2022-2023 Basketbol Süper Ligi

Ya Berkan Durmaz'ı oyuna almanı hadi anladımda maçın kırılma anında Berkan-Mert Celep ikilisini oynatmak nedir Kuzminskas'ı dışarıya alıp.İsmail'de savunmada sürekli Kuzminskas'a atak var ondan diyor.

E ne oldu 1 pozisyonda 3 hücum ribaundu verdin.Mert Celep ribaundu alamayıp faul yaptı,Berkan önünde Dudzinski varken uzak köşedeki Yiğitcan'a doğru koştu,Dudzinski bomboş üçlük denedi.

Müthiş hamleler yani.Ufuk Sarıca Efes olur mu birde diye konuşuyorlar.Yok Efes az kalır,Real Madrid olur.

Edit : Karşıyaka'da Jaylon Brown'ıda Delgado'yuda hiç beğenmiyorum.Birisi şut soksun diye kadroda şutları sokamaz,diğerinin tek özelliği ribaund alamayan takımda tek ribaund alan oyuncu olmak.Sen bitiremedikten sonra maç başına 20 tane ribaund al istersen.Bu 2 yabancıyla play off'ta iddian olamaz.

Son düzenleme:
Orhun Ene çok şanslısın.Milton Doyle seni ipten aldı.Son 1 buçuk dk kala 5 sayı öndesin 4 faullü Toure'yi alma artık kenara yani.Tamam o da pota altında sana sayılar yedirdi ama Ege Demir sana 25 sayı yedirdi savunmada sende biliyorsun.3'lük yemesen pota altından yiyeceksin.Ege Demir evet zaman zaman dinamizm katıyor,ribaund zorluyor falan ama şu anda pozitif yönleri sadece o kadar.İkili oyun savunması yok,pozisyon alma yok.Hiçbir şey öğretmediniz mi bu çocuğa o kadar zamandır ?

Manek diye çok iyi şut sokan oyuncun var ve sadece 1 kez bomboş şut geliyor kendisine akan oyunda.Adam sürekli el üstü denemek zorunda kalıyor.1 kez kendisine oyun çizdiğin yok.

Milton Doyle maç boyu ortada olmayıp son çeyrek 8 sayı atıp 1 kezde bomboş Maneği buldu.Tyler Ennis'in son pozisyonda 2 sayı öndelerken pota altında bomboş bitirecek Olaseni'ye yaptığı faul Tofaş'a maçı kazandırdı.2de1 attı Olaseni.

Dün Karşıyaka-Bahçeşehir maçında Mccollum istisnasız 3 çeyrek boyunca her atışında faul almaya çalışarak şut attı.Hatta öyle ki denediği bir üçlük potaya değmeden potanın altına düştü.Airball'ın böylesi yani.10 da 1 ile ilk 3 çeyreği bitirmiş oldu.

Delgado desen hücum ribaundunu savunma ribaundundan daha iyi çekiyor,çok garip.Ama bitiricilik zayıf.Üstüne savunmada aksaması,serbest atısları atamaması bayagı sıkıntı.

Son çeyrek Ufuk Sarıca Delgado'yu kenarda tutup farklı 5 denedi.Bunu gören Bahçeşehir koçuda Gist-Boutsielle ikilisini oyunda tuttu.Son çeyreğin ilk 2-3 dk sı yaptığından verim alsada akabinde o kadar çok baskı yedi ki hamle yapamadı ve maçı kaybetti.

Bu hücumdada görülüyor ki Karşıyaka savunmadaki 7-8 dklık aşırı agresifliğini hücumada taşıyınca maçı kazanmış oldu.Tek hücumda 6 hücum ribaundu aldı Karşıyaka.Bahçeşehir koçu oyuna müdahale konusunda aşırı zayıf.

Manisa-Çekmece maçında inanılmaz işler oluyor vallahi ekran başında izlerken ben yoruldum hakemleri ve oyuncuları hiç düşünemiyorum. imkanı olana izlemesini tavsiye ederim, maç şifresiz kanalda.

Hayatımda oyun kalitesi bu kadar düşük bir basketbol maçı izlemedim.Sürekli basit hatalar,konsantrasyon eksiklikleri.Saçma sapan bir maç.Potanın dibinde kaçan bomboş atışlara falan değinmiyorum bile.

Hiç şaşmaz,Fener-Efes-Telekom harici takımlar istisnai maçlar harici deplasmanda çok zorlanıyorlar.Büyükçekmece bize karşı deplasmanda böyle mi oynadı mesela ?

Manisa 3 yabancıyla oynadığı maçı 2.çeyrekten itibaren çok rahat oyun ile kazandı.

Ayrıca Hakan Demir sadece Manisa'daki yerlilerle bile Konya'yı ligde tutar,Antep'inde bu kadrosunu küme düşürtmezdi.Manisa için büyük şans oldu Hakan Demir.

Manisam, güzel memleketim. vallahi maç sonu gözlerim dolmadı değil. şahane bir ortam vardı salonda, Manisa'da yaşasam bir tane bile maç kacirmazdim herhalde. henüz ligdeki ilk sezonunda muhteşem bir hava yakaladı Manisa. umarım şube bu şekilde devam eder. hakan demir gerçekten çok büyük bir şans oldu, kendi ayrilmadigi sürece kendisi nolursa olsun kalmalı takımda. Yerlilerden aldığı verim cok başka seviye cidden, şimdi onu yazmaya geliyordum hatta Manisa'nın yerlileri bizde olsa toplam 10 dakika süre almazlar sezon boyu diye. Troy Selim ciddi yükselişte olan bir yerli, imkan olursa kesinlikle alınmalı

İsmail Şenol az önce Andrews hücum ederken ''Freeman Sokolowski'nin üzerine gitti,atışı isabetli değil Freeman'ın'' dedi.

Olur öyle arada :)

Yigitcan Saybir ve Zach Auguste ikilisi ligin en kotu pota alti olabilir.Ayri ayri baktiginda ikisi de zaten cok kotu oyuncular ama birlikte oynadiklarinda hepten faciaya donusuyorlar.Dave Dudzinski de bu iki copu bir yere kadar idare edebiliyor.O da insan sonucta.

Freeman çok büyük oynuyor fakat skor şu an 55-54

Beşiktaş için tehlike çanları çalmaya devam ediyor hala.İnsallah düşerler.
2020/21 sezonunda biz kume dusmek uzereyken Jordan Crawford ve Pierre Jackson’i transfer etmistik.Bu iki oyuncu da bizim ligde kalmamizi saglamisti.Eger bu iki oyuncuyu almasak sonuncu olarak duserdik buyuk ihtimalle.

Besiktas’ta bu sezon eger Freeman ve Cartwright’i almasaydi Konya’dan da once dusmustu belki de.Bakalim Crawford ve Jackson sayesinde bizim 2021’de basardigimizi Besiktas daha dogrusu Freeman ve Cartwright basarabilecek mi ?

2020/21 sezonunda biz kume dusmek uzereyken Jordan Crawford ve Pierre Jackson’i transfer etmistik.Bu iki oyuncu da bizim ligde kalmamizi saglamisti.Eger bu iki oyuncuyu almasak sonuncu olarak duserdik buyuk ihtimalle.

Besiktas’ta bu sezon eger Freeman ve Cartwright’i almasaydi Konya’dan da once dusmustu belki de.Bakalim Crawford ve Jackson sayesinde bizim 2021’de basardigimizi Besiktas daha dogrusu Freeman ve Cartwright basarabilecek mi ?

Ben genele bakınca Beşiktaş yönetiminin basketbola olan çağ dışı bakış açısından,yumurta kapıya dayanınca telaşla transfer yapmaları vs,oyunculara düzensiz ödeme yapılmasından,oyuncuların Petkimspor maçındaki tavırlarından,Milicic'in ısrarla Whitehead'i kadroya alması,Usher'ı son maçlarda küstürmesinden ve birçok maçta 1-3-1 savunma yaptırmasından ötürü Beşiktaş'ın düşmesini isterim.

Önümüzde bir takımın tokat yemesi lazım ki basketbola biraz daha ciddi yaklaşsınlar,angarya görmesinler :)

Ben genele bakınca Beşiktaş yönetiminin basketbola olan çağ dışı bakış açısından,yumurta kapıya dayanınca telaşla transfer yapmaları vs,oyunculara düzensiz ödeme yapılmasından,oyuncuların Petkimspor maçındaki tavırlarından,Milicic'in ısrarla Whitehead'i kadroya alması,Usher'ı son maçlarda küstürmesinden ve birçok maçta 1-3-1 savunma yaptırmasından ötürü Beşiktaş'ın düşmesini isterim.

Önümüzde bir takımın tokat yemesi lazım ki basketbola biraz daha ciddi yaklaşsınlar,angarya görmesinler :)
Ben de Besiktas’in dusmesini istiyorum.Isleri de kolay degil hala.Haftaya Bahcesehir deplasmaninda olacaklar.

Saydigin sebeplerin hepsine katilmakla birlikte Besiktas Baskani’nin son derece sevimsiz bir karaktere sahip olmasi zaten hic sevmedigim Besiktas’tan daha da nefret ettirdi beni.Dussunler de asagilarda surunsunler.

Ama senin de dedigin gibi belki de en onemlisi onumuzde boyle bir ornek olursa bizde de mevcut ve ileride gelecek yonetimlerin bir nebze de olsa basketbola bakis acilarinin degismesi olabilir.

Ben de Besiktas’in dusmesini istiyorum.Isleri de kolay degil hala.Haftaya Bahcesehir deplasmaninda olacaklar.

Saydigin sebeplerin hepsine katilmakla birlikte Besiktas Baskani’nin son derece sevimsiz bir karaktere sahip olmasi zaten hic sevmedigim Besiktas’tan daha da nefret ettirdi beni.Dussunler de asagilarda surunsunler.

Ama senin de dedigin gibi belki de en onemlisi onumuzde boyle bir ornek olursa bizde de mevcut ve ileride gelecek yonetimlerin bir nebze de olsa basketbola bakis acilarinin degismesi olabilir.

Kesinlikle.Biz iyi ki düşmedik 20-21 sezonunda fakat 1 sezon aradan sonra tekrar düşme korkusu yaşadıysak zaman zaman demekki birisinin gözümüzün önünde düşmesi lazım cidden.

Sezon tahminim

1- Türk Telekom
2- Fenerbahçe
3- Karşıyaka
4 -Anadolu Efes
5- Bursaspor
6- Daçka
7- Galatasaray
8- Tofaş
9- Onvo
10- Bahçeşehir
11 - Merkezefendi
12- Manisa
13 - Aliaga
14- Beşiktaş
15- Antep
16- Konya

Beşiktaş düşmez önümüzdeki 2 maçı alırlar.

Ama seneye beşiktaştan cartwright- freeman - usher bizim için düşünülebilir oyuncular

PO eşlemesi tahminim

Telekom 2-0 Tofaş
FB 2-0 Galatasaray
Karşıyaka 2-1 Daçka
Efes 2-1 Bursa

Telekom 3-1 Efes
FB 3-1 Karşıyaka

Telekom 1-3 FB