Ekrem Memnun geçen sene çok iyi kadro kurmuş bunu şimdi daha iyi anladım.
Katılıyorum + ayrıca Ekrem hoca sonradan takıma katılan ve çok iyi ivme yakalamamızı sağlayan Ndour ve Canaan ile sezon sonuna kadar devam etseydi nasıl olurdu acaba ?
Ya da tam tersi Pistoilis hoca bu 2 oyuncu yokken sezon ortasına kadar devam etse nasıl olurdu ? Ekrem hocayı tabikide eleştirmek isteyen eleştirir.Fakat söz konu objektiflikse önce bunun cevaplarını aramamız lazım.
Bir diğer noktada Ekrem hocayla daha önce milli takımda ve kulüp seviyesinde çalışmış iş arkadaşlarının hakkında söylediklerine baktım.1 tane olumsuz görüş görmedim,herkes hocayla çalışmış olduğu için mutlu,tecrübe edindik vs diyorlar.
Son olarakta geçen sezon başında hocanın verdiği röportajdan kesitler aktarmak lazım.Nefretle yerden yere vurulamayacak birisidir hoca.Ayrıca 4.maddeye ek olarak Melo kendi açıklamasında Ekrem hoca ile konuştuktan sonra teklifi kabul ettiğini söylemişti.
1-
"Geçen yıl ocak ayında, çok zor bir dönemde görev aldım Galatasaray basketbol takımında. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Kulüpte bir seçim süreci de yaşandı. Kümede kalmak istiyorduk ve çok fazla
Koç adayı yoktu. Çoğu insan bu sürece girmek istemiyordu, ben o durumda görevi kabul ettim. Galatasaray benim evim, basketbola başlayıp yetiştiğim yer. Galatasaray bU ligde hep olması gereken bir takım. Bu dünyada olmayacak bazı şeyler var benim için. Galatasaray benim gözümde asla ikinci ligde olamaz..."
2-
"Sezon bitince bir beklentim yoktu. Yönetim değişecekti. Seçim süreci ertelendi. Süreçler uzadı, takım koçsuz kalmasın diye benimle sözleşme uzattılar. Sonra yeni yönetim geldi. Onların başka planı olabilirdi. Onlara 'Başka bir planınız varsa ben bırakabilirim' dedim.
3-Yenildikçe insanların güveni azalıyor. Sonunda 1-2 değişiklik yaptık. Çok sayı atacak adam bulmamız lazımdı, biraz da şanslıydık. Onları da bulduk. Pierre Jackson ve Jordan Crawford... Bu arkadaşlar için de sorunlu dendi, takıma zarar verir dendi. Bizim de acil maç kazanmamız lazım. Biz zaten sorunluyuz, onlar ne kadar olabilirdi ki... O gelip basket atacak, ben de onun basket atması için ortamı hazırlayacağım. Çok zor bir süreçti ama istediğimizi aldık. Hırpalandık ama aldık..."
4-
Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, Melo Trimble'ın transfer sürecini şöyle aktardı:
"Adını asistan koçlardan duydum. Ben bilmiyordum, araştırmaya başladım. Büyük bir potansiyel gördüm. Israrla sabrettim, alınabilecek riskleri dibine kadar aldım. Melo şu an insan olarak da sevdiğim biri, oyuncu potansiyeli de çok yüksek. Çok daha fazlasını da gösterecek.