2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Yerli gard olarak şahsen Berk tercihim olur.Bizim gibi düşük bütçeli takımların ekstra işler yapabilmesi için neredeyse belli bir seviyede şutunun olması gerekiyor. Bost bence kalacaktır ama ne kadar seviyor ve beğeniyor olsamda Melo ile uzatmanın mantıksız olduğunu düşünüyorum çünkü hem çok para ister hem de piyasası olan bir oyuncu sezon ortası buy-out sıkıntısı çıkabilir. Üstelik günümüz basketbolunda en rahat kumarın atılabileceği oyuncu tipi. Birde bu sezon başında olduğu gibi 5 yabancı ile başlama hatasına düşmemeliyiz.

Ben Berk ten fanatik Fenerli izlenimi alıyorum o yüzden yazmadım hiç ismini. Yanılıyor olabilirim.
Ben de öyle biliyorum ama herkes 3 takımdan birini tutuyor zamanında Karşıyaka Tofaş a nasıl gittiyse belki bize de gelir. Berk olmazsa Kenan'ı bari alalım.

Bu arada Yunus Emre transferinde eleştirdiğim taraf, oyuncunun düşüşte olduğu sezon sonrası ilk transfer olarak sunulması, tercih değil çaresizlik transferi izlemini veriyor. Bu da gelecek için iyi bir sinyal değil. Aynı maliyete iyi sezon geçiren Enes Berkay vardı. Yunus Emre daha atletik savunma tarafında ama Enes de savunmada gayretli bir oyuncu, atletizmi Yunus'tan kötü ancak şutu daha iyi.

Ben de öyle biliyorum ama herkes 3 takımdan birini tutuyor zamanında Karşıyaka Tofaş a nasıl gittiyse belki bize de gelir. Berk olmazsa Kenan'ı bari alalım.

Bu arada Yunus Emre transferinde eleştirdiğim taraf, oyuncunun düşüşte olduğu sezon sonrası ilk transfer olarak sunulması, tercih değil çaresizlik transferi izlemini veriyor. Bu da gelecek için iyi bir sinyal değil. Aynı maliyete iyi sezon geçiren Enes Berkay vardı. Yunus Emre daha atletik savunma tarafında ama Enes de savunmada gayretli bir oyuncu, atletizmi Yunus'tan kötü ancak şutu daha iyi.

Ben de Enes Berkay'ı tercih ederim. Bu arada Yunus transferi şu an için doğru değil ve Telekom'un teklifi daha ciddi bize göre. Bizim iş yanılmıyorsam sadece ilgi boyutunda.

Oyuncularin hangi takimli olduklarinin hic onemi yok. Bugune kadar Galatasarayliyim deyip takimina katki verenler ortada. Futbol,Basketbol vs. O yuzden kaliteli oyuncuya hangi takimli olursa olsun her zaman ihtiyac var.

Ersan İlyasova'nın son durumu nedir acaba? En son Chicago'dan bir kısa süreli kontrat almıştı. Eğer Furkan ya da Samet'ten birini alamazsak düşünülebilir bence. Bir de Berkan Karşıyaka'da hiç olmadı, onu 3 numara için değerlendirebiliriz gibi. Şöyle bir rotasyon geçiyor içimden ki Rus kulüpleri de piyasadan uzak kalacağı için bence bu ihtimal azımsanamayacak kadar fazla:
Bost-Melo-Eray
Canaan(Transfer)-Enes-Ege Tan
Berkan-Canberk-Okben(ya da Göksenin)
Sadık-Blackshear
Kravish-Furkan(Ersan)-Ndour

Bence Kravish ve Ndour'u istediğimiz sürece kadroda tutarız. Bost'un da yaşı itibariyle kalma ihtimali yüksek. Blackshear ve Melo'nun da buraya aidiyetlerine(biraz da Erden Timur'a:)) güveniyorum. Tutması en zor isim Canaan olacak diye düşünüyorum. Etiketi çok yüksek, talibi çok olur.

Onun dışında 3 numarayı tamamen yerliyle doldurdum. Benchte yerli guard-yabancı forvet yerine yabancı guard-yerli forvet tercih ederim. Elimizdeki bu 3 guardı tutabilirsek veya yerlerini doldurabilirsek; 3 numarada çok skorer ya da yaratıcı bir oyuncuya ihtiyaç duymayız. Çünkü Kravish ve Blackshear da zaten ortalama 10'ar sayı atıyor.

Ersan İlyasova'nın son durumu nedir acaba? En son Chicago'dan bir kısa süreli kontrat almıştı. Eğer Furkan ya da Samet'ten birini alamazsak düşünülebilir bence. Bir de Berkan Karşıyaka'da hiç olmadı, onu 3 numara için değerlendirebiliriz gibi. Şöyle bir rotasyon geçiyor içimden ki Rus kulüpleri de piyasadan uzak kalacağı için bence bu ihtimal azımsanamayacak kadar fazla:
Bost-Melo-Eray
Canaan(Transfer)-Enes-Ege Tan
Berkan-Canberk-Okben(ya da Göksenin)
Sadık-Blackshear
Kravish-Furkan(Ersan)-Ndour

Bence Kravish ve Ndour'u istediğimiz sürece kadroda tutarız. Bost'un da yaşı itibariyle kalma ihtimali yüksek. Blackshear ve Melo'nun da buraya aidiyetlerine(biraz da Erden Timur'a:)) güveniyorum. Tutması en zor isim Canaan olacak diye düşünüyorum. Etiketi çok yüksek, talibi çok olur.

Onun dışında 3 numarayı tamamen yerliyle doldurdum. Benchte yerli guard-yabancı forvet yerine yabancı guard-yerli forvet tercih ederim. Elimizdeki bu 3 guardı tutabilirsek veya yerlerini doldurabilirsek; 3 numarada çok skorer ya da yaratıcı bir oyuncuya ihtiyaç duymayız. Çünkü Kravish ve Blackshear da zaten ortalama 10'ar sayı atıyor.

3 numarada çok zayıf kalırız, Ersan da geçen sene hiç oynamadı.

Oyuncularin hangi takimli olduklarinin hic onemi yok. Bugune kadar Galatasarayliyim deyip takimina katki verenler ortada. Futbol,Basketbol vs. O yuzden kaliteli oyuncuya hangi takimli olursa olsun her zaman ihtiyac var.

Katılıyorum buna ama bunda oyuncuların bakıs acisi onemli dedigim gibi yaniliyor olabilirim Berk hakkinda ama benim ondan aldigim enerji fanatik derecede fenerli gibi duruyor aynı futbolda kalecileri Berke de oldugu gibi. Tekrar ediyorum yanılıyor olabilirim bakıs acisi kisiligi farkli olabilir. Ayberk ede ısınamamıstim mesela Egehan boyle degil mesela gozumde.

Erden Timur seneye kulüp ile ortaklaşa bütçe arttırmak niyetinde. Bildiğiniz üzer bu sezon kulüp erkek basketbol için para harcamadı. Bu düşüncesi başkan kim olursa olsun değişmeyecekmiş.

Saygılar.

Bost - Kenan
Canaan - Melo
Egehan - Erkan - Göksenin(Canberk)
Blackshear - Sadık
Kaba - Samet

6. Yabancı yolda bakılır, hocanın sisteminde zaten topu yere vurabilen kısalar var Efes GSW tarzı, bu takımın iskeleti kesinlikle korunmalı, eksikleri sağlam çember altı yer kaplayabilen pivot, bir tane daha 4.5 numara(hoca 2 tane 4 numarayı genelde tercih ediyor), yerli yedek combo PG, topa baskı yapabilen yedek 3 numara(göksenin giderse kesinlikle şart), şutu sağlam skorer 3 numara.

Bu takım BCL'yi bence kazanır, kurulması da çok zor bir kadro değil.