2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Bir şey yazacağım ceza alacağım. Yani eşşeekk olsa anlar aylardır. Bu takım pivotsuz oynuyor. Adını bilmediğimiz oyuncular sırf ''pivot'' olduğu için tek pozisyonda 3-5 hücum ribaundu birden alın rahat rahat post oynuyorlar. Ne olmasını bekliyorsunuz daha? Allah peygamber aşkına defolup gidin, düşün bu şubenin yakasından.
 
Hummer-Mahir-Floyd (28362863 aydır sakat) (aşağı yukarı 1 ay önce bu rotasyonda yürüyen ölü Morgan'ın olduğunu da unutmayalım.) Galatasaraylı yöneticilerin hocaya ve taraftara layık gördüğü, BCL şampiyonluğu hedefi koyduğu sezonda kurduğu pivot rotasyonu. Yorumsuz.
 
Kostas Antetokounmpo serbest kalmış. Bizde iş yapar mı var mı oyuncuyu tanıyan? Bu arada fb'de ilgileniyormuș
Bizim gibi sacma yoneticilerin oldugu yerde boyle oyuncular olmaz,gerekmez. 2-3 sene once Banvitte oynamis, veya Yalova basketten , 2.liglerden bir yabanci pivot almak , bu yoneticilerin kafa yapisi,hedeflerine dogru orantili olur.
 
Yetersiz oldukları için Mahir Muhaymin Sinan Sedat süre almıyor alamıyor. Defalarca yazdım şu 4 adam yerine 2 adam alsak olmaz mıydı? Ennis bu takımın oyuncusu olmamalı Hummer zaten gereksiz Morgan riskinin devamı. Turgay Zeytingöz açıklama yap artık.
 
Son düzenleme:
Ekrem Memnun geçen sene çok iyi kadro kurmuş bunu şimdi daha iyi anladım.

Katılıyorum + ayrıca Ekrem hoca sonradan takıma katılan ve çok iyi ivme yakalamamızı sağlayan Ndour ve Canaan ile sezon sonuna kadar devam etseydi nasıl olurdu acaba ?

Ya da tam tersi Pistoilis hoca bu 2 oyuncu yokken sezon ortasına kadar devam etse nasıl olurdu ? Ekrem hocayı tabikide eleştirmek isteyen eleştirir.Fakat söz konu objektiflikse önce bunun cevaplarını aramamız lazım.

Bir diğer noktada Ekrem hocayla daha önce milli takımda ve kulüp seviyesinde çalışmış iş arkadaşlarının hakkında söylediklerine baktım.1 tane olumsuz görüş görmedim,herkes hocayla çalışmış olduğu için mutlu,tecrübe edindik vs diyorlar.

Son olarakta geçen sezon başında hocanın verdiği röportajdan kesitler aktarmak lazım.Nefretle yerden yere vurulamayacak birisidir hoca.Ayrıca 4.maddeye ek olarak Melo kendi açıklamasında Ekrem hoca ile konuştuktan sonra teklifi kabul ettiğini söylemişti.

1-

"Geçen yıl ocak ayında, çok zor bir dönemde görev aldım Galatasaray basketbol takımında. Çok sıkıntılı bir süreç geçirdik. Kulüpte bir seçim süreci de yaşandı. Kümede kalmak istiyorduk ve çok fazla Koç adayı yoktu. Çoğu insan bu sürece girmek istemiyordu, ben o durumda görevi kabul ettim. Galatasaray benim evim, basketbola başlayıp yetiştiğim yer. Galatasaray bU ligde hep olması gereken bir takım. Bu dünyada olmayacak bazı şeyler var benim için. Galatasaray benim gözümde asla ikinci ligde olamaz..."


2-

"Sezon bitince bir beklentim yoktu. Yönetim değişecekti. Seçim süreci ertelendi. Süreçler uzadı, takım koçsuz kalmasın diye benimle sözleşme uzattılar. Sonra yeni yönetim geldi. Onların başka planı olabilirdi. Onlara 'Başka bir planınız varsa ben bırakabilirim' dedim.


3-Yenildikçe insanların güveni azalıyor. Sonunda 1-2 değişiklik yaptık. Çok sayı atacak adam bulmamız lazımdı, biraz da şanslıydık. Onları da bulduk. Pierre Jackson ve Jordan Crawford... Bu arkadaşlar için de sorunlu dendi, takıma zarar verir dendi. Bizim de acil maç kazanmamız lazım. Biz zaten sorunluyuz, onlar ne kadar olabilirdi ki... O gelip basket atacak, ben de onun basket atması için ortamı hazırlayacağım. Çok zor bir süreçti ama istediğimizi aldık. Hırpalandık ama aldık..."

4-

Galatasaray Başantrenörü Ekrem Memnun, Melo Trimble'ın transfer sürecini şöyle aktardı:

"Adını asistan koçlardan duydum. Ben bilmiyordum, araştırmaya başladım. Büyük bir potansiyel gördüm. Israrla sabrettim, alınabilecek riskleri dibine kadar aldım. Melo şu an insan olarak da sevdiğim biri, oyuncu potansiyeli de çok yüksek. Çok daha fazlasını da gösterecek.
 
Düne kadar takıma 1 pota altı takviyesinin yeterli olduğunu düşünüyordum, ancak son maçlarda Hummer'ın performansını görünce kararım değişti. Bize net şekilde 2 pota altı oyuncusu lazım, bir tane 4.5 bir tane de 5 numara. Kerry'nin elini ayağını öpün özür dileyin getirin... Diğer oyuncu da undersize olmayan ve Banvit'te oynamamış biri olursa memnun oluruz.
 
İşin komiği, şu videodan sonra 1 kere gidebildik sanırım oraya. Yavrum Patrick Young da nasıl bir canavarmış öyle. Vallahi onun kadar biz de şanssızız izleyemediğimiz için onu. Neyse bizim hedefimiz BCL boşverin videoları.
 
Fenerbahçe Beko'da Samet Geyik süre almıyor. Euroleague'de süre almaması normal ama ligde bile süre alamıyor. Bir teklif yapsak keşke. Kabul etmeyecekleri kesin olsa da denememiz gerekir. Hem kendisi tüm sezon boyunca kenarda paslanmaktan kurtulur hem de bizde Mahir Ağva kazmasına katlanmaktan kurtuluruz.

Yabancı uzun G-League'den gelebilir. Derinlemesine araştırma yapmaya gerek yok. Norvel Pelle bile fark yaratır.
 
Samet veya Egemen'i vermezler. Para olsa Furkan alınır ama zor. Floyd'dan çıkmak da kolay değil oyuncu bulmak da. Floyd'a tazminat üstüne ortalama oyuncuya buy out ödemek zorunda kalacağız g league için.
 
Merkez Efendi’nin bile üst düzey bir pivotu var ve ne kadar fark yarattığını gördük. Her takımın iyi kötü içeriyi kapatan uzunları var. Bizim sene başından beri pivotumuz yok. Fenerbahçe’de Motley sakatlandı, 3 gün sonra iyi veya kötü hemen biriyle anlaştıkları haberi çıkıyor. Bütçe falan anlamam ben arkadaş, sen bu dükkanı açtın açana dek bir sürü yatırım da yaptın , bu saatten sonra bu dükkanı kapayamazsın. Pivot alın şu takıma !!!
 
Az önce Hummer ile ilgili görüşlerimi yazarken üç paragraf boyunca mantık kelimesini kullandım. Mantık çerçevesinde düşünerek doğru kararlar almaya çalışmak artık günümüzde olmazsa olmaz bir durum ve artık hemen hemen her yapı (bu yeni kurulacak bir marketler zinciri olabilir, yeni açılmış bir otobüs firması olabilir, büyümek üzere olan bir ihracat şirketi olabilir...) aklımıza gelecek her iş kolunda insanlar işlerini en iyi şekilde yürütmek için belli bir planlama ve işi bilen kaliteli kişiler ile hevesli genç dinamik kişileri bünyesine katmak isterler.

Şu anki ekonomik durumu göz önüne alırsak gelecek yılda bütçemiz bu civarda olabilir. Maalesef bu bütçeyle en fazla orta sıralarda play off kovalayan bir takım olabiliriz, Avrupa kupaları kısmına zaten hiç girmiyorum. Tabi o da elimizde eş dost torpilli ile işe girmemiş gerçekten bu işi seven en iyi şekilde yapmaya çalışan yönetici, antrenör ekibi ve oyunu gerçekten sevip hakkını veren oyuncular ile olur.

Gönül ister ki her yıl 10-12 milyon dolar ya da euro bütçe ile yola çıkalım iyi oyuncular transfer edelim ama maalesef bu kısa vadede çok mümkün görünmüyor. Bu oyunu ve takımı seven kişilere hayal satmak yerine gerçekleri söyleyip gerçekçi hedefler koyup yola çıkmak en doğrusu olur.

Ve bu sezon için eğer oyuncu hamlesi yapmayı düşünüyorsanız lütfen önce sorunu doğru şekilde analiz edin, iyi bir araştırma yapıp düşünerek sağlıklı kararlar alın ki hem bu kulübün ve taraftarın parası boşa gitmesin hem de bu takımı sevip sahiplenen kişilerin akıl sağlığını bozmayın.
 
Yakında bcl'de play in oynayacağız.
Hemen önce ligin en iyi'lerinden Türk telekom maçı var. 5 numaramız hem saha'da hemde kağıt üstünde yok. Daha gelip takıma uyum sağlayacak derken yine geciktik. Herhalde bcl veya eurocup'tan düşecek oyuncuları bekliyorlar. Bari iyi bi oyuncu alsak'ta bundan sonra düzgün maçlar izlesek.
 

Üst