2022-2023 Sezonu Kadro Yapılanması ve Transferler

Sanırım yurt dışında oynayan Türk oyuncuları alabiliyoruz hoş pek kimse yok herhalde.

Ligden ümit kestik playoff olursa yeterli görülüyor bu kadroyla fazlası ıçın şans lazım.

BCL 'de hedef 7 yabancıyla gittiğimiz yere kadar. Hummer'a nasıl güveniyoruz aklım almıyor Floyd da henüz form tutmamisken.
 
Yugoslavya'da falan yok mu şöyle 20-25 yaş arası, kendini kanıtlamak için süre alabileceği bir takıma gitmiş türk? alıp getirsinler direk
 
5 şer yeni yerli ve yabancı aldık 10 oyuncudan sonra Hummer Ristic Russell geldi. Gelen 13 oyuncudan seneye kim kalır?

Gelen 5 yerli, Mahir Yunus Sinan Sedat Ali Muhaymin. Muhaymin kalırsa 5'te 1 isabet. Turgay Bey bu yüzden açıklama yapma gereği duymuyor herhalde her şey o kadar net ki.
 
Hatayı en başta yaptık. Keşke ULEB’den çıkıp FİBA’ya katılmasaydık. Tamam belki Euroleague’e yükselemezdik ama devamlı Eurocup’ta oynamak en azından yeni gelen yönetim için basketbol şubesindeki bütçeyi arttırmak için bir neden olurdu. Sizce?
 
valla ben 3. senemizde eurolig oynayacağız söylemlerine güvenerek seneye Euroleague takımı olacağımıza, en kotu ihtimalle eurocup'un banko favorisi olacağımıza inanıyorum. bakalım sözlerinde duracaklar mı?
sanmıyorum ama umarım yanılırım. Eurocup oynamak verdikleri sözü tuttukları anlamına gelmez benim için. Daha önce de defalarca söyledim bu takım zaten Eurocup'tan ayrılmamalıydı. Eurolig hedefi olan takım önce eurocup'ta oynar bence
 
Eurocup'ın nesi bu kadar önemseniyor anlamıyorum. Organizasyon üst düzey desen değil maddi getirisi yok BCL 'nin maddi getirisi Eurocup 'tan açık ara daha iyi. Eurocup'a katılan takımlar bu sezon için ortalama da BCL takımlarından iyi değil. Tek olumlu tarafı EL ile aynı organizasyona bağlı olması.

EL Eurocup BCL benim açımdan avrupada iyi maçlar oynamak başarı elde etmek önemli. Prestij açısından EL ye katılım, BCL ve Eurocup 'ta ise final four yapmak önemli.

BCL en azından masraflarını çıkarıp bütçeye biraz olsun katkı yapıyor Eurocup safi zarar maddi olarak şampiyon olmadıktan sonra.
 
Son düzenleme:
Eurocup nesi bu kadar önemsemiyor anlamıyorum. Organizasyon üst düzey desen değil maddi getirisi yok BCL 'nin maddi getirisi Eurocup 'tan açık ara daha iyi. Eurocup'a katılan takımlar bu sezon için ortalama da BCL takımlarından iyi değil. Tek olumlu tarafı EL ile aynı organizasyona bağlı olması.

EL Eurocup BCL benim açımdan avrupada iyi maçlar oynamak başarı elde etmek önemli. Prestij açısından EL ye katılım, BCL ve Eurocup 'ta ise final four yapmak önemli.

BCL en azından masraflarını çıkarıp bütçeye biraz olsun katkı yapıyor Eurocup safi zarar maddi olarak şampiyon olmadıktan sonra.

tamamen Euroleague katılım hakkı için ya Eurocup olayı. bence 1 sene daha uzatarak Euroleague hedefini yerine getirmek yerine direk gidip görüşsünler Euroleague yönetimiyle. sen para koyarsan onlar zaten seni alırlar turnuvaya, bkz partizan mesela, banko favoriyken Bursa'ya elendi erkenden. Bursa ec'de, partizan el'de.
 
Kerem Tunçeri yerine ya da Turgay Beyin altına üstüne yanına farketmez; basketbol aklı bilgisi deneyimi olan biri daha gerekiyor.
Scout işini koça ve yardımcı antrenorlere birakmamak lazım. Kostas dışında tecrübeli yardımcı koç yok bildiğim. Pistolis 'le çalışabilecek fikir alıp verebileceği tecrübeli bir yardımcı daha olmalı.
 
Abi mesele bu da olmuyor ki. Süper oyuncular getirdik geçen sezon , ne oldu ? Hepsi dağıldı gitti. 6 yıldır da dağılıp gidiyolar her sezon. Lebron'un genç halini bulup getirsen ne olacak ?
Bu yüzden merak ediyorum koç gönderilirse bu isabetli bir karar mı olacak ? Yani gerçekten gelen koç şu kadroyla 2 maç kazanamadı diyelim, Pistiolis'i harcamış olmayacak mıyız ? Bu şubenin öncelikli ihtiyacı nedir ? Seni bu yola inandıran adamlar yarı yolda ağız kıvırmaya başlıyor. Benim de kafam karışık bilmiyorum. Sağlıksız bir ortamda sağlıklı yorum yapmak her zaman güçtür.
Ama tek 1 şeyden eminim herkes gibi : 2-3M bütçe arasına sıkıştığın sürece bu devran böyle sürüp gidecek. Tıpkı 6 yıldır olduğu gibi...
 
Bizim önce bir parayı sabitlememiz lazım.Para lazım önce.Sen bu sezon Bcl'yi kazansan önümüzdeki senenin garantisi yok.Bizim basketbol şubemizde hiçbir şeyin garantisi yok.

Biz 4.5-5 milyon dolar net bütçeyle 1-2 sezon gidebilmeliyiz.Ardındanda o bütçenin üzerine koyarak ilerleyebilmeliyiz.Sponsor bulamıyoruz,kur yüksek lafını kabul etmiyorum.5 milyon dolar sen ben için iyi para sadece.Büyük şirketler için çerez parası ya.
 
3m bütçe düşük doğru ama bu sezon parayı kötü kullandık 7 yerli aldık 2 sini hiç oynatmadik 10 yabancı oldu git gel 4m bulmuştur bütçe. Baştaki planlama yanlış yerlileri fazla kucumsemisler. Sezon başladıktan sonraki hamleler de yanlış Morgan'a aşırı sabredildi gidip Hummer alındı vs.

4m $ başta koysan, sakat Morgan riskine girmesen, kısıtlı Floyd tercihi yapıyorsan yerli uzunu iş yapabilecek tipte biriyle riski dengelesen.
Bost'un yanına 2.pg Angola kağıt üstünde mantıklıydı. Ama Angola yerine pg değil şutör McGee 'yi alıp zaten eksik olduğun pg pozisyonunda dımdızlak kalmasan.

Kerem Tunçeri gibi vitrin biri yerine basketbolla yatıp kalkan birilerini getirsen. Ertuğrul Erdoğan açık ara son 10 yılda en iyi isimsiz yabancıları getiren koç oldu. Organizasyonda bir pozisyon verilebilirdi vb.
 

Üst