2022-2023 Galatasaray Futbol Takımı

Sanki Grealish yerine geldi gibi , umarım ondan daha iyi çıkar.

Grealish gelse çok iyi olur :) Bence de Grillitsch yerine geldi ama aslında ikisi birden gelseydi daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Fredrik Midtsjö'nün ayağı oldukça düzgün ve yaşı da diğer transferlerimize göre genç sayılır. Sezgisi, pas arası yapma becerisi yüksek ama ligde rakibe yüklendikçe dönen topları almak gibi bir üstünlük için doğru oyuncu mu tartışılır. Bence iyi transfer. Üzerinde baskı olacağını da sanmam çünkü yıllardır o pozisyonda Taylan'ı filan izledik, mutlaka fark yaratacaktır. Yeter ki takım biraz top oynamaya çalışsın. Yoksa Nzonzi de gelse geri pas yapıyorsun.

Yönetimin transfer politikası çok acayip. Yola çıkarken N’Dombele (8) Gueye (6) ve Torreira (8) gibi isimlerle çıkıyorsun. Üçü de özellik olarak dinamik oyuncu. Taraftar da diyor ki “ulan bu adamları getirmek imkansız gibi bir şey demek ki sağlam bütçe yaratmışlar”. Aradan 20 gün geçiyor, pasör bir 8 numara alınmış (playmaker) Oliviera.. Diyorsun ki yanına herhalde dinamik tabiri caizse “adam yiyen” bir 6 numara alınır. (çünkü öyle olması gerekli). Bu sefer gidip yine pasör bir 6 numara olan William Carvalio’yu almak için uğraşıyorlar. Hem 6’ın hem 8’in pasör ve çok tempolu olmayan oyuncular. Ben böyle bir orta saha kurgusu bir tiki taka döneminde Barcelona’da gördüm. Yani umarım hem Okan Buruk hem de yönetim ne yaptıklarını iyi biliyorlardır. Bana inanılmaz plansız geliyor bazı şeyler. Bu yumuşak orta alan kurgusunda takımın aranılan ismi temposu, koşu mesafesi ve presiyle Berkan olur, şaka gibi ama gerçek :)

Takıma kesinkes bir forvet daha alınmalı. Gol atmadan şampiyon olamazsın. Okan hoca da sinyalini vermişti sanırsam. Bir altı numara bir de forvet için. Bu sezon Fenerbahçe ile şampiyonluk için yarışırız eğer ki kadromuz güzel bir harmoni yakalarsa. Bizim veya Fenerbahçe'nin çok kaliteli olduğundan dolayı değil, ligimizin aşırı derecede kalitesiz oluşundan dolayı.

Midjstö 3.5+bonus Oliviera ya 3 verdiğin yerde fazla. Senelik maaşını merak ettim, Evander de yıllık 500 alan adama 1.5 verileceği konuşuluyor ne kadar doğru bilmem ama böyle bir şey varsa yazık.

Midjsto ismi birden her yerde. Kimdir,nedir bilinmez.Verilen paralar..Bugune kadar ne yapmis 28 yasinda kimsenin gormedigini, kim nasil gormus. Gueyelerden,Ndombelelerden bahsederken..Sanirim yurt disinda kamp yaparken sokaktan birinin lafi ile bu oyuncuyu aliyorlar :)

💥🗣Haluk Yürekli: "Okan Buruk, Başakşehir'den Berkay Özcan'ı istiyor. Bunu Başakşehir tarafına iletmiş ama Galatasaray henüz teklif yapmamış."

Bunlara göre Okan hoca Diawara, Bakayoko'yu falan istememiş. Bu 2 li çok tehlikeli. Transfer başarısızlığını Okan hocaya yüklemeye çalışacaklar.

Evander'in sakatlığı olduğu ve 1 ay oynayamayacağı konuşuluyor. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bu iddia doğru ise transferden vazgeçmeliyiz. 1 ay oynamayacak, sonra antrenman eksiği çıkacak, sonra maç eksiği derken muhtemelen dünya kupasına kadar oynayamayacak. Ne anladım ben bu işten o zaman? Çok zor bir fikstürümüz var. İlk 10 haftada 6 deplasmanımız var malesef. En az kayıpla atlatmamız gerekiyor. Umarım hayırlı ve doğru olan kararlar alınır...