2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Takıma katkı verebilecek her yerliye gidildiğini fakat alınamadığını düşünüyorum, zaten herkesin yazdığı isimler ya takımlarıyla uzattılar ya da transfer oldular. Zaten iyi katkı verebilecek yerli sayısı çok azdı,onlarla da anlaşamadığımız Yunus ve Mahir transferlerinden belli oluyor. Bu ikili direkt olarak Eray-Ege ikamesi, olumlu veya olumsuz anlamda çok fark etmeyeceklerdir önümüzdeki sezon. Biz yine dar rotasyonla yabancılarımızın eline baktığımız bir sezon izleyeceğiz gelecek sezon da.

Sanıyorum piyasada alabileceğimiz 2 eli yüzü düzgün yerli kaldı, Enes Berkay ve Erkan Yılmaz, şu ana kadar Fenerbahçe ve Karşıyaka'nın yerli hamlesi yapmadığını düşünürsek,bunları da alamamız muhtemel, o yüzden gelecek sezon Rıdvan-Yunus-Göksenin-Okben-Canberk-Sadık-Mahir gibi bir yerli rotasyonumuz olacak gibi duruyor.

Tercihlere bakınca alabilirsek Kenan'i da alırız gibi duruyor. Alabilir miyiz bilmiyorum ama Erkan da tercihimiz olur gibi.Enseyi karartmak için erken Hoca geniş kadro planlıyor ise Mahir'in de Yunus'unda önüne yerli alacak olma olasılığımiz var.Bu arada bu oyunculardan iyileri var tabi de ortada fark yaratacak boşta yerli kaldı mı Doğuş, Buğrahan,Onuralp gidince .

Bütçe küçültüyoruz herhalde. Yoksa Karşıyaka'da yedeğin de yedeği olan adamları yangından mal kaçırır gibi almanın bir manasını göremiyorum.

O değil de biz Buğrahan'a tam olarak hangi parayla yürümüşüz onu anlamadım

Mahir Ağva mı gelmiş geçmiş olsun bir iki üç idare eder vasat oyuncu olur bizde neredeyse bütün yerliler soru işaretli Yunus ve Mahir takviyeleri ilginç. Telekom Bahçeşehir Tofaş Karşıyaka hepsi bizden iyi yerlilere sahip.

Karşıyaka Yunus ve Mahir 'i gönderip Enes ve Furkan'ı alacak

Daha önceki transfer sezonlarında Yunus Emre ve Mahir bu forumda önerilmişti. Bu sene Karşıyaka takım olarak başarısız olduğu içinde bu oyuncular bu sene için başarısız olabilir. Eray ve Ege'den çok daha katkı vereceklerine de eminim. Daha öncede dediğim gibi şu anki basketbol aklına ve teknik ekibe güvenim sonsuz. Bir bildikleri vardır elbet. Sakin olmakta fayda var. Şimdi sadece Efes serisine konsantre olalım. Sezon inşAllah şampiyonluk ile bitsin ondan sonra uzun uzun konuşuruz zaten...

Hücumda katkısı sınırlı,savunmadada çok kolay faul problemine girebiliyor.Üst üste 2-3 tane basit faul yapabilecek birisi.

Geçenlerde Karşıyaka Mahir ile masaya oturacak diye haber çıkmış,Karşıyakalı taraftarlar isyan etmişler.

Mahir, Sadık, Göksenin ve Yunus Emre seneye kesin bizde olacak oyuncular şu an için. Rıdvan'ın opsiyonu var bir de.

Toplamda 7 kişilik bir yerli rotasyonu olacağını varsayıyorum. Muhtemelen bir oyun kurucu transferi için şartlar zorlanır. Eğer anlaşma olmazsa Rıdvan'ın opsiyonu kullanılır muhtemelen. Ege Tan için de çifte lisans çıkartılıp tbl'de forma giymesi sağlanabilir ve zaman zaman rotasyona dahil edebiliriz. Ayrıca Açar Şen'i de beğendiğimi söylemeliyim. Onun için de aynı opsiyonu değerlendirmeliyiz. Bana kalsa kimse gelmiyorsa Rıdvan'ı tutmak yerine bu iki genç oyuncumuza şans vermeyi tercih ederim.

3 numara transferine kesin gözüyle bakıyorum. Hatta hiçbir duyumum yok ama Erkan Yılmaz'ın seneye bize geleceğini düşünüyorum. Olmazsa eğer piyasada alınabilecek pek kimse de gelmiyor aklıma. Tolga Geçim belki denenebilir ama kimseyi alamazsak Canberk Kuş takımda kalabilir. Ki Canberk üzerine gidilirse iyi bir oyuncu olma potansiyeli var. Okben'in ise kalacağını düşünmüyorum. Bu arada hem Erkan Yılmaz alınıp hem Canberk'in kalması bana daha mantıklı geliyor. İkisi de 4 kısa oynadığımız dönemlerde 4 numaraya kayabilecek oyuncular.

Muhammed Baygül-Yunus Emre-Göksenin-Erkan Yılmaz-Canberk-Sadık-Mahir rotasyonu en azından bundan sonrası için beklentim.

Semih'in yokluğunda dönem dönem iyi katkılar verdi ama bir türlü kendisini bir üst basamağa atamadı. Sanki biraz acele edip, daha alt-orta seviye isimlere gidiyoruz.

Sonra play off ilk turda gelmek istemedigim takim tarafindan supurulurdum.
Her yıl iyi yabancılar tutturamayabiliriz.

İyi oyuncu iyi oyuncularla oynamak ister Bahçeşehir daha iyi yabancılar bulursa vasat yerlileri olan bizi tercih etmeyebilir.

Erden Timur ve müstakbel başkan adaylarına da bravo, kaliteli yerliler icin gerekli imkanı saglayamamis görünüyoruz

Yerliler böyle olacaksa yabancılarda karavana hakkımız kalmayacak gibi. Nokta atışı yapmak gerekiyor. Ki ona rağmen dezavantajlı olabiliriz.

Her yıl iyi yabancılar tutturamayabiliriz.

İyi oyuncu iyi oyuncularla oynamak ister Bahçeşehir daha iyi yabancılar bulursa vasat yerlileri olan bizi tercih etmeyebilir.

Erden Timur ve müstakbel başkan adaylarına da bravo, kaliteli yerliler icin gerekli imkanı saglayamamis görünüyoruz
Ama yine de beklemek lazim.Henuz bittigi soylenen 2 transfer var sadece.Eray ve Ege yerine olma ihtimali de hic az degil bu 2 hamlenin.Bekleyip gorelim bakalim bence elestirmek icin cok erken.