2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Floyd, Hummer ve hatta Angelo’nunda bu takımda yeri olmamalı. Ristic transferini yaptıysak bu üç adam yerine bir tane 4-5 oynayabilen oyuncu ( Kai Jones )ve bir tanede yerli forvet ( Egehan )yeter.Oyuncuları neden hep Avrupa’dan alıyoruz oda ayrı bir soru işareti.NBA’de şans bulamayan bir dünya kaliteli uzun var.
Egehan keske olsa..Ama Efes’in iki oyuncusunu verip bir yerli aldigi ortamda Egehan’i da elden cikarmasini beklemek zor gibi bu sezon ozelinde..

Galatasaray NEF💛
D.Bost, Yunus Emre S.,Sedat Ali K.
T.Mc Gee, D.Ennis,
Goksenin Koksal, Muhaymin M.
A.Caloiaro, Sadık Emir K., I.Hummer
D.Ristic,J.Floyd, Mahir A.

Sene içerisinde 3 yabancı degisimi oldu, yine de gecen sezon ki kadro daha önde geliyor bana.

Anlaşma süresi belirtilmemiş 1.5+1 dir umarım.
6-7/6-8 boylarında atletik sert bir kombo forvet bulsak yanına iyi olur. Justin Gorham var Israil liginde ucuza mal edilebilirse. Floyd'un topu yere vura bilen basketbolu bileni gibi. Floyd iyileşse de beklentiyi karşılar mı bilmiyoruz. Sözleşmesinden çıkmak zor. Ya da Hummer'ın form tutmasını bekleyeceğiz.

Son bir hamle yapıp; Hummer’a tesekkür edip, eskilerden Justin Carter tarzı bir oyuncu çeksek BCL için çok iddialı konuma yeniden gelebiliriz. Ristic aynı zamanda Floyd ve Mahir’e de iyi gelecektir.

Yaza yaza getirdi burası yine. Eskiden de buraya yazıyorduk ve alıyorlardı. Adam ederse bu forum adam edecek şubeyi. Yoksa Hummer-Floyd, Morgan tamam diyip devam ederlerdi.

Uzun boylu uzun almışız. Herkes evin çatısını kontrol etsin, tuğla eksiği olabilir.
İstediğim bir isimdi. Hayırlı uğurlu olsun. Birlikte şampiyonluk sevinçlerimiz çok olsun inşallah

Biraz araştırma yaptım. fuenlabrada 1 aydır ödeme yapmıyormuş kimseye ve daha da sorunlar yaşayabilirlermiş. novak ve kromah'da kulüp arıyorlarmış.

Aklımdaki tek soru işareti Fuenlabrada'nın ligdeki konumu. Umarım takımın kötü durumunun sebebi ödeme sıkıntıları filandır çünkü alt sıralardan iyi istatistik sahibi oyuncu getirince bazen Luka Zoric de çekebiliyorsun.

BCL özelinde fazlasıyla iyi bir uzun rotasyonu oluştuğunu düşünüyorum. Açıkçası her işi görebilecek uzun var takımda. Bütün işleri tek başına görecek uzunu zaten BCL’ye getiremezsin.

Genelde 3.5 numara eksiğinden dem vurulmuş. Ancak bana kalsaydı 3.5 yerine net 3 alırdım bu takıma. Fizikli 3 numaraların bize sorun çıkaracağı aşikar. Bu durumu Caloirao’yu 3’e çekerek tölere edebiliriz. Ancak bu sefer de hücum tıkanır.

Günümüz basketbolunda sahada topa yön veren en az 3 oyuncuyu tutmak gerek

Dusan Ristic'in ihtiyacımız olan özelliklere sahip uzun olmadığını düşünüyorum. Ristic'in temastan kaçan bir oyun tarzı var ve savunmada kalıbının gerektirdiği sertliği gösteremiyor. En iyi ihtimalde 7 yıl önceki Ante Tomic ya da 2-3 yıl önceki Tibor Pleiss performansı gösterebilir ama bu bile bizim ihtiyaçlarımıza tam karşılık gelmiyor. Neyseki kontratı 5 aylık. Beğenmezsek Haziran'da göndeririz.

Açıkcası teklifimizi kabul etmeyen Jay Huff bize daha fazla uyumlu olurdu. Ama NBA hayali olan ve 1 haftalık NBA kontratında en az 200 Bin Dolar kazanacağını bilen G League oyuncusunu getirmek neredeyse imkansız.

4.yabanci guard anlamsız geliyor iyi kötü istikrarlı top getirebilen Yunus varken. 4 e kayamayan saf 3 iyi de Göksenin ön alanda oynayamıyor. Caloiaro 4 oynasın ama pota altı için gücü atletizmi yeter mi?? Scoty Hopson Schibb Colson Micov gibi bence sadece 3 oynayan adamlar Ristic Caloiaro yu yalniz bırakır pota altı işlerinde Hayes Pierre Biberovic Guduric hem fizikli hem agresif.
Muhaymin aslında atletizmi uzun boyu ve kolları ile iş yapabilir ama çok yumuşak kalıyor. Sinan ve Muhaymin'e ödenen maaş ve buyout düşününce 3/4 oynayabilecek hazır Erkan'ı almamak hataydı.

Ristic hayırlı olsun. Sezon arası alınabilecek iyi bir oyuncu ama bence bizim defoları örtecek bir uzun değil gibi 4 numarada Sadık 5 te Ristic ikilisi pek olmaz gibi. Hücum da 5 numara katkisi alırız ama savunma çok sağlam değil gibi Ristic te. Ristic Floyd beraber olursa savunma tamam olur bu seferde Sadık dışarıda kalıyor. Elimizde tam verim aldığımız Türk sadece Sadık onuda pek kenara atamayiz. Floyd un hücum yönü çok iyi değil zaten sakatlıktan sonra nasıl dönecek soru işareti. Takımın 3 numara eksiğini zaten söylemeye gerek yok. Geçen seneki kadronun hala çok gerisindeyiz.

Hayırlı olsun Ristic transferi fakat Jay Huff bence net daha iyi oyuncu, dolayısıyla ben Jay Huff gelsin isterdim. Ristic hücumda iyi işler yapacaktır fakat savunma konusunda ciddi soru işaretlerim var. Boyuna göre yeterince iyi bir fiziği yok ve temastan kaçarak oynuyor.

Hayırlı olsun Ristic transferi fakat Jay Huff bence net daha iyi oyuncu, dolayısıyla ben Jay Huff gelsin isterdim. Ristic hücumda iyi işler yapacaktır fakat savunma konusunda ciddi soru işaretlerim var. Boyuna göre yeterince iyi bir fiziği yok ve temastan kaçarak oynuyor.
Net ayni fikirdeyim hatta Huff'un atletizimi cok daha iyidi.

Gel gelelim 2.10 uzerini Tibor ve Sertaç ikilisinden sonra görmedik diye Hatirliyorum

Adamın Gleague'de 3.2 blok ortalaması var:) ortayı iyi kapatıyor hakikaten iyi transfer olurdu. Bu arada balayında sakatlandığı için gelmekten vazgeçen eski oyuncumuz zach hankins de baya iyi işler çıkarıyor israil liginde. 13.2 sayı 11.6 ribaund 2.2 blok

Huff kabul etmemiş ayrıca Lakers A.Davis'in yerine kadroya onu dahil edecek büyük ihtimal abi Rıstic çıkış ücretini kendi cebinden ödemiş. Huff gelseydi 50 bin dolar ödeyecektik. Gleague den alınacak tüm oyuncular için mecburmuş bu ödeme.