2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bu baslik nisan ayina kadar baya aktif kullanilacak sanirim..Maalesef oyle bir sezonda basketbol takimimiz.Surekli diri tutmak durumunda kalacagiz bu basligi.Cunku bu sezon su dakikadan itibaren Bost disindaki butun yabanci parcalar degisirse sasirmam.Bu da surprize cok acik transferler demek.Gecmisteki sezon ici hamlelerinden Travis Trice,Fitipaldo,Aleks Maric hamleleri gibi curuk yumurtalar da denk gelebilir,Chuck Davis,Canaan,Crawford,Justin Carter,Patric Young gibi sahane hamleler de gelebilir.Herseye hazirlikli olmak lazim..

Bu şubede yöneticilik yapıp utanmadan maaş alan varsa, haram zıkkım olsun aldıkları para. Vasıfsız, beceriksizler..

Futbolun popülizmine kapılıp basketbolda verdikleri sözleri unutan Erden Timur’a da yazıklar olsun.

D. Özbek denen şahsiyetin zaten geçmiş yönetimini bildiğim için bir şey beklemiyordum.

Önümüzde Daçka maçı var. Geçen hafta Aliağa Petkimspor’a yenilen Daçka bu maçı çıkış maçı olarak görecektir.
Umarım yanılırım ama kaybetme ihtimalimizi yüksek görüyorum.

Herşeyi anlıyorum da bu undersized uzun sevdamızın kaynağı nereden geliyor acaba? Çift bacaklı bir deneyin parçası mıyız diye merak etmeye başladım...Sadece undersized uzunlarla mı daha başarılı olunuyor yoksa tam tersi mi diye deniyorlar acaba? Buarada kısalar içerideki sıkıntı yüzünden, yardıma gelmek ve ribaund için pozisyon kovalamak zorunda kalıyor bu da üçlük savunmamızı inanılmaz baltalıyor(bu sözüm Göksenin(umutsuz vaka kendisi) için geçerli değil((Holon maçında yediğimiz ilk üçlüğü nasıl savunduğunu görmenizi isterim...Bir dış oyuncu nasıl savunulmamalı güzel bir sekans seyrettirdi, baya da öğretici oldu kendisine teşekkür ediyorum))...

Olimpiyakos'taki sakatlık sonrası eski haline dönemedi Telekom ve Cedevita'da oynayabildi ama performansı eskiye göre düşüktü Morgan gibi bir nevi.
5 yabancı 1 yerli alinamayacagina göre BCL şampiyonluğu hayal Turgay Zeytingöz.

Son düzenleme:
Hala pivot ve skorer transferi yapılmadı. Andreas Pistiolis şu an istifa etse kimsenin edebileceği tek kelime yok. Ertruğrul Erdoğan'a da aynısı yapılmıştı. Adnan Polat'tan beri basketbola sahip çıkan bir başkanımız ve yönetimimiz yok. Hepsi ayrı kepazelik, ayrı skandal.

G.Saray'ın bu sezon çözümü çok zor. Hummer transferi tuz biber oldu. Yunus dışında net katkı verecek yerli alamadık hatta Sinan ve Sedat Ali gibi bench oyuncuları neden alındı Enes Berkay olsaydı sahaya atabilirdin Angola Ennis yerine.

Uzunlar sıkıntılı kısa rotasyonuna da bir ekleme şart oyuncu göndermek almak nerden baksan + 1m masraf bu parayı sezon başında doğru yerli/yabancıya aktarmak varken.

Olacağı şu 2-3 mağlubiyet sonrası 1-2 yabancı değişir ama doğru düzgün bir kurgu oturmaz 4m harcayıp ligde playoff oynar BCL 2.turunda veda ederiz gibi görünüyor.

Bu takımdan bir yol olmayacağını daha kadro kurulduğunda söylemiştim. O yüzden şu ana kadarki gidişat beni pek şaşırtmadı. Sanırım 3 milyon dolar harcanmış bu sezonki kadro için. Geçen seneden daha fazla para harcayıp çok daha kötü bir kadro kuranların bir şekilde hesap vermesi gerekiyor. Eğer bu oyuncuları Turgay Zeytingöz istediyse ciddi soru işareti, eğer bu oyuncuları Pistiolis istediyse yani kafasındaki kadro buysa transfer işlerine karışmaması daha akıllıca olacaktır. Eğer böyle giderse bu kadro onun da kredisini bitirecektir. Dolayısıyla ne kadar toparlanabilir bilmiyorum ama kesinlikle radikal değişiklikler şart bu kadroda. Ian Hummer transferi de bence kötü bir transfer yani uzun oyuncu alıyorsun transfer yapıyorsun aldığın oyuncu da undersize ve fark yaratacak bir oyuncu olduğunu da düşünmüyorum. Yani zaten kötü kurulmuş bir kadroya vasat bir ekleme yapmak nasıl bir kafa yapısının ürünü anlamış değilim.

Daha fazla para harcamaya gerek yok Floyd geldiğinde yabancılardan biri gider hepsi bu. Paramız vardıysa yazın ona göre transfer yapılmalıydı. Küme düşmez bu takım. Sene ortası oyuncu bulmak zor. Avrupa görmemiş Amerikalı almadığımıza göre Hummer gibi ortalama ihtiyaç dışı profilde oyuncular alınacaksa olmayan parayı çarçur etmenin anlamı yok.

Daha fazla para harcamaya gerek yok Floyd geldiğinde yabancılardan biri gider hepsi bu. Paramız vardıysa yazın ona göre transfer yapılmalıydı. Küme düşmez bu takım. Sene ortası oyuncu bulmak zor. Avrupa görmemiş Amerikalı almadığımıza göre Hummer gibi ortalama ihtiyaç dışı profilde oyuncular alınacaksa olmayan parayı çarçur etmenin anlamı yok.
Öyle bir dünya yok. CL'de şampiyonluk ve ligde final hedefleriyle kuruldu bu takım. Bu hedeflerle bu takım kuruluyorsa birileri hesap vermeli ve düzeltmek için para harcamaya da kesinlikle gerek var. Ligde bu takım final oynayamaz takımın baştan kurulması lazım ama birkaç eklemeyle CL'de bir şeyler yapabilmek için geç değil.

Turgay Zeytingöz'ü severim ama yani bir şeyler olmamış bu takımda sorumlusu kimse önce hesap vermeli sonra da düzeltmek için gerekli adımlar atılmalı. Bu takım küme düşmez böyle takılalım diye bir mantık yok. Küme düşmeyebilir ama daha sezon başında hedeflerinden uzaklaşamazsın bu durum kabul edilemez. Şimdi Zeytingöz'ün sezon başında katıldığı programı tekrar izledim. Sinan Sağlam'ı her takımıma alırım oyunun iki yanında da iyi katkı veren iyi bir oyuncu demiş. Bahsettiği oyuncu doğru düzgün süre almamış. Yabancı seçimlerinde de ciddi sıkıntılar var. Hedeflerden tamamen uzaklanmadan gerekli adımlar atılmalı. Bu takım böyle giderse Pistiolis sezonu tamamlayamaz.

Diğer taraftan futbol takımı kazandı ama Okan Hocanın da sezonu tamamlamak noktasında sıkıntısı olabileceğini düşünüyorum. Her şey çok yolunda gitmeli diğer türlü işi zor. Zaten benim hoca tercihim kendisi değildi. umarım başarılı olur ama onun da şu ana kadar kadronun hakkını verebildiğini pek düşünmüyorum.

Programın bir anında '' iyi bir scout sistemimiz var sezon başladığında elimizde 1000 civarı oyuncu datası vardı. Benim de bu konulara ilgim var Andreas da CSKA'nın scouting departmanının başındaydı o da bu konularda çok birikimli vs.. Ben tercihlerimizin doğru olduğunu ama tercihin son aşamasında Andreas'ın belki de kafasındaki basketbolu oynatarak böyle bir tercih yaptığına inanıyorum. Angola da bu açıdan Andreas'ın istediği oyuncuydu ve birinci tercihimizdi'' demiş

Yani anladığım kadarıyla türk oyuncu tercihleri daha çok Zeytingöz'den yabancı oyuncu tercihlerinde de son kararı Andreas vermiş gibi duruyor. Ayrıca Angola Rhodas bu kadar kötü bir oyuncu değil bence ama net şekilde olmamış gibi görünüyor. Zira Raymar Morgan konusunda da net olarak korktuğumuz başımıza gelmiş gibi görünüyor. Floyd'da bence kötü oyuncu değil ama bizim takımımız için kötü tercih iyi bir takımda rotasyon oyuncusu olarak iyi katkı verebilir ama bizim takımımızda sınırlı bütçede daha dominant daha net yabancılar tercih edilmeliydi.

Renkdaşlar💛♥️ biz dursun özbekten bir cacık olmayacağını basketbol başta olmak üzere tüm amatör branşlarda küçük emrahın boynu bükükler filmininin hayata geçeceğini biliyorduk zaten.erdem timurdan umutlu idik onunda içine dursun özbek kaçtı oda verdiği sözleri unuttu sağolsun.nemi olacak tahminim şudur:bayan futbol takımı özverili ve gayretli inşallah önleri kesilmez ve tacı takarlar.bayan basketboldada özveri gayret var ancak kadro çokta iyi değil ve ocakta wnbadan gelecek yabancıları ile çukurova ve kafes kuşu1907nin form grafiği yükselecek muhakkak.bizimde takviye yapıp onlarla ezilmeden büzülmeden mücadele etmemiz lazım.burda playoff ve eurocop hedeflerinin tutması derseniz iyi takviye ile eurocup gelebilir.kbldede seneye ön elemeli Euroleague kapısı açılabilir.bayan ve erkek voleybolda başarı bankacıların vakıf halk ziraatin tökezlemesine bağlı oda zor görünüyor.erkek futbol takımı inşallah badireleri atlatır şampiyonluk olur inşallah. erkek basketbol lig ve avrupada görünen şu: bizi üzer ve sezon sonu yeni bir yapılanma olurki burda hoca değişikliği olurmu bilemem.en azından erden timur dursun özbek beyi dinlemeyi bırakıp iyi bir kadronun temellerini atar sanırım.anlayacağınız bu sene çile bülbülüm çile şarkısını çok dinleyeceğimiz bir sene olacak maalesef.

Avrupada oynamış kaliteli 3-4 yabancıyı nasıl bulacağız bu zamanda? Eldekilere teklif gelmeden nasıl göndereceksin? Geleceklere buyout gideceklere tazminat odesen bile Ian Hummer'ı tercih eden akıl doğru tercihler yapar mı? Amile Jefferson Jonathan Williams gibi de çıkabilir gelenler 1-1.5m dolar harcayıp fark yaratamayacak 3-4 oyuncu alınma riski var. Mecbur oyuncuların kendilerini bulmalarını bekleyeceğiz.

Ekstra kaynağı sezon başında yerlilere ayirsaydik takımın tabanı yukselirdi.