2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Eskiden isimle, TC no ile üye olunurdu, referans verilirdi. Şimdi ne kadar katıksız trol varsa üşüştü foruma. Adam sosyal medyada Galatasaray' a ana avrat sövüp burada Galatasaraycılık oynuyor. Yeter artık, temizlik yapılsın.

Yönetim en azından şunu düşünebilir.Forumda ciddi derecede aktif olanlardan ve adil olacaklarını düşündükleri birilerini mod yapabilirler.O modlar bu tür durumlarla ilgilenmiş olurlar.Ve forum içi düzende sağlanır.Forumda aktiflikte artmış olur.

Uzun süredir okuyucu olarak takip ettiğim foruma bende bir şeyler karalamak istedim.Şu anda takımın durumu ortada problem teşhisi yapmak çokta zor değil,burada da bir çok kez dile getirilen problemlere bu kadar geç aksiyon alınması hatta alınmamasına anlam veremiyorum.Önce geçen seneden başlayalım harika ve beklentilerin üstünde bir sezon geçirdik ve izlemekten takip etmekten büyük keyif aldığımız bir takım çıkmıştı ortaya.Şu an ise tam tersine dönmüş durumda.Geçen sezon izlemek için gün saydığım izlerken büyük keyif aldığım bir takım varken bu sene müsait olsam bile izlemeye çekindiğim bir takım var.Kötü planlama,kötü transferler hatalı tercihler…
En çok aradığımız oyuncu Blackshear oldu,ayrıldığı gün aslında hepimiz böyle olacağını biliyorduk çünkü gerçekten potansiyelli bir uzun.Ben sezon devam ederken ilerisi için Euroleague seviyesinde bir takım ile anlaşıp ayrılacağını öngörmüştüm ama tercihi Japonya oldu.Canaan bir fırsat transferiydi sezonu tamamlayıp ayrılacağını ve Euroleague’e geri döneceğini hepimiz biliyorduk ama mevcut kadrodan en az 2 oyuncuyu daha takımda kalmaya ikna edebilmeliydik.Kim için ne kadar uğraştık bilmiyorum(K.Blackshear’ı takımda tutmak için görüşmeler yaptığımıza dair bir iki haber hatırlıyorum sadece)Bütçe,kontrat bunlar tabiki önemli ama daha önemli olan şey istikrar ve maalesef bunu sağlayabilmiş değiliz.Melo,Blackshear gibi oyuncular elbette gittikleri yerde daha çok kazanıyor ama yukarıda bahsedildiği gibi 8 kasımda 8.yabancı alarak harcanan total parayla sezon başında adam akıllı planlama yapıp düzgün bir kadro oluşturabilirdin.Yada bu parayı mevcut oyuncuları düşünerek bir iki oyuncuyu daha elde tutmaya çabalayabilirdin.Bütçe meselesi ayrı bir mesele verilen sözler teoride anlatılan ama pratikte gerçekleşmeyen şeyler tartışılıyor tartışılmaya devam da edecek.
Bu seneki oyuncu grubuna gelecek olursak bu undersize uzun sevdası nerden çıktı ve niye ısrarla devam ettiriliyor anlamıyorum bu noktada hala nasıl adım atılmaz aklım almıyor.Geçen seneki oyunculardan bahsettik bence M.N’dour ile gayet devam edilebilirdi,takıma katıldıktan sonra fena olmayan bir katkı verdiğini düşünüyorum.Geçen sene herkesin hem fikir olduğu konu Kravish’in uyum sağlayamadığı ve 6.yabancı olarak bir 5 numara alınması yönündeydi ama bugün deseler ki Morgan denilen dedeyi yolladık Kravish geri geldi herkes sevinir herhalde şu an o durumdayız.Ayrıca Kravish’te performansını yükseltip iyi katkılar vermişti kesinlikle kötü bir transfer değildi.Ama bu seneki tercihlerin hepsi mi hatalı olur,çok undersize meraklısı iseniz geçen senede ismi bizle anılan Jordan Morgan’a gidilebilirdi keza kendisinin de boyu 2.03 ve yanılmıyorsam ligde geçen ayın en değerli oyuncusu seçildi hatta ve hatta Banvit geçmişide var…daha ne olsun ama sanırım daha 31 yaşında olduğu için genç bulundu bize gelebilmek için 2-3 sene daha tecrübelenmesi gerek(!)
Ian Hummer konusuna girmiyorum bile.
Aslında tüm yazdıklarım defalarca yazılmış ve dile getirilmiş şeyler ama ilk mesajım böyle bir özet şeklinde olsun istedim.Daha keyifli daha istikrarlı özellikle istikrarlı bir Galatasaray basketbolu görmek dileğiyle…

Canaan'ın çok abartıldığını düşünüyorum şut dışında öyle acayip bir katkı vermedi. Mcgee 'de Armanda göre daha iyi transfer ama yine isim olarak beklentilerin altında kalıyor, teknik ekip aman ağzımızın tadı bozulmasın risk almayalım modunda takılıyor sürekli takımın tabanını az da olsa güçlendirecek hamleler yapılıyor.
Blackshear özel oyuncuydu ama ben yolların ayrılmasını doğru buluyorum ve Sadık'a daha fazla güvenilmesi taraftarıyım. Onuralp gibi bir Türk oyuncumuzun olmasını istiyorsak Sadık'ın arkasına oyuncu bakmalıyız en azından bu şansı ona vermeliyiz.
Hala bence takıma en azından orta mesafesi olan bir beş ve ennis-Angola ikilisinden birinin yerine oyuncu gelmesi gerektiğini düşünüyorum.

Bosuna masraf harcayip kurulan rezil kadroya daha cok masraf yapmaya gerek yok. Boyle Hunterla,Yunusla devam. Ne yani 2 tane yildiz oyuncu alinca ne olacak? En fazla Playoff yaparsin ilk turda sezon biter.

Cüzdan sallayan Özbek'in katkısı iki milyonu geçmiyor, oyuncu maaşları iki ay geriden geliyor, maaşı ödenmeyen oyuncu ihtarname gönderdi vs haberler çıkmaya başladı futbol takımı için. Bakalım diğer branşlara etkisi olacakmı.

-PANA ve Valencia beklemediğim galibiyetler aldılar.
-Bu galibiyetlerde iç sahada oynamanın verdiği avantaj ve taraftar desteği de çok etkili oldu.
-Valencia takımında C.Jones maçın kazanılmasında çok büyük katkı sağladı.

Son düzenleme:
-Angola oynadığı her milli takım maçında belli bir seviyenin üstünde performans veriyor.
-Bizde bu kadar iyi oynamamasının sebebi milli takımda rakip olduğu takımların yeterince güçlü kadroya sahip olmaması bence.Ek olarak bizim ligimiz Avrupa’nın en iyi 3 basketbol ligi arasında ve gerçekten sert bir lig. Bu sertlik de Angola’nın performansının yeterince iyi olmamasında etkili bir faktör bence.

İlk yarı sonucu | 46-41
🆚 𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝘆 𝗡𝗲𝗳 X Onvo Büyükçekmece

📊 Skor dağılımımız;
Ian Hummer 12, Dee Bost 8, Dylan Ennis 8, Tyrus McGee 6, Muhaymin Mustafa 5, Angelo Caloiaro 4, Sedat Karagülle 2, Mahir Ağva 1

Maç Sonucu | 🆚 97-76
𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝘆 𝗡𝗲𝗳 Basketbol X Onvo Büyükçekmece

📊 Skor dağılımımız;
Ian Hummer 20, Dee Bost 14, Dylan Ennis 13, Muhaymin Mustafa 11, Angelo Caloiaro 10, Tyrus McGee 9, Mahir Ağva 7, Sedat Ali Karagülle 6, Sinan Sağlam 3, Koralp Türk 2, Yunus Emre Sonsırma 2

Maç Sonucu | 🆚 97-76
𝗚𝗮𝗹𝗮𝘁𝗮𝘀𝗮𝗿𝗮𝘆 𝗡𝗲𝗳 Basketbol X Onvo Büyükçekmece

📊 Skor dağılımımız;
Ian Hummer 20, Dee Bost 14, Dylan Ennis 13, Muhaymin Mustafa 11, Angelo Caloiaro 10, Tyrus McGee 9, Mahir Ağva 7, Sedat Ali Karagülle 6, Sinan Sağlam 3, Koralp Türk 2, Yunus Emre Sonsırma 2
Hocanın Ian'dan faydalanmaya başlaması güzel.Gerçi geleli çok olmadı ama geçen maç kadroya bile girememişti.Bitik Morgan izleyeceğime kendisini tercih ederim.