2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Hummer Peristeri söylentileri doğru sanırım. Hummer yerine benzer profilde daha güçlü ribaund ve şutu daha iyi Justin Gorham iyi olur. Geçen yıl Bonn'da oynadı bu sezon İsrail'e Hapoel Gilboa Galil'de oynuyor.
 
Ian Hummer - Peristeri olayı doğruysa, gidişi hem bizim hem de oyuncu için iyi olur. Gidişi halinde, Blackshear tarzı 4 5 oynayabilen atlet ve şutu olan birine gitmemiz gerekiyor. Hayırlısı diyelim.
 
Hummer'dan maddi bir gelirimiz olacak mı çıkışı için ücret alacak mıyız yani? bence gitmesi durumunda direk 3 numaraya koşarım şahsen ben, o daha büyük ihtiyaç bence. uzun rotasyonu zaten çok şişti floyd-ristic-mahir caloiaro-sadık şeklinde. ha hoca caloiaro'yu 3 olarak düşünüyorsa bilemem tabii
 
Takimda o kadar kotu bir kimya kuruldu ki; o kadar yamadan sonra hala 3-4 ihtiyac konusuyoruz.
- Hala gercek bir yonlendiricimiz yok.
- Hala gercek bir cember savunucumuz yok. ( Floyd var ama su ana dek cok yetersiz)
- Hala bir Turk guvenebilecek kisamiz yok.
- Hala gercek bir 3 numaramiz yok. ( Goksenin ve Muhaymin var ama onlarin da yeterlilikleri tartisilir.)

Bu kadar varlik icinde bu kadar yokluk cekmemiz cok amatorce. Bir transfer hakkimiz varsa; ben bunu yine de undersized olmayan bir guard ile kullanirdim. Cunku bu takimda bir tek o yok. Russell cok iyi bir oyuncu olabilir, bir mac cikip 40 da atabilir ama bizim asil ihtiyacimiz o degildi bence.
 
Ennis varken üstüne Russell gelecekken McGee çok gereksiz kalıyor. Yemin ediyorum hayatımda bu kadar saçma sapan kadro planlaması çok az gördüm.
Geçen sezon Melo- Dee Bost gibi oldu. İlk görüşülen Melo'ydu olmayınca Bost alındı Melo ihtimali yeniden ortaya çıkınca oda alındı tabikide şimdikilerden üstün oyunculardı. Bu sezonda McGee'den önce Russell ile görüşülmüş olmayınca McGee gelmişti.
 
Abi yönlendirici bir oyun kurucu takviyesi daha iyi olmaz mı?
4. yabanci guard yerine McGee yerine pg oynayabilen biri gelse daha iyi. 4 yabanci guardi ligde zaten oynatamayacaksin. 4.guard yerine profil değiştirilmesi daha mantıklı ama McGee de kötü oynuyor diyemeyiz sıkıntı ne Ennis ne McGee pg oynayamamasi.
Will Cummings de aslen pg değil McGee ye göre biraz daha iyi pg oynayabilir. Ona bakarsak McGee de Ennis'ten daha iyi pg oynuyor.
Alex Perez daha bir pg ama alma ihtimali yok herhalde. McGee yerine Russell gelmeliydi zamanında kadronda yerli pg yokken en az iki yabancı pg olması lazımdı. Ennis'in pg oynayamadigi sezon başı belli olmuştu.
 
Mahir ve Yunus Emre'nin olmadığı bir yapıda Süper Lig 5 yabancı nasıl olmalı? Floyd-Ristic-Caloiaro-Russell-Ennis-McGee 6 lısından kimi dışarıda bırakırsınız?
 
Calaioro 3.5 Ristic şutör 5 olunca içeride hareketli atlet uzun kalmıyor.
Efes Larkin'i Fenerbahçe Wilbekin'i yerli olarak oynatıyor.
Geçen sezon yarı final serisinde Kravish Blackshear Ndour dan biri mecbur dışarıda kaldığı için elendik. Ya iyi bir yerli guard alınacaktı ya da iyi bir yerli uzun, Yunus ve Mahir alındı, ikisini de yapmadık aynı ikilem kısır döngü devam ediyor. Bile bile lades. 250-300bin dolar ayırıp sadece iyi bir yerli 1 tane alacaktın. Morgan'a Hummer'a verilen paradan çıkmıştı bile maliyeti.
 
Son düzenleme:
Calaioro 3.5 Ristic şutör 5 olunca içeride hareketli atlet uzun kalmıyor.
Efes Larkin'i Fenerbahçe Wilbekin'i yerli olarak oynatıyor.
Geçen sezon yarı final serisinde Kravish Blackshear Ndour dan biti mecbur dışarıda kaldığı için elendik. Ya iyi bir yerli guard alınacaktı ya da iyi bir yerli uzun, Yunus ve Mahir alındı, ikisini de yapmadık aynı ikilem kısır döngü devam ediyor. Bile bile lades. 250-300bin dolar ayırıp sadece iyi bir yerli 1 tane alacaktın. Morgan'a Hummer'a verilen paradan çıkmıştı bile maliyeti.
Dediğin çok doğru renktaş. Mesele dönüp dolaşıp kaliteli yerliye geliyor. Geçen sezon finalin kapısından döndük ama maalesef eksik nokta tespiti yapılıp sorun giderilemedi.
 
Calaioro 3.5 Ristic şutör 5 olunca içeride hareketli atlet uzun kalmıyor.
Efes Larkin'i Fenerbahçe Wilbekin'i yerli olarak oynatıyor.
Geçen sezon yarı final serisinde Kravish Blackshear Ndour dan biti mecbur dışarıda kaldığı için elendik. Ya iyi bir yerli guard alınacaktı ya da iyi bir yerli uzun, Yunus ve Mahir alındı, ikisini de yapmadık aynı ikilem kısır döngü devam ediyor. Bile bile lades. 250-300bin dolar ayırıp sadece iyi bir yerli 1 tane alacaktın. Morgan'a Hummer'a verilen paradan çıkmıştı bile maliyeti.
Abi dediklerin çok doğru ancak bu sezon transferde anlamadığım şu biz Buğrahan ile görüşüp neden Yunus'a kadar düştük. Yunus'tan daha oyuncu bulamadık mı?
 
Abi dediklerin çok doğru ancak bu sezon transferde anlamadığım şu biz Buğrahan ile görüşüp neden Yunus'a kadar düştük. Yunus'tan daha oyuncu bulamadık mı?

İtudis, Pistiolis hocalar Obradovic ekolü oldukları için önce savunma diyorlar. İyi yapılan savunmadan enerji alıp hücumu çok yönlü setler üzerinden son saniyeye kadar acele etmeden oynamak üzerine kurulu bir düzenle oynamak istiyorlar. Yani hücumda eğer bir set olmuyorsa bu set olmadı diyerek bire bire yönelmek yerine hemen düzenler içinde kalıp başka bir set oyununa dönüyorlar. Tabi bunu yapmak içnde oynayan bütün oyuncuların saha görüş ve oyun bilgisinin üst düzey olması gerekiyor. Bir de bunun üzerine Diamantidis, Bogdanovic ve Sloukas gibi eli titremeyen oyuncuların olunca işler çok daha kolay oluyor.

Biz de kadro kuarken muhtemelen ön alanda basan savunmada adam değişen, pozisyon ayırt etmeden adam değişme savunmasında herkes rakibin karşısında kalsın ve savunmada rakibi boğalım sonrada koşan bir takım olup hızlı hücumlardan beslenelim dedik ama teorimiz pratikte tutmadı. Yunus Emre'de bence zaten savunma yönü kuvvetli olduğu için alındı ceza şutu soksun yeter dendi, hazırlık dönemi ve ligin başında bunlarıda iyi yaptı hatta beklediğimizden çok daha iyi bile katkı verdi, ama sonra performansı inanılmaz düştü, bunun sebebi nedir bilmiyorum hiçbir fikrim yok.

Önce Buğrahan Tuncer'i almak isteyip sonra Yunus Emre'ye dönmek zaten başlı başına çok alakasız bir durum. Biri savunma diğeri hücum yönü kuvvetli oyuncular. Buğrahan gününde olduğunda çok iyi oynuyor ama savunmada neredeyse hiçbir zaman yok, çok kolay geçiliyor bazen arka arkaya gereksiz fauller yapıyor, ki ben Buğrahan'ı Eskişehir günlerinden beri takımda görmek isteyen birisiyim keşke bugün gelse yine isterim ama bizim takımda şu an için Buğrahan'ın yapacağı savunma hatalarını kapatacak bir savunmacı yok.

Sezona savunmadan güç alıp sonrasında hücum yapacak gibi bir kadro ile başladık ama geldiğimiz noktada yine hücum yönü iyi savunması daha zayıf bir kadro ile baş başa kaldık. Bence yine de eğer bir oyuncu alınmak isteniyorsa Hummer gönderilip yerine gerçek bir oyun kurucu ya da bir 3,5-4 alınmalı, ayrıca keşke Russell'ı başta Mcgee yerine alıp şimdi Russell yerine Bost gittiği için iyi bir oyun kurucu almaya çalışsaydık daha iyi olurdu. Görünen o ki ligde oynanacak maçlarda Hummer ve Floyd dışarıda kalacak. Artık bizim yapamamız gereken iyi mücadele ederek her maç topu iyi paylaşıp ortalama 22-28 arası asist yapmak olmalı,çünkü potaya atak eden üç delici kısa varken bunu kullanıp top paylaşımı üzerinden gitmek gerekiyor. Her hücumda top her oyuncunun eline bir kere değmeli ki bu rakibin savunma kısmında kafasını baya meşgul eder. Son olarak Ristic asist ortalaması sadece 1 olan bir oyuncu o da bu şekilde asist yapmaya başlarsa hücumda düzenler çok daha kolay yerine oturur diye düşünüyorum.

Bu arada Timur beyin yerine cevap vermiş gibi oldum, onunda değerli görüşlerini okumak isterim.
 
Son düzenleme:
Orkun beyin dediklerine katılıyorum as olabilecek yerli sg yada pg bakıldı olmayınca Yunus Emre'yi aldık. Bost'un yanına pg özellikli Brian Angola'yı alıp pg açığını dengelemeye çalıştık.
İşin ilginci sezon başladığında Ennis'in pg oynayamadigi görülürken tutmayan Angola yerine pg kökenli kombo guard yerine sg ağırlıklı McGee alındı. Yine Floyd hücumda ışık vermedi üstüne sakatlandı. Morgan zaten olmadı. Rakip uzunlar pota altında cirit atarken Hummer alındı.

Sezon başı Kenan 'ı Karşıyaka 'dan daha uygun bedelle alabilirdik. Muhaymin yerine daha hazır Erkan alınabilirdi. Ahmed 'i Bursa'nın elinden almak kolay olmazdı Furkan'a Beşiktaş ciddi bir bonservis talep ediyordu. Ama Metin Türen uygun maliyete alınabilecek Mahir'e göre daha yönlü bir uzundu. Bursa'da geçen sezon backup 5 olarak ortayı da kapattı ribaund da aldı şutu var pas alıp verebilen ayak hızı vs fena değildi. Egemen Samet Ahmed olmadığı için Metin'i yazıyorum yoksa ilk tercihim olmazdı.

Sezon sonu yeni sezon için konuşulur şu an kimse elindeki yerliyi vermez. Ligde 5 yabancı ile nasıl yapacağız temel soru. Floyd iyiye doğru sinyal verse de tam güven verdiği söylenemez. Hummer zaten Petkim'den beri istikrarsız AEK de yaptığı istatistik bizim ligimizi bağlamıyor. Pg açığı olsa da içeriden rahat sayı bulabilirsek guardlarin işi rahatlar. Campazzo gelse Mahir'le Floyd'la hücumda işimiz zor. Hummer yerine 3.5-4 arası agresif atlet topu yere vurabilen eli düzgün bir kombo forvet alırdım. Yeri gelir Floyd yerine içeride de oynayabilecek biri.
Yunus sene başı haline dönerse Russell ve McGee ile iyi kötü guardı götürürüz.
Hummer'a talip varken göndermek lazım. Maç içi bile istikrar sorunu var.
 
Doğuş, Yiğit, Onur Alp, Sadık ve Ercan yerli 5lisi gelecek senin ilk hedefi olmalı. Yabancı transferleri bu beş yerlinin üzerine yapılmalı. Yerli 5in iyi değilse şampiyon olamazsın. Fb Beko geçen sene ligte şampiyon olmuşsa bu sayededir. Bu sene de ligin favorisi ise bu yüzdendir. Bizde ücretleri ne olursa olsun şampiyon olmak istiyorsak Doğuş, Yiğit, Onur ve Ercan'ı kimseye kaptırmamalıyız...

Bu seneki yerlilerden Sadık muhakkak takımla tutulmalı. Göksenin de muhtemelen kalacaktır. Ayrıca Muhaymin Mustafa da bence 7. Yerli olarak takımda kalmalı.
 
Son düzenleme:
Doğuş, Yiğit, Onur Alp, Sadık ve Ercan yerli 5lisi gelecek senin ilk hedefi olmalı. Yabancı transferleri bu beş yerlinin üzerine yapılmalı. Yerli 5in iyi değilse şampiyon olamazsın. Fb Beko geçen sene ligte şampiyon olmuşsa bu sayededir. Bu sene de ligin favorisi ise bu yüzdendir. Bizde ücretleri ne olursa olsun şampiyon olmak istiyorsak Doğuş, Yiğit, Onur ve Ercan'ı kimseye kaptırmamalıyız...

Bu seneki yerlilerden Sadık muhakkak takımla tutulmalı. Göksenin de muhtemelen kalacaktır. Ayrıca Muhaymin Mustafa da bence 7. Yerli olarak takımda kalmalı.
Bildigim kadariyla Dogus 2 yillik imzaladi, Onuralp’i de alman icin bir vizyon koyman lazim. Bu oyunculara gidersin, olmazsa B planina Guard icin Kartal, Berk, kisa pozisyona Egehan, Erkan, pota altina Ahmet, Muhsin, Berk Demir, Egemen vb. oyunculara gidersin. Ama bizde bu akil bence yok, bizde Dogus’a 200k cok, Yunus’a 80k, x e 80 k mantigi var , sonra sene ortasi baktik olmuyor 100k ya bir adam getlrlp daha cok harcayip rezil etme mantigi var.
 

Üst