2022-2023 Basketbol Süper Ligi

eğer Efes yarı finalde fenerden kaçmak için Denizli'ye maç vermezse yarı finalde Efes ve fener'den kaçmış oluyoruz. yani, kadromuzda bir tane guard olsa umutlanacağım, salaktan final yolu açıldı ama imkansız. Es kaza Telekom'u eledin, karşıyaka bursa'yı eler büyük ihtimal. karşıyaka Telekom'dan daha ters bize.

Beşiktaş maçı çok ciddi farkla önde götürünce Antep'in önde götürdüğü maçı kaybetmesini bekliyordum ama bu nedir ya ?

Son 1.20 dk kala 94-87 önde olduğun maçıda kaybetme yani.

Keşke 3 takım birden düşüyor olsaydı.2 takımda kümede kalmak için değil küme düşmek için mücadele ettiler son haftalarda.

Oktay Mahmuti'nin geldigi gun artik Efes'in bir daha gun yuzu gormemesi demektir bana kalirsa. Oktay Mahmuti iyi coach olsa alicisi olurdu. Darussafaka'da bile tutunamamisken...
Oktay Mahmuti iyi bir koç ve gittiği her yerde iyi işler yaptı, tutunamadığını düşünmüyorum. Efesin geldiği seviye sebebiyle Oktay Mahmuti'nin uzun süredir takım çalıştırmamış olması sıkıntı. Özellikle El seviyesinde koçluk oralardan uzaklaşılmasını pek affetmiyor. yoksa Erdem Can'ın bu sene aldığı Eurocup en iyi koç ödülünü 2009'da aldı. Euroleague'de 100. galibiyetine en erken yaşta ulaşan koçlardan birisi. Basketbolda geçmişle yaşanmıyor doğru ama basketbol sadece bugünden ibaret de değil. Oktay Mahmuti iyi koç değil demek fazla iddialı.

Oktay Hoca, birkaç yılda basketbolun tamamen Amerikalılaşmasından nasibini aldığını düşünüyorum. Kendisi de birçok teklife biraz "talepkar" gidince pek bir takım bulamadı, belki de kendisi de çalıştırmak istemiyor bilinmez. Maalesef 2 kez kendisinin sabrını sınadık, bu saatten sonra tekrar bir araya gelmemiz zor ancak kendisini özlüyorum hangi takımda olursa olsun parkede görmek iyi geliyor.. Basketbolun böyle insanlara her zaman ihtiyacı var.

Zach Auguste oyundan atılmış,son 40 saniye Kostas ribaundu almış,Yiğitcan 4 faulle topa elini sokacağım diye uğraşıp Kostas'ı çizgiye yolluyor.

Kostas 2de0 atıyor,uzun olmadığından ribaunduda alıp smaçlıyor.

Müthişsin Yiğitcan.

Edit : 82-82 iken son hücumda Fenerbahçe kaçırdı,Motley kimse olmayınca üfleyerek tamamladı.Yiğitcan tek hamleyle nasıl maç kaybettirilir gösterdi.

Telekom’u eleyecegimize hic ihtimal vermesem de bir mucize olup elersek yari finalde eger gelirse Bursaspor’u eleyecegimizden eminim.Play-off potasindaki takimlar arasinda bizim disimizda en kotu basketbol oynayan ve rotasyonu en zayif takim olabilir.

Ben düşme kaldırılırsa neden kaldırıldı diyemem,özellikle deprem dönemi çok hassas bir konu.

Fakat Konyaspor düşmeyi sonuna kadar haketti.Yerli rotasyonu felaket kötüydü.Elindeki 2 tane iyi kötü katkı verebilecek oyuncuyuda kaptırdın,Schilling transferi,koç değişiklikleri.Coaching hataları ile kaybedilen maçlar.

Gaziantep'e fazla bir şey diyemem fakat oradada Tutku'nun kötü koçluğu ve özellikle sezonun ortasına dek oyuncularla koç arasında bir uyumsuzluk,anlaşmazlık olduğu aşikardı.

Düşme ve yabancı kuralı netlesmeli ki transfer planları oba göre yapılsın. Yerli pazarının şekillenmesi Fenerbahçe ve Efes'in bir an önce yerli tercihlerini yapmasına bağlı.