Hepsinden önce; bizim zaten BCL ile kontratımız var. O kontratın son senesine gireceğiz gelecek sezon. Ayrıca Eurolig'in en az 6 civarı bütçe istediğini hatırlıyorum yanlış değilsem. Ben de ''yapılanma'' gibi romantik sözcüklere pek sıcak bakmasam da; Galatasaray basketbolu son 15 senedir belki de ilk kez bu kadar ciddi hamleler yapıp temeller attı. NEF bu sene 2M koydu, seneye 3, belki de 4 koyacak. BCL'den gelen para da var. Hadi yönetim de eşek değilse 1M koysa ; seneye 5-6M gibi rakamları telaffuz edebilecek noktalara yaklaşacağız belki de.
Benim geçen gün Turgay Bey'in röportajından anladıklarım şu : Bizim kulüp, bu basketbol aşığı GS'li adamlara ipi verip ''al kardeş istediğin gibi at koştur, basketbol senindir'' demiş. Bunu nasıl akıl edebildiler hala anlayamıyorum ama Erden Timur'u işin içine sokmalarından sonra gelişti anladığım kadarıyla. O işi bilen bir adam olduğundan Turgay Zeyintgöz ver diğerlerini organize etmiş. Zaten NEF ile ortaklık da imzalandığı için yeni gelen yönetimlerle bir problem olma ihtimalini %1 ihtimal olarak görüyorum.
Eurolig meselesine gelirsek; bu kadar resmî ve güçlü sponsorluklardan sonra ben de kesinlikle bir Türk ekibinin gitmesini isterim. Bizim zaten dediğim gibi imkansız bir şey. Bursa bence de gitmeli ama gidince öyle matah şeyler de beklememek gerekir. Muhtemelen Başakşehir'in ŞL sezonu gibi her maç fark yiyip sonuncu bitirecekler EL'yi.