıyordu da aslında süper forvetti ? Benim kafa hala bu tezatların arasında kaldı.
 
Abi hani bu Diagne İngiltere’den süper gelmişti. Hani burada övgüler kuyruk olmuştu ? Halil mutlaka olmalıydı hani takımda ? Mohamed desen hani onu hoca harcıyordu da aslında süper forvetti ? Benim kafa hala bu tezatların arasında kaldı.

Kötü olursa hoca harcıyor işte. Hani Furkan yazıyor ya kötü transfer olursa ''aslında hoca istemedi'' yazarlar diye. İşte bu da o akımın diğer yüzü. Aslında aynılar ama farkında değiller.
 
Dün maçın çok büyük bölümünde çok beğendim Galatasaray'ı. Ne istiyorsak onu oynadık ve çok iyi uyguladık sahada. Fatih hocanın da dediği gibi yenilen golden sonra takımın düşmeyip anında reaksiyon vermesi güzel. Gol de kaçar penaltı da kaçar sıkıntı görmüyorum. Önemli olan bunları yaratıyor olabilmek.

Sene başında bir çok kişi özellikle Avrupa maçlarında takımın fizik olarak ezilmesinden korkuyordu. Ama 4. maçı geride bıraktık ezilmeyi geçtim rakiplerine üstünlük sağlıyorlar. Bunu görmekte mutluluk verici.

Dün Marcao, Nelsson, Berkan, Kerem çok çok iyi oynadılar ama bence maçın adamı Halil'di. İnanılmaz oynadı. Keşke o son topu da kaleye vursaydı. Daha önce sene sonu o paralar verilmeli mi diye düşünüyordum ama dün net kararımı verdim. Parası neyse verilip alınmalı.

Dün hocaya bir Romen futbolcunun ismi daha soruldu; Denis Man. İlgilendiğimizi ama takımının bırakmadığını söyledi. Devre arasında ne olur bilinmez dedi. İnşallah olur dediğim bir transfer öznesi.
 
Abi hani bu Diagne İngiltere’den süper gelmişti. Hani burada övgüler kuyruk olmuştu ? Halil mutlaka olmalıydı hani takımda ? Mohamed desen hani onu hoca harcıyordu da aslında süper forvetti ? Benim kafa hala bu tezatların arasında kaldı.
Üçünün özelliklerinin toplamı hocanın istediği forvet 😀 Hem bitirici, kafa topunda iyi olan pasörlüğü olup sırtı dönük oynayabilen ve fizik kalitesi olan forveti arıyor ama onu City bile alamadı bu sene. Bu özelliklere en yakın olan gelişmeye açık olan kim Halil. Bazen bende unutuyorum da bu çocuk 21 yaşında Kane de mesela o yaşlarda çok kaçırıyordu he sonra bir anda acayip bir şeye verildi. Halil çok fazla gol atarsa zaten alamayız gibi ama illa ki Burak Yılmaz'ın bitirici olduğu bu gezegende Halil de olur bitirici. Çocuk sert bir şekilde ayak işini kullanabiliyor dün vurduğu çatalı sıyırdı Antep maçında soluyla vurdu oda benzer şekilde dışarı gitti ki geçen yıl az oynamasına rağmen atmıştı. Bu sezonda bir yerde illa ki açılır ama çokta atmasın 😀Hep mohammedin ilk forvet olmasını düşünüyordum artık tamamen değişti fikrim.
 
Ben bu takimdan cok umutluyum.Dun oynanan futbol aslinda bircok konuda mesaj verdi.Bu takim hizli ataga da cikabiliyor,sette oynayabiliyor,kanatlardan da etkili olabiliyor.Bu takimin en buyuk sikintisi golden onceki o son hamle.Oradaki olay sadece son vurus degil.Bazen oyle pozisyonlar oluyor ki X oyuncu cok basit bir pasi dogru zamanda atsa yuzde yuzluk pozisyon olacak ama o pas gelmiyor veya gecmiyor :) Bunlar asilabilecek seyler.
Ben devre arasinda 6 numara gerekli diyenlerden degilim.Berkan Kutlu orada muthis oynuyor.Taylan da gayet back-up olur o bolgeye.Bence Berkan’in yanina tempolu,iki yonlu oynayabilecek bir 8 gerek bu takima.O oyuncu da Gedson zaten.Hem boyle bir oyuncu geldiginde Cicaldau’nun hucum meziyetlerinden daha iyi yararlaniriz.Gol ve asist sayisi direkt artacaktir cunku rakip ceza sahasina yakin bolgelerde cok akilli ve sakin bir futbolcu.
Tecrubeli ama tecrubeli dediysek 33-34 yaslarinda degil de 28-30 yaslarinda cok iyi bir forvet sart bu takima.
Ben Mohamed’den umudumu kestim o cocuk istedigi kadar potansiyelli desinler bu kafa yapisiyla hic bir sey olmaz ondan.Bir kere neye gore potansiyelli onu da anlamis degilim.Son yillarda Gs’de forvet oynamis oyuncular arasinda fundamentali en dusuk oyuncu kendisi.Ne sirti donuk oynar,ne istasyon olur,ne hucum pres uygular,ne de kendi yaratir.Anca orta yapacaksin da kafa vuracak ya da ceza sahasinda abanacak beyefendi.
Bence bir de hucum oyuncusu sart bu takima.En uygun bolge de sag kanat gibi gorunuyor.Babel’in Bjk’deki zamani gibi bir kanat oyuncusu sart bize.
 
Muhammed geçen sene asrın keşfiydi, bu sene hedef tahtasında, Diagne kraldı hedef tahtasında.. Sürekli aynı şey, birileri sosyal medyayı o kadar güzel işliyor ki istenmeyen oyuncuyu bir anda düşman ediyorlar. Geçen sene muhammed olmasa ilk 3'e giremezdin, kafa bu oldukça Muhammed gelse ne olur, başkası gelse ne olur. Beğenmediğini sosyal medyadan linç ettir ne güzel İstanbul. 500 tane transfer yaptın, 50 tane forvet aldın 10. haftaya geldik birinci forvet kim o belli değil. 10 lafından 9'u Ocak.

Dün Kerem suçluydu, 1 ay geçti yine kral oldu.
 
E hep aynı yerden çıkıyor işte bunlar. Yok eskortlarla basıldı haberini yapan da aynı, hoca konuştu kendine getirdi haberini yapan da. Biraz Türkiye'nin haline benziyor Galatasaray'ın durumu da.

Kaan’ın demek istediğinin biraz farklı olduğunu düşünüyorum. Nasıl ki her olumlu durumda aslan payını hocaya çıkaranlar varsa aynı zihniyetle her olumsuzluğu da hocaya bağlayanlar var. 2 zihniyet arasında da bir fark görmediğini söylüyor.

En azından ben böyle anladığım için katıldığımı yazdım.
 
Takımın golcüsü yok. Halil Dervişoğlu, Umut Bulut'un Hollanda altyapısı görmüş hali. Gol atamayan hücum oyuncusu olmaz. Takım bir de çok ağır oynadığı için genelde pozisyon bulsak bile sonu gelmiyor. Tek beğendiğim pozisyon sonlandırabiliyoruz artık. Yani aut'a kornere taca çıksa bile o atak bitiyor topu kaptırmıyoruz eskisi gibi. Şu hız sorununu çözersek gol problemi de çözülür.
 
ilk 20 dakikayı seyir ediyorum , bu sezon o kadar maçımızı izledim tv den. ne top oynadığımız anlamadım. Hep yana hep geriye top oynama , ağır oynama , oyunu hızlandıramama , topu rakibe bırakma, basit top kayıpları , kaleyi bulan isabetli şutumuz çok az. Güya takım yaşı düştü , takım gençleşti. sahada enerji , pres ve baskı gören var mı ?
 
Galatasaray’ın 1. santraforu Halil Dervişoğlu olamaz. Babel niçin sahada, onu da çözebilmiş değilim. Feghouli bu ligin en yetenekli oyuncusu, kendisinden mutlaka faydalanılmalı.

Morutan da rotasyon oyuncusu değil. Takımın en iyisi.
 
Son düzenleme:
Bence de Halil bu takımın 1. santraforu olamaz , ama yerli ve genç & gelişime açık olmasından , takımda olması gereken oyuncu.
Bana göre ne Babel nede Feghouli takımda olmamalı. Maç içinde iyi bir top atacak diye Feghouliyi tutmak hele yabancı oyuncu , yaşı ve maliyetli olmasından dolayı gereksiz.
Takıma 2 orta saha , 2 kanat ve 1 forvet lazım ilk 11 de oynayacak. Birde yedek yerli oyuncu toplamak lazım ( yerli kaleci , yerli stoper , yerli kanat bekler gibi ).
 
Twitter'a bakayım dedim; resmî hesabımız 1' Maç başladı diye twit atmış. O twitten sonra attığı twit de ''İlk yarı sona erdi.'' Yahu koca maçta hiç mi pozisyon olmadı ?
 
Kalitemiz çok düştü,sadece birkaç iyi oyuncu kaldı, onların da mücadele gücü zayıf. Mücadele edenlerde de ne teknik var ne de futbol aklı. Takımın iskeletini en az 3 seni bozmayip her sene en az bir kaliteli oyuncu eklersek belki iyi bir takım oluruz.Marcao,Nelson,Berkan,2 Romen,Kerem,Barış ,M.Muhammed,Boey,Emre Kılıç, Yunus,Işık Kaan,Atalay,Taylan,Alpaslan kalmalı.
 

Üst