Abi dediklerin çok doğru ancak bu sezon transferde anlamadığım şu biz Buğrahan ile görüşüp neden Yunus'a kadar düştük. Yunus'tan daha oyuncu bulamadık mı?
İtudis, Pistiolis hocalar Obradovic ekolü oldukları için önce savunma diyorlar. İyi yapılan savunmadan enerji alıp hücumu çok yönlü setler üzerinden son saniyeye kadar acele etmeden oynamak üzerine kurulu bir düzenle oynamak istiyorlar. Yani hücumda eğer bir set olmuyorsa bu set olmadı diyerek bire bire yönelmek yerine hemen düzenler içinde kalıp başka bir set oyununa dönüyorlar. Tabi bunu yapmak içnde oynayan bütün oyuncuların saha görüş ve oyun bilgisinin üst düzey olması gerekiyor. Bir de bunun üzerine Diamantidis, Bogdanovic ve Sloukas gibi eli titremeyen oyuncuların olunca işler çok daha kolay oluyor.
Biz de kadro kuarken muhtemelen ön alanda basan savunmada adam değişen, pozisyon ayırt etmeden adam değişme savunmasında herkes rakibin karşısında kalsın ve savunmada rakibi boğalım sonrada koşan bir takım olup hızlı hücumlardan beslenelim dedik ama teorimiz pratikte tutmadı. Yunus Emre'de bence zaten savunma yönü kuvvetli olduğu için alındı ceza şutu soksun yeter dendi, hazırlık dönemi ve ligin başında bunlarıda iyi yaptı hatta beklediğimizden çok daha iyi bile katkı verdi, ama sonra performansı inanılmaz düştü, bunun sebebi nedir bilmiyorum hiçbir fikrim yok.
Önce Buğrahan Tuncer'i almak isteyip sonra Yunus Emre'ye dönmek zaten başlı başına çok alakasız bir durum. Biri savunma diğeri hücum yönü kuvvetli oyuncular. Buğrahan gününde olduğunda çok iyi oynuyor ama savunmada neredeyse hiçbir zaman yok, çok kolay geçiliyor bazen arka arkaya gereksiz fauller yapıyor, ki ben Buğrahan'ı Eskişehir günlerinden beri takımda görmek isteyen birisiyim keşke bugün gelse yine isterim ama bizim takımda şu an için Buğrahan'ın yapacağı savunma hatalarını kapatacak bir savunmacı yok.
Sezona savunmadan güç alıp sonrasında hücum yapacak gibi bir kadro ile başladık ama geldiğimiz noktada yine hücum yönü iyi savunması daha zayıf bir kadro ile baş başa kaldık. Bence yine de eğer bir oyuncu alınmak isteniyorsa Hummer gönderilip yerine gerçek bir oyun kurucu ya da bir 3,5-4 alınmalı, ayrıca keşke Russell'ı başta Mcgee yerine alıp şimdi Russell yerine Bost gittiği için iyi bir oyun kurucu almaya çalışsaydık daha iyi olurdu. Görünen o ki ligde oynanacak maçlarda Hummer ve Floyd dışarıda kalacak. Artık bizim yapamamız gereken iyi mücadele ederek her maç topu iyi paylaşıp ortalama 22-28 arası asist yapmak olmalı,çünkü potaya atak eden üç delici kısa varken bunu kullanıp top paylaşımı üzerinden gitmek gerekiyor. Her hücumda top her oyuncunun eline bir kere değmeli ki bu rakibin savunma kısmında kafasını baya meşgul eder. Son olarak Ristic asist ortalaması sadece 1 olan bir oyuncu o da bu şekilde asist yapmaya başlarsa hücumda düzenler çok daha kolay yerine oturur diye düşünüyorum.
Bu arada Timur beyin yerine cevap vermiş gibi oldum, onunda değerli görüşlerini okumak isterim.